Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madw
csendes tag
Tiszteletem a társaságnak.
Nem gondoltam, hogy a múltkori raid 5 összedőlésem és a szerencsés visszaállításom után (előzmények itt és itt) lesz még segítségre szükségem. Nos úgy alakult, hogy igen.
Adott az előzményekben taglalt gép, de már nem raid 5-tel, hanem raid 1+0-ban. Négy darab 640-es WD, ebből 2-2 azonos típusra is (csak a cache méret a különbség a merevlemezek között). Egy kék képernyű után nem indult a rendszer, a raid vezérlő az eddigi hibamentes működés után négy külön JBOD kötetre bontotta a tükrözött/csíkozott tömböt.
Jött a (lassan már) szokásos móka az egy külön IDE vinyóra telepített windows-al és az onnan történő tömbcsesztetéssel a RaidXpert progival. Sok plusz információt nem tudtam meg, újból összefűzni nincs lehetőség a darabokat. Egyedül csak törölni.
Három képernyőmentés az állapotról:A tömbön 64 bites Vista csücsül (a rakás anyagom mellett, amikről csak részleges mentésem van).
Nagyon úgy tűnik, hogy most nincs szerencsém. Nem látok rá módot, hogy újból összefűzzem a köteteket. Lehet az alaplapi Raid vezérlő is rossz, ezért dobta el a tömböt (vagy csak azért mert rossz volt a kedve, vagy nem tudom). Kezd már nagyon elegem lenni belőle. Ha épp nem a vinyó megy tönkre alatta, akkor maga a vezérlő gyilkolja szét a tömböt.Két progival próbálkoztam az adatvisszanyerésre. Az egyik a RAID Reconstructor a másik brb még múltkori tanácsára a File Scavenger. Sajnos úgy tűnik, hogy mindkettő csak a Raid 0 és Raid 5 kezelésére alkalmas. A raid 1+0 már keményebb dió nekik. A Reconstructor két napig húzott le mindegyik kötetről egy-egy darabot (.ent; .fst; .mft; .tcl fájlok), hogy megnézze hol/hogyan illeszkednek a kötetek, de a végén 90%-nál megtelt a lemez hibával elszállt. Azt egyellőre hagyom. A Scavengerben jelenleg jobb híján SPAN módban tekertetem a tömböket, hátha lát rajta valamit.
Brd. Neked már van sikerélményed a Scavengerrel, szerinted meg tud küzdeni a dologgal? 5% után először leállítottam a teszt kedvéért, de ami fájlokat látott azok visszaállítás után teljesen használhatatlanok. Most hagyom végig. Lesz vagy egy nap megint, hátha...
Vagy rosszul álok neki? Válasszam a Raid 0 funkciót és kettesével kerestessem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- iPad topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest