- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #13799 üzenetére
HAVING GROUP BY nélkül?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #13798 üzenetére
Na még egyszer...
SELECT concat(vnev, " ", knev) as teljesnev FROM `users` having teljesnev like '%kiss%'
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13796 üzenetére
Így gondoltad?
SELECT concat(vnev, "%", knev) as teljesnev FROM `users` having teljesnev like '"kiss"'
Nekem ez nem megy.
Ha a white space helyett sima space van, akkor sem jó.Szerk.:
Hülyeséget írtam, mégis megy (csak az elsőnél nem volt jó a like).
SELECT concat(vnev, " ", knev) as teljesnev FROM `users` having teljesnev like '%kiss%' -
válasz
Speeedfire #13794 üzenetére
Ez oké, csak kíváncsi voltam!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #13795 üzenetére
Összerakod a két mezőt: mezo1 mez2 mezo1
És ebben keresel LIKE-kal. Keresési szövegben a white space-t átírod %-ra.
-
Speeedfire
félisten
Kellene egy kereső mező, amivel névre tudok keresni. Viszont a név 2 mezőből áll az adatbázisban.
Több eset is lehet szerintem ha csak annyit ír valaki a mezőbe, hogy "Andris" vagy "Kiss Andris", esetleg "Kiss Andris Elemér" vagy még "Kiss".
Erre ki milyen megoldással szokott készülni? Írjak rá egy ilyet?
Viszont ha valakinek marha hosszú neve van, akkor ez nem fedi le...$nev = explode(" ", $input);
$nevcount = count($nev);
switch($nevcount) {
case 2:
$sql = 'select *
from nevek
where vnev like "%:nev1%" and knev like "%:nev2%"';
break;
case 3:
$sql = 'select *
from nevek
where vnev like "%:nev1%" and (knev like "%:nev2%" or knev like "%:nev2%")';
break;
default :
$sql = 'select *
from nevek
where knev like "%:nev%" or vnev like "%:nev%"';
break;
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13792 üzenetére
+1 nem is értem miért kellene kapcsolótábla. A blog bejegyzést egy ember készíti az esetek 99%-ban, a szerző pedig mindig meg van jelenítve. Felesleges ilyenkor joinolni.
Ha cimkékről lenne szó még megérteném. -
DS39
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13792 üzenetére
+1
kissé feleslegesnek tűnik a másik megoldás, mert egy lekérdezéssel megoldható, hogy adott id-hez ki listázzuk a blog bejegyzéseket, külön tábla létrehozása nélkül.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #13791 üzenetére
Igen, és annak, hogy mely szerző melyiket írta, úgy szokás letárolni, hogy az írások táblába mented az id-ját (persze akkor, ha csak egy szerzője lehet). Még mindig nem teljesen értem, amit írsz: 1:n relációhoz is kapcsolótáblát szoktál használni?
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13790 üzenetére
Szerintem egy blogposztnak az elsődleges adatai közé nem tartozik a szerző. A fő dolgok egy bejegyzésnél a cím, törzs, címkék, időpont, értékelés, stbstb.
Másodlagos, hogy ki készítette, viszont a felhasználóknál, ha egy blog platformról beszélünk az elsődleges adatok közé tartozik az is például, hogy mely bejegyzéseknek ő a szerzője.
De ez mondjuk egy nagyobb oldalnál fontos sztem, egy kis blogban igazából tök mindegy.Nem feltétlen ez a megoldás a jobb, én így szeretem csinálni, több értelme van a dolgoknak.
-
cucka
addikt
Kapcsolótáblára akkor van szükség, ha egy bejegyzésnek több szerőzje is lehet.
Tehát ha pl. a közeljövőben szeretnél olyan fícsört, hogy egy bejegyzést több felhasználó is szerkeszthet, és ezt a rendszer nyilván is tartja, akkor készíts kapcsolótáblát.Ha egy bejegyzésnek pontosan egy szerzője van, akkor a többiek által leírt megoldás a nyerő.
-
válasz
Tele von Zsinór #13785 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam!
Az egy a többhöz kapcsolatot. Tehát, hogy egy segédtáblát felállítok és ott szedem össze, hogy melyik bejegyzésnek ki a "tulajdonosa".
-
válasz
trisztan94 #13783 üzenetére
+1, akkor átdolgozom. Valóban szebb, én is úgy gondolom. Köszi a választ, lényeg feleslegesen nem akartam olyat csinálni ami nem jó.
-
trisztan94
őstag
Szvsz annyi a kérdés, hogy melyik a jobb megoldás. Prók és kontrák.
Lehetséges megoldások egy bejegyzéshez:
1 Adatbázisban poszt létrehozása után egy új bejegyzés készül a posztnak amiben le van tárolva annak írójának id-je.2 A posztot összekapcsoljuk a felhasználóval
A 2. lehetőség szerintem szebb, nem rakunk a poszt tartalmához irreleváns infót (a poszt lényege maga a bejegyzés, nem az írója), viszont a felhasználókhoz rakjuk a relevánsakat: tehát egy felhasználó posztjait.
dotnetben is egyre jobban nyomják a 2. megoldást. Sőt, ott még ötvözik a kettőt. (Legalábbis a pluralsight-os videókban)
-
válasz
Tele von Zsinór #13780 üzenetére
1:n, természetesen, de a lényeg változatlan! Most akkor melyik a "jobb" végső soron megvalósítás szempontjából mind1.
-
válasz
Speeedfire #13778 üzenetére
Egyszerű egy az egyhez kapcsolat.
-
Sziasztok!
Nem tudom eldönteni, egy nagyon egyszerű blognál, hogy kell tárolni a bejegyzések szerkesztőjét? Egyszerűen mentsem el az iró id-ját, vagy adatbázis kapcsolat segítségével? Ha igen miért melyikkel célszerűbb?
mobal,
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #13775 üzenetére
Nem ez lesz a probléma. Pár száz kilobyte-os fájloknál is jelentkezik. Olvastam, hogy lehet probléma az, ha ASCII-ben töltjük fel a fájlokat és nem byte stream-el de erre a Swiftmailer ügyel. Ha total commanderben összehasonlítom a fájlt, a legnagyobb része nem is egyezik a két dokumentumnak. Lehet, hogy ez inkább valami szerver beállítás miatt történik?...
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #13771 üzenetére
Nem lesz a csatolmányokkal túl nagy a levél? Lehet, hogy útközben valahol csonkolódik (a teljes visszadobás helyett).
-
cucka
addikt
Azt, hogy az adott osztályt a gyökér namespace-ben keresse a php.
Amikor hivatkozol egy osztályra, azt mindig az aktuális namespace-ben fogja keresni a php. Tehát ha a kódodat berakod egy saját namespace-be, akkor így szólsz a php-nak, hogy a hivatkozott osztályt melyik namespace-ben keresse.
Ilyen esetekre van a "use", amivel be tudod húzni a "neveket" a saját namespace-edbe. -
Ez így pontosan mit takar (\)?
\Package::load('email');
-
Brown ügynök
senior tag
Az mitől lehet, hogy email küldésnél, a csatolt fájl megsérül? PDF fájlokról van szó, random minden kb. 10. levélnél a mellékletek egy része, vagy az összes sérülten megy ki. Volt egy elavult email kezelő könyvtár, amit lecseréltem Swiftmailer-re de már a második levélnél az egyik PDF meghibásodott. A szerveren a fájlok megnyithatók.
Valami ötlet?
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #13769 üzenetére
Köszönöm, pont ez kell nekem!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #13768 üzenetére
Virtual host-ot tudsz csinálni, annak pedig meg lehet adni mappát.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
XAMPP htdocs mappába lehet valahogy egy "alias"-t létrehozni egy mappának?
A projectjeimet google drive-on tárolom. Onnan kéne átirányítani az xampp mappájába, de úgy, hogy ha az xampp-s mappában lévő fájlokban változtatok valamit akkor az a google drive-on is érvénybe lépjen és vica-versa.Sima Windows-os parancsikon módszer nem működik.
5let?
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Ne haragudjatok, ha ez a kérdésem nem ide tartozik, de úgy gondoltam, hogy a php-s csoport, mint webfejleszés talán ide tartozhat.
Tudnátok-e segíteni, hogy ezt a weblapot :
http://chess-senta.org.rs/battle15/index.phphogyan tudnám egy az egyben úgy lementeni, hogy ha megszűnik a weblap, akkor is a számítógépemen úgy nézegethessem mintha lenne internet és még mindig létezne a weblap ? A linkek is ugyanúgy ugyanoda vezessenek, stb..., amikor böngészővel megnyitom.
köszike.
-
válasz
Speeedfire #13763 üzenetére
Ez a helyes megoldás! +1
-
DS39
nagyúr
válasz
gothe92 #13759 üzenetére
microsecondbe lehet számolni vele, azt meg felkerekítheted 3 tizedesig php-val.
(bár a két dátumot úgy is kellene eltárolni. érdemes áttanulmányozni az egész lapot, hátha megtalálod a neked megfelelő beállítást ehhez) -
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #13760 üzenetére
Server szolgáltatóm ül a hétvégi pihenésén, hogy rohadna meg.
Szerintetek mi lehet a hiba, ha hónapok óta futó cron folyamataim egyik percről a másikra meghaltak.
ha kézzel meghívom az adott php filet, lefut, elvégzi a dolgát, ha a cron hívja meg, akkor csak ennyi megy a log-ba:
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)ugyanaz a file, nyilván semmi baja az sql kapcsolatnak, ha
- meghívom a domainem.hu/xy.php-t akkor lefut
- meghívja a cron, nem fut leés 27-én 00:00-ig lefutott fél éven át, most meg nem
csak nyugtassatok meg, mielőtt ezzel jönnek, én rontottam el.
ja, ha én rontottam el, akkor el kellett volna rontsam 10 filet egyszerre -
gothe92
csendes tag
Sziasztiok!
Van egy msql adatbázis sorában két idő mező (datetime típussal) és a két idő közötti különbséget szeretném tudni századmásodperc pontossággal. Eddig csak másodpercig jutottam. Hogyan kell tovább bontani az időt?$kezd = $list['fill_start']; //kezdő időpont
$veg = $list['fill_end']; // befejezés
$time = strtotime($veg) - strtotime($kezd);
echo date('s',$time);tehát ami kellene pl egy ilyen idő kiírás = 5.021 másodperc
Várom a megoldást,előre is köszi!
Gothe -
Soak
veterán
válasz
trisztan94 #13754 üzenetére
Nem ertem a kerdest, a session a szerveren tarolodik, amit az alkalmazas id alapjan azonosit, amit jellemzoen cookieban kap meg. A session a timeoutig el ( magyarul ha a user nem hagyja timeoutolni akkor orokke) , nem a bongeszo hatarozza meg az eletciklusat. A cookie jarhat le (amiben a session id van) ezaltal a server nem tudja azonositani a usert ( vagyis nem talalja a sessiont) , ujat indit, tehat "kilogol" .
-
trisztan94
őstag
Köszönöm az infót!
Akkor Cookie lesz.
-
wis
tag
válasz
cookiet használj természetesen. A másik amire gondolsz, hogy az url végére illeszti a session azonosítót.
A $_SESSION tömböt feltölti a php session_start() után amennyiben érvényes a session és volt bele írva korábban.(#13753) PowerBuldog
Mintha lemaradt volna egy } az 5. sorban -
spammer
veterán
válasz
Session, addig marad, amíg be nem zárja a böngészőt vagy nem került törlésre a session (pl. kijelentkezésnél).
Chrome viszont nem törli a sessiont böngésző bezárásakor, erre nem árt odafigyelni. Ezért én 30 perc inaktivitás után mindenképpen törlöm a sessiont.
szerk: stackoverflow a témáról [link]
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
$_SESSION változó meddig marad meg? Mivel érdemes elkészíteni egy bejelentkezést, $_SESSION-nel vagy cookie-val? (Ha jól tudom, akkor a session is cookie-t rak le a gépre, nem?)
Melyik biztonságosabb? -
PowerBuldog
veterán
válasz
spammer #13751 üzenetére
szarul másoltam ki
Úgy másoltam egy oldalról, szóval nem értem mi a gondja
Ez a teljes:
<?php
if(isset($_POST['email'])) {
$to = 'valami@dsfgsdf.hu';
$subject = 'asadfasdf';
function died($error) {
// your error code can go here
echo "We are very sorry, but there were error(s) found with the form you submitted. ";
echo "These errors appear below.";
echo $error."";
echo "Please go back and fix these errors.";
die();
}
// validation expected data exists
if(!isset($_POST['first_name']) ||
!isset($_POST['last_name']) ||
!isset($_POST['email']) ||
!isset($_POST['comments'])) {
died('We are sorry, but there appears to be a problem with the form you submitted.');
}
$first_name = $_POST['first_name']; // required
$last_name = $_POST['last_name']; // required
$email_from = $_POST['email']; // required
$telephone = $_POST['telephone']; // not required
$comments = $_POST['comments']; // required
$error_message = "";
$email_exp = '/^[A-Za-z0-9._%-]+@[A-Za-z0-9.-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/';
if(!preg_match($email_exp,$email_from)) {
$error_message .= 'The Email Address you entered does not appear to be valid.';
}
$string_exp = "/^[A-Za-z .'-]+$/";
if(!preg_match($string_exp,$first_name)) {
$error_message .= 'The First Name you entered does not appear to be valid.';
}
if(!preg_match($string_exp,$last_name)) {
$error_message .= 'The Last Name you entered does not appear to be valid.';
}
if(strlen($comments) < 2) {
$error_message .= 'The Comments you entered do not appear to be valid.';
}
if(strlen($error_message) > 0) {
died($error_message);
}
$email_message = "Form details below.\n\n";
function clean_string($string) {
$bad = array("content-type","bcc:","to:","cc:","href");
return str_replace($bad,"",$string);
}
$email_message .= "First Name: ".clean_string($first_name)."\n";
$email_message .= "Last Name: ".clean_string($last_name)."\n";
$email_message .= "Email: ".clean_string($email_from)."\n";
$email_message .= "Telephone: ".clean_string($telephone)."\n";
$email_message .= "Comments: ".clean_string($comments)."\n";
// create email headers
$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($to, $subject, $email_message, $headers);
?>
<!-- include your own success html here -->
Thank you for contacting us. We will be in touch with you very soon.
<?php
}
?> -
CSorBA
őstag
Most úgy néz ki, ez megoldja, bár örülnék valami jobb megoldásnak...
preg_replace('/\s+/', ' ',html_entity_decode(str_replace("Â ", "", htmlentities($str))))1, html entitásokat csinálok, így a chr(194)-ből, (ami multibyte nbss) "Â " lesz.
2, Az említett "Â " karaktersort kiszedem belőle.
3, Visszaalakítom a html entitásokat.
4, Valahogy maradnak benne spacek (Valaki mondja meg, miért?), azokat is kiszedem. -
spammer
veterán
válasz
PowerBuldog #13745 üzenetére
A nyitó és a záró PHP csak véletlenül maradt le?
<?php
.....
?>Mert nálad csak ennyi van az elején:
?php
-
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13748 üzenetére
Az ord() 194-nek írja, megpróbáltam chr(194)-et strtr-el replacelni, és ugye a szokásos multibyte strip jelenséget kaptam (négyszög kérdőjellel). Így tényleg nekem is gyanús lett, hogy 2 byteos.
Most milyen úton menjek tovább? Ez a C2 és A0 -t hogy tudom megnézni?
-
CSorBA
őstag
válasz
CSorBA #13746 üzenetére
Annyira azért rájöttem, hogy ezt a tinymce rakja nekem bele. Egy normál space ord kódja 32. Ezé (mármint ami számomra nem kívánatos) viszont 194. A jó hír, hogy két szó közé rak egy darab 32-est, és ha több lenne, akkor 194-eseket rak. Ez azért jó, mert elég az összes 194-est vetkőztetnem.
Már csak azt kell megoldanom, hogy vetkőztetek egy stringben 194-es karaktereket. Lehet elég a sima replace. -
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13744 üzenetére
Igen, erre gyanakszom én is. Az -nek ugye - mint entitás - látható nyoma van, de a másik kettőt nem ismerem. Azért fura, mert firebuggal megnézve sima szóköznek látom.
Mindjárt rákeresgélek, bár ha valaki tud rá valami jó strip-et, akkor annak örülnék(Persze azért szavak között maradjon 1-1 szóköz...)
-
PowerBuldog
veterán
sziasztok!
egy email küldő php-t próbálok összehozni, de hibát dob
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\xampp\htdocs\hexa\send_form_email.php on line 5
Az egész ennyi lenne:
?php
if(isset($_POST['email'])) {
// EDIT THE 2 LINES BELOW AS REQUIRED
$to = "you@yourdomain.com";
$subject = "Your email subject line";
function died($error) {
// your error code can go here
echo "We are very sorry, but there were error(s) found with the form you submitted. ";
echo "These errors appear below.<br /><br />";
echo $error."<br /><br />";
echo "Please go back and fix these errors.<br /><br />";
die();
}
// validation expected data exists
if(!isset($_POST['first_name']) ||
!isset($_POST['last_name']) ||
!isset($_POST['email']) ||
!isset($_POST['telephone']) ||
!isset($_POST['comments'])) {
died('We are sorry, but there appears to be a problem with the form you submitted.');
}stb de már az 5. sorra hibát ír
-
CSorBA
őstag
Ha mysqlből kérdezek le, és iratom ki htmlbe, akkor a dupla spaceket kiírja továbbra is (míg ha a htmlbe írok többszörös szóközöket, ugye akkor az csak egynek számít). Ez mitől van, és hogy szüntethetném meg?
-
ahetaton
csendes tag
válasz
trisztan94 #13739 üzenetére
Mert nagyon lassú a feltöltési sebességem.
A webáruház a millio képpel majd 40.000 filet tartalmaz (CMS). -
ahetaton
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #13737 üzenetére
És van olyan script vagy program amivel FTP-ről FTP-re lehet másolni a fájlokat?
-
ahetaton
csendes tag
Sziasztok!
Adatbázist szeretnék importálni PHP-n keresztül, mert a az .sql file 240mb-os.
Találtam egy parancsot:
Mysql –h 15.2.4.222 –u testusername{this is db username} –p{write password here} testdbname{this is db name} < filename.sql {this is the name of file to be imported}
2 //Example :
3 mysql -h 15.2.4.222 -u mydb_user -pmydbpassword mydb_name < myfile_name.sqlViszont fogalmam sincs, hogy a parancsot, hogy kell használni.
Tudtok egy kis iránymutatást adni?
Godaddys szeróra menne.
Köszi
-
DS39
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13734 üzenetére
köszönöm a választ!
1. rendben, akkor ezt a formulát fogom használni
2. a html részben ez van:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
a php részben: header('Content-type: text/html charset=utf-8');
ill. mysql_query("SET NAMES utf8");
karakterkódolási probléma nincs, szépen megy az adat oda-vissza.a webszerver egyébként egy ingyenes külföldi: [link]
-
Tele von Zsinór
őstag
Az elsőre: az & karakter speciális jelentéssel bír a html-ben, entity kezdést jelent, így ha tényleges &-et akarsz írni, akkor azt entityként kell, ez pedig az & A böngésző persze dekódolja, mikor szükséges, így ha a hrefbe &-ként írod, akkor az később csak &-ként lesz használva.
Másodikra: helyesen konfigurált szervernél nem lehet hozzáférni a php forráshoz (most tekintsünk el a sebezhetőségektől), szóval azt nem olvashatja. Gyorsteszt alapján nálam validnak mondja az olyat is, ahol php-val generálom az oldalt, szóval a hiba nálad lesz. Milyen content-type-ot szolgálsz ki?
-
DS39
nagyúr
Üdv!
két kérdésem lenne:
- a W3C HTML5 validator hibának írja hogy a php-s oldalamnál hogy a get paramétereket &-jellel fűzöm össze és nem &-del. miért jobb ezen utóbbi használata? (más oldalakon is csak simán &-t szoktam látni a linkben)
pl: <a href="page=2&search=valami">link</a>- a másik hogy ha a CSS3 validator-t lefuttatom egy olyan oldalon ami sima html css javascript, azt leellenőrzi simán, de ha php áltál generált html rész van benne akkor ezt kapom:
ValidatorError
org.w3c.www.http.HttpInvalidValueException: Invalid content type.
(akkor is, ha a fájl neve nem .php hanem .html)
azért fura mert kliens oldalon csak html tartalom van, php scriptet nem látja a kliens oldali böngésző, ez a css validator vhogy még is a szerverről olvasná a fájlt?igazából egyik sem eget rengető kérdés csak úgy kíváncsi vagyok a miértjére, hátha valaki tudja. köszönöm.
-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #13730 üzenetére
Akkor vedd fel a kapcsolatot a supporttal és leírják neked a hiba okát.
-
trisztan94
őstag
válasz
Speeedfire #13729 üzenetére
Hol kell lennie a php mappának? Se a szerver gyökerében, se a etc mappában nincs semmi ilyen. Se apache, se php, se semmi ami utalna arra, hogy van PHP.
-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #13728 üzenetére
Elvileg kellene ott lennie php/apache error lognak is. Abban benne lesz a hiba.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #13727 üzenetére
Hm, nézegettem a szervert. A php.ini-nek nem a /etc/-ben kellene lennie? Mert itt csak egy ftpquota fájl van. Elvileg van PHP a tárhelyemen..
-
ztajti
csendes tag
válasz
trisztan94 #13723 üzenetére
Vagy pedig nem tud feldolgozni egy PHP által okozott hibát.
Próbáld meg az alábbi kóddal:
<?php
$hello = "Hello World";
echo($hello);
?>Csak azért, mert a tárhelyparkos szerómon nekem sem fogadta el a
<?php echo("Hello World");?>
kódot.
szerk: Nekem ez így működött!
-
trisztan94
őstag
válasz
DeltaPower #13724 üzenetére
Volt egy htaccess ami html5boilerplate-tel jott, de azt ki is toroltem.
-
DeltaPower
addikt
válasz
trisztan94 #13723 üzenetére
rossz htaccess?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
A tárhelyparkos tárhelyemen a PHP fájl kérésekre 500-as hibát dob a szervet. Egy sima echo "Hello World"; -re is. Elvileg van PHP a tárhelyen. Mitől lehet ez?
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #13721 üzenetére
Ja, akkor benéztem.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #13720 üzenetére
Oracle (pl) toad alatt szoktak ilyet csinálni, vagy : vagy & jel van előtte.
Félreérted. Mysqli statementről van szó, ott kicsit másképp néz ki a bind. Az "ssss" a fenti példában fomátumstring, olyasmi, mint a printf-nél, nem placeholder-hivatkozás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #13710 üzenetére
Lényegében semmi extrát nem fog csinálni, csak elkülönül a kódtól.
Oracle (pl) toad alatt szoktak ilyet csinálni, vagy : vagy & jel van előtte.
Illetve a yii is így használja default-ból.
fordfairlane: Mivel alapból string van beállítva. Ritka amikor meg kell adni a típusát és a hosszát is. -
fordfairlane
veterán
Én még a PARAM_STR konstansot sem használom. Simán PDOStatement::execute metódussal bindolok legtöbbször.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
spammer #13717 üzenetére
Érdekes, nekem sosem működött a limit paramétere, de én nem bindelek, hanem az execute-nak adok át egy tömböt.
biker: van néhány karakterkódolással kapcsolatos sebezhetőség, de általánosan az mondható, hogy tényleg nem kell ellenőrzigetni és kézzel escape-elni. Annyi történik, hogy átküldesz egy parancsot a szervernek azzal, hogy itt és itt lesz benne paraméter, így a későbbiekben ha oda érvényes sql-t tesznek, akkor sem fogja parancsként értelmezni.
-
spammer
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13712 üzenetére
Hát nem tudom, nálam a LIMIT-tel nem volt gond, ha erre gondolsz, hogy például:
ORDER BY valami DESC LIMIT ?;
Működik a bind.
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #13714 üzenetére
ok, de a PDO:
ARAM_STR esetén kb egyenlő a régi mysql_real_escape_string-l?
vagy hogy kell értsem?
eddig nem pdo-ztam, most már ideje
csak akkor elhagyható a scriptem elején lévő összes változó ellenőrzése ciklusban, vagy inkább maradjon? -
Tudnátok segíteni nginx-szel kapcsolatban? Sehogy nem tudom elérni, hogy működjön a rewrite. Minden szükséges dolog telepítve van, viszont ha valami paramétert kap akkor bedobja a default configot.
Erről lenne szó: [link] - ami így jó is. Viszont így már nem: [link] (pedig jónak kéne lennie, default request ez).
Itt a htaccess:
# Turn on URL rewriting
RewriteEngine On
# Installation directory
RewriteBase /
# Protect hidden files from being viewed
<Files .*>
Order Deny,Allow
Deny From All
</Files>
# Protect application and system files from being viewed
RewriteRule ^(?:application|modules|system)\b.* index.php/$0 [L]
# Allow any files or directories that exist to be displayed directly
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
# Rewrite all other URLs to index.php/URL
RewriteRule .* index.php/$0 [PT]Ez konvertálódik belőle:
# nginx configuration
location /application {
rewrite ^/(?:application|modules|system)\b.* /index.php/$0 break;
}
location /modules {
}
location /system {
}
location / {
if (!-e $request_filename){
rewrite ^(.*)$ /index.php/$0;
}
}
location ~ \.* {
deny all;
} -
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #13712 üzenetére
mennyire hatékony és igaz, hogy prepared esetén nem kell nekem törődni az adatok escapelésével és sql injection ellenőrzéssel, és szűrésekkel?
-
spammer
veterán
ALTER TABLE nem lehetséges prepared statementekkel?
Például:
$query = "ALTER TABLE tablaneve COMMENT= ?";
$stmt = $db->prepare($query);
$stmt->bind_param('s',$comment);
$stmt->execute();Fatal error: Call to a member function bind_param() on a non-object....
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13709 üzenetére
Az mit csinál? A doksiban nem látok erről említést.
-
spammer
veterán
Prepared statementeknél jelenthet problémát, ha pl. mindig 's' -t írok a bind_param -ba? Mondjuk olyan esetekben is, mint pl. az $id, ami egy szám.
$stmt->bind_param("sss", $id, $name, $text);
-
biker
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13706 üzenetére
ja, benne maradt az error reporting 0 és csak csodálkoztam, hogy nem ír a táblába
-
biker
nagyúr
lehet hogy csak rohadt meleg van, és nem fog az agyam, de lehet izzik a proci és megőrült
ebben mi a jó élet hiba van, ami miatt nem fut le?????
megőrülök.$sql="INSERT INTO crm_naplo (user_ID,naplo_dt,naplo_szoveg) VALUES (:user_ID,:naplo_datum,:naploba)";
$stmt = $db->prepare($sql);
$stmt->execute(array(
':user_ID' => $user_id,
':naplo_datum' => $naplo_datum,
':naploba' => $naploba
));ez biztos jó
$db = new PDO(
"mysql:host=$sql;dbname=$adatbazis",
"$user",
"$pass",
array(
PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => 'SET NAMES UTF8;',
PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
)
);mert a lekérés lefut:
$stmt = $db->query("SELECT * FROM crm_naplo LEFT JOIN crm_users ON crm_naplo.user_ID=crm_users.user_ID ORDER BY naplo_dt DESC
;"); -
Alukard
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #13693 üzenetére
Tudom, hogy nem szó szerint mellékhatás, csak a saját favágó humorommal próbáltam kicsit alakítani
-
Petyyyyy
addikt
DS39 & spammer Köszönöm, hibátlan!
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest