Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crymric
csendes tag
Sziasztok!
Elektromos borotvát szeretnék venni, de egy kicsit elvesztem a sok márka és széria között.
Erős arcszőröm van, érzékeny bőröm. 50k körül lenne a max összeg, amit rá tudnék szánni.
Mi a különbség a körpengés és a hosszpengés (?) között?
Miért kell néhányhoz valami külön zselé?
Van olyan funkció, ami jó ha van benne?Nem érdekelnek rajta a kijelzők, ledek. Ha van van, ha nincs nincs.
-
törölt tag
Ez valami horror ár! Mediamarkt nagyon drága, és mi az a vicc, hogy 67 ezerről árazták most le 52-re? Egy mezei 5020-t? MM hülyének nézi az embert, annyiért szinte már 7-es szériát kapni normális helyeken.
Avplanetnél Braun 5030 + extra vágófej 42 ezer. Német Amazont is meg lehet nézni.
-
törölt tag
válasz Crymric #9151 üzenetére
Érzékeny bőrre általában a rezgőkésest szokták ajánlani, de ez sem kőbe vésett szabály, van akinek a körkéses válik be jobban. Mondanám ki kell próbálni mindkettőt, de sajnos most pont nincs visszavásárlási akció sem a Braunnál, sem a Philips-nél. Szintén egyénfüggő, de nyakon mindkét elektromos fajta kicsit macerás a Gillette pengéhez képest. Körkésesnél 3 év után javasolt fejet cserélni, rezgőkésesnél 18 hónap az ajánlás, használattól függően 2 évig is jó lehet. Az elektromos borotválkozás elsősorban száraz téma hiszen a cél minden macera nélkül gyorsan elkészülni, de igen vannak modellek amelyeket habbal is lehet használni, akár zuhany alatt is. Az is tipp borotválkozás előtti arcszeszt használni. Tartozékok variálják az árat: tisztítóállomás a patronokkal plusz költség, az olcsó módszer csap alatt elmosni és olaj vagy 2 ezer forintos tisztító spray. Philips-nél a pajeszvágót külön kell felrakni, Braunnál a borotva nyelébe van építve. Li-ion akku fontos, Ni-Mh nem érdemes. Rezgőkéses működése hangosabb. Philips-re majd más ír tippet, én Braunnál annyit tudok mondani ha árban van 50K keret rá, akkor 5-ös szériát nézz vagy kis pluszért ki lehet fogni már 7-est is. 3-as szériát ne, az csak a belépő szint. Szérián belül a vágófej ugyanaz, csak a tartozékok variálják az árat. Van még Remington és Panasonic, azokat én nem ismerem. Itt a keresőben olvass vissza ki mit mondott rájuk.
-
törölt tag
válasz Citroware #9145 üzenetére
Nekem az elődjének az elődje van egy Braun Cruzer 3, ami kb. 10 éves, és teljesen elégedetten használom még mindig, a NiMh akksi is jól bírja még. Kicsit hangos, de sajnos ezek mind ilyenek. 18 havonta kellene cserélni a kést és a szitát, azt írják, de ennél még nem kellett, most is jól nyír, nem húzza. Egy Series 5-öt én is kipróbálnék majd, ha lesz olyan akció, csak kíváncsiságból.
-
Crymric
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat
-
csibor
addikt
Braun Series 3 330S-4 ról mi a vélemény? Figyelembe véve 13K-ért tudnám megvenni.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Nahogyasszongya a mai napon a Veszprémi piacon sikerült venni egy 760CC braun borotvát tisztító állomással együtt 2 azaz kettöezer forintér
Hazahoztam, bedugtam, mos, főz, takarít
Öröm ès bodottá.
Az akkuja milyen, azt még nemtom, majd a használat eldönti, a szitája jó, a pajeszvágó sincs eltörve.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
-
Nagya21
addikt
HAli!!
1.5 hete megy egy töltéssel, 2 naponta borotválkozással, még csak a teljes töltés led villog, szal sztem az akkuja jó, rosszabbul nyes mint a másik, valószínű a szita kopottabb, hallkabb mint a másik a 9585-ös, és a pajeszvágója sem törött.
A másik szitájával ez lesz ez a fő borotvám, a 9585 megy tartalékba.
Üdv Nagya
UI: most nézem a használatikat, lehet azért halkabb a 760cc mert az nem pulsonic, kevesebbet rezeg?, és azért borotvál gyengébben??[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
csibor
addikt
Kipróbáltam egy rezgőkéses Tesco készüléket. A borotva nem, a rezgőkés bejött . Max 15K szánok rá. Kérhetnék pár ajánlott típust. Amiket nézek, Panasonic RW30 10K, SL33 14K, SL41 15K, RT33 15K, RT37 15K. Illetve mi a különbség SL & RT között?
-
andatti
senior tag
törölve, mert csak tovább kellett próbálkoznom... bocsi
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Előre is elnézést kérek a nagy márkák promotőreitől, de a hétvégén nem éreztem ingerenciát arra, hogy a 70k Ft-os villanyborotvát a TopJoy napok keretén belül 55k Ft-ért megvegyem.
Emiatt másfelé nézelődtem.
Most három (ami négy+1, mint a testőrök) lehetőségen töröm az agyam:
1. Klasszikus („kapaborotva”) - nem kell hozzá semmilyen áramforrás
2. 4-késes Maglev (bármit jelentsen is ez )
3. 5D-s csúcstechnika (a szívem feléje húz)
4. Illetve van még ez is, de kevés a kése, csak három.
5. inkább szakállat növesztek.Várom a szavazatokat!
Utóirat:
Jelenleg egy Braun cruzer 4 body&face rezgőkéses és egy Philishave 4806 körkéses villanyborotva tulajdonosa vagyok. Mindkettő kb. 10 éves, de lehet, hogy 15. Még működnek, de már nem vágnak valami jól. Szerintem drágább beléjük a kés, mint a teljes kínai borotva.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
-
Kutykurutty7
aktív tag
Valóban nagyon vegyesek a tapasztalatok.
Valamelyik külföldi oldalon találtam néhány napja értékeléseket (talán az Amazon-on, de nem emlékszem biztosan) Kemei borotvákról. Azt láttam, hogy kevés az értékelés a 'nagy' márkákhoz képest és szélsőségesek a vélemények. Nagy számban (10% körül) panaszkodtak arról, hogy egyáltalán be sem indult a borotva, vagy már az első alkalmak után el is romlott, esetleg szétesett. Nagyon sokan agyon dícsérték a borotvát (ezeknek nagy része szerintem(!!!) bérkommentelő, jellemzően borzalmas angolsággal), a maradék közepesnek, az árának megfelelőnek tartotta a borotvát. De olyat soha sehol nem láttam még, hogy azt írták volna, hogy 1-2-x éve megelégedettséggel használom a Kemei borotvámat...
Nincs tapasztalatom, de nekem ez a 'Maglev' egy picit bizalomgerjesztőbbnek tűnik, mint a Kemei. De ennek az ára is közelít a 10.000 Ft-hoz. Én lehet, hogy szétnéznék pl. a Remingtonok között itthon. Hasonló áron már lehet egész elfogadhatóakat is kapni. Pl. erről (link) ha jól emlékszem, még itt a fórumon is pozitívakat írtak.
Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz zsoltzsolt #9170 üzenetére
Hát igen... amikor én le mertem itt írni, hogy szerintem manipulálják a kínai oldalakon a vásárlói kommenteket, akkor rendesen kaptam a fejemre, hogy hülyeségeket írok... meg előítéletes vagyok.
Azóta lett egy személyes tapasztalatom is a Gearbest-en. Én is véleményeztem néhány terméket, többnek is 5 csillagot adtam, mivel teljesen elégedett voltam velük. Ki is kerültek a csillagok az adott termék kommentjei közé. Volt valami (pár dolláros dolog), amiből kettőt is rendeltem, de mivel amit kaptam teljesen alkalmatlan volt a funkciójára és többszörös kárt okozott, mint maga a termék ára (egyébként a Gearbest korrekten vissza is utalta azt a néhány dollárt). Ezt a cikket is értékeltem, mégpedig a legalacsonyabb minősítéssel (0, vagy 1 csillag). Szerintetek kikerült a termék kommentjei közé a rossz értékelésem? Elárulom, hogy nem...
Nyilván nagyobb átlagos értékelés az adott termékről, több vásárlást generál. Szóval, érdemes máshol is utánaolvasni egy adott kínai terméknek (akkor is, ha az elektromos borotva), hogy nagyon ne fusson lyukra az ember, a bérkommentelőkön kívül alkalmaznak más trükköket is a találékony kínaiak.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz Kutykurutty7 #9172 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy a rossz értékelések késleltetéssel jelennek meg, de megjelennek az Alin, és máshol, lehet, hogy van valamilyen háttérellenőrzés.
Legyen minden jó!
-
Kutykurutty7
aktív tag
Az Aliexpress egy piactér, ahol különböző kereskedők árulhatnak, a Gearbest pedig egy webáruház saját termékekkel. E miatt is lehet különböző a hozzáállásuk az értékelésekhez. Az Aliexpress-en én is több negatív értékelést láttam, mint a Gearbest-en.
-
Speeedfire
félisten
Pár éve vettem egy braun cruzer 6-ost, de sokáig nem bírta, illetve nem volt az igazi.
Alapvetően szakállformázó érdel, illetve amivel borostát lehet hagyani. Mióta a braun megadta magát még mindig a 10 év körüli philips hajvágót használom a célra.
10-20k körül mit ajánlanátok erre a célra?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
LámaZ
addikt
válasz Speeedfire #9175 üzenetére
A kettő között az a különbség, hogy a Braun rezgőkéses a Philips pedig körkéses.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a körkésesek jobban bírják a strapát.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz Speeedfire #9177 üzenetére
Most értettem meg, hogy te hajvágóról beszélsz, bár a topik borotvákról szól.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
Értem, na, a szakállát akarja nyírogatni. Most hajvágóval csinálja, mert a borotva nem jó.
Emlékeim szerint van kifejezetten szakáll és pajesz vágására kifejlesztett gép.
Miért nem olyant vesz?(A belinkelt oldalon véleményezve van 80+ típus.)
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Speeedfire
félisten
Kb az egész hsz-emet ignoráltad szerintem.
"Alapvetően szakállformázó érdel, illetve amivel borostát lehet hagyani."Árukeresőt én is ismerem, de mivel van itt egy szakállvágó topic, gondoltam megkérdezem, hogy ki mit ajánlana.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bigdady
nagyúr
Hali
Ár érték arányban ajánlanátok szakállnyírót?
Az sem baj ha haj is de az nem feltétel Kösz
Philips 1250-esem feje leáll mostanában... -
artiny
őstag
philps oneblade t volt valakinek szerencseje kiprobalni? az ara barátságos.... kivancsi lennek tobbet e nyujt mint a mostani braun waterflex, vagy a philips hq9070. szerintetek?
-
törölt tag
válasz Speeedfire #9175 üzenetére
Nálam egy Braun Cruzer már tizenx éve bírja, szinte elnyűhetetlen. Még akksiról is lehet használni rendesen. Ami fontos, hogy évente 1-2 alkalommal teljesen le legyen merítve.
Most a Lidl-ben láttam Babyliss hajvágót és szakállnyírót is, bár nem ismerem a márkát, de csak 5-6k darabja. -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Valaki nem tartja számon hogy egy borotvapenge hány alkalomra elég neki?
Gillette-ről váltottam most Bic-re, ezt most írom hogy hány alkalomnál tartok de az előzőt nem számoltam
Csak az ár érték arányra vagyok kíváncsi.
Vagy a tartósság mástól is függ? Szakáll hossz, hideg vagy melegvíz, hab stb.?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Speeedfire
félisten
válasz #94529552 #9188 üzenetére
Szerencsés vagy, nekem nem vágott rendesen. Aztán meg magától ki-, bekapcsolt. Fogtam és inkább kidobtam, pedig majd 20k volt.
Nagyon húzok a philips felé, de eddig semmi ajánlat nem volt. Lehet, hogy megrendelem ezt.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
LámaZ
addikt
válasz Speeedfire #9191 üzenetére
Ez amit belinkeltél borotva vagy inkább csak szakállvágó?
Az „önélező mechanizmus” elég nagy csalogató, de ahogy nézem a képeit ez hajvágó.Apropó, borotvából van olyan, amely önélező?
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz Speeedfire #9193 üzenetére
Megvan, hogy mit veszek!
Eztet!
Kb. 3500 Ft és a felhasználók agyondicsérik.
(Még SMS-t is lehet küldeni vele. )[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
szakállvágót keresek, de nem tudom mit érdemes venni cirka 20K körül...
Erre a kettőre gondoltam:
Philips QS6141
Philips BT5205
Ezekről valami vélemény, vagy egyéb ajánlat? Nem feltétlen kell Philips bár ahogy láttam itt is azt ajánljátok főleg.
Köszi!
-
gagyilovag
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #9171 üzenetére
Még mindig szépen dolgozik a Kemei 2801 a kollégánál
Ki kell fogniMás kérdés:
Most rendeltem egy hagyományos borotvát:
Jól értékelik a videókban.
Kérdés pengével kapcsolatban:
Shark penge mennyire jó,?Vagy esetleg valakinek ami bevált?
[ Szerkesztve ]
-
kovacsferi
újonc
Sziasztok!
Nemrégiben kaptam egy jó állapotban lévő Braun Pulsonic 9585-ös borotvát.
De nem tudom hogy a tisztitó szerkezetbe milyen patront vásárolhatok?
Esetleg van valaki aki ilyet használ még és tud segíteni?
Köszönettel! -
Jenne
őstag
válasz kovacsferi #9198 üzenetére
[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen routert?
- Minden ami hőszivattyú
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Jogász topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest