- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Marcelldzso
üzenetére
Mit szeretnél tesztelni? Én rákötnék két meghajtót... létrehoznék egy tömböt...aztán oda-vissza tologatnék fájlokat...
-
válasz
Mindreader
üzenetére
Rákerestem. Ez bizony kezeli és számomra is tökéletes lenne.
-
Helló!
Hardveres RAID kártyát keresek. Olyat amivel megoldható az alábbi felállás:
Tömb1: 2x1TB U.2(keret, valójában M.2) SSD RAID0 és
Tömb2: 2x1TB WD RAID 1ESXI(vSphere) támogatás fontos...bár ahogy keresgéltem nem ez lesz a szűk keresztmetszet... PCIE 3.0 elég de X16 lenne a jó
És jó lenne nem vetekedne az ára az arannyal...
Sok olvasgatás után az LSI 94xx -től kezdődően az újabb generációk játszanak, tri-mode miatt... De azt nem annyira találtam meg, hogy egy régebbi RAID kártyára ha kábel engedi...akkor miért nem lehet nvme SSD-t kötni?!
-
válasz
üzenetére
Szia,
Beszereztem végül a P410-et 1GB FBWC-vel és hát alapvetően működik, de van egy kis gondom...
A gép egy Dell T3500 és ESXI 6.5U1 fut rajta. Már a fél netet felforgattam és segítséget kértem, de eddig nem sikerült megoldani a dolgot...Érthetetlen jelenség:
Alapvetően nincs szükségem VGA-ra, ezért nincs is a gépben. Teljesen jól működik nélküle. Amint betettem a P410-et, nem indult el a gép. A Dell oldalon megtaláltam, hogy a post státusz kódok 1-2 led folyamtos világítása ezt jelenti: CFG | Resource configuration | System resource.
Ekkor betettem a VGA-t, hogy megnézzem mi a gondja, de ekkor meg hiba nélkül elindult a gép. Ha megint kiveszem akkor nem. Szóval úgy néz ki, hogy a P410 valamiért nem tud VGA nélkül élni... A neten találtam egy SATA Controller beállítási hibát erre a hibakódra, de végigpróbálva minden módot, egyik sem hozott megoldást... Ez normális? Találkoztatok már ilyennel?Hiba:
A fenti jelenségen most átléptem. F8-al beléptem a P410 menüjébe és létrehoztam egy RAID1 tömböt. ESXI elindult, tömb látható, formázás lefutott, datastore létrejött, másolás/írás működik. Aztán jött volna a a mese vége meg a további tesztelgetés, de egyik nap lerohadt a webes felülete az ESXI-nek. Restart után helyrejött, de teljesen random időközönként előjött. Elkezdtem nézni, hogy mi lehet, és valamiért benéztem a gépbe, ahol látom, hogy a P410-nek ég a DS1 narancs színű ledje, ami controller hibát jelent.Újraindítottam, de most nem égett a DS1. HPE Smart Storage Administrator (HPE SSA) CLI for VMware 6.0-t feldobva azt mondja: "CACHE STATUS PROBLEM DETECTED: ...". Semmi infót nem hajlandó adni, mert cache hiba van... Oké, kivettem a cache modult és most megy egy ideje hiba nélkül, meg tudom olvasni a státusz adatokat is. Ez így ment 1 napig és nem is volt gond. Visszatettem a cache modult és nézegettem, hogy az SSA mit írt ki. Nem dobott hibát, szerinte minden rendben... Ez is ment kb 1 napig, aztán volt pár restart és megint bedobta a DS1-es hibát, de most sehol nincs cache probléma jelzés... Ilyenkor kénytelen vagyok restartolni az egész gépet, mert nem reagál az ESXI.
Most teljesen random időközönként restart után előjön a hibajelenség... De egyébként amikor nincs a hibajelenség és tesztelem a tömböt akkor jól megy és a sebessége is rendben van...Azt mutatja az SSACLI:
Smart Array P410 in Slot 1
Bus Interface: PCI
Slot: 1
Serial Number: PACCRID11360QM1
Cache Serial Number: PBCDF0CRH3P1R2
Controller Status: OK
Hardware Revision: C
Firmware Version: 5.08-0
Rebuild Priority: Medium
Expand Priority: Medium
Surface Scan Delay: 15 secs
Surface Scan Mode: Idle
Parallel Surface Scan Supported: No
Queue Depth: Automatic
Monitor and Performance Delay: 60 min
Elevator Sort: Enabled
Degraded Performance Optimization: Disabled
Inconsistency Repair Policy: Disabled
Wait for Cache Room: Disabled
Surface Analysis Inconsistency Notification: Disabled
Post Prompt Timeout: 0 secs
Cache Board Present: True
Cache Status: OK
Cache Ratio: 25% Read / 75% Write
Drive Write Cache: Disabled
Total Cache Size: 1024 MB
Total Cache Memory Available: 912 MB
No-Battery Write Cache: Disabled
Cache Backup Power Source: Capacitors
Battery/Capacitor Count: 1
Battery/Capacitor Status: OK
SATA NCQ Supported: True
Number of Ports: 2 Internal only
Driver Name: nhpsa
Driver Version: 2.0.6-3vmw
PCI Address (Domain
us
evice.Function): 0000:03:00.0
Host Serial Number: ▒
Sanitize Erase Supported: False
Primary Boot Volume: None
Secondary Boot Volume: NoneElőre is köszi a segítséget.
-
HUfantom: Stabil megoldást keresek. Nem kell ilyen nagy összegben gondolkodni. Van kevesebbért is jó eszköz.
Cerebellum Értékelem. Komolyan. Én is jobban szeretem kiturkálni, mint kérdezgetni aztán vagy jön valami vagy nem. De már többször próbáltam használni ezt a Guide-ot, de mindig csak férevitt... vagy nem tudom mit keresek. Nem ismerem a RAID controller piacot. Nem tudom az árszinteket. Kicsit sok lenne mindegyiket végignézni. Egy támpont kellett, hogy tudja viszonytani. Képességben, és árban is.
Több dolgot nem is lehet itt beállítani ami a keresés szempontjából fontos. Pl jó ár/érték arány, otthoni környezet, gyors. Ezekre nem tudok keresni... Arra lettem volna kíváncsi, hogy mi az ami esetleg bevált itt valakinek... Kaptam egy ötletet a VMware topikban a HP SA P410 képében. Ez árban is megfelel.
-
Milyen vezérlőt ajánlotok RAID1 tömbhöz ha fontos az ESXI kompatiblitás?
2x2TB lemez lenne rákötve, otthoni környezet saját célra. Backup lesz róla külön. Ami fontos, hogy ár/érték arányban jó legyen és gyors. -
válasz
lazydog
üzenetére
Be van téve a kártya, csatlakoztatva a két winyó. Egyik Master, másik Slave-re Jumperelve. Utánna elinditom a gépet, CD-ről boot. XP SP2 telepítő. F6-ot nyomok, és telepítem floppyról a drivert, majd megy tovább a telepítő és kiírja, hogy van két meghajtó melyikre szeretném telepíteni... Mit rontok el, vagy mit hagyok ki? A kártya biosába nem tudok belépni, mert a gép nem ad rá lehetőséget.
-
Üdv!
Bocs, a kevés info miatt, de ennyit tudok én is. Két 80-as Samsung winyót egy 6.000HUF-s silicon RAID-kártyába szeretnék RAID 1 tömbe rendezni, majd rá xp-t. A gép egy 1,7-es cerka, alaplap VIA valami hulladék.
Igazából semmi sem megy. XP telepítőig sikerült eljutni, de ott két külön meghajtót mutat. most ettől függetlenül a tükrözése még menni fog???
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Használt Apple iPhone 11 64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Köszi. Sajnos az alaplapi RAID nem játszik. Nem ismeri fel az ESXI. Ezért mindenki dedikált hardver kell.
Szerintem már mindenki unni fogja 2 napon belül.
us