- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Kempingezés és sátrazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Jim Tonic #10949 üzenetére
Ha jól láttam a raspbian-ban két kernel van, egy armv6 (kernel.img) és egy armv7 (kernel7.img). A rendszer többi része meg marad armv6. Szerintem ha meg akarják tartani, hogy közös rendszer legyen a két generációra, akkor ez így fog maradni. Aztán persze hamarosan szerintem igazi debian vagy kifejezetten v7-re optimalizált külön verziók is várhatóak.
#10970) mobal :
szerintem már javították is. Nálam 927MB a totál. A hétvégén jött egy 344MB-os frissítés a raspbian 01.31-es verziómra.
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade8GB-os kártya minimum. Előtte 4-esen volt még a rendszerem és nem volt elég a hely a frissítéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest