- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- aquark: Flipper PC-n!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
puszta123
tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Akkor ha jól sejtem, valami ilyesmire vagy esetleg erre van szükségem?
Ezt csak rádugom és felismeri, vagy kell valamit mókolni vele, és ha igen azt hogyan tudom megcsinálni? Bocsi, igencsak kezdő vagyok, kellenek az alap infók, mielőtt belevágok.
-
puszta123
tag
Köszi a gyors választ. Akkor azt hogy lehet megcsinálni, hogy a rádugott vinyóra cuccokat másoljak értelmesen, úgy, hogy ne kelljen hurcibálni a vinyót a számítógép és a málna között? Egyébként erre tudsz mutatni valami how-to-t? Már találtam egy csomót, de pl arra sehol nem tértek ki, hogy a rádugott vinyó tartalmát máshol is láthassam. Köszi!
-
puszta123
tag
Sziasztok, új vagyok a témában, most kezdtem el gondolkodni egy málna pc-n, mint otthoni fájlszerver és médialejátszón. A HSZ-ek mennyisége miatt inkább kérdezek, és ha van megoldás akkor linkeljétek nyugodtan.
1. Kérdés: megoldható e az, hogy a málnára rádugott külső vinyó tartalmát egyrészt a málnán futó media player (raspbmc pl.) le tudja játszani a TV-n (Samsung F6100), másrészt a vinyó tartalmát az otthoni hálózaton függő eszközökön is le lehessen játszani (tablet pl.), illetve torrent kliensként a külső vinyóra töltse le a filmeket, mindezt egyszerre. Illetve az is jó megoldás, ha a málnára rádugott külső vinyót látom a számítógépen és értelmes sebességgel tudok másolni rá (LAN-on természetesen).
2. kérdés: a hangot egy házimozin szeretném lejátszani, ami optikai úton kapja a jelet; az úgy megoldható, hogy HDMI-n keresztül a málnáról a TV-be, és onnan optikai kimenettel az erősítőbe továbbítom a jelet, amit ő majd dekódol magának.
3. kérdés: lejátszást és a torrentet tudom telefonon keresztül vezérelni (Windows Phone), és ha igen, hogyan, ha pedig nem, akkor mi a legkényelmesebb megoldás? (nem CEC-es a TV-m) A raspbmc vezérlésére találtam már programot, de ha mást is lehet vezérelni annál jobb.
Köszi a segítséget előre is, és bocs ha esetleg nagy hülyeséget kérdeztem

Új hozzászólás Aktív témák
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Ryzen 7 5700X / RX 6800 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM 3600Mhz / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- 2TB - 2,5" SAS - HDD - HP MM2000JEFRC 2Tb HDD - új dobozos
- Arctic Gamer - Intel Xeon E5-2630 V4 / RX 480 8GB Nitro+ / 16GB DDR4 / 512GB Nvme - VADI ÚJ GÉP
- Gamer Gép - ASRock Z690, Intel I5 14400, 16GB DDR4, RTX 3070 Ti, 1 TB M.2 SSD, 850W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 12/256GB Titanium Black használt, szép állapot 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann