- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Hello,
Nagy segítség kellene, nem tudom, hogy mit nézzek be... karakter elkódolás van.
Form oldala UTF-8
adat: Teszt Próba
Save.php UTF-8
de a Postban az adat így nézz ki:
Teszt Próba
Viszont adatbázisban már így nézz ki, ami (utf-8_unicode_hu)
Teszt%20Pr%C3%B3baÉn viszont azt szeretném elérni, hogyha Teszt Próba-ként lenne az adatbázisban is.
Hogyan kellene ezt konvertálgatnom?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #13297 üzenetére
Az ironikus az egészben, hogy (miután egész nap magyarázkodtam és könyörögtem a szolgáltatónak), most kaptam az emailt, hogy kikapcsolták.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #13296 üzenetére
Jól emlékszel. Köszönöm, erre nem gondoltam. Működik
Sk8erPeter-nek és DanielK-nek is köszi.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #13294 üzenetére
A front controllerbe (app.php, app_dev.php) pakold ezeket, az tulajdonképp az alkalmazásod része, és nem a keretrendszeré. Ha már a tisztított superglobalokból csinálja a Requestet, akkor rendben is leszel.
Remélem jól emlékszem, hogy te Symfonyzol
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #13294 üzenetére
Nem is úgy értettem, hogy a motorba nyúlj bele.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #13293 üzenetére
Valószínűleg tudnék de a motorba nem akarok belenyúlni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #13292 üzenetére
Miért is nem játszanak? A request feldolgozásának kezdetére nem tudsz injektálni saját kódot?
Egyébként .htaccess fájlba ez kell, hogy kerüljön:
# PHP 5, Apache 1 and 2.
<IfModule mod_php5.c>
php_flag magic_quotes_gpc off
</IfModule>Így nem "száll el", ha az adott modul nincs betöltve.
-
Brown ügynök
senior tag
Köszi srácok, de egy keretrendszernél ezek biztosan nem játszanak.
Nem voltunk elég körültekintőek a tárhelyszolgáltató kiválasztásánál.
-
DanielK
addikt
válasz
Brown ügynök #13289 üzenetére
[link] - esetleg...
(#13290) Sk8erPeter: megelőztél...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #13289 üzenetére
Kerülő megoldásnak a kommentekben szereplő módszerek:
http://www.php.net/manual/en/security.magicquotes.disabling.php#91653
http://www.php.net/manual/en/security.magicquotes.disabling.php#91585 -
Brown ügynök
senior tag
Szeretném kikapcsolni a magic_quotes_gpc-t mert a tárhelyszolgáltató nem hajlandó rá. Azt mondja "nem lehetséges, próbálják megoldani php.ini használatával...".
- Próbálkoztam .htaccess de elszállt.
- Aztán php.ini-vel, amit beraktam a gyökérkönyvtárba és ennyit írtam bele magic_quotes_gpc = Off. Szintén nem működött.
- Majd abba a mappába ahol kezdődik a program futtatása. Elszállt.
- .user.ini-vel is próbálkoztam amit beraktam ugyanoda a két helyre ahova php.ini-t, szintén semmi.Egyéb ötlet?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
spammer #13283 üzenetére
A win filerendszere nem utf8 kódolást használ, innen a bajod. Azt hiszem, hogy ucs2, de ez csak ilyen halványan felsejlő emlék.
A legjobban azzal jársz, ha elfelejted a speciális karaktereket a filenevekben, és az angol abc karaktereire, valamint az kötőjelre és az underscore-ra korlátozod őket.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13286 üzenetére
Köszi, felraktam. Hát nem mondom, hogy egyszerűbb, mint az EasyPHP, viszont az tény, hogy elég sok minden konfigolható. Na majd ha lesz időm, ismerkedek még vele
-
Peter Kiss
őstag
válasz
spammer #13285 üzenetére
PHP telepítése Windows 7, 8-ra (Vista-ra is szerintem) - csak röviden.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13284 üzenetére
Oké, akkor más fájlnevek lesznek.
Bár az nem tudom, hogy ha egy input (vagy textarea) mezőből jól írja bele a fájlba a karaktereket, akkor ugyanúgy az input mezőben megadott névből miért cseszi el a fájlnevet. Én azt hittem, hogy ha nem jó az encode, akkor a txt fájl tartamában is is rossznak kellene lennie az ékezetes karaktereknek.
EasyPHP azért, mert évekkel ezelőtt ezt kezdtem el használni, aztán ennél is maradtam, erről az IIS-ről nem is hallottam még
De meglesem mi ez, aztán ha egyszerű, akkor belövöm egy próbára.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
spammer #13283 üzenetére
Nem fog menni. PHP Windows-on 8859-1-gyel (vagy hasonló single byte coding-gal) dolgozik, ha fájlnevekről van szó. De ettől függetlenül sosem szerencsés ilyen jellegű fájlneveket adni.
Windows-on miért kell EasyPHP? Ott az IIS (neked ráadásul 8-as), amire fel lehet pattintani a legújabb PHP verziót is, és megy, mint a szél.
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13282 üzenetére
Widows 8, localhoston csinálom, EasyPHP-t futtatva.
PHP 5.3.9
De a txt tartalmában jók a karakterek, meg mindenhol, csak fájlnevet cseszi el.
szerk: azért nem a legfrissebb, mert a friss EasyPHP valamiért dög lassú volt (valami bug, vagy nem tudom, mi volt a kínja), így visszatértem erre, mert ez megy normálisan.
-
spammer
veterán
Van egy php, ami a formba beírt adatokat menti ki txt-be. A txt tartalma jónak tűnik, de a fájlnév nem UTF-8, az ékezetes karakterek helyén furcsa karaktereket ír. Pl. árvíztűrő tükörfúrógép névből ez lesz: Ă�rvĂztűrĹ‘ tűkörfĂşrĂłgĂ©p
Beírtam elé ezt is, de semmi változás.
mb_internal_encoding('UTF-8');
header('Content-type: text/html; charset=UTF-8');
$handle = fopen("teszt.txt", 'w');
fwrite($handle, $write);
fclose($handle);Hogyan tudnám megoldani, hogy a fájlnevet is normálisan mentse/írja?
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #13279 üzenetére
Igen, koszonom. Kozben pont hasonlorol beszelgettem itt privatban es elo is jott a json_decode. Elfelejtettem a nevet. Tokeletes lesz.
-
Peter Kiss
őstag
-
törölt tag
Az alábbi struktúrát adja vissza egy API. Amúgy minden 1 sorban van csak az olvashatóság miatt tettem több sorba.
Tudnátok segíteni, hogy milyen egyszerű megoldással tudnám tömbökbe pakolni ezeket az értékeket?
Jó lenne, ha a tömb 'key' lenne a a 'data1' például. Valahogy így: tomb['data1'] => 'value1'{
"data1":"value1",
"data2":"value2",
"data3":"value3",
"data4":"value4",
"data5":"value5",
"data6":"value6",
"blocks":
{
"block1":
{
"b_data1":"b_value1",
"b_data2":"b_value2",
"b_data3":"b_value3"
},
"block2":
{
"b_data1":"b_value1",
"b_data2":"b_value2",
"b_data3":"b_value3"
}
}
} -
Con Troll
senior tag
Brown ügynök, Sk8erPeter: köszi, sikerült.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Con Troll #13274 üzenetére
Persze, úgy, hogy először kiíratod a <table> csomópontot, majd a for ciklusod csak ezután kezdődik, ekkor íratod ki a sorokat-oszlopokat, majd a ciklus után lezárod a </table>-lel.
Itt úgy lenne logikus, hogy van egy fejléce a táblázatnak, "Eltelt idő" és "Pillanatnyi aktivitás" feliratú oszlopokkal, és ezalatt kezdődik rendezve a kiíratás.
Csak gyorsan bepötyögött szemléltetésként: http://ideone.com/hCnDEr
Nyilván a for ciklusmagban lévő részt cseréld le a saját szövegeidre, értékeidre a <td>-ken belül. -
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Eléggé amatőr vagyok a témában, természettudományi képzés keretein belül tanulunk csak informatikát, azon belül érintőlegesen php-t is. Itthon jócskán utána szoktam olvasgatni a dolgoknak, de erre nem tudok rájönni. Tehát a probléma:
készíteni kellett egy radioaktív bomlás számláló programot, ami x idő elteltével kiírja az adott anyag pillanatnyi aktivitását. A vonatkozó php részlet (text file) itt érhető el, élesben pedig ezen az oldalon működik a dolog: [link]Az eredményeket szépen, táblázatba rendezetten szeretném kiíratni, próbálkoztam is megcsinálni, de -gondolom- a for ciklus miatt 10 eredményhez 10 külön táblázat jelenik meg.
Meg lehet valahogy oldani, és ha igen, akkor milyen módon, hogy az összes eredményt egy összefüggő táblázatban jelenítsem meg?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13271 üzenetére
explode("|"."\r\n", $contents);
Működik, köszönet!
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13266 üzenetére
Igazad volt, köszönöm
$breaks = array("\r\n", "\n", "\r");
$val= str_replace($breaks, "", $val);Most már működik
-
gothe92
csendes tag
Jézus. jól leírtam..
szóval a lényeg, hogy a cikk.php így akarom működtetni, ahogy leírtam és ezt nem tudom, hogy kell megcsinálni. -
gothe92
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy weboldal (html5, css, php, mysql, jquery), kiszeretnék építeni egy cikkezős rendszert, főoldalon látszódik a cikk neve, cikkhez egy kép és a cikk szövege (ez ugye az adatbázisban 3 értéket jelent). A cikk szövegéből csak az első x karakter látszódik. Ez alatt van egy tovább link, ami megnyit egy cikk.php nevű filet, ugyan úgy van formázva mint a főoldal csak ahol a cikkek vannak felsorakozva, ott a cikk neve kép és a szöveg jelenik meg.Bármiféle ötletet, javaslatot, tippet elfogadnék és meg köszönnék!
Ha gondoljátok írhattok az e-mail címemre: szentivanyi.andras92@gmail.com
Köszi,
András -
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #13264 üzenetére
txt fájból olvassa be és echozza ki a megfelelő részeket ( | jellel van megjelölve a sorok vége, explode)
$contents = file_get_contents("teszt.txt");
$items = list($title,$val,$text)=explode('|', $contents);De mindenhol tökéletesen működik, szépen ki is írja, echoval is, direkt kiírattam, hogy lássam, nem-e rossz, de nem, szépen kiírja az értékét, nincs felesleges karakter, szóköz, semmi (elválasztójelet sem írja hozzá sehol, működik az explode).
echo $val; ->értéke: barna
Ha viszont kézzel beírom a változót és az értékét, akkor működik, szépen teljesül az if.
De miért nem érti meg az eredeti, beolvasott értéket, ha szó szerint ugyanaz, amit az echo is bizonyít.
( változókat normálisan el szoktam nevezni, csak amikor tesztelek/próbálgatok/példát írok, akkor rövid, egyszerű kifejezéseket használok
)
-
spammer
veterán
Mit rontok el?
$val értékét fájból olvassa be, hogy csekkoljam, ki is echozom, működik.
Az értéke például: barna
if ($val == "barna") $selected = "Barna szín";
elseif ($val == "kék") $selected = "Kék szín";
else $selected = "Nincs megadva";Miért nem teljesül az első if?
$selected értékére az else-ben megadottat adja ki
-
tildy
nagyúr
válasz
fordfairlane #13259 üzenetére
Pont mondani akartam , mar kezdtem a fejemet fogni, hogy "$_POST['line'.$i]" csak igy, magaban...
Frontenden bemeno parametere input validation, cross site scripting validation, sql-nel sql injection elleni vedelem , bemeno parameterek tipusellenorzese is akar es meg lehetne sorolni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #13254 üzenetére
Az SQL escapelés is hiányzik a kódrészből.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13257 üzenetére
Ú, nagyon szépen köszönöm, úgy néz ki, tökéletes lesz!
-
fordfairlane
veterán
válasz
spammer #13255 üzenetére
És még annyi, hogy ha sikerül minden értéket beleíratni a fájlba, akkor megoldható, hogy ezek külön sorokba legyenek és a sorok végén legyen egy | jel. Mert eredetileg is így vannak elválasztva a sorok a txt-ben, mert a másik php array-ként olvassa be a tartalmat és így választja el a sorokat.
$content = "";
for($i=1;$i<=4;$i++) {
$content .= $_POST['line'.$i] . "|\r\n";
}
fwrite($handle, $content);
fclose($handle);
echo "Sikeres módosítás."; -
spammer
veterán
Text fájlt szeretnék megnyitni, módosítani majd elmenteni php-vel. Beolvasás meg is van, input és textarea részekbe be is tölti a megfelelő sorokat, de miután elmentem, üres text fájt kapok.
Ez a save.php, ami kiírja a txt fájlba az új tartalmat.
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{
fwrite($handle, $_POST['line1'] && $_POST['line2'] && $_POST['line3'] && $_POST['line4']);
fclose($handle);
echo "Sikeres módosítás.";
}
else echo "Nem sikerült";
?>Ha csak egy $_POST szerepel, akkor beleírja rendesen, de ha már többet szeretnék, akkor nem ír bele semmit. Nem && jelekkel kell elválasztani, ha többet akarok?
És még annyi, hogy ha sikerül minden értéket beleíratni a fájlba, akkor megoldható, hogy ezek külön sorokba legyenek és a sorok végén legyen egy | jel. Mert eredetileg is így vannak elválasztva a sorok a txt-ben, mert a másik php array-ként olvassa be a tartalmat és így választja el a sorokat.
-
válasz
drogery #13250 üzenetére
Ha GET vagy POST adja a beillesztendő változókat, akkor $_GET['nev'] vagy $_POST['nev'] formátumot használd.
Register_Globals=on lehet beállítva az első gépen, ezért nem adott hibát,a másikon off.
Ezt jobb off-on hagyni és get vagy post változón keresztül elérni azokat.
-
drogery
tag
válasz
oleslie #13246 üzenetére
sikerült megoldanom. és lett is egy új problémám.
van egy egyszerű beírásom<?php
$c = mysql_connect("localhost","root","");
$mdb = mysql_select_db("urlap",$c);
$sql = "insert into emberek values('$nev','$email','$velemeny')";
if (mysql_query($sql,$c)){
echo "Rögzítve!";
} else { echo "Gond van!"; }
mysql_close($c);
?>plusz a sallang hozzá, faszául is működik.
ki akartam próbálni egy másik gépen. telepítve mysql wamp. ugyanaz a verzió, mint a másik gépen.
az adatbázis létrehozva ezen a gépen. mikor kipróbálnám"undefined variable". ? miért?
-
spammer
veterán
válasz
Peter Kiss #13248 üzenetére
Köszi, épp az előbb sikerült megoldanom.
array_slice-szal szívtam, mert így hiába írtam:
array_reverse(array_slice($output, 0, 5));
Így működik:
$output_reverse = array_reverse($output, true);
$output_slice = array_slice($output_reverse, 0, 5); -
spammer
veterán
Hogyan tudnék beolvasni csak egy meghatározott számú fájlt egy könyvtárból. Például van egy könyvtárban 10 darab txt, de nekem mindig csak az utolsó 5 kell beolvasásra (fájlnév alapján).
opendir, readdir, scandir dolgokat megtaláltam, de eddig arra jutottam, hogy vagy az összeset tudtam kilistázni, vagy mondjuk a legutolsót. Hiába guglizok, nem találok példát arra, hogyan lehet úgy beolvastatni, hogy mindig csak az utolsó 5 fájlt olvassa be.
-
oleslie
aktív tag
válasz
drogery #13245 üzenetére
a fájl ismerete nélkül csak tippek.
- php -ként dolgozza fel egyáltalán?
- melyik formában van jelezve a php kód kezdete rövid ( <? ) vagy hosszú ( <?php ), ha rövid, be van állítva, hogy azt is vegye figyelembe?
- van más php script az oldalban, ami működik?
- működik egyáltalán a php? ha csinálsz egy egyszerű php file-t, és azt próbálod megynitni (pl.: teszt.php <?php echo time(); ?>) mit ír ki? -
drogery
tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni.
van egy elméletileg komplett és működő weboldal. ezt szeretném megnyitni tesztelni, módosítgatni a saját a gépemen.
Van telepítve mysql workbench és wampserver.
a kódban a mysql felhasználónév-jelszó jól szerepel. mégis ha olyan action hívódik meg ami mysql-be írna akkor ezt dobja ki:Not Found
The requested URL /Beadand/'.$_SERVER[PHP_SELF].' was not found on this server.
milyen hiba szokta ezt dobni?
előre is köszi
-
Speeedfire
félisten
Használ valaki oracle adatbázist? Yii alatt nem sikerült összehoznom. Felraktam az oracle clien-st, beállítottam mindent de nem akar összejönni.
Viszont oracle adatbázis kezelővel tudtam rá csatlakozni.Más, a 30-ai php meetup-ra jön valaki? [link]
-
spammer
veterán
Sziasztok, elkélne egy kis segítség
Egy olyan php oldalt szeretnék ami egy könyvtárból megnyit/beolvas .txt fájlokat és azok tartalmát. Például:
ENTRY
--entry1.txt
--entry2.txtés így tovább. A lényeg, hogy ha bekerül egy új txt fájl, azt is olvassa be magától, tehát ne kelljen hivatkozni konkrétan a txt fájlnevekre, hanem a könyvtár tartalmát kompletten olvassa be mindig.
Na most ezekben a .txt-ben vannak tárolva adatok, amiket ki kellene olvasni. Például:
TITLE=A cím
DATE=A dátum
TEXT=A szöveges rész, blablablablablaTehát a php megnyitja a könyvtárban levő txt fájlokat, kiolvassa a tartalmukat és a "változók" (TITLE,DATE,TEXT) után részt, ami az egyenlő után van, szépen megjeleníti.
Ez egy txt fájl esetén már működik az alábbi scripttel:
<?php
function get_value_of($name)
{
$lines = file('ENTRY/entry1.txt');
foreach (array_values($lines) AS $line)
{
list($key, $val) = explode('=', trim($line) );
if (trim($key) == $name)
{
return $val;
}
}
return false;
}Csak ebben ugye konkrétan meg kell adni, hogy melyik txt fájlt nyissa meg, nekem pedig az kell, hogy egy könyvtáron belül mindegyiket nyissa meg és olvassa ki.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Ivy.4.Ever #13239 üzenetére
Ha van konkrét kérdésed, akkor tedd fel, amúgy az RFC elég részletesen tárgyal mindent
-
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
Tudnátok anyagot ami külön ezeket taglalja?
-adattovábbítás POST segítségével
-adattovábbítás GET segítégével -
SureStudio
tag
Sziasztok!
Van egy regisztrációs oldalam...és azt szeretném, hogy a regisztráltak adatait valahogy kilistázza az adatbázisból. Ezt hogyan lehetne megoldani?
Előre is köszönöm! -
Speeedfire
félisten
Van valami oldal, ahol nyomon lehet követni a budapesti IT konferenciákat? Web, linux stb.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #13195 üzenetére
Köszönöm a választ!
Egyelőre igyekszem információkat gyűjteni és mások tapasztalataira, az okosabbak tanácsaira hagyatkozni.
Ki szeretném próbálni a megoldásokat (a táblázatot el is dobom a layout listámból) és gyakorolni mindenképpen szeretnék. Ha lesz elég tapasztalatom, meg szeretném írni a saját layout motoromat természetesen. -
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, ez így szebb lehet, habár annyi hátránya mondjuk van, hogy így kétszer kell végigmenni a tömbön 1 helyett, ami meg lehet, hogy felesleges (bár sanszos, hogy futási időben nem tesz hozzá sokkal többet, max. ha óriástömbről van szó).
Asszem amúgy 5.3-tól vannak lambdák, igazából illene már az osztott tárhelyeken áttérni erre, ha még nem tették. -
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #13232 üzenetére
Köszi!
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #13231 üzenetére
Hibakezelést szabályzó operátor [link]. Ha egy kifejezés, értékadás elég írod, akkor nem generál látható hibaüzenetet.
-
Speeedfire
félisten
A @ mit jelöl a php-ban?
-
DanielK
addikt
válasz
#68216320 #13229 üzenetére
jogosultság probléma lehet. akkor localhoston futna? mert akkor a mappának kell írás és olvasási jogot adni az adott felhasználónak.
nálam macen volt ilyen probléma, hogy nem tudott fájlt másolni egy mappába, mert nem volt jogosultságom rendszerszinten másolni bele.
ha a saját mappastruktúráját használod (lamp), akkor elméletileg mennie kellene -
törölt tag
Urak!
Egy program webfelületét szeretném használni, de ezt kapom:
Warning: socket_create(): Unable to create socket [1]: Operation not permitted ...
phpinfo szerint sockets support enabled
Merre keresgéljem a hibát? Egy win-es gépen működött, szóval valami a lamp körül lehet. -
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #13221 üzenetére
Amúgy én úgy csinálnám, hogy az üres értékeket eleve kiszűröm a tömbből:
$specs = array_filter($specs, function($v){ return $v!=''; });
(Igen, ez lambda, szóval php akárhányas alatt nem fut) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #13222 üzenetére
szívesen!
-
válasz
Vision #13223 üzenetére
ha egy mezőben ALT+ENTER-t vagy CTLR+ vagy SHIFT (nem tudom melyik) új sort raksz akkor azt így exportálja ami szabványos a mezőhatárolók miatt de a régi phpk nem kezelik. Elvileg kezelhető lenne str_getcsv-vel de az a 5.3... -as phpban van és sajnos a szerveren ahol meg kéne oldanom a gondot nem az van
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #13221 üzenetére
Köszönöm az észrevételt és az alternatív megoldást is. Le is cseréltem. Ez jobban átlátható.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #13215 üzenetére
Kétszer szerepel a lezáró </td>, ez így hibás szintaktika.
Gondoltam jelzem, mielőtt elkezdesz vele szívni.
A második lezáró helyett egy </tr> kéne oda.(#13218) Speeedfire :
így is át lehet rendezni, hogy ne kelljen neked a $data változó (nem mintha olyan sok vizet zavarna, de végül is tényleg nem muszáj használni):if($specs) {
$tablerows = '';
foreach($specs as $key => $spec) {
if($spec != '') {
$tablerows .= sprintf('<tr> <td> %s: </td> <td> %s </td> </tr>', $key, $spec);
}
}
if($tablerows != '') {
echo '<table>';
echo sprintf ('<tr><td colspan="2"><strong>%s</strong></td></tr>',
Shop::t('Product Specifications'));
echo $tablerows;
echo '</table>';
}
}most csak gyorsan összedobáltam
-
Sk8erPeter
nagyúr
Félreértetted, eddig sem tömbindexekről volt szó, arra kérdezett rá, hogy hogyan vizsgálja, hogy "asszociatív tömb értéke" üres-e. Tehát pontosabban az asszociatív tömb kulcsainak/indexeinek értékét szeretné vizsgálgatni, hogy az egyenlő-e az üres stringgel.
Egyébként meg pont ebben az esetben nem látom be, miért is ne lenne jó akár az empty()-t is használni, hacsak nem azért, mert nem fejezi ki pontosan a kódot kutatva, mire is szeretnénk vizsgálgatni (üres string); de működést tekintve jelen esetben az elvártak szerint működne... Ha bármely olyan eset igaz abból, ami az empty() esetekre vonatkozik, akkor nem íratunk ki semmit.
-
cucka
addikt
válasz
Speeedfire #13215 üzenetére
Ez szerintem így teljesen jó, a feltétel az if-ben ki fogja szűrni az üres stringet és a null elemeket.
Ha kicsit átrendezed a kódot, a data változóra nincs is szükség.(#13216) Rolly
CSV fileban az adat mező nem tartalmazhat újsor karaktert. Ha mégis erre van szükség, akkor ki kell escape-elni, ez esetben pedig nem okozhat gondot feldolgozás során. -
csv fájlt szeretnék feldolgozni, de a mezőben lévő új sor karakterek miatt nem igazán sikerül
php verzió 5.2.6
-
Speeedfire
félisten
A példa tömb fentebb van.
if($specs) {
$table = '<table>';
$table .= sprintf ('<tr><td colspan="2"><strong>%s</strong></td></tr>',
Shop::t('Product Specifications'));
$data = 0;
foreach($specs as $key => $spec) {
if($spec != '') {
$table .= sprintf('<tr> <td> %s: </td> <td> %s </td> </td>',
$key,
$spec);
$data++;
}
}
$table .= '</table>';
if($data != 0) {
echo $table;
}
} -
cucka
addikt
válasz
Speeedfire #13213 üzenetére
Ezt nem igazán értem, eddig tömb indexekről volt szó.
Nem tudom sem azt, hogy mit ellenőrzöl, sem azt, hogy mi a célod az egésszel, vagy hogy mit miért iratsz ki, szóval próbáld ennek tükrében megfogalmazni a dolgokat. Kiiratást és html-t pedig kár idekeverni, annak, hogy a php hogyan kezeli a tömböket/üres elemeket/stb. az égvilágon semmi köze ehhez.
-
-
cucka
addikt
válasz
Speeedfire #13211 üzenetére
Mit jelent az, hogy a tömb értéke üres?
PHP-ban nincs olyan, hogy egy asszoc. tömb egyik eleme üres, valamilyen értéke kell legyen. Az üres elem megfelelője egy null érték lehet, ilyenkor az isset false-al fog visszatérni, viszont a tömb kulcsai között ott lesz az is, amihez a null érték tartozik. Tehát vagy isset()-el vizsgálod (ez nem "látja" a null értékeket), vagy mondjuk az array_key_exists() függvénnyel (ez pedig "látja"). Az empty() pedig egy teljesen elb*szott dolog, azt ne használd semmire. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #13210 üzenetére
Ha pl megadom azt, hogy display: akkor utána már felajánlja az értékeket. De magát a display-t azt nem.
Más, van adott függvény arra, hogy egy asszociatív tömb értéke üres-e vagy sem?
pl
$array = array(
'valami'=>'',
'megvalami'=>'',
'egy'=>''
);Ha ezt megvizsgálom, akkor azt írja vissza, hogy az összes elem üres.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #13209 üzenetére
Hümm, eszerint támogatnia kellene:
http://stackoverflow.com/questions/11321708/netbeans-scss-file-autocomplete-just-like-css-file/12198873#12198873
Próbáld meg innen letöltve:
https://code.google.com/p/scss-editor/downloads/list -
Speeedfire
félisten
Na, kipróbáltam ezt az scss-t, még akár jó is lehetne, ha lenne kódkiegészítés netbeans alatt. Sajnos magamtól kell kiegészíteni a kódot és így nem a legjobb.
-
Speeedfire
félisten
Köszi mindenkinek, ezesetben megnézem. Én is sokat szoktam a css-el szívni, így jó lenne.
Na, megnézem a netbeans plugin-t. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13204 üzenetére
De elég félrevezető a Notepadhez és a NetBeans-hez hasonlítani, mert a SASS/SCSS se nem szövegszerkesztő, se nem egy komplex fejlesztőkörnyezet
, ez igazából olyasmi, mint egy szkriptnyelv, ami szabványos CSS-re "fordul", megfelelő előfeldolgozóval.
Amúgy közben itt találtam egy nagyon gyors összehasonlításra (LESS vs. SASS vs. Stylus) elég jó diasort: http://www.slideshare.net/presidento/css-elfeldolgozk.
Kissé hosszabban:
http://net.tutsplus.com/tutorials/html-css-techniques/sass-vs-less-vs-stylus-a-preprocessor-shootout/ -
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #13202 üzenetére
Netbeans pluginként létezik.
tildy: ahogy nézem ezt a less-t, funkcionalitásra szinte ugyanaz a kettő
-
tildy
nagyúr
válasz
DeltaPower #13198 üzenetére
Ezekszerint hasonlo lehet mint a LESS.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #13202 üzenetére
Jobban nem lehet érzékeltetni, hogy semmi sem kell a tárhelyen hozzá.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szarul fogalmaztam meg azt a részt, így utólag elolvasva. A generálásnál igazából template-ezést akartam írni, valamint azt, hogy előre megírt sablonokat, kereteket, jól bevált CSS reset fájlokat, a grides megvalósítást elősegítő SASS-kódrészleteket szoktak sokszor felhasználni, és hasonlók. Csak már nem volt kedvem jobban kifejteni, és a végét összecsaptam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13200 üzenetére
"mint a Notepad vagy a Netbeans"
Heh?Ezt most ugye csak poénnak szántad?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #13197 üzenetére
DeltaPower leírta, miről szól.
Ez nem osztott tárhelyes téma. Lokális környezetben viszont nagyon jól hasznát tudod venni, megírod a SASS-fájlt, legeneráltatod ebből a CSS-kimenetet (figyelteted a változásokat az adott könyvtárban, és fájlmentéskor automatikusan legenerálódik a CSS-fájl belőle, majd frissíthetsz is a böngésződben), majd a végeredményt feltöltheted (a generált CSS-fájlokat, persze érdemes a *.scss fájlokat is feltöltve is megtartani). Gyorsítja a munkádat a CSS-ben pöcsölés helyett. Mindenképp érdemes kipróbálni, újrafelhasználható kódokat tudsz vele írni, egymásba ágyazott tulajdonságaid lehetnek, használhatsz változókat a kódodban, akár matematikai kifejezéseket lehet kiértékeltetni vele a kódodban, feltételvizsgálatokat használhatsz, ciklusokat írhatsz vele, stb., szóval rengeteg olyan lehetőség nyílik meg így, amire egyébként CSS-ben nincs lehetőséged, kényelmessé teszi a melót, tényleg fasza. Ha szintaktikai hibát követtél el, akkor a mentéskor, a konzolon fog általában látszani a para (vagy ha van hozzá jó progid, pl. beépülő egy IDE-ben, még jobb). Kukkantsd meg ezt, itt van egy csomó kódrészlet, elsőre nem minden triviális, de ki kell próbálni, meg utána kell olvasni, és akkor nagyjából megvilágosodsz. Lehet használni a szintaktikáját amúgy a jsFiddle-ön is, ha a Languages-nél kiválasztod az SCSS-t, szóval akár ott is próbálkozhatsz, ha most localhoston nincs kedved.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged