Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás

Hozzászólások

(#5562) Szirty


Szirty
őstag

Üdv mindenkinek!

Remélem valaki itt kapcsolatban áll a Keyence nevű céggel (és egyúttal fogadja részvétem is).
Erre a cégre ugyanis nagyon agresszív marketing jellemző.
Nem szeretném nagyon részletezni (bár igen felbosszantott) a cég termék támogatása a felhasználó követés miatt úgy van megálmodva, hogy bármilyen zenés-táncos brossurához hozzá lehet jutni a termékeivel kapcsolatban. De konkrét műszaki dokumentációhoz egy konkrét termékkel kapcsolatban már NEM!

Úgy kezdődött, hogy egy megrendelő előírja a KEYENCE IV-500MA kamera használatát.
A kamera megrendelése és kifizetése előtt a berendezés tervei készülnek, a tervekhez tudni kellene hogy a készülékből milyen jelek jönnek-mennek és azt hova kell bekötni, stb.
Enélkül a villamos tervbe nem lehet a készüléket betervezni!

Sajnos a fent említett marketing megfontolás miatt a termékekről részletes műszaki információ csak regisztrált tagoknak érhető el.
Szerencsére a regisztrálás ingyenes, bár emiatt egy újabb kört kell futni. Regisztrálás után hozzá lehet jutni a kívánt részletes műszaki dokumentációhoz.
Ám ha valós adatokat adunk meg, akkor a cég marketing gépezete működésbe lendül, mail-ben zaklatnak a legfantasztikusabb ajánlatokkal és újdonságokkal, felhívnak telefonon, sőt meg is látogatnak!

De ez még nem minden, a kamerához letölthető a szoftver is regisztrálás után, ám ehhez a kamera sorozatszáma szükséges. Ha nincs kamera, nincs szoftver.
Így tehát ha a kamera szoftverét az ember nem ismeri, és a megrendelt készülék csak 4 hét múlva érkezik meg, akkor csak egy lehetőség marad: Rögtönözni a beüzemelés utolsó napjaiban amikor minden más is az ember nyakába szakad.

Ha valakinek a környezetében van KEYENCE IV-500MA kamera, küldje már el a sorozatszámát privát üzenetben, mert felgyújtom ezeket tényleg...

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.