- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Tóth Olivér: Tudtátok hogy ez ma már RETRO?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok,
Új gépet rakok össze és arra gondoltam, hogy RAID 1-et használnék, ha lehet egyáltalán úgy, ahogy elgondoltam. 15 éves alaplapom is tudja, de soha se foglalkoztam eddig vele, ezért ez a téma nekem új. Pár napja utána olvastam, meg itt is a hozzászólások egy jó részét, de nem találtam választ rá (lehet rosszul kerestem Google-be is).

Meg lehet azt oldani, hogy egy SSD-n lenne a rendszer, majd egy 3TB-os és 1TB-os HDD-n az adatok. A 3TB-ból 1TB lenne RAID 1-be (mert ugye a kisebb merevlemez mérete számít ilyenkor), ezen lennének az érzékenyebb adatok tükrözve és a maradék 2TB-on a nem annyira fontosak, ami tükrözés nélkül marad. Ez lehetséges, vagy az a maradék 2TB, teljesen láthatatlan és felhasználatlan marad?
Valószínű ez az alaplap lesz: GIGABYTE GA-Z270-HD3P
HDD-k ugyan olyan típusúak lennének, leszámítva a méretüket.Később lenne még egy 3TB-os HDD adatmentésre, de az csak a mentés idejére kerülne bele a gépbe.
Azért szeretném ezt így csinálni (ha működik egyáltalán), ha hónapokig nem mentek a pót 3TB-osra és elromlik a gépben lévő 3TB-os, akkor a fontos dolgok megmaradnak a tükrözött 1TB-os lemezen.
Lehet hülye kérdés, de számomra ez nem teljesen tiszta, hogy a nagyobb adattárolónak, a fennmaradt részével, lehet-e valamit kezdeni RAID 1 esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair MP600 CORE XT 2TB M.2 Gen4 SSD 5000-4400MB/s
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Seagate FireCuda 2TB HDD 100% / BESZÁMÍTÁS OK!
- Seagate BarraCuda 3.5 4TB 5900rpm 64MB SATA3 (ST4000DM000) HDD, Számla, Garancia
- 256GB Samsung 2,5" SSD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- 207 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i5-13400F, RTX 3050 (ELKELT)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 2080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest