Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

Még egy kérdés: ti melyiket választanátok?
    Adott két különböző (WD és Samsung) 5400-as eco tera vinyó, ebből raid 0.
    Vagy, 3 db samu sp1614c raid 0?

Az újaknak jobb a szekvenciális tempójuk, de random IOPs-ban semmivel sem jobbak a régi samuknál.
    Samu 62 IOPs, míg az új terások 66 IOPs.
    Szekvenciálisban kb ugyanott vagyok a 3x régi samuval, mint a 2x új eco vinyókkal.
    De randomban single hdd-ben elhanyagolható a különbség a régi és újak közt, viszont a régiből 3 db lenne ugyebár, ami optimális esetben 3 db fájl egyidejű beolvasását jelenti ciklusidő alatt szemben a dupla kötettel.
    Játékokhoz használnám, ami elég vegyes fájlméretet sejtet, és manapság inkább az óriás fájlok terjedtek el. De game közbeni seekelés esetén sztem a 3db még mindig nyerő a 2db-bal szemben.
    Az új vinyók adottak, de a samu tömbhöz még vennem kell két másikat az egy meglévő mellé, ami 10k kiadás. (már megvannak a jelöltek)

Sehol nem találtam tripla raid 0 mérést kontra a dupla raid 0 ellen. :F
    Eddig a samuk felé hajlok, random IOPs esetén darabra megveszik a dupla kötetes eco vinyó raid-et valószínűleg. Szekvenciálisban ugyanott lennék kb, de ez nem is fontos.
    Eco 6W körül fogyaszt, régi samu meg kb 10W körül seek közben, pont nem érdekel az a 28 W fogyasztáskülönbség. Zajjal sincs különösebb problémám, volt már samu raid 0-ám, és egész halkak mai viszonylatban is.

Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák