Hirdetés
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
nagyúr
válasz
frankdelgado
üzenetére
Ennek sajnos van egy olyan oka is, hogy az elmúlt évek eseményei mindenhol nyomot hagytak. A beszállítói lánc minden részén drágulás történt, és még az olyan cégek mint a Sony, MS azért óvatosabban költenek most már, és inkább a biztos profitra hajtanak.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Eclips21
üzenetére
HZD térkép asszem az alap PS4-et is megizzasztotta, de rég volt már, nem emlékszem pontosan.
Ami viszont gáz, az a DualSense kontrollerem, kicsomagolás óta recseg-ropog, mintha szét akarna esni. Van közvetlen közelemben egy másik fehér, egy camo meg egy piros, azok sokkal jobban össze vannak rakva, az enyém nem tudom, miért ilyen ergya. -
Eclips21
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem korai modell van, és a ventillátor kattog benne új kora óta
, de ez ismert hiba volt akkoriban(nem gariztattam). Amúgy süvítő hangja nincs mint a PS4 Pro(utolsó modell rev)-nak volt, bár nekem csak a Horizon Zero Dawn térkép nézegetésénél pörgette fel a ventit zavaró szintre. Még szórakoztam is vele hogy miyen szinten izzasztja meg a gépet 
Ami fura hogy most nyáron Rest mode-ban is ment a PS5 ventije néha... persze ez kimondottan meleg szobában volt... eléggé idegesítő, ilyet a pár év alatt 1x se tapasztaltam.
-
negyven2
nagyúr
válasz
frankdelgado
üzenetére
Ha nem is $1000-be került egy One X, de azért valószínűleg az $500-as ár olcsóbb volt, mint amibe kerülni kellet volna, ha nyereséggel akarták volna árulni. A Pro esetében szerintem a Sony nem nyeli be azt, hogy vesztéggel árulja (hiszen nem lesz konkurenciája). Amúgy az is közrejátszhatott at árban, hogy a PS4 Pro-ból max olyan 17-18 millió ment el (más elemzők ezt 14-15 millióra teszik). One X-ből még kevesebb (arányaiban is) mehetett el. Bár ott nincs hivatalos adat, de a becsült 60 milliós One szériának elvileg a 8-10%-a volt a One X.
PS5 Pro esetében azt mondják az elemzők, hogy a következő 5 évben olyan 12-13 millió mehet el belőle majd. -
KaitouP
nagyúr
válasz
üzenetére
Annyit nem versenyeztem Sophy ellen hogy egyértelműen azt tudjam mondani, hogy jelentősen jobb lett, de kompetitívebb élményt nyújt - hozzá kell tenni, hogy a kötött pályán kizökkenthetetlenül tötymörgő alap ellenfeleknél nem nehéz jobbat nyújtani.
Online mások ellen versenyezni viszont még mindig a legjobb móka, kivéve, ha idióták - és sajnos az utóbbiakból egyre több van. -
Phobion
addikt
Mi lesz/lehet még itt
‘Extremely Challenging To Hit 60 FPS’: Digital Foundry Talks GTA 6 on PS5 Pro
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
nekem meg egy viccnek, amit írsz
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Major Lion
üzenetére
Én is ezért tartottam meg a fatet. Mondjuk az enyém CFI-1216-os sorozat, volt nálam 2021-ben egy korábbi modell, na annak volt hangja, paráztam is, mikor megvettem a sajátomat.

-
Major Lion
senior tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
FAT PS5 teljesen jo volt nekem, a PS4 es PS4 PRO mindketto rohadt hangos tudott lenni, na most hozajuk kepest a PS5 slim is csendes
-
Elderath
addikt
wow na ezektől is garantált a concord féle siker már előre látom
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
a profilomon látod, de nem egy atomerőmű.
-
válasz
Major Lion
üzenetére
Jó kártyát kell választani és akkor nem lesz az
, de viccet félre téve a fat PS5 hűtésével nem volt gond, legalább is bizonyos ventilátor típusoknál, a slimet nem ismerem, nem volt. -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2
üzenetére
Nem tudom amúgy, milyen adatok alapján dolgoznak, valaki egyszer megpróbálta kicsikarni belőlük, de végül nem kapott választ. Azért az elég beszédes, hogy Battlefield 1-re 1 millió játékost ír elmúlt 30 napban, na most el tudjuk képzelni, hogy az EA ne verdesné elismerően a saját vállát azzal, hogy egy nyolc éves játékánál hétszámjegyű MAU-val számolhat 2024-ben? Az én tippem amúgy az, hogy valahol hozzáférnek metaadatokhoz és mondjuk a belépések számát teszik közzé.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Persze, tud hangos lenni a ps de meg igy is halkabb mint a pc-mbem suvito kartya

-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
nekem halkabb a PC. Amint át vált hdr-re a Ps5 búg ,mint az állat. 2x cserélték újra, feladtam!
-
válasz
Major Lion
üzenetére
Ha ugyan az a táp megy bele mint eddig akkor jó eséllyel szépen ciripel is majd
-
zozika84
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Halk lesz a PS5 PRO? Időutaztál?
-
Elderath
addikt
FF7 rebirth performance mode. Na ilyenekkel kellett volna demozni. Aki emlékszik rá hogy néz ki ez a játék 60 fps modeba az látja a hatalmas különbséget. Tegyétek ki fullscreenre
-
zozika84
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
És mennyien mondják majd rá tapsikolva
-
S e t h
nagyúr
válasz
frankdelgado
üzenetére
Van aki viszont azt mondja nyami, na nekik lehet mindent eladni.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen, sejtettem, hogy nem igazán adnak pontos, megbízható adatokat. De valószínűleg a játékosok döntő része ennél a játéknál konzolon van. A SoT esetében is bár a játékosszám valós, de ott is meg lehet tenni, hogy csak eladásra mész be, és máris benne vagy, nem csak a listában, de még akár a top részén is, havi max 1-2 óra játékidővel.
-
allnickused
tag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Azt hiszem nem túl szerencsés dolog "tv előtt kucorgó nyomoronc"-ként hivatkozni másokra egy playstation topicban (sem). Mert ugye aki "elromlás" előtt cserél tévét vagy sokat játszik és szereti a jó(bb) képminőséget az már az a te olvasatod szerint.
-
törölt tag
válasz
DaVE-1
üzenetére
"De ha ezt te akarod megvenni akár pc-ben is ennyi nem kevesebb."
A PC összehasonlítás már ki lett tárgyalva, felesleges is tényleg idehozni, mert ezen a ponton már triviális a választás embertől függően kb. Ha egy kicsit is másra is használod játékon túl, és nem okoz gondot a totál minimális tudás, ami a kezeléséhez kell, innentől már no-brainer a PC, mert az extra kezdeti költségen túl (ami az élettartam alatt jobb helyzetbe kerül, olcsóbb/ingyen játékok, ingyen multi, stb.) már semmilyen hátránya nincs mára azokból, ami rendszeresen szajkózva volt. Ugyanúgy tudsz gamepadet használni, játszhatsz az exkluzívok 95%-ával, tetszőleges beállításokkal az igényeidhez mérten, stb.Szerintem is túl van reagálva, illetve nincs sok értelme emiatt feldúltnak lenni, mert ez a PS5 Pro egy nagyon specifikus réteget céloz meg, nem pedig a gamerek többségét. Ez egyfajta prémiumtermék, amire nincs feltétlenül szükség ahhoz, hogy a PS5 játékokat told, mert arra ott az alapváltozat, a legtöbb ember igényét kielégíti, korrekt.
Ez azoknak van szánva, akik még többet akarnak, de valamiért nem akarnak PC-t (illetve a PC mellé akarnak akár valamiért konzolt), illetve maximálisan márkahűek, így kell ez a PS is, az ára nem számít, és azt sem nézik, hogy előreláthatóan ár-teljesítményben esetleg rosszabb lesz, mint az alap PS5, mert kell még az a plusz teljesítmény "kicsit" túlárazva is. Megcélozza azt a réteget is, akinek ez presztízskérdés, hogy neki PS5 Pro van, mint ahogy van ez az említett IPhone-okkal is, bármennyire is gondolja ezt normál értékrenddel az ember retardáltnak, lényegtelen. Szóval ez itt már a profitról szól, keresni azokon, akiken még lehet, amivel nincs gond, erről szól az üzlet. Fogyasztóként is így kell rá tekinteni, aztán dönthetsz, hogy neked ez megéri-e valamiért, elfogadod-e ezt így.Hasonló a helyzet videokártyáknál is a felsőbb kategóriában. Azok már nagyon speciális igényeket elégítenek ki, nem igazán "casual játékra" vannak, hanem extrém, szélsőséges újdonságokra (ilyen 4k ultra path tracinggel meg hasonlók) azoknak, akik kíváncsiak erre/szeretik égetni a pénzt, vagy inkább kifejezetten munkára, amivel az áruk többszörösét hozhatják vissza.
Én is érdekesnek találom a "felháborodást" olyan termékeknél, amik közel sem létfontosságúak. Valahogy elfelejtik az emberek, hogy nem kötelező megvenni semmit, lehetőségük van kifejezni a nemtetszésüket, sőt mi több, ha valaminek az árán negatív érzés keríti őket hatalmába, akkor esetleg kifejezetten okos döntés egyszerűen nem megvenni és jelezni a piacnak, hogy a kereslet és a kínálat biza nem ennél az árnál fog találkozni, hiába gondolja úgy a cég. De hát a racionális fogyasztó, mint tudjuk, az mítosz, de legalábbis... ritka.

-
ProEvoFan
nagyúr
Topik szájízéhez igazítva.
A PlayStation 5 Pro nem éri meg az árát, főleg nem ilyen játékkínálattal [link] IGN cikk. -
-
Vincent V
csendes tag
Köszi a sok választ!

Kontrollerrel tolnám a GT7-t - sajnos a G920-t a 6os váltót és a playseatet nem tudnám használni PS-n, ez megmarad a PC-hez és a Series X-hez. Több mint 10 éve Xboxon játszom a PC mellett, ezért is vettem annó ezt a setupot leginkább a Forzához. Sajnos az új Forzát rendesen elszabták, ezért gondolkoztam el a PS-re váltáson és a GT7-n. -
30z.Samu
titán
válasz
DaVE-1
üzenetére
Te értesz félre engem, senki nem mondta hogy adják ingyen vagy hogy adják az alap PS5 árán a Pro-t. Csak a ceruza vastagsága lehetett volna arányos(abb) azzal a tudással, amivel többet tud majd ez a gép. Abban viszont egyetértünk, hogy nem kötelező megvenni, mindenki mérlegel és eldönti hogy megéri-e neki vagy nem.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Raysen623
üzenetére
Köszi!
Mindíg is vigyáztam a cuccaimra, meg ugye nem is vagyunk ilyen tv előtt kucorgó nyomoroncok. A 13 éves fiamnak klasszik nyomógombos (nem okos) telefonja van. Szóval elmaradottak vagyunk na....
, de azért konzol van mind a kettő, de csak, hogy meg ne szóljanak.... -
KaitouP
nagyúr
válasz
Vincent V
üzenetére
Mennyire nyomnád komolyan a GT7-et? Kormánnyal játszanál, vagy kontrollerrel? Már csak az utóbbi miatt is PS5, a DualSense-el a DualShock 4-hez képest egészen más élmény a vezetés.
Alacsonyabb töltési idők, láthatóan szebb grafika és akár 120 hz opció (nyilván rosszabb minőség megjelenés mellett) illetve a Sophy (AI vezérelt ellenfelek) csak a PS5 verzióban elérhető.
-
DaVE-1
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
És ha csak 20%-al tudna többet? Szerinted azt ingyen adják. El vagytok szédülve ahogy látom ,de súlyosan. A HW árak mondanak valamit? Ezek ennyibe kerülnek.
#173920: zozika84
Furában én? Szerintem meg te élsz burokban. Ha mindenki mindent megvesz "hitelből" nincs pénz semmire de közben mégis van. Én bármerre nézek ezt látom. Meg a sírás azt mégis ott van a fél millás iphone mindenkinél stb... Akinek kell erre a prora is lesz pénz hidd el. De sírni kell mert az jól mutat lehet köré több ezer kommentet építeni

Szerintem a PS6 topikot ki is szedem majd a kedvencekből amint lesz ára mert ott mi fog majd menni te szent ég
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok.
Milyen játékok fognak megjelenni a PS-re idén és a jövőben amivel érdemes foglalkozni,figyelni, stb?
First Party PS5 címek érdekelnek a legjobban!
-
Sefter
veterán
válasz
DaVE-1
üzenetére
Szerintem az a baj az árral, hogy ez nem gen váltás, hanem egy upgrade/fél gen.
Akinek már van PS5, annak ár/értékben nem éri meg váltani.
Azon kívül, hogy gyorsabb GPU lesz, semmi új fejlesztés nincs benne (mondjuk a joy-okra ráfért volna, mert ez a driftelés elég gyakori hiba). -
Vincent V
csendes tag
Sziasztok!
Napi dilemma: Gran Turismo 7 miatt vennék PS-t - és itt jön a kérdés:
PS5 vagy PS4 pro? (PS5 pro-t az ára miatt kihagyom, 1 játék miatt nincs értelme)
Ad annyit a PS5 grafikában és egyebekben (új kontroller, stb), hogy megérje a több mint dupla árat?
A korábbi PS exeket eddig is szépen megvártam PC-re, ezek után is megfogom - viszont a Gran Turismora nem látok semmi esélyt, hogy jönne PC-re bármikor is.
Ti mit vennétek, ha csak ez az 1 játék lenne, amivel ténylegesen játszanátok? -
zozika84
őstag
válasz
DaVE-1
üzenetére
- A PS 5 azért nem volt kapható, mert a Scalperek felnyalták, hogy drágábban adhassák (botokkal vásároltak meg mindet, amint készleten volt.
- De, egyre inkább úgy tűnik, hogy hülyék dolgoznak ennél a cégnél.
- Nem, nem mindenki tud megfizetni mindent, ami kell nekiFura egy világban élsz te

-
-
tboy93
nagyúr
válasz
bexinho23
üzenetére
Alan wake 2, egyértelműen. Kb év játéka lett es egy olyan studio amit támogatni is szep dolog. A jedi-t azt vegig tudod játszani egy hónap ea access elofizuval. Dead Island majd valami bika akcioban max. Mirage meg biztos jó, de egy huszadik AC, ossze nem lehet vetni az Alan Wake-el
-
DaVE-1
senior tag
válasz
Xaels
üzenetére
Szerintem az előfizetők száma nem az árral függ össze hanem a sonynak a premium egy dísz nem foglalkozik vele kb semmit sem ér. Minek fizessen elő bárki amikor érdemi címek nem kerülnek bele?
Hidd el így van és itt nem is a day one sony címekkel van a baj hanem úgy általában. Meg lehet nézni a fórumokat netet bármit amikor kijön egy havi adag game bejelentése...kb mindenki fujjog hogy ez megint mi.
#173914 kwzatz:
Ez nem egy game hanem egy évekre szóló konzol. Nem mellesleg sehol nem írtam hogy hibátlanok. Ez a HW ennyibe kerül kész slussz. Aztán hogy ők az amdtől kicsit olcsóbban kapják és picit keresnek vele egy dolog. De ha ezt te akarod megvenni akár pc-ben is ennyi nem kevesebb. Ha nem fog fogyni és akarják hogy mégis fogyjon pik pakk -50$-t leszednek stb... a piac majd eldönti. De a ps5 is így indult jaj drága. Azt kapni se lehetett úgy vitték... -
törölt tag
válasz
DaVE-1
üzenetére
"Nem hülyék dolgoznak ezeknél a cégeknél."
Ezen mindig röhögök. Amikor valaki azt hiszi, hogy ezeknél a cégeknél csak tévedhetetlen zsenik vannak, csak és kizárólag jó döntéseket hoznak, minden próbálkozásuk nyereséges... Mert hát ők a nagy lenyűgöző óriáscégek. Miközben gyakorlatilag milliónyi ellenpélda van, az utóbbi időben meg lassan már hetente jön valamelyiktől egy komolyabb fiaskó, és itt most nem csak gamingről beszélek.
Slusszpoén jelen esetben, hogy mindez kb. 1 héttel a Concord-sztori után.
-
válasz
frankdelgado
üzenetére
+1
Amég faxán működik, nincs igényem pár évente cserélni. -
coolpet
senior tag
Gondoltam egyet, hogy veszek egy slimet. 200K volt az ára.
Jött a Days of Play, és beakciózták 160K-ra, megvettem.Szóval a slim gépet nincs fél éve 400EUR-ért vettem az MM-ben.
Ahhoz sem volt stand és drive.Most a Pro gépet adják 800EuR-ért nyitóáron.
Ez a felháborodás tárgya. Hogy ugyan az a generáció, egy nagyobb tuning, és dupla áron debütál.
-
DaVE-1
senior tag
válasz
Xaels
üzenetére
Mindenki megtud mindent fizetni ami kell neki. Ez csak akarás kérdése.
Nem hülyék dolgoznak ezeknél a cégeknél. HA teszem azt nem fog majd jól ahogy szeretnék és elképzelték.. hipp hopp lejön majd 50$ az árból stb.
Szerintem mindenki el tudja dönteni saját maga hogy kell-e neki a ps5 után ez a pro gép.
Mindenki el tudja dönteni hogy a most esetleg eladott (kb 140k-ért) ps5-re megéri-e ráfizetni 200 ezret.
A tudását tekintve nem drága hiába akarja bárki bárhogy erőltetni ezt a mantrát -
nesh_019
senior tag
[link] Videójáték terem vélemény a PS5 Pro-ról
-
TBT
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Na igen. Kommunikációban sem jeleskedik a Sony. 4-5 éves (javarészt PS4) játékokkal "bemutatni" a PS5 Pro erényeit... Eléggé furcsa. Nem igazán sikerült megmutatni és meggyőzni az embereket, hogy miért is van szükség erre a gépre (főleg ilyen drágán).
-
Rigormortiis
veterán
De egyfelől még mindig nem a kenyeret drágították meg ennyire, másfelől nem lesz kivezetve a sima ps5.
Nem az árazás a gáz, hanem a bemutató, amivel nem tudták ezt megindokolni.
Harmadszor pedig, és ezt csak nagyon zárójelben mondom, kurva lazán van, akinek az a legnagyobb problémája, hogy vegyen vagy ne vegyen ps5pro-t.
-
Xaels
félisten
válasz
DaVE-1
üzenetére
Azért vesznek sokan konzolt mert nem érdekli őket a hw ipar vagy ha mégis akkor lehet pont azért mert a konzol a "megfizethető" kompromisszum. A szórakoztató elektronikai termékek nagy részét a középosztálynak kellene vásárolnia, de ez a réteg folyamatosan lemorzsolódik és az emiatti bevétel kiesést mivel kompenzálják? Folyamatos áremeléssel. Ez globális jelenség, persze van olyan régió ahol ez kevésbé látszik és van olyan ahol meg nagyon is. Ez a réteg pár éve még lehet meg tudta magának engedni ezt a 800EUR-t, de ma már sokkal kevesebben.
-
mSchumi87
senior tag
A mostani PS5 (SIim)-nel is jelentkezhet ez a probléma hogy megolvadhat az APU hűtéséhez használt fém? Vagy ezt a problémat mar megoldották azert es lehet vertikálisan használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ami viszont gáz, az a DualSense kontrollerem, kicsomagolás óta recseg-ropog, mintha szét akarna esni. Van közvetlen közelemben egy másik fehér, egy camo meg egy piros, azok sokkal jobban össze vannak rakva, az enyém nem tudom, miért ilyen ergya.
, de ez ismert hiba volt akkoriban(nem gariztattam). Amúgy süvítő hangja nincs mint a PS4 Pro(utolsó modell rev)-nak volt, bár nekem csak a Horizon Zero Dawn térkép nézegetésénél pörgette fel a ventit zavaró szintre. Még szórakoztam is vele hogy miyen szinten izzasztja meg a gépet 
Emlékszem, hogy a ádörvörldös zoli meg a haverja 1000 dolláros xboxot vízionáltak, mert ilyenmegolyan erős gép lesz. Nem nézem ezeket a jutúbereket, de ha a zoli csinál ps5 pro reakciópodcastot, azt bizisten megnézem.....

Sokat tanulnak a japók az almástól az utóbbi időben.
Nehogy a valóság egyszer pofáncsapjon.
Kendek
RangerFox