Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Enclave

aktív tag

válasz tive92 #6126 üzenetére

Tudtommal a PCI busz sávszélessége 133MB/sec. (az, hogy a többi PCI-ra csatlakoztatott eszközök között is megoszlik-e ez a sávszélesség, hirtelen most nem tudom. )
    Ám a lényeg: ha nem gond,h. a sok ssd-d max 133MB/sec-el fog tudni dolgozni max, akkor nyugodtan próbáld ki :DDD

Ha megnézed az újabb HW-s Raid vezérlőket, láthatod,h. min. PCI-E 4x foglalat van rajtuk (1x kb. 250MB/sec ha v1.x és ez 4x tehát legalább 1GB/sec 4x esetén), hogy a nagyobb sávszélesség igényeknek is meg tudjon felelni a vezérlő...

Amúgy itt van egy videó. (igaz kissé sok benne a marketing de most nem ez a lényeg :DDD ). 1:04 körül nézd meg. A srác a 24 ssd-t 1db(!) Raid vezérlőre köti rá (igaz sata->sas átalakítókat használ). Viszont jobban megnézve, a srác mutatja,h. max 2GB/sec-el tud a raid tömbje dolgozni, ezek szerint lehet,h. csak egy 4x-es PCI-E kártyát használt csak? (nem látszik,h. milyen a kártya foglalata) Lehet ha 8x-est használt volna, 2GB/sec helyett 4GB/sec-et is elért volna?

Bár egy ilyen kártya szerintem legalább 100-200k-nál indul... :U

Innen nézve ha te 4 db raid vezérlőt pakolsz össze, azzal 4db raid1 v. raid0 tömböt kreálhatsz és nem egy 8 ssd-ből álló raid1,5-10 stb-t... Hacsak nem találtak fel valami Crossfire, Sli-t raid kártyák esetén is :DDD

Amúgy nem vagyok benne biztos,h. egy P4 ki tudna szolgálni 8db ssd-t egy időben, hacsak nem HW-s raid vezérlőket használsz...(ez a Delock féle kártya nem annak tűnik, ha ez az amit én 5-6k-s áron találtam árlistákban, egy hw-s raid kártya 40-50k-nál indul(2-4 portos) és ez még az "olcsó" fajta...neked pedig 8 portos kellene)

Úgyhogy az ötlet szvsz több sebből is vérzik...(PCI raid kártyák ssd-hez és egy helyett több raid kártya) De valaki javítson ki, ha tévedek... :)

Új hozzászólás Aktív témák