- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
válasz
gman907 #4089 üzenetére
igen, erről beszéltem, hogy csak egy irányba működik: ugyanis amit én írtam ide kódot, az csak az alacsonyból (800 alatti) magasba (1000 feletti) való átmeneteket vizsgálja, fordítva nem
(gondoltam kiindulásnak jó lesz, aztán azért dolgozzál vele te is)
ahhoz, hogy a mindkét irányba működjön, pár dolgot változtatni kell rajta:
- start/stop változókat érdemes pl. alacsony/magas-ra módosítani (ugye itt már egy megtalált 800 alatti vagy 1000 feletti érték lehet egy vizsgálandó "szakasz" eleje vagy vége is)
- távolságnál az abszolút értéket kell vizsgálni, mivel fordított sorrend is lehetséges
- feltételeken kell módosítani (pl. sorrendet nem kell kikötni)az meg ha egyáltalán nem talál a feltételeknek megfelelő helyet, úgy vehető észre, hogy a start/stop (vagy az átalakított változatban alacsony/magas) változók a kezdeti értékükön maradnak
-
Gyuri16
senior tag
válasz
gman907 #4089 üzenetére
-Zeratul- kodja majdnem kesz van, innen ha erted mit irt nem lehet problema befejezned.
megjegyzed az utolso 800 alatti es 1000 folottit is, nem csak a 800 alattit. tehat (-Zeratul- valtozoinal maradva) lesz egy akt_start800 es akt_start1000. ezutan ha jon pl egy 1000 folotti, akkor megnezed milyen messze van az akt_start800-tol, ha kozelebb mint eddigi legjobb akkor megjegyzed, es azutan atirod a start1000 valtozot. ugyanez forditva ha 800 alatti jon
abban az esetben ha nincs ilyen hely, azt egyszeruen kiszurod ugy, hogy a start es stop valtozoid nullak maradtak -
bpx
őstag
válasz
gman907 #4086 üzenetére
amit én szakasznak hívtam, annak semmi köze a feladat szövegében definiált folyószakaszhoz/szakaszhoz csak nem tudtam jobb elnevezést
a feladat szövege is azt mondja, hogy határozd meg a ... helyét
na most ezt a helyet valójában 2 pont határozza meg, ezért is neveztem szakasznak -
Gyuri16
senior tag
válasz
gman907 #4081 üzenetére
ez az N pont ahol merik a vizallast egysegnyi tavolsagra van egymastol, vagy a tavolsagokat is beolvasod?
eleg sokmindent irtal, de ebbol nekem az jott le, hogy csak meg kell hataroznod egy tombben az egymashoz legkozelebb levo 1000 folotti es 800 alatti pontot (ezt akkor ha egysegnyi tavolsagra vannak egymastol a pontok)
mi az amit megcsinaltal, es mit nem tudsz?mod: megeloztek, -Zeratul- megoldasat csak kicsit ki kell pofozni es meg is van (mindket iranyba mukodjon)
-
bpx
őstag
válasz
gman907 #4083 üzenetére
az elejétől kezdve egyesével vizsgáld a tárolt értékeket
ha találsz egy 800 alatti értéket, ott kezdődhet egy lehetséges szakasz - 1000 felettinél meg végződhet (bár ez a feladattól is függ, hogy kell-e mind2 irányba keresni)
közben tárold el a már megtalált legrövidebb szakaszt (elejét és végét)
ha a vizsgálat közben találsz egy olyan szakaszt ami jó lehet, azt azzal hasonlítsd össze, ha annál jobb, cseréld le az újjalvalahogy így (ez sem tökéletes, és csak egy irányba működik):
{
...
const int N = 100;
int folyo[N];
...
int start = 0, stop = N-1, akt_start = 0, akt_stop = 0;
int i = 0;
while (i < N)
{
if (folyo[i] < 800) akt_start = i;
if (folyo[i] > 1000) akt_stop = i;
if ((akt_stop - akt_start < stop - start) &&
(akt_stop > akt_start) && (folyo[akt_start] < 800))
{
start = akt_start; stop = akt_stop;
if (stop-start == 1) break;
}
i++;
}
cout << "Start: " << start << ", Stop: " << stop << endl;
...
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Call of Duty WW2 PS4 játék
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Szép állapot , Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15.6" FHD IPS 165Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 P
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest