- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- thesound: Segítőkészség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy otthonra szeretnék (kb 4 gép kiszolgálására) egy szervert összerakni. Legfőképp (szinte 90%ban) adat tárolásra (filmek, zenék, fényképek párom és az én "házifeladataim" ) kellene.
Utánaolvasgattam a dolgoknak (sajnos nekem a topic elején Cerebellum cikke 404 hibakódos), és arra gondoltam, hogy egy RAID1 -s Ubuntu platformos géppel valósítanám ezt meg. A Raid azért kell, mert rengeteg családi kép/videó van és készítünk, és "majd egyszer ha lesz időnk kiválogatjuk " alapon összegyűjtenék egy helyre a sok gépről, és mivel 3 éve volt egy vinyó elszállásom rengeteg nem mentett kép/videóval, ezért ezt gondoltam biztonságosabb megoldásnak. Annyi kis plusz feladata lenne a vasnak, hogy hébe-hóba melóhelyről, vagy vidékről feltöltenék rá kisebb filéket (képek, napi feladat, ilyesmi).No ami a post lényege lenne:
1. Mi az elsődleges szempont ami alapján válasszak alaplap/procit/tápot/memóriát/vinyókat (vagy esetleg van olyan típus amit szívesen ajánlatok)?
2. A Raid1 ugye bőven elég egy ilyen feladatra?
3. A rendszert úgy gondoltam felépíteni, hogy lesz 1db kicsi (max 120gigás) rendszer vinyó, és 2db 1,5-2 terrás raidbe kötve. VAGY 2 db 1,5-2 terrás vinyó.Linuxot azért tennék rá, mert szervergépként talán biztonságosabb, mint egy windows.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA GIGABYTE 750W
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512 /// Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest