- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
ahetaton #13627 üzenetére
Teljes DB mentésre ezt használom [link]
Ez lementi kompletten egy sql fájlba egy megadott könyvtárba és rak mellé automatikusan egy htaccess fájlt is. Mondjuk én módosítottam rajta meg kiegészítettem nekem megfelelően, de alapnak szerintem használható, a dolgát elvégzi.
-
válasz
ahetaton #13621 üzenetére
Mármint az FTP feltöltés után, vagy csak én nem értem most, hogy hol szeretnéd. A PHP ugye új fájlokat hoz létre. Előtte ez elméletben nem létezett?
PHP esetén jó a kódod, "w+"-szal nyitottad meg ami tudtommal rögtön 0-ra teszi a fájl méretét. FTP esetén pedig ezt: [link] lehetne megpróbálni.
mobal,
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
ahetaton #13616 üzenetére
Azért, mert oda nem url-t kell írni, hanem egy parancsot. Ez lehet például a scripted filerendszerbeli elérési útja (ha úgy írtad meg), vagy ahogy írja is: wget előtaggal egy url. A wget egy parancssori letöltő, az eredmény ugyanaz lesz, mintha böngészővel meglátogattad volna az oldalt.
-
fordfairlane
veterán
válasz
ahetaton #13559 üzenetére
Ezt validálásnak hívják, és jobb szerveroldalon csinálni. Egyrészt a már említett heterogén böngészőtámogatás miatt, másrészt mert valaki szórakozásból is próbálkozhat fals adatokkal, saját kliensből.
A megoldás az, hogy formsubmit esetén, ha a validálás nem sikerül, akkor a validálást kezelő programrész képes legyen megjeleníteni a formot ismét, behelyettesíteni a bevitt értékeket, és a validálási hibaüzenetet. Meg lehet oldani oldalújratöltéssel, és anélkül is, AJAX-szal.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Egyelőre hagyd a francba JavaScriptes megoldásokat, első dolog, hogy legyen megoldva normálisan a szerveroldali validáció és feldolgozás, utána jöhet minden más kliensoldali szépítgetés. A required attribútum is csak HTML5-ös újítás, így olyan doctype-od is kell, hogy legyen, meg értelemszerűen a HTML5-öt nem támogató böngészőkben ez nem fog működni.
Azt kellene megoldanod, hogy amennyiben egy külön feldolgozó fájlban (lásd form elem action attribútumában lévő fájl) történik a form elküldött adatainak validálása, feldolgozása, akkor mondjuk ott átmenetileg egy session-változóba tedd a felhasználónak szóló figyelmeztetéseket, korábban kitöltött értékeket, majd az eredeti oldalra irányítsd vissza a felhasználót, ott írasd ki a figyelmeztetéseket, töltsd ki az űrlapot a korábban megadott adatokkal, majd töröld a session-változót. Tehát ennek az oldalnak a kiíratása ugyanaz, mint egyébként, csak pluszban ellenőrizned kell azt is, hogy adott session-változó az üzenetekkel, kitöltött adatokkal be van-e állítva, ha igen, kiíratsz mindent, kitöltesz mindent, ha nem, akkor pedig marad az üres form.
Ha azonos oldalon történik a validálás/feldolgozás, mint ahol a form is van (aminek mondjuk hátránya az F5 megnyomása során a böngésző figyelmeztetése, hogy biztosan el akarod-e küldeni újra az adatokat), akkor pedig értelemszerűen ugyanarra az oldalra rakod ki a figyelmeztetéseket, és újra kitöltöd a formot a kapott adatokkal (felhasználónak ne kelljen újra begépelnie). -
spammer
veterán
válasz
Ha a feldolgozó oldalon van az ellenőrzés, akkor meg kell formáznod, hogy ne sima fehér kap legyen
Vagy használj jQuery/js-t, ami ellenőrzi a submit gomb megnyomásakor, hogy nem üresek-e a mezők és akkor elküldeni sem tudják a formot.
Modern böngészők már támogatják a html5 required attribútomot is:
<input type="text" name="username" id="username" required>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest