Hirdetés
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mindreader
tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Hali
Én Win2019 alatt vagyok, és nemrégiben cseréltem le a storage rendszert az otthoni szerverben (szintén Threadripper). Nekem egy PRAID EP540i-re esett a választásom (azt tudtam éppen vállalható áron szerezni), ez egy Fujitsu által átcímkézett LSI 9460-16i. Eddig nagyon elégedett vagyok vele, iszonyatosan gyors és minden úgy működik vele ahogyan kell. SAS HDD-k és SATA SSD-k vannak rajta. Két RAID1-et és egy RAID5-öt szolgál ki, + a tapelib-ek. NVME-t nyílván csak olyan vezérlőre tudsz kötni aminek a vezérlője kezeli. -
vlaci79
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Intel VMD ESXI Tools
Akkor ez nem működik? -
vlaci79
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szia!
Kicsit más irányból esetleg.
Raid m.2 nvme ssd-vel olcsón mostanság H670 chipsetes alaplappal oldható meg.
Alap esetben 3db m.2 foglalat PCIE 4.0 x4 sebességgel (1db közvetlenül procihoz, 2db chipseten keresztül.)
+PCIE 4.0 x16@x4 lehet adapterrel m.2 ssd rakni.
+PCIE 3.0 x16@x4 lehet adapterrel m.2 ssd rakni.
u.2 m.2 adapter
Előbb megnéztem lapom biosában a 3db m.2 nvme ssd-ből lehet raid tömböt csinálni.
Sebesség? nagyon jó kérdés.
Proci PCIE x16 foglalat szabad marad.
VLaci -
törölt tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szia,
oké, nos az ESXi nem szereti a nagyon kommersz noname RAID-vezérlőket. HP-val nem nagyon tudsz lukra futni, a P410 jó tipp.
Itt egy német oldal, náluk nagyonsok szervercucc olcsón van, ha kell, tudok beszerzésben is segíteni.
ServerShop24.de -
válasz
MrSealRD
üzenetére
igen ezt mondtam, hogy bőven jól fog működni egy intel chipes alaplap. Van rendes support, frissítik a kezelő szoftvert és ha másik deszkára cserélsz egyszer akkor ismerni fogja a RAIDet és ugyanúgy mehet tovább.
--- Lehet AMD-vel is megy már mindez, nekem AMD Phenom X6 1100T volt az utolsó AMD procim. Azóta 2600K-m van és alaplapi RAID 10.....
-
törölt tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ha már ESXi, akkor nem adok halat, inkább tanulj meg horgászni:
https://www.vmware.com/resources/compatibility/search.php?deviceCategory=io
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nézd a RAID 1 mindig is faék egyszerű konstrukció volt. Ha van egy inteles deszkád - " Ezzel van tapasztalatom " - akkor beállítod azt működik. Ha nincs enterprise környezeted teljesen felesleges egy 100.000 Forintos csatolót venni. Az alatt viszont főleg RAID 1-re bőven jó ár érték arányban az alaplapi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Epson nyomtatók
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Honda topik
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple asztali gépek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Használt NVME M2 SSD-k - 1000 GB tól 2048GB-ig Samsung Hynix Intel Kioxia WD Micron Toshiba
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő