Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Dr. Venkman
üzenetére
Tényleg, a Mortal Kombat X benne van ps plus collectionban.
Akkor ez tényleg kamu. -
Dr. Venkman
tag
válasz
Dr. Venkman
üzenetére
Ja nem, a golfos az 2K.
-
Dr. Venkman
tag
válasz
Elderath
üzenetére
Elég hardcore játéknak tűnik, épp ma reggel próbáltam a bétáját. A menüben van egy kb. ezer oldalasnak tűnő tutorial (szöveges) az elovasásától nagyvonalúan eltekintettem, így azonban elsőre bedobott egy erdőbe, ahol rajtam kivül nem találtam senkit, mászkáltam 15 percig, sehol senki, aztán egyszercsak kiírta, hogy megöltek. Ezután letöröltem. Ha ideadják plusba akkor lehet, hogy azért megpróbálok megtanulni játszani vele... A két ps4-es plus előrejelzés azért fura mert az egyik benne van a collectionben, a másik meg talán az ea playben. Megúszós választások.
-
Griff55
senior tag
Most fejeztem be a Astros Playroomot
nagyon jópofa kis játék / tech demo lett. Szívja rettenetesen a kontrollert, de legalább bemutatja, hogy mit tud. Eddig az egyetlen játék amit tervezek platinázni, mert a gyűjtögethető cuccok jopofák, meg megtekinthetők amiket eddig megszereztél, interaktívak. -
ProEvoFan
nagyúr
Ha igaz lenne a hír, az sem lenne gáz.
Viszont a Sony pont az a kiadó illetve "játék gyáros", aki nem félne a fent említett negyedik szereplőtől... -
ProEvoFan
nagyúr
A Sony és a Detroit fejlesztői közötti kapcsolat a játék problémás negyedik főszereplője miatt romlott meg egy jelentés szerint [link]
Kár érte. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
kIsDe`
üzenetére
ha ez igaz akkor én nagyon örülök a HLL-nak, mert tervben volt a megvásárlása.

PC-n rengeteget játszottam vele szinte a megjelenése óta és azt kell, hogy mondjam ez volt idáig az egyetlen játék amiben érezhető volt a fejlesztés...mindig csiszoltak rajta valamit és Discordon a fejlesztők a játékosok ötleteit is szívesen meghallgatták.
Nagyon csapat játék az egész, ha nagyon kiegyenlített a két team akkor akár 2óráig is eltarthat egy meccs.
Pörgős CoD és BF mellé nagyon jól jön az ilyen játék, viszont aki vérbeli CoD-os vagy BF-es annak nem biztos, hogy be fog jönni ha ugyan úgy rohangál össze-vissza mint a CoD-ban mert ez kimondottan egy taktikai FPS.
-
válasz
HaZsolt
üzenetére
Igen, a 8-bites SDR kép az még pont belefér a 4:4:4 RGB-be, ez 17,82 Gbps. A HDR viszont már 10-bites, így a 2.0-s HDMI 18 Gbps sávszélességébe már csak úgy fér bele, ha max 4:2:2 (YUV422). A 2.1-es port viszont már lényegesen többet tud, ezért 60 Hz-es UHD felbontás mellett simán mehet fullosan is a kép, butítás nélkül.
-
HaZsolt
őstag
Az új revíziós ps5-t hogy hívják (amelyiknek a hűtésén picit változtattak)? Már általában a boltok csak ilyeneket adnak? Jobb ez a kis ráncfelvarrás vagy az első generációsat érdemesebb inkább?
-
BusinessGuy
őstag
Én nem mondtam hogy jobb hanem azt hogy hdr alatt az a natív vagyis nem nyersz semmit rgb hdr beállítással játékok alatt, vagyis amit írtak hogy a yuv jobb képet adna hdr-nél marhaság hacsak nem valami gebasz van egyéb beállításon mondjuk a tv-vel.
Filmeknél meg elismerten anyagi ok, szimplán olcsóbb megoldás.De nekem mindegy a lényegen nem változtat, rgb a jó beállítás mindig kivéve akkor hdr alatt HA szar képet kapsz valamiért (de csak ez esetben) mert ott a y420 10bit a natív.
-
ProEvoFan
nagyúr
Death Stranding megint nagyot megy nálam.
A látvány jelentősen szebb, mint ps4en.Kapunk új küldetéseket, igaz még nemtom' mennyit, mert nem játszottam végig. Élmény újra szebb/jobb körülmények között mászkálni a játékban. Anno fullos autópályát kiépítettem, azok mind megmaradtak de látom van lehetőség további útvonalakat építeni. Sajnos kb az összes kötélpályámat megmarta az eső, azokat nem nagyon tudom használni.
Akinek tetszett a DS, az nyugodtan vegye meg a Director's Cutot.
-
-
Ez nem a HDMI kábelen múlik, azt nem szükséges cserélni. A tévé portjával van a probléma amibe kötötted a konzolt, mert a PS annyit lát belőle, hogy limitálva van a sávszélesség. Ami annyit jelent, hogy SDR-nél csak YUV420-szal van meg az UHD 60Hz, a HDR-hez pedig lejjebb kell váltani a felbontást is, hogy beleférjen.
-
De elvileg itt arról a rugóról van szó, ami a normál ellenállását adja a ravasznak, nem? Van egy másik is, ami az adaptív ellenállásnál van használva, nálad melyik tört el? Előbbi ha törik, akkor szerintem bármikor törhet, hiszen a ravaszt viszonylag sűrűn kell nyomkodni. Legalábbis tipikusan a lövöldözős játékokban.
-
Moby
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Attól is függ mennyire/mennyit nyomod olyan játékokkal, amik combosan használják a TE-t. Nálam szerintem az tett be neki, hogy indulásra én kiplatinázta az Astro-t, aztán a gyerekeim is a saját accounton
Ez így már sok volt neki. Meg lehet, hogy volt egy szar széria, ma már sokkal kevesebb rugóproblémát hallani, mint launchkor. -
Moby
veterán
válasz
sz.mich
üzenetére
Ha rommá tesztelték volna, akkor nem tört volna el egy csomó embernek (köztük nekem is) benne a rugó 1 hónap alatt
Szerencsére a kínaiak pillanatok alatt rááltak a dologra, és még meg sem száradt a festék a gépeken, már lehetett kapni utángyártott rugót, ami egyébként már 10 hónapja bírja, szóval láthatóan jobb minőségű, mint a gyári volt. Viszont a többi része így közel egy év után úgy tűnik, hogy eddig bírja. Legalábbis a rugó problémán kívül sem itt, sem másutt nem hallani. -
A tévén kell aktiválni az adott HDMI portra a teljes sávszélt, különben csak annyit tud mint egy 1.4-es csatlakozó. Márkától függ, hogy mi a neve, Samsung esetén HDMI UHD Color, LG-nél HDMI Ultra HD Deep Colour, Sony-nál (Android) pedig HDMI signal format > Enhanced format.
-
sz.mich
tag
A kezdetek kezdetén (is?) már biztos szó volt róla, ezért off-ba teszem: Ti mit gondoltok az emberek azon félerméről, hogy a ravasz ellenállását kiváltó "pöcök" idő előtt megadja magát? Én személy szerint kizártnak tartom, hogy a gyártó ne tesztelte volna le 1M action/"kattintásig" a cuccot.
-
Moby
veterán
A filmeket meg nem anyagi okokból tolják yuv-ban, hanem egyszerűen a tömörítőeljárások, amiben hozzájutsz, azokat a sávszélességspórolás miatt 4:2:0-ban dolgoznak. De mivel az ugye veszteséges, hiába alakítod RGB-re, nem kapod vissza a natív állapotot. A filmek eredendően rgb-ben készülnek és tárolódnak, illetve "dolgozódnak" fel.
-
Moby
veterán
válasz
BusinessGuy
üzenetére
A játékok rgb-ben számolnak, mert minden letárolt tartalom rgb. A filmek valóban yuv-ban vannak, de az problémamentesen konvertálható rgb-re, ergo rosszabb nem lesz, de jobb sem. Az a mondás, hogy "hdr-re jobb a yuv" egyszerűen nem igaz.
-
-
kecsu10
aktív tag
Valaki elmagyarázná nekem érthetően, mint lauikusnak, hogy miért jó a HDR? Milyen különbséget látok emiatt a játékokban? Nagyon megköszönöm.
Szerk.: Azt hiszem kezdem érteni, hogy a supersampling Full hd pc-n, 15 collos kijelzőn miért szebb mint a 4k 50-esen. Mert több a pixel sűrűsége, közelebb ülsz hozzá, részletesebb a kép. Már ha jól értem a dolgot.
-
formula01
senior tag
Ha megveszem Final Fantasy VII remakeből ezt a PS4-es verziót:
https://m.alza.hu/final-fantasy-vii-remake?dq=5628215&o=8Frissíthető ingyen a PS5-re?
-
BusinessGuy
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
SDR esetén ez így is van bár a filmeket anyagi okokból (értsd spórolás) réges rég 420-on tolják főleg magasabb felbontásoknál pl 4k bluray úgyse tudnád megmondani a különbséget hogy az 444 vagy 420 de a költség jócskán nőne 444-en.
Játékok esetén az sdr 444 full rgb 8bit, hdr meg y420 10 bit. Ez a natív. Értelemszerűen ha feljebb állítasz nem nyersz kvázi semmit lásd y420 10bit hdr vs rgb444 10 bit hdr. Viszont ha lejjebb akkor romlik a kép (nézz meg sdr-ben játékokat rgb helyett ugyan úgy y420-on)... -
Czimby
addikt
Használja valaki vezeték nélküli egér + bill kombóval a gépet?
Van valami ajánlott típus?
COD-hoz lenne használva nagyrészt. -
BusinessGuy
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Nem mondtam hogy ront a képen. Csak rontHAT. Ahogy a 422 is rontott rengeteg ember tévéjén holott a 422 jobb mint a 420 ugye.
Csak azt írtam hogy nem nyersz vele semmit még ha rgb-re rakod akkor se, mert a hdr tartalmak natív yuv 420 10 bitesek, és ha problémás képet kapsz értsd például az előző genben sokaknál fakó mosott hdr képet bármelyik játékban arra a megoldás hogy átállítod a konzolt manuálisan a yuv420 10 bitre.
Vagyis az hogy yuv 420 10 bitre állítva jobb képet kapsz egy baromság hacsak nem valami problémába ütközik mondjuk a tévéd egyéb beállításon ami szarabb képet eredményez. Ugyanakkor hiába lövöd be bármilyen tévéd is legyen rgb 10 bitre (vagy még magasabbra) nem kapsz jobb képet a yuv 420 10 bitnél.Ha nem hiszed nyugodtan olvasgass utána a hdr médiatartalmaknak, egytől egyig natív yuv 420 10 bit ami a játékokat illeti.
-
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Szóval egy HDR-t támogató játékot azt direkt butítanak YUV420-ra ha aktív a HDR, viszont RGB ha nem aktív a HDR? Még ha így is van, az, hogy RGB a jelátvitelnél használt színtér, az nem ront a képen.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Filmeket és játékokat egyaránt natívan yuv420 / 10biten készítenek hdr szempontból. Sdr tartalom esetén meg rgb. Ez régen is így volt ma is így van, rgb hdr teljesen felesleg nem nyersz rajta semmit 422 meg sokszor még ront is tv-től függően...
Előző genben volt jellemző hogy a konzolok rbg 10 bitet a hdmi miatt nem tudtak 4k/60hz-n mert az ugye több mint 18gbps. Ekkor a konzolok automatán váltottak hdr tartalom esetében YUV-ra 10 biten, viszont rengetegszer szarul 422 10 bitre ami rengeteg tv esetén fakó mosott szar képet adott viszont és manuálisan kellett 420-t állítani a jó képért.
Nem tudom ebben a genben ígyvan-e én full autón használom de ha valaki fakó fos képet kap hdr alatt célszerű itt szétnéznie és belőni hdr alatt a yuv 420 10 bitet mert az a pontos natív beállítás a HDR médiatartalmaknál. -
formula01
senior tag
Diablo 2-vel játszik valaki? Mit gondoltok, érdemes rá most beruházni? Eddig a diablo sorozat kimaradt az életemből, de sosem késő.
-
Moby
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Mitől lenne jobb?

-
kecsu10
aktív tag
Akárhány végigjátszás után is újat mond a Last of us. Hihetetlen mélysége van az egész világnak amit megteremt, a sztori, az apró elszólások, a látvány és a kidolgozottság, nehezen találok szavakat. Addig szoktam már nézelődni és figyelni, hogy beadja a tippet, hogy merre menjek tovább.
Félelmetesen jó játék, csak az a baj, hogy ezután nem sok minden van már. :( Szerintem a Kenaval is ez a bajom, hogy ez fut mellette párhuzamosan, sokadik nekifutásra már, de mégis. Az biztos, hogy ritkán születik ilyen mestermű, nálam csak a Resi 2 ez a szint az utóbbi években. Magasra rakja a lécet a Naughty Dog, túl magasra is. Várhatunk a következőre vagy 5 évet sajnos... -
RangerFox
Topikgazda
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem, csak többször leírtad, hogy a PS5 verziós upgrade-del csak a sima változat érhető el, holott a hivatalos oldalon is le van írva, én is leírtam, meg a neten mindenki, hogy elérhető az Ultimate is. És a végén persze kiderül, hogy egy sima user errorról van szó. Mert nyilván le kell tölteni store-ból a dlc-t, hogy hozzáférhess a dlc tartalmakhoz. Tényleg, ez full logikátlan, sz*r a sony. Amelyik userben ennyi önállóság sincs, azon az ennél egyszerűbb megoldás sem segítene.
-
válasz
Farkassacred
üzenetére
Kötve hiszem, hogy kifejezetten jobb lenne a YUV422 vagy a YUV420 mint az RGB, de át lehet állítani, ha zavar.
-
Ez a Kena eddig az év játéka. Csodálatos, lehengerlő, gyönyörű, varázslatos hangulat, grafika, zene, hangok, animáció, mondandó. Minden. Nagy kár ha nem jön tőlük több remekmű.
-
kecsu10
aktív tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ezzel egyetértek. Engem személy szerint semennyire nem érdekelnek a trófeák, nézek is egy nagyot mikor csippan a ps, hogy elnyertem valami trófeát, mert fejlesztettem a fegyvert a Last of usban.
Elkezdtem a Kenat pc-n, szép a grafika. Jó lesz a sztori? Mondjuk ha őszinte vagyok, azért érződik rajta, hogy Indie játék, mellette a konzolon a Last of us 2 megy, S nyilván nem egy kategória a kettő, de azért a különbség nagyon nagy... A Kena egyelőre nem annyira jön be sajnos, de talán az a játék ez, ami később indul be majd. Legalábbis remélem. 
-
stilo18
addikt
Eddig nem tűnt fel, de HDR esetén már RGB-t ír a PS5, nem YUV-ot..
-
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Igen ez biztos így van👍
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Yettel topik
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Félelmetesen jó játék, csak az a baj, hogy ezután nem sok minden van már. :( Szerintem a Kenaval is ez a bajom, hogy ez fut mellette párhuzamosan, sokadik nekifutásra már, de mégis. Az biztos, hogy ritkán születik ilyen mestermű, nálam csak a Resi 2 ez a szint az utóbbi években. Magasra rakja a lécet a Naughty Dog, túl magasra is. Várhatunk a következőre vagy 5 évet sajnos...