Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

válasz #64791808 #10285 üzenetére

Szia,

Beszereztem végül a P410-et 1GB FBWC-vel és hát alapvetően működik, de van egy kis gondom...
    A gép egy Dell T3500 és ESXI 6.5U1 fut rajta. Már a fél netet felforgattam és segítséget kértem, de eddig nem sikerült megoldani a dolgot...

Érthetetlen jelenség:
    Alapvetően nincs szükségem VGA-ra, ezért nincs is a gépben. Teljesen jól működik nélküle. Amint betettem a P410-et, nem indult el a gép. A Dell oldalon megtaláltam, hogy a post státusz kódok 1-2 led folyamtos világítása ezt jelenti: CFG | Resource configuration | System resource.
    Ekkor betettem a VGA-t, hogy megnézzem mi a gondja, de ekkor meg hiba nélkül elindult a gép. Ha megint kiveszem akkor nem. Szóval úgy néz ki, hogy a P410 valamiért nem tud VGA nélkül élni... A neten találtam egy SATA Controller beállítási hibát erre a hibakódra, de végigpróbálva minden módot, egyik sem hozott megoldást... Ez normális? Találkoztatok már ilyennel?

Hiba:
    A fenti jelenségen most átléptem. F8-al beléptem a P410 menüjébe és létrehoztam egy RAID1 tömböt. ESXI elindult, tömb látható, formázás lefutott, datastore létrejött, másolás/írás működik. Aztán jött volna a a mese vége meg a további tesztelgetés, de egyik nap lerohadt a webes felülete az ESXI-nek. Restart után helyrejött, de teljesen random időközönként előjött. Elkezdtem nézni, hogy mi lehet, és valamiért benéztem a gépbe, ahol látom, hogy a P410-nek ég a DS1 narancs színű ledje, ami controller hibát jelent.

Újraindítottam, de most nem égett a DS1. HPE Smart Storage Administrator (HPE SSA) CLI for VMware 6.0-t feldobva azt mondja: "CACHE STATUS PROBLEM DETECTED: ...". Semmi infót nem hajlandó adni, mert cache hiba van... Oké, kivettem a cache modult és most megy egy ideje hiba nélkül, meg tudom olvasni a státusz adatokat is. Ez így ment 1 napig és nem is volt gond. Visszatettem a cache modult és nézegettem, hogy az SSA mit írt ki. Nem dobott hibát, szerinte minden rendben... Ez is ment kb 1 napig, aztán volt pár restart és megint bedobta a DS1-es hibát, de most sehol nincs cache probléma jelzés... Ilyenkor kénytelen vagyok restartolni az egész gépet, mert nem reagál az ESXI.
    Most teljesen random időközönként restart után előjön a hibajelenség... De egyébként amikor nincs a hibajelenség és tesztelem a tömböt akkor jól megy és a sebessége is rendben van...

Azt mutatja az SSACLI:

Smart Array P410 in Slot 1
    Bus Interface: PCI
    Slot: 1
    Serial Number: PACCRID11360QM1
    Cache Serial Number: PBCDF0CRH3P1R2
    Controller Status: OK
    Hardware Revision: C
    Firmware Version: 5.08-0
    Rebuild Priority: Medium
    Expand Priority: Medium
    Surface Scan Delay: 15 secs