- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Korábban nem igazán írtad le, hogy mit szeretnél, kb: szemafor, elosztott, hibatűrő legyen.
Ehhez képest ebben a témakörben nüansznyi részleteken lehetne oldalakon át vitatkozni.
Mit szeretnél, elosztott szemafort vagy elosztott adatbázist (ami lehetőleg legyen CAP és gyors is) ?
Bevált megoldások annyira, hogy használják őket olyan problémák megoldására, amikre ki lettek találva. Ha a te problémád nincs ezek között, az nem az eszköz hibája.
A már felsoroltak között kellene legyen megfelelő eszköz számodra is, pl. Hazelcast CP alrendszere (RAFT alapú), vagy pedig nem létezik, amit szeretnél.
De mindegy is, mert nincs kedvem itt ködöt szurkálni. -
Lortech
addikt
A redis belül single theaded, kivéve IO, de a probléma szempontjából teljesen mindegy, hogy belül milyen a kiszolgálási modellje valaminek, nyilván nem thread-per-request redis esetében. Ne tévesszen meg, hogy van embedded változata is, legtöbben nem így hasnálják, én se. Emvy a problémára teljesen adekvát, bevált megoldásokat írt elosztott rendszerekre, sokprocesszes környezetre. Én hazelcastet, redist és zookeepert használtam hasonlóra, de rdbms alapon is implementáltam már szemafort lockokkal, de az költséges.
-
Lortech
addikt
válasz
anorche1 #12100 üzenetére
Statikus és dinamikus szóhasználat kissé félrevezető itt (ha így tanítják, akkor nem követik a JLS terminológiát), a bal oldalt deklarált vagy fordítás idejű típusnak, a jobb oldalt pedig futás idejű típusnak nevezzük.
A példádban az a-nak nincs runtime típusa, a null-t leszámítva, mivel nincs értéke (null vagy nincs inicializálva, kontextustól függően). -
Lortech
addikt
válasz
#81999360 #11985 üzenetére
0. ponton elidőznék még kicsit.
Miért kellene batchben megírni valamit azért, mert nem tudsz "telepíteni" a gépre?
Számos egyéb megoldás adódik, amihez nem kell telepítés, ha tudsz kívülről letöltött, felmásolt programot futtatni, és nem írtad, hogy nem. Csak az szab határt, hogy milyen programozási nyelvben vagy járatos.Ha a "nem lehet telepíteni" megkötést úgy értetted, hogy magán a gépen kell létrehozni a programot/scriptet, mert semmit nem lehet kívülről bevinni a gépre, akkor is használhatóbb alternatívának látom a WSH-t JScripttel/VBScripttel, a Powershell is opció lehet, de akár .NET-ben jegyzettömben is megírható egy ilyen egyszerű program, és lefordítható csc-vel, ami szintén valószínűleg van a gépen.
Ha jól értem, olyan megoldás kellene neked, ami azonnal reagál a fájl változás eseményre, nem elég időnként pollozni, mert akkor elveszhet egy-egy változás, ami két poll között történik. Batch alapból erre nem alkalmas.
-
Lortech
addikt
válasz
DrojDtroll #11566 üzenetére
draw.io is teljesen jó.
-
Lortech
addikt
Köszönőviszonyban sincs a konklúziód azzal, amire reagáltam és amit reagáltam. Hogy sokan félreértik és dilettánsan alkalmazzák az agilis módszertant vagy egyszerűen csak úgy marketingelik magukat, mintha agilisek lennének, közben pedig nem, az nem von le az értékeiből, attól se nem jobb, se nem rosszabb, és nem ez alapján kell megítélni.
A kisregényt azért írtam, hogy megvilágítsak néhány dolgot az agilis módszertannal kapcsolatban, nem azért, hogy cáfoljalak. Azt 3.,4. mondatban megtettem. Szívesen. -
Lortech
addikt
Nem marketingről szól. Ha értelmesen csinálják akkor a beszállító és a megrendelő is jól jár, és a fejlesztők sem frusztrálódnak közben túlzottan.
Mellébeszélés meg pont azért nincs, mert az agilis fejlesztés egyik fontos tulajdonsága az átláthatóság. A beszállító nem rejtegeti a terméket annak elkészültéig, hanem bizonyos időközönként bemutatja az elkészült inkrementumot. A megrendelő pedig nincs beszorítva a kezdeti, sokszor hibás, hiányos, átgondolatlan elképzeléseibe a megvalósítandó igényekről, hanem folyamatosan tudja megfelelő irányba terelni a fejlesztést, és így nagyobb az esély arra, hogy a projekt végén elérik a kitűzött célokat és közben a beszállító is pénzénél van. Jobban lehet egyensúlyozni a szkóp/minőség, a költség és a határidő között. Pl. el lehet vetni egy korábban tervezett feature-t vagy egyszerűsíteni lehet rajta, ha azt látják, hogy nem fér bele a kitűzött határidőbe, és nem hoz akkora üzleti értéket, mint amennyi idő/költség lefejleszteni.
Ez fix szkópos, fix áras szerződésnél baromira nehézkes, jön az alkudozás, fenyegetés, jogászkodás, CR-ezés és elmérgesedik a viszony. A jó fix szerződéshez jövőbe kéne látni, vagy olyan szintű tervezést kéne előre csinálni, ami egy komplex projektnél aránytalanul időigényes és költséges, és nem is szokott sikerülni, valamint egyik résztvevő sem akarja előre megfinanszírozni, ha nem is biztos, hogy lesz belőle szerződés. A bizonytalanság miatti túl vagy aláárazási anomáliákról meg nem is beszélve.
Alapvetően két jól működő, érett szervezet, csapat között tud jól működni az agilis módszertan "agilis" szerződéssel, de csodát nem tud tenni.A valóságban Itthon többségében csak kirakatban van agilis módszertan:
-a megrendelő nem hajlandó/tud agilisen szerződni, csak fix büdzsére. Bizalmatlan, a minőséget nem hajlandó megfizetni, rövidlátó, ragaszkodik a fix, tervezhető költséghez, mert azt gondolja, hogy attól lesz kisebb a kockázata, pedig inkább attól lesz nagy, ha a fix büdzséből nem azt kapja, amit szeretett volna.
-a beszállító meg nem implementálja rendesen az agilis módszertant, nincsenek megfelelő tapasztalattal rendelkező emberek a menedzsmentben és a csapatokban, és a fix büdzsé miatt amúgysem tud agilis szabályok szerint dolgozni, hogy megérje neki ténylegesen agilisnek lenni.
-meg a szokásos, hát igen, x éve scrumozunk, de igazából scrum masterünk az nincs, nem is volt, meg a csapatot két hetente változtatjuk ja és 5 párhuzamos projektet visznek, ja meg hetente van standup és nincs demo és retro se, de planning is csak ímmel ámmal, és a product backlog, az mi, mi olyan agilisek vagyunk, hogy nekünk nem kell 2 hétre se előre látni. -
Lortech
addikt
4. megoldas, EmailJS-t hasznalsz (200/ho-ig ingyenes) es (sajat) szerver oldali kod nelkul megoldhatod.
-
Lortech
addikt
válasz
dabadab #11266 üzenetére
Noha a válaszod alapvetően jó, a példa szerintem többről szól.
A getnél (13) használt Person objektum "ugyanaz" mint a putnál (9) használt, és pont azt szemlélteti szerintem a példa, hogy mi van akkor, ha új, de "megegyező" kulcs példány alapján akarod elkérni a korábban tárolt elemet. Visszaadja-e, vagy sem.
Azért a két idézőjel, mert a Mapben keresés szempontjából a két példány akkor egyezik meg, ha Person típus equals metódusa alapján megegyezik. Tehát egy megfelelő equals implementációval a (13) visszaadja a (9)-ben elhelyezett értéket, noha a két kulcs különböző referencia.
Még az eredeti kérdésre: természetesen nem kell létrehozni a (13)-ban egy új Person példányt, újra lehetne használni a (9-ben) létrehozottat minden további nélkül, és ugyanazt az eredményt kapnánk (kivéve, ha nem vagy nem jól override-oljuk az equalst). Hogy mégsem így van a példában, annak szerintem a fenti eset szemléltetése az oka, vagy nem. -
Lortech
addikt
Próbálj meg "identity" Accept-Encodingot megadni.
Webszervertől és annak konfigurációjától függ, hogy ha nem adsz meg Accept-Encodingot, akkor mi történik. Normálisan identity vagy egy, a szerver által preferált encodinggal jön a válasz, itt most utóbbi eset lehet.
De még ha meg is adod, akkor se mindig az történik, amit a szabvány alapján várnánk, mert van hogy felülbírálható a szabványos működés a szerveren (is). -
Lortech
addikt
Visszafordítani nem tudod, de az adott szöveg tárolásától függően esetleg lehetséges módosítani, akár egy hexa editorral, kódolást, hosszt, lezárót figyelembe véve. Általános, szakértelmet nem igénylő megoldást nem tudok. Esetleg valami 16 bites resource editorra rá lehet keresni.
-
-
Lortech
addikt
válasz
Sk8erPeter #5211 üzenetére
setlocal enabledelayedexpansion
set outp=
FOR /F "tokens=*" %%i in ('net start Tomcat5 2^>^&1') do set outp=!outp!%%iezzel outp-t echozva pipe-olva find felé lehet játszani, fájl nélkül, egysoros lehet csak a környezeti változó, és azt hiszem 2k-s limit van rajta.
Ha komolyabb logika kell, akkor én javaslok inkább egy wsh-s scriptet vbs-ben, jscriptben.
-
Lortech
addikt
válasz
Sk8erPeter #5208 üzenetére
Valóban stderr-re érkezik az access is denied üzenet, ezért nem látja a find parancsod bemenetként. Ez szerintem kernel32 / createprocess hívás, nem közvetlenül net parancs dobja.
@echo off
set keresendo=Access is denied
net start Apache2.2 2> err.log
find /i "%keresendo%" err.log
echo hibaszint: "%ERRORLEVEL%"
if %ERRORLEVEL% EQU 0 goto megtalalta
if %ERRORLEVEL% EQU 1 goto nincs_ilyen
if %ERRORLEVEL% EQU 2 goto para
goto end
:megtalalta
echo OK, megtalaltam
echo Nincs jogod elinditani a szolgaltatast.
goto end
:nincs_ilyen
echo Nincs meg a keresett sztring.
echo Elvileg nincs jogosultsaghoz kotheto problema.
goto end
:para
echo Valami nem OK...
goto end
:end
echo -- VEGE --
pause -
Lortech
addikt
válasz
[pod]Diablo #5070 üzenetére
Amit ott listáz, az a display name, el tudod indítani azzal is, ha több szóból áll a neve, space-ek választják el, akkor "" közé kell tenned a nevét.
pl. net start "Security Center"
De services.msc -nél ha rákattintasz az adott service-re, akkor látod a service "technikai" nevét is, ami általában rövid, tömör, azzal is hivatkozhatsz rá. -
Lortech
addikt
válasz
[pod]Diablo #5066 üzenetére
Egy akármilyen batch-csel is tudsz windows szolgáltatást indítani a net start szolgáltatásnév paranccsal.
De ha valami miatt egy rendes alkalmazásból akarod indítani, akkor a megoldás nyelv és technológia függő, és ismerni kéne a válaszhoz. .NET C#-ban pl. ServiceController osztállyal
ps:megelőztek.
-
Lortech
addikt
válasz
plaschil #4906 üzenetére
Nem ismerem az alkalmazást, de a két screenshot különbözik abban, hogy előbbiben a szerkesztő ablakba be van töltve egy uml ábra, utóbbiban nincs, és arra tippelek, hogy az utóbbiban ez hiányzik, a tools menüben pedig kontextustól függően jelenne meg a hiányzó menüpont.
Nincs lehetőséged azoktól az ismerősöktól segítséget kérni, akik már sikerrel használták az alkalmazást? -
Lortech
addikt
válasz
pckownz #4899 üzenetére
Ha fordításnál ki van kapcsolva a range check, akkor nem érdekli, ha olyan elemhez nyúlsz, ami nincs inicalizálva és szemét van benne, a szemét meg nagyjából bármilyen integer lehet, akár olyan is, amivel az elvárt eredményt adja az algoritmus.
Kiváncsiságból tehetsz er-be egy writeln(a[max]) sort.
-
Lortech
addikt
válasz
pckownz #4897 üzenetére
Szóval:
b típusa hibásan van megadva itt:
function mr(b:array of integer):boolean;
array of integer egy dinamikus tömböt jelent, aminek 0-tól indexelődik, azaz az eredeti tömbhöz képest az indexek eggyel elcsúsztak, és a max elemnél elhasal a program.
Az eredeti tömbbel megegyező típusú paramétert kell átadnod a függvénynek, ehhez type kulcsszóval kell megadnod a tömb típusát, amelyet a tömb deklarációnál és paraméterátadásnál később használsz.
pl....
type integer_array = array[1..max] of integer;
...
function mr(b:integer_array):boolean;
... -
Lortech
addikt
válasz
Flashrider86 #4816 üzenetére
cliconfg.exe -t futtatva létre kéne hoznod a megfelelő aliast v. named pipe-ot az újratelepített kliensen..
az egyik működő kliensen is indítsd el ezt, vesd össze a beállításokat, és másold le őket, ha sikerül, a kapcsolódási hiba meg kéne szűnjön.Látatlanban nehéz bármit mondani, de a lassúság valószínűleg a második hibával függ össze.
Arról tanúskodik, hogy egy adatbázis session lockol valamilyen adatot, amelyet a másik szeretne updatelni pl. amihez neki is lockot kell szereznie, erre vár, és addig nem is csinál semmit, amíg fel nem szabadul, aztán vagy elcsattan timeouttal, vagy felszabadul és sikerül.
A program vagy nincs felkészítve a normális konkures használatra, vagy bugzik... -
Lortech
addikt
válasz
dudika10 #4692 üzenetére
No.
Érted = értem lett volna, csak elírtam, szóval én nem értettem, hogy te 1db parancsikont akarsz csinálni belőlük, nem pedig úgy általában egy parancsikont.Hát, mondjuk csinálj egy fájlt notepaddel, tedd bele a két parancsot egymás alá, mentsd el .bat kiterjesztéssel, és futtasd run as-zel.
-
-
Lortech
addikt
válasz
dudika10 #4685 üzenetére
Asztalon jobb klatty, új parancsikon.
Beírod parancsnak hogynetsh interface set interface "Local Area Connection" DISABLE
Ahol a Local Area Connection a letiltandó / engedélyezendő kapcsolatod neve, amit a hálózati kapcsolataid között látsz (jobb klikk a kapcsolatra, átnevezés, és kimásolható a neve).
Az ikonnak adsz nevet, létrehozod, majd jobb klikk tulajdonságok az ikonon, és be kell állítani, hogy adminisztrátorként induljon.
Csinálsz még egy parancsikont ugyanígy, csak ezzel a paranccsal:
netsh interface set interface "Local Area Connection" ENABLE
Ez értelemszerűen újra engedélyezi a kapcsolatot.
-
Lortech
addikt
A stringre meg rájöttem, hogy \\ kell, hogy mappának nézze, csak nekem ezzel nem kellett törődjek, mert java.util.file-t használtam, ő meg megoldja a belső működésében.
-Viszont a példámban fennakadtál rajta, ezért magyaráztam el, hogy nem én értettelek félre, hanem...
3. pontnak fussunk neki még egyszer.
1. 2. pontban leírtam, hogy miért kell átadni a splitnek a \\-t, mint regexet. A string miatt a \\\ mindkét \-je elé kell egy-egy \ (tehát összesen 4, \\\\) azért, hogy a java fordító végül úgy értelmezze, hogy te két \-t akartál átadni paraméterként.példa. [link]
Ha java-ban egy tabot akarsz hozzáfűzni egy stringhez, akkor stringvar+= '\t',
itt a \ arra való, hogy jelezzük, hogy az utánakövetkező karakter az nem egy tényleges t karakter, hanem egy tabot akarunk ott látni. Mivel a \ ilyen speciális módosító karakter, amivel ilyen esetekben jelzünk a fordítónak, a \-t mint karaktert leírni kettő darab \-rel lehet (\\).
Ha 2 darab \\-t mint stringet akarsz megadni, akkor 4 \-t kell írnod. -
Lortech
addikt
Hogy mi van?
A stringben (tospl változó) azért van \\ mert java-ban a stringet escapelni kell a \-t \-rel, különben módosítóra számít a fordító.
Szóval nem írhatod le, hogy :
String tospl = "dsdsds\32\rewre\adsdse\";.. mert ez fordítási hibát eredményez.
A split paraméterében meg azért kell 4 \, mert
1, \ - ezen delimiter mentén akarsz splittelni.
2, \\ - mivel regexet kell írnod, java regexben a \-t escapelni kell egy \-rel, hogy ténylegesen \-nek vegye, nem pedig regexen belüli speciális karakternek.
3, \\\\ a két előbbi \-t escapelni kell egy-egy \-rel, lásd első mondatom. -
-
Lortech
addikt
Nyilván egy "programozói" és egy szoftverüzemeltetői közül szakmailag előbbi ér többet. De két évet elcseszni ezzel azért, hogy rálátásod legyen.
Igazából gimnázium alatt kellett volna gyűrni már, és iskola mellett, és nem árt, ha jó matekos és programozói/algoritmizáló alapokkal mész oda, és még az érdeklődésed is ez.
A szoftverüzemeltetőinek végképp semmi értelmét nem látom, mert annak elvégzésétől nem sok "belelátásod" lesz a témába.
Ha webprogramozó okj-ba kezdesz, tudom ajánlani az EKF-et. -
Lortech
addikt
Van replace (replacestring vagy stringreplace vagy valami ilyesmi, nem emlékszem már) függvény, aminél alapból az első találatot cseréli. De valószínűleg a tanárja nem egy egysoros megoldást várt beépített függvénnyel, hanem az alap nyelvi elemekből építkező algoritmusra lett volna kiváncsi. De ez csak feltételezés.
-
Lortech
addikt
1. Miért ne. Ugyanolyan számrendszer mint a többi (a számrendszer alapját leszámítva
).
-1 az -1 hexában is meglepő módon.
Ha a kettes komplemens alakra gondolsz, akkor átváltod bináris kettes komplemensbe, azután hexába.2. Regisztert ne úgy képzeld el, mint egy változót. Mindig csak arra lehet támaszkodni, amit beletettél (előtte szemétként kezelendő a tartalma), van hogy arra sem, mert műveletek mellékhatásaként is változhat az értékük.
-
Lortech
addikt
Nem használtam még Turbo Delphit (és remélem, nem is fogok
), de biztos, hogy megoldható. Minden valamirevaló windowsos fejlesztői eszköz képes DLL-eket használni, és csak erre van szükség. (inpout32.dll)
-
Lortech
addikt
válasz
Dr. Romano #3176 üzenetére
Miért, ez nem ilyesmi?
21.18 az pedig (41A970A4)16, (0100 0001 1010 1001 0111 0000 1010 0100)2
12.18 meg (4142E148)16, (0100 0001 0100 0010 1110 0001 0100 1000)2
-
Lortech
addikt
pl.
FILE * fp;
int be[256];
fp = fopen ("c:\\adatok.txt","r");
if (fp!=NULL)
{
int i,d;
for (i=0; (fscanf(fp,"%2x",&d) != EOF); i++)
{
be[i]= d;
//if (i % 16 == 0) printf("\n"); //csak formázás és kiiratás
//printf("%3d ",d);
}
fclose (fp);
} else printf("nem tudom megnyitni a fájlt");szerk: az adatok adatok.txt-ben, vagy space-szel elválasztva vagy anélkül.
-
Lortech
addikt
Hash algoritmus is végigmegy a teljes fájlon, úgy generálja a hasht. Annál gyorsabb nem nagyon lesz semmi, hogy byte-ről byte-ra összehasonlítod a két fájlt. Főleg hogy így kiderül az első különbségnél, ha nem egyezik a két fájl (és le is lehet állni az összehasonlításnál), hashnél pedig csak azután derül ki, hogy legeneráltad mindkét fájlra és összevetetted a hasht.
-
Lortech
addikt
válasz
Játékos #3143 üzenetére
x = (06)16,
Ahol 6 a 16-os számrendszerben van. Mivel ebben a számban csak az egyesek helyiértékén van 0-tól különböző számjegy, és ez a számjegy 0 és 9 között van, ezért a decimális és hexa alak és érték is megegyezik.
x = (16)16 (c-ben x=0x16) viszont már x = (22)10 lesz. -
-
Lortech
addikt
Nem én írtam bele fixen a 20-at..
"Dinamikus" alatt sok mindent érthettél (volna).Ha dinamikusan növekvő tömb kell, akkor nézhet így ki a main:
int *sor;
sor = fajlbeolvas();
( free(sor); )Vagy beviheted a sort paraméterként is, mindegy.
Fajlbeolvas pedig : int* fajlbeolvas() vagy void fajlbeolvas(int tomb[]) //(int [], int*)
Benne malloc-kal foglalsz x elemnek memóriát, ha kevés, realloc-kal folyamatosan bővíted a tömböt. Lehet egy buffert csinálni, hogy ne kelljen minden új elemnél bővíteni.bővítés valahogy így néz ki: int *segedpointer;
int *tomb;
int *segedpointer;if (van_meg_beolvasnivalo==1 && buffer == 0 ) //kiürült a buffer, de még van beolvasnivaló
{
if ((segedpointer = realloc(tomb, sizeof(int) * (eddig_lefoglalt_mem+buffer))) == NULL)
{
printf("hát ez nem jött be");
return NULL;
}
else tomb = segedpointer; -
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
válasz
kicsitomi88 #3044 üzenetére
Az én véleményem az, hogy a meglévőket (már amelyiket lehet és érdemes) kell megfelelő formára hozni. Új topikokat pedig csak akkor, ha nincs azzal a témával foglalkozó topik, de van a témára igény. Pl. Python nagyon szép nyelv, de nem biztos, hogy van értelme nyitni neki topikot, ha még eddig senkinek sem hiányzott (nem sok vele kapcsolatos kérdést láttam eddig a ph-n).
Továbbá azt gondolom, hogy a moderátorokat kéne mindenekelőtt megkérdezni az ügyben, mielőtt ilyen akciókba kezdesz.Bár lehet, hogy megtetted, nem tudom.
-
Lortech
addikt
No hát ha tisztában vagy mindennel, akkor létrehozol egy saját form típust a form ősosztályból származtatva, kibővítve azzal a "feltéttel"
, ami kell neked (célszerű ezt a klikk-klikk módon megtenni (projekt / add windows form )). A fő formban példányosítasz, és meghívod a kívánt eseményből a példány show vagy showdialog metódusát attól függően hogy modális vagy nem modális formot szeretnél.
-
Lortech
addikt
Windows forms egyáltalán nem a kezdőknek való, triviális témakör. Csak sokan hajlamosak ezt gondolni a klikk - klikk form tervező és a property ablak nyújtotta könnyedség miatt. Ehhez tudnod kellene a c# oop-t, osztályokat, hatókört, élettartamot, eseménykezelőket, modális - nem modális formokat, hogy meg is értsd, ne csak működjön valami, azt' jóvan.
Amúgy ha leírod, meddig jutottál és hol akadtál el, akkor írok neked kódot.
(pl megvan-e már a másik form típusod, hozzáadtad-e a solutionhöz stb.) -
Lortech
addikt
válasz
DelArco #2898 üzenetére
Behelyettesíti ő, de gondolom az nem egy függvényhívás akarna lenni ( () ), hanem egy tömb, amit []-lel kell indexelni.
// megjegyzések: 1, tömböket 0-től indeljük Java-ban. 2, a<5 feltételnél 1-es kezdőindexszel csak 1-4-ig írná ki a ''rekordokat''. 3, nem látszik az ''a'' deklarációja, lehet hogy deklaráltad a for előtt, csak a for fejében szokás, ha nincs rá szükség a for hatókörén kívül. -
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
Látszik, hogy nem minden alapot tudnak, amit még nem tudtam eldönteni, hogy jó vagy rossz..
Hehe.
GC jó dolog. Lusták találmánya lustáknak, de azonkívül hogy marha kényelmes, viszonylag gyors is, és ugye a lényeg, hogy nem nagyon lehet mellette hibát ejteni, meg egyszerű eldönteni, hogy mi meddig él. Az más kérdés, hogy elkényelmesít, ahogy az egész VS IDE is, de ez max akkor tud fájdalmas lenni, amikor valamit le kell darálni natív c++-ban, neadjisten c-ben. -
Lortech
addikt
kb azonos a nézőpontunk. Viszont. az egyetem/főiskolával kötöszködnék, lehet egyedi, de 2 ismerősöm is van, akik OKJ képzésen kezdték el annó, majd mára egy elég szimpatikus ''kék'' cégnél koptattják a billt.
Van ilyen is, és lehet, hogy jobban nyomják azt (és felteszem, nem az OKJ-n tanultak alapján), amit csinálnak, mint egy másik átlag okleveles programozó, de lehet, hogy sokminden kimaradt nekik. Meg gondolom kapják/kapták a képzést a kéknél. -
Lortech
addikt
válasz
DJ.Gróf #2815 üzenetére
Egy nyelvet meg lehet tanulni (a nyelv ismerete semmi), az alapokat meg lehet tanulni, el lehet programozni hobbi szinten, de ettől még azért nem leszel programozó, mert az komoly főiskolai / egyetemi elméleti oktatással jár. Ajánlani lehet talán a xyz nyelv 24 óra alatt, vagy xyz nyelv for dummies könyveket. Igazán tartalmas szájbarágós tutorialokat nem tudok ajánlani, szvsz jobb egy könyvön végigrágni magad az alapoktól. Hogy melyik nyelvet tanuld, az annyira nem fontos, az csak az eszköz, próbálj meg valami célokat kitűzni, és megvalósítani, közben gyarkorlatot szerezhetsz. Valami c alapú nyelvet érdemes tanulni, c++-t tanultál, akkor az kézenfekvő, kicsit barátságosabb a c# és a java.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Na, ez lényegesen megkönnyítené a levélküldést.
Bici: Milyen css?Firefoxot nem tudom mennyire lehet így szétszedni, elképzelhető, de nem hiszem. Meg nem egészen értem, mi a cél a firefox ablakkal. Tray alkalmazást mondtál, értesítéssel, animációkkal (gondolom nem egy böngésző ablakban megjelenítve), levélküldéssel.
-
Lortech
addikt
Nem feltétlenül azt mondta, hogy nem lehet ''felhasználó programból ezt megcsinálni'', szerintem arra gondolt, hogy nem elég csatlakozni a gmailhez, mint egy mail kliens tenné, hanem szimulálni kell a webes felületet. De lehet, hogy tévedek.
bici:
Egyébként meg lehet csinálni, nem annyira vészes, de teljesen kezdőként azért elég nagy fába vágtad a fejszédet, ha ezt meg akarod csinálni.
Ha C++-os vagy, akkor .NET managed C++ változatát ajánlom megnézésre, és mellé a .NET-es Gmail API-t (egy sourceforge-os projekt). Ezzel küldeni nem lehet emlékeim szerint, de be tudsz lépni vele, és ez már egy jó kiindulópont, innen már ''csak'' a levélküldést kell leszimulálni. Erre kell keresni dokumentációt, mert az ajaxból vagy csomagszűréssel kisilabizálni idegölő meló lehet. A Gmail API egyébként képes a levelek csekkolására is elvileg, mert van egy példa applet az API-ra, ahol ez a funkció be van építve, valamint az is tálcán fut. Igazából csak ki kéne bővíteni a levélküldéssel.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Most megadtad az inverzét annak, amit ő mondott.
Igen, ez az ami nem szabvány, és sima c, karaktertömböt használ, nem stringet. Ha pl. megadja hogy Visual studioban kell, akkor biztos találni lehet valami MS találmányt rá.
uppercase
Specifies that hexadecimal digits and the exponent in scientific notation appear in uppercase.
Ez nem egészen az, ami neki kell.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
Speeedfire #2781 üzenetére
De épp a lényeget nem írod, nem viccből kérdeztem, hogy mit csinálsz pontosan.
Ha csak úgy nyitod meg az IDE-vel a .c fájlt, hogy pl duplaklikk rá (és a VS-hez van hozzárendelve a fájltípus), vagy file/open/file, úgy nem fog menni, megnyitja a VS fájlt, de ekkor csak mint szerkesztő fog működni. Egy teljes projektet kell nyitni, és ahhoz hozzáadni forrásfájlként. Valamint a legnagyobb baj, hogy - emlékeim szerint - a Visual C# 2005 Express Edition nem fog neked .c fájlt fordítani. Nem véletlenül vannak az express editionök szétbontva nyelvekre, neked a c++ kell. De leginkább az lenne jó megoldás, ha egy régi Visual studio-t használnál, de legalábbis pontosan olyat, amilyet a vizsgán használhatsz. /6.0 pl./ De ha ilyen Borland féle c változatot tanulsz, és ilyenekre akarsz támaszkodni hogy clrscr, akkor legjobb lenne maradni a Borland megoldásoknál, mégha fapados is. Te tudod.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
Speeedfire #2779 üzenetére
Akkor esetleg írd le, hogy milyen verziót használsz, és _egész pontosan_ mit csinálsz. Projekt megnyitás meg ilyeneket.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
DelArco #2595 üzenetére
Jól úgy lehet megoldani, hogy lekérdezed a _MBCS (multi-byte char set) vagy a _UNICODE (unicode char set) makrót és annak megfelelő típusokat használsz.
Ezzel tudod megállapítani, hogy a fordítókörnyezetben mi van beállítva. Ha MBCS, akkor a unicode változat nem fog menni, ha meg unicode-ra van állítva akkor az MBCSíre megírt kódod nem fog fordulni.
Alapbeállítás szerint az újabb visual studiokban unicode van beállítva, szóval ha nem akarsz jó megoldást, csak egy általában működőt, mert nem akarsz belemélyedni, akkor a beállításokat hagyd unicode-nak, és használj ennek megfelelő típust, char helyett wchar_t -t, valamint az összes string literálod elé tegyél egy L prefixet. Pl a programod első sora : const wchar_t g_szClassName[] = L''myWindowClass''; -
Lortech
addikt
válasz
Forest_roby #2451 üzenetére
Pedig nem rossz dolog, csak ugye nem progtanárok, hanem matektanárok tanítják, és (nálunk legalábbis) nem mutatják be a lehetséges alkalmazását. Pl elég nehéz lenne megérteni, vagy megcsinálni egy 3d-s teret vektorok és mátrixok nélkül.
mobal: sorry, én feladtam, de hátha jön valami médium, aki segíteni tud a leírásaid alapján.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
krisztián98 #2297 üzenetére
Nem, a license megkerülése valamint a programkód visszafejtése és módosítása illegális, így a fórumon is tiltott téma.
-
Lortech
addikt
válasz
Forest_roby #2025 üzenetére
@data az az adatszegmens kezdőcíme, abban a sorban ezt beleteszi ax-be.
:inlup,utlup egy címke, másképpen szimbólum (nincs nyoma a kódban). A program_kód_ minden sora egy-egy cím végülis, ha egy utasítást vagy ''adatdefiníciót'' tartalmazó sort megelőz egy cimke: alak, akkor ez a címke az őt követő kód címét szimbolizálja. Egy hívásban, ugrásban, ciklusban pedig felhasználhatod ezt a szimbólumot, hivatkozhatsz rá, rámutat egy címre.
Mint pl itt, a loop inlup. Ez egy ciklusszervezés, ennek hatására ugrik a vezérlés inlupra, és ismétlődik cx=0-ig a ciklus. Maga az utasításkód, a kódszegmens a .code-tól, az adatszegmens a .data-tól kezdődik. A felső sorok a fordítónak szólnak. -
Lortech
addikt
válasz
Miracle #1924 üzenetére
Előszöris köszi, hogy leírtad a véleményed.
Garbage collector meglepően hatékonyan végzi a dolgát, nyilván egy jó programozó manuálisan hatékonyabban meg tudja oldani, csak sok felesleges meló és komoly odafigyelés kell hozzá, sokkal nagyobb a hibalehetőség. Szóval a GB jóó.
Paraméterátadás szerintem pont megfelelően van megoldva, eléggé kézzel foghatónak, egyszerűnek, beszédesnek tartom. Az a 4 igazából csak 2, mégha máshogy is hívod.
Ha .net-ből indulunk ki, a c++ semmivel sem gyorsabb.
most igy hirtelen nem tudom, mire gondolsz. ha a JIT compilerekre
Arra gondoltam, hogy a végén ugyanaz a kód fog lefutni, attól függetlenül, hogy c#-ban írtad eredetileg, vagy c++-ban. Persze ez a.net (CLS, CLR) sajátossága. Mindegy, ezt így kár kiragadni, a contextusban volt értelme.
Az utolsó előtti bekezdéseddel értek egyet legkevésbé, én nem gondolom, hogy a c#-ban ennyire alárendelték a minőséget és a teljesítményt az elsajátíthatóságnak és a ''fejleszthetőség sebességének'', és a c++-t sem tartom ebben etalonnak, de valódi érvekhez egyelőre kevés vagyok, a prog.tanárommal biztosan jól eldiskurálnátok erről, ő c/c++/c# guru és mégis a c#-ot forszírozza, pedig a többszálú illetve párhuzamos programozás a szakterülete, erősen a hatékonyságra és teljesítményre kihegyezve. /Na meg a 4gl nyelvek./
-
Lortech
addikt
válasz
Bazsa74 #1922 üzenetére
Ilyen ''progi'' nincsen. Változtass mindenütt jelszót. Nézesd meg a géped egy hozzáértővel, windows updatetel a biztonsági frissítéseket rakd fel. Spyware ellenőrzést csinálj pl adware-rel. A felhasználó(d)nak, ami gondolom rendszergazda jogokkal fut XP-n, adj jelszót. Rakj fel egy tűzfalat, ha nem lenne.
Ez a téma itt nagyon offtopik.
Ha vannak, további kérdéseid például ide tedd fel: [link]
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
Miracle #1917 üzenetére
Mitől primitívebb? Vagy a jóval egyszerűbbet értetted alatta?
Én inkább letisztultabbnak és logikusabbnak mondanám. Mai igényeknek sokkal inkább megfelelőbbnek. Objektum orientált nyelv, az egész arra van felépítve, nem csak támogatja, mint a c++.
kliketiklikk guikeszitesre meg hasonlo nem performance-igenyes kodokhoz tokeletesen alkalmas, megis a C/C++ parost ajanlom kezdesnek, mert igy lesz valami kozod ahhoz is, hogy mi toretnik a ,,fuggony mogott''
Úgy tűnik nekem, kicsit lenézed ezt a nyelvet, gondolom a vs.net alapján, azzal szokták azonosítani, pedig a nyelv önmagában nem határozza meg a teljesítményt. Ha .net-ből indulunk ki, a c++ semmivel sem gyorsabb. Persze ez így nem korrekt, de akkor az idézet sem. Tudod, mire gondolok.
Egy jó tanárral c#-pal is betekintést kaphatunk a színfalak mögé, más kérdés, hogy valóban sokkal inkább elrejti a nyelv a programozók elöl ezeket, mert nem kell használni. Egyébként sok egyetemen és főiskolán egyre inkább c#-ot használnak c/c++ helyett. Talán nem véletlenül. Ebbe mondjuk biztosan belejátszik az ms nyomulása is, ingyen vs.net express, campusban ingyen vs, kényelmes..
Szívesen látnék egy .nettől CLR-től teljesen független c# megvalósítást.
[Szerkesztve] -
-
Lortech
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Tőzsde és gazdaság
- Stellar Blade
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motoros topic
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged