Új hozzászólás Aktív témák
-
Kutykurutty7
aktív tag
-
Kutykurutty7
aktív tag
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz zsoltzsolt #12168 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom. A Barbon preshave-vel már egész jó az eredmény, de azért a pengés borotválkozáshoz képest hamarabb kibújnak a borosták.
Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz redingitell #12164 üzenetére
Egyetértek, egy komoly készülék megfelelő lehet. Kérdés, hogy ilyen szempontból hol kezdődhet a 'komoly' szint? Én most egy 3-as Braunt használok rendszeresen, amivel elégedett vagyok, de ezzel az eredményt nem mondanám 'babapopsi símaságnak', ami nekem nem is volt elvárás. Szóval, hol kezdődhet a 'komoly' szint? Braun 9, vagy azért előbb?
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
Vagy egy teljesen átlagos (de azért minőségi) telefontöltőről.
Szerintem zseniális ötlet, hogy nem kell egy újabb speciális töltőfejet kerülgetni és fejben tartani, hogy éppen hol van amikor hirtelen szükség lenne rá. Plusz a balek júzerrel sem kell kifizettetni a felesleges újabb speciális csatlakozóval rendelkező adaptert. Nekem még az elektromos fogkefémnek is micro USB a töltő csatlakozója és imádom ezt a tulajdonságát.
Van a borotváim és a szakállvágóim között Braun, Remington, Panasonic és Babyliss is, azoknál viszont rendszeresen dühöngök a különböző töltőcsatlakozókon.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Lami66 #12090 üzenetére
Nem írtam, hogy biztosan nem fogják megelőzni a 'nagy' márkákat. A Kemei név alatt már sok éve gyártanak komolyan kinéző, de viszonylag gyenge minőségű, olcsó elektromos borotvákat. Persze kitörhetnek ebből a szegmensből, de nem tartom valószínűnek. A linkelt borotva is az olcsósága ellenére 4 (!) késes borotvának mondja magát... ez is ugyanolyan gyenge hype, mint régen volt a digitális fényképezők 'hőskorszakában' a megapixel háború. Elhitették a dilettánsokkal, hogy a nagyobb megapixel érték jobb képminőséget takar, holott a kettő között nincs közvetlen kapcsolat.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz #94529552 #12085 üzenetére
Olvass vissza egy picit itt a Kemei borotvákról!
Baromi jól néz ki, baromi olcsón! Ha a termékek minősége csak fele olyan jó lenne, mint a kinézete, akkor már az összes komolynak nevezhető gyártó becsődölt volna! Akkor már inkább egy Xiaomi borotva...Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #12027 üzenetére
Bocsánat, elírtam a típusszámot!
Az enyém nem MB6550-es, hanem MB6850-es.Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Szilágyi84 #12026 üzenetére
Szia!
Én egy Remingtont (MB6550) használok 3 hónapja és nagyon szeretem. Itt is többször kérdezgettem, hogy van-e valakinek vákuumos szakállvágóval kapcsolatban tapasztalata (érdemes-e megvenni), de nem kaptam érdemleges választ. Novemberben, amikor nagyon akciós volt egy helyen, akkor beruháztam egy ilyen kütyüre.
Én mindenféle feltét nélkül használom a szélesebb fejjel, eredetileg is 1-2-3 napos borostára és nálam nagyon hatékonyan működik az elszívó funkció, gyakorlatilag nem szór el szőrszálat. Jó darabig még az tartott vissza a vásárlástól, hogy a vélemények között sok panaszt olvastam, hogy nem hatékony a vákuum funkció. Szerencsére ebben pozitívan csalódtam, de az is lehet, hogy én használom ennyire ügyesen! Feltét nélkül kb. 1 napos borosta méretet eredményez, de ezzel is teljesen elégedett vagyok, mert bíztam benne, hogy ennyit fog tudni és ez is volt a célom. Ha teljesen síma arcot akarok, akkor használom a Braun elektromos borotvámat. A szakállvágóra 3+1 év garancia van. Negatívumként említhetem, hogy (gondolom a vákuum funkció miatt is) elég hangos és nekem az az érzésem, hogy nem fog kibírni szétesés nélkül 2 évet sem, pláne nem 4-et... de erre van a garancia.
Most látom, hogy hajvágót is kérdezel. Ez szerintem nem alkalmas a haj vágására egyrészt valószínűleg a hosszabb hajszálakat már nem szívná be a vákuumos rész, másrészt a szakállvágó használat közbeni pozíciója is számít és fejjel lefelé tarva biztosan sokkal több borostát/szőrszálat hagy elszórni.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz zsoltzsolt #11818 üzenetére
Én már próbáltam és minden ponttal, amit írtál, egyetértek...
Ez a mondat pedig összefoglalásként tökéletes:
"Nem lesz annyival jobb, mint amennyivel rosszabb lesz."[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
Az utóbbi időben a Google Translate-tel fordíttatok kínai nyelvű szöveget akár magyarra is, általában meglepően jó eredményt ad. Ha megvan mondjuk pdf-ben a borotva kínai leírása, akkor érdemes lehet tenni egy próbát.
Én is szemezek ezzel a borotvával, inkább csak a kíváncsiság miatt. Még nem volt igazán jó körkéses borotvám és a Xiaomi-ban még nem csalódtam.
-
Kutykurutty7
aktív tag
Ööö... nem fogom ezeket kipróbálni... úgyhogy várhatsz még egy darabig az ezekkel való tapasztalatomra. Meg az aktusaim hosszáról sem fogok írni (tudod, úriember nem dicsekszik )... lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de nekem az jött le, hogy ez nem az a fórum...
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #10602 üzenetére
Hihetetlenül rosszindulatúak vagytok!
Melyik boholytalanítón láttatok már 'charge' ledet? Na... na... ??? Várom a választ! Márpedig ezen a korábban linkelt 'borostátalanítón' van! Tehát csak komoly cucc lehet!Meg különben is... ha jól megnézitek, közvetlen a termék képe alatt bár nem ír márkát, de ajánlja a rendszer a sokunk által imádott KEMEI 1-2-3-4-5-sok-sok késes borotvákat is! Azokról meg mindenki tudja, hogy szintén komoly cuccok, úgyhogy ez is az! Vitának helye nincs!
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
Ha már megint a Kemei... itt egy videó.
[Kemei T-Antrix Electric Shaver Review]
Bár dícsérni akarja a júzer, de az arca úgy néz ki a borotválkozás után, ahogy én borotválkozás előtt szoktam kinézni, ráadásul annyira vörös a nyaka, hogy még hasonlót sem láttam eddig, pedig az én bőröm is érzékeny.
Azt azért továbbra is el kell ismerni, hogy ennyi pénzért ez a borotva nagyon jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kutykurutty7
aktív tag
Ezt írod a töltési ciklusokról:
"Minden alkalommal amikor a töltőre van feldugva (jelen esetben a példánknál maradva egy borotva), az mindig egy (1) töltési ciklust jelent. Legyen ez a töltőre való feldugás az akku 20%-os töltöttségénél vagy 75%-os töltöttségénél. Mindig egy-egy töltési ciklus!"Amit írsz, az pont az ellenkezője annak, amivel én mindig is találkoztam a töltési ciklus meghatározásánál, ami kb. a következő:
"Egy töltési ciklus akkor fejeződik be, amikor felhasználtál (lemerítettél) az akkumulátorkapacitás 100%-ának megfelelő mennyiséget, de nem feltétlenül egyetlen töltés alkalmával. Előfordulhat például, hogy egyik nap az akkumulátorkapacitás 75%-át használod fel, majd éjszaka teljesen újratöltöd. Ha a következő nap 25%-ot használsz fel, akkor felhasználtad összesen a 100%-ot, és a két nap használata összeadódik egyetlen töltési ciklussá."Azzal egyetértek, hogy valóban le lehet csökkenteni egy akkumulátor élettartamát a rossz töltési gyakorlattal. Ezek az esetek pl. ha valaki mélykisütésbe hagyja merülni az akkut, vagy sokáig rajtamarad az eszköz a töltőn (teljes feltöltődés után is), vagy ilyen rossz gyakorlat az is, ha valaki már 70-80%-os töltöttségnél újra 100%-ra tölti az eszköze akkuját.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz syzegy09 #9960 üzenetére
Na... ez volt a kéretlen marketinges szöveg!
A trnd.com egyébként is arról szól, hogy kapsz valami terméket kipróbálásra, cserébe meg reklámozd nekik...
Jó lenne az ilyen hozzászólásokatt töröltetni mert ez egyértelműen reklám!
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz andrasferenc #9952 üzenetére
Ha még tovább sorolod, hogy milyen költségek voltak, megkaphatod, hogy antimarketinget csinálsz a borotvának...
-
Kutykurutty7
aktív tag
Szia!
Igazad van, van ilyen. Ez egy Philips Sensotouch 3D borotva, nem sikerült pontosan behatárolnom a típusát, de ha jól látom akkor ez a típus a magyar árak alapján már inkább 100 ezer Ft feletti kategóriába tartozik, tehát erősen felsőkategóriás. Nyilván a felsőkategóriában gyakrabban előfordul, hogy valamilyen paraméter kimelkedik a mezőnyből, valamivel meg kell indokolni a kiemelkedő árat. Tehát itt már lehet olyan ami az átlagtól nagyobb akkut kapott és akár 100 perc körül is el tud berregni egy töltéssel.
Pontosabb lett volna talán, ha azt írom, hogy az elektromos borotvák túlnyomó része kb. 45-60 perces üzemidőt tud egy feltöltéssel... de a mondanivalóm lényegén ez nem változtat.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz #94529552 #9936 üzenetére
Ezzel egyetértek! Ha hasonló árban van a kétféle akkuval rendelkező eszköz hasonló egyéb paraméterekkel, akkor az Li-osat választanám én is.
De az elektromos borotváknál (a legalsó kategóriát kivéve) a töltési időt is 1 óra körül szokták belőni a gyártók és a használati idő is egy töltéssel kb. 45-60 perc szokott lenni az akkutípustól függetlenül. Tehát itt az, hogy 'gyakrabban kell töltögetni' nem érvényes. Én kb. 2 hetente töltögetem a borotvámat.
A másik érvre amit írsz, hogy 'kevesebbet bírnak' pedig az én esetem is egy ellenpélda, hogy a borotvában lévő NiMH akksi is minden gond és babusgatás nélkül kibírhat 10-12 év aktív használatot (az utóbbi három évben már csak ritkán használom ezt a borotvát).
Nem vitatkozni akarok veled, egyetértek azzal amit írsz, csak azt próbáltam kifejteni, hogy én egy elektromos borotvánál a gyakorlati használtaban miért nem tartom fontos szempontnak az akku típusát.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Dhampir #9915 üzenetére
"Ha NiMH akkumulátor van benne, akkor menekülj tőle."
Esetleg kifejthetnéd kicsit bővebben, hogy mire alapozod ezt a határozott véleményt?Miért annyira borzasztó, ha NiMH akku van egy borotvában a gyakorlati használat során? Az rendben van, hogy a Li alapú akksi valamennyivel újabb fejlesztés és könnyebb (ennek a néhány gramm-nak egy elektromos borotva esetében pont semmi jelentősége), mint a NiMH. Meg elméletileg nincs memória effektus egy Li-ion akksinál, ami megint pont nem befolyásolja azt, hogy a legtöbb ember akkor rakja fel tölteni a borotvát, amikor az merülni kezd. De mégis mi az a hatalmsak hátrány, amiért menekülni kellene a NiMH akkutól? A gyakorlati hátrány érdekel, nem az, hogy elméletileg...
Van olyan borotvám, amiben 15 éves a NiMh akku és még nem érzem, hogy a végét járná, pedig sosem babusgattam az akkut. Volt, hogy egy éjszakán át hagytam a töltőn, volt hogy csak 5 percet.
Dobjam ki azt a vackot, mert már el kellett volna romlania, de még tönkremenni sem képes?
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Pardise #9922 üzenetére
Itt időnként feltűnnek emberek és jól megírják, hogy a NiMh akkut messziről kerüld, mert csak a Li akksik a jók. Sosem fejtik ki meggyőzően, hogy ezt mire alapozzák. Modernebb és drágább valamennyivel a Li akksi, de olyan nagy különbség nincs, hogy ez alapján kellene egy borotvánál dönten... pláne, hogy ezért fizessen valaki többet egy ilyen eszközért.
Ha kb. úgy kezeled, ahogy leírtad, is nem kell azokat sem szigorúan mindíg betartani és nem teszed szándékosan tönkre (pl. lemerülés után még évekig töltés nélkül hagyod), akkor sok-sok évig jó lesz még a borotvádban a NiMh akku is. Ezzeket sem kell agyon babusgatni.
Ha esetleg mégis ki szeretnéd nyírni az akksit, hogy örömet szerezz néhány Li akksi rajongónak, akkor próbáld meg, hogy a töltőn hagyod a borotvát néhány hétig folyamatosan. Úgy még talán menni fog! :-)
-
Kutykurutty7
aktív tag
Ezek a KEMEI borotvák kb. ennyit tudnak. Arra jók, hogy a "Hú de olcsó volt ez a kínai cucc, pedig milyen jól néz ki és még berreg is!" érzést az emberből előcsalja. Vannak nagyon jó kínai gyártású dolgok, de ez nem az. Ráadásul elég drágán is vette a szomszédod, én itt 10 ezer Ft alatt láttam, Kínából 'free shipping'-gel. 10 ezer Ft-ért a hülyének is megéri töltővel, LCD-vel, meg még négy késes is... Nyilván nem maradt már ezen az áron technológiai igényességre is energiája a gyártónak, de nem is teljesen korrekt összehasonlítani egy 7-es Braunnal, aminek minimum 7-8-szoros az ára.
Volt egy srác, aki más fórumokon is olcsó kínai cuccokat árulgat, az próbált itt ennek a KEMEI gyártónak reklámot csinálni, de nem jött össze neki...
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz nyikszi #9606 üzenetére
Sajnálom, hogy nem vált be a borotva (nekem is tetszett a leírás alapján).
Valóban, ahogy előttem is írták, a hosszabb borostával már jellemzően nehezen boldogulnak az alsó és középkategóriás elektromos borotvák. Egy 10.000 Ft-os borotvától maximum annyit várhatsz el szerintem (bármennyire kedvezményes vétel is volt), hogy napi borotvákozáskor megfelelően tesz a dolgát éveken keresztül.Hiba lenne a külső dizájnbeli hasonlóság miatt bármi következtetést levonni arról, hogy milyen lehet egy Panasonic borotva.
Az elektromos borotvák általában borotvahab nélkül működnek jól, én próbáltam, de nem látom értelmét a borotvahabos használatnak.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz gyvince #9583 üzenetére
A Philips elfogadható minőségű borotvákat gyárt, nagyon drágán. Minden Philips elektromos borotva körkéses. A kérdés inkább az lehet, hogy melyik a hatékonyabb, a körkéses, vagy a rezgőkéses. De erre sem fogja neked megmondani senki, hogy neked melyik fog bevállni, mert ez nagyon egyénfüggő. Nekem a körkéses borotvák sokkal kevésbé jöttek be, mint a rezgőkésesek. De úgy emlékszem, hogy itt a fórumon volt nemrég szó arról, hogy a hosszabb borostával a körkésesek valamivel jobban boldogulnak.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz gyvince #9582 üzenetére
Ahogy én tudom, az egy hetes borostával már mindegyik elektromos borotva nehezen boldogul, márkától függetlenül. Én a maximum 2-3 napos borostát tudom könnyen levágni az elektromos borotvával. Minden típusú és márkájú készülékkel ez volt a tapasztalatom eddig. Ha úgy alakul, hogy egy hétig nem borotválkozom, akkor én először egy szakállnyíróval vágom le minél rövidebbre, majd következik a normál villanyborotva, ha teljesen síma arcot akarok.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz newclass #9465 üzenetére
Én is benéztem ma ezért egy Lild-be (itt korábban felhoztam témaként többször is, hogy hogyan lehetne ezt a szőrtakarításos dolgot leegyszerűsíteni), de mégsem szavaztam bizalmat a szakállvágónak. Nagyon korrekt a csomagolása és műszakilag a 3 év garanciával biztosan megéri az árát, de úgy döntöttem, hogy ezt most nem veszem meg... főleg azért, mert attól tartottam, hogy az a 1,5 mm hossz, amire állítani lehet, még nagyon hosszú lenne nekem. Én olyan 0.5 mm körülire szeretném vágni.
Érdekelne engem is hogy mi a tapasztalat, ha valaki mégis megvette...
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz #94529552 #9395 üzenetére
Nem a borotvára értettem, hogy szórja a szőrt, hanem a szakállvágóra. Nekem soha, egyik elektromos borotvám sem szórta a szőrt, mindegyik összegyűjtötte a szita mögött. És a kérdésem is arra vonatkozott, hogy van-e a Philips-en kívül más olyan szakállvágó, ami (akár vákuum, akár más trükk segítségével) nem szórja szét a szőrt.
Időnként szeretném én is nem teljesen levágni, hanem borostásra szabni a szőrt az arcomon. A normál villanyborotvákkal nem lehet kb. 0.5-1 mm borostát hagyni, ilyenkor kénytelen vagyok a szakállvágót használni.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
Az a vákumos megoldás, amit ez a BT7205/15 tud, az én fantáziámat is izgatja már egy ideje. Valószínűleg én is beszerzek egyet a közeljövőben. Hasonló megoldást, ami során szakállvágóként összegyűjti a borostát, csak a Philips-ek tudnak?
Engem nagyon zavar, ha a normál szakállvágót használom, akkor tovább tart utána a mosdó takarítása, mint maga a borotválkozás.
-
Kutykurutty7
aktív tag
A kérdésed a 3-as és a 9-es Braun hatékonyságáról szól. Ezt a tesztet itt már egyszer megosztottam, de mivel az összehasonlítást nagyon jónak tartom és pont ezt a két típussal foglalkozik (két Philips mellett), ezért újra megosztom: link
Az én véleményem nagyjából ugyanaz, mint a teszt következtetése. A 9-es minden szempontból egy kifinomultabb szerkezet, de használati értékben messze nem ad annyival többet egy 9-es Braun egy 3-asnál, mint amennyivel többe kerül. De... és ezt a teszt is írja, az 'eszközök hatékonysága akár egyénenként is eltérő lehet'.
-
Kutykurutty7
aktív tag
Az Aliexpress egy piactér, ahol különböző kereskedők árulhatnak, a Gearbest pedig egy webáruház saját termékekkel. E miatt is lehet különböző a hozzáállásuk az értékelésekhez. Az Aliexpress-en én is több negatív értékelést láttam, mint a Gearbest-en.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz zsoltzsolt #9170 üzenetére
Hát igen... amikor én le mertem itt írni, hogy szerintem manipulálják a kínai oldalakon a vásárlói kommenteket, akkor rendesen kaptam a fejemre, hogy hülyeségeket írok... meg előítéletes vagyok.
Azóta lett egy személyes tapasztalatom is a Gearbest-en. Én is véleményeztem néhány terméket, többnek is 5 csillagot adtam, mivel teljesen elégedett voltam velük. Ki is kerültek a csillagok az adott termék kommentjei közé. Volt valami (pár dolláros dolog), amiből kettőt is rendeltem, de mivel amit kaptam teljesen alkalmatlan volt a funkciójára és többszörös kárt okozott, mint maga a termék ára (egyébként a Gearbest korrekten vissza is utalta azt a néhány dollárt). Ezt a cikket is értékeltem, mégpedig a legalacsonyabb minősítéssel (0, vagy 1 csillag). Szerintetek kikerült a termék kommentjei közé a rossz értékelésem? Elárulom, hogy nem...
Nyilván nagyobb átlagos értékelés az adott termékről, több vásárlást generál. Szóval, érdemes máshol is utánaolvasni egy adott kínai terméknek (akkor is, ha az elektromos borotva), hogy nagyon ne fusson lyukra az ember, a bérkommentelőkön kívül alkalmaznak más trükköket is a találékony kínaiak.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
Valóban nagyon vegyesek a tapasztalatok.
Valamelyik külföldi oldalon találtam néhány napja értékeléseket (talán az Amazon-on, de nem emlékszem biztosan) Kemei borotvákról. Azt láttam, hogy kevés az értékelés a 'nagy' márkákhoz képest és szélsőségesek a vélemények. Nagy számban (10% körül) panaszkodtak arról, hogy egyáltalán be sem indult a borotva, vagy már az első alkalmak után el is romlott, esetleg szétesett. Nagyon sokan agyon dícsérték a borotvát (ezeknek nagy része szerintem(!!!) bérkommentelő, jellemzően borzalmas angolsággal), a maradék közepesnek, az árának megfelelőnek tartotta a borotvát. De olyat soha sehol nem láttam még, hogy azt írták volna, hogy 1-2-x éve megelégedettséggel használom a Kemei borotvámat...
Nincs tapasztalatom, de nekem ez a 'Maglev' egy picit bizalomgerjesztőbbnek tűnik, mint a Kemei. De ennek az ára is közelít a 10.000 Ft-hoz. Én lehet, hogy szétnéznék pl. a Remingtonok között itthon. Hasonló áron már lehet egész elfogadhatóakat is kapni. Pl. erről (link) ha jól emlékszem, még itt a fórumon is pozitívakat írtak.
-
Kutykurutty7
aktív tag
Én úgy gondolom, hogy akár még 4000 Ft körül is találhatsz olyan szakállvágót, ami az alapvető igényeid kielégíti. Az én szakállvágóm ennek kb. a duplájába került, az egyetlen dolog, amiért nem használom napi szinten, hogy szanaszét repkednek a borostadarabok és a szakállvágásnál tovább tart, mire rendesen letakarítom a mosdót (de ez szerintem ártól függetlenül mindegyikre jellemző).
Ha elektromos borotvát akarsz ennyiért, akkor már nehezebb helyzetben vagy, itt már biztosan erős kompromisszumokat kell kötni.
Ha hasonló összeget szánnék szakállvágóra, akkor egy megbízhatóbb helyen venném (pl. Remingtont, vagy Babyliss-t vagy valami hasonlót), ahol jó eséllyel nem hajtanak el, ha a kötelező garanciaidőt sem bírná ki a kütyü. Ha kicsit visszaolvasol akkor látod, hogy csilivili kínai bazárokat is kapsz ennyiért, amik úgy néznek ki megfelelő távolságból, mintha a valós áruk 10-szeresébe kerültek volna. Én ezekkel eddig mindig úgy jártam, hogy valamelyik részük szétesett gyorsan, vagy ha nem esett egyből szét, inkább nekiadtam valakinek egy-egy sörözés közben, olyan szöveggel, hogy "szerintem nagyon szar, de ha van kedve próbálja ki, hátha neki bejön".
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Anubis_9 #9112 üzenetére
Én is azt tapasztalatom (több, mint 40 éves tapasztalat), hogy a hosszabb szőrrel lényegesen nehezebben boldogulnak az elektromos borotvák, mint az 1-2 napos borostával. Ez nekem is egy nagyobb csalódás volt, amikor elkezdtem elektromos borotvát használni. Valóban, ebben a rezgőkésesek talán picit jobbak (főleg a felsőbb kategóriások) a körkéseseknél. Én a pengés borotvát több dolog miatt sem szeretem, úgyhogy átszoktam arra, hogy 1-2 naponta használom a 'vibrátoros' elektromosat... azóta kisimult a világ!
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz gagyilovag #9092 üzenetére
Most olvastam vissza, fél órája...
Tehát a tegnapi hozzászólásod az utóbbi, 12-13 napos borotvára vonatkozott borotvára vonatkozott. OK, most már értem. Csak megzavart a 'még mindig' megjegyzésed.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz gagyilovag #9090 üzenetére
Visszaolvastam.
Írtál korábban ([link] 2017-02-26-án) egy KEMEI borotva 1 hónap utáni tapasztalatáról, de akkor nem írtad a típust (de ha jól értem a még korábbiakból, akkor ez az 5886). Én erre válaszoltam.
Utána említetted ([link] 2017.03.02), hogy megérkezett egy KEMEI 2801-es. Ez még nincs 2 hete, de erre a hozzászólásodra én nem válaszoltam.
A tegnapi hozzászólásod melyik borotvára vonatkozott? Az utóbbira?
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Lesliesz #9070 üzenetére
Értem! Ez is egy régi alap Braun-nak tűnik. Csak olyan szempontból fontos esetleg, hogy mihez hasonlítod az újat.
A száraz borotválkozásnál a nedves sem lesz alaposabb, ha elektromos borotvát használsz. Valóban lehet, hogy a Waterflex kicsit a 3-as fölé van pozicionálva. Nekem az a sejtésem továbbra is, hogy egy 7-essel elégedettebb lennél, de majd nyilatkozik talán helyettem olyan, akinek van valós tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Lesliesz #9066 üzenetére
Nekem sem Waterflex-em, sem 7-es Braunom nem volt még, de én korábban azt láttam, hogy a Waterflex-szel nagyon sokan elégedetlenek. Vannak elégedettek, de az átlagnál lényegesen nagyobb arányban panaszkodnak is rá. Szerintem, egy 7-es Braun (ha hajlandó vagy annyit rááldozni) lényegesen gyorsabb és alaposabb lenne.
A '10 éves Braun gép' milyen kategóriájú volt? Ezt a Waterflex-e vizesen használod? Ha jól gondolom, akkor a Waterflex egy kb. 3-as kategóriával egyezik meg a Braun kínálatában és kimondottan a nedves borotválkozásra lett 'kihegyezve'! Nekem eddig a nedves elektromos borotválkozás nagyon nem vált be és az az érzésem, hogy ez a hatékonyságot inkább csökkenti, esetleg az irritációt segít enyhíteni.
-
Kutykurutty7
aktív tag
Nekem egy 3080-as Braunom van, de kicsit hajlok én is arra, hogy jobban jártam volna egy 5-ös sorozatúval (bár a 3-assal is elégedett vagyok alapvetően).
Kérdés, hogy ez az érezhető eltérés a 3-as és az 5-ös között, mennyiben köszönhető annak, hogy a 3-as borotvád már másfél éves (főleg a szita/kés állapota miatt), az 5-ös pedig gyakorlatilag 1 napos?
Bennem ez a kérdés akkor merült fel, amikor az új 3-as Braunomat összehasonlítottam egy 12 éves Panasonic-kal.
-
Kutykurutty7
aktív tag
A kérdező az AV Planet-nél és az MM-ben nézelődött, ahol jellemzően nem használt dolgokat árulnak...
Attól függetlenül, hogy nem merült fel benne, hogy használtat venne, lehet jó tipp egy használt borotva vásárlása is.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz mike1334 #9036 üzenetére
Igen, ezzel egyetértek.
Tudom, hogy alaposan el lehet tisztítani/fertőtleníteni a fő egységet is, de a borotvát én mégis egy olyan 'intim' dolognak tartom, amiben nem szívesen osztoznék mással.Nekem erről az 'Alig használt óvszer, újszerű állapotban eladó!' felirat jut eszembe.
Bocs a hülye poénért, nyilván nem ugyanaz a kategória...Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz artru60 #9034 üzenetére
Nekem egy 3-as sorozatú Braunom van, amivel elégedett vagyok, ezt kb. fél éve vettem.
Előtte egy Panasonicom volt, abból a kategóriából, amit linkeltél. A Panasonic-kal is elégedett voltam, most 12 éves, még mindig tökéletesen működik. Szitát és kést sem cseréltem rajta. Lehet, hogy az ráférne, a Braun újként alaposabb munkát végez. Úgy dönöttem, hogy új szita/kés helyett kipróbálok egy Braunt kicsivel többért. Nem bántam meg, de az lenne a korrekt, ha új szitákkal hasonlítanám össze a két borotvát. Még annyi, hogy a Panasonic kicsit hangosabb, de lehet, hogy az is halkabb volt új korában.
Remingtonom nem volt még, de ebben az árkategóriában (a Panasonic-okhoz hasonlóan) ugyanabban az árban kicsit többet szoktak nyújtani, mint a Braunok.
-
Kutykurutty7
aktív tag
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz gagyilovag #9022 üzenetére
Én is köszönöm, hogy megírtad a bő 1 hónap utáni tapasztalatodat.
És külön köszönet az elfogulatlanságodért... Ha van kedved még tovább használni, engem érdekelne az ezutáni tapasztalat is. Jól emlékszem, hogy adtak a borotvához plusz késeket?Hasonlóra számítottam, bár őszintén szólva bíztam benne, hogy 3 hónapig azért kitart az újkori állapotban a borotva. Én voltam az, aki le mertem írni ebben fórumban a kételyeimet a márkával kapcsolatban és azt is, hogy miért gondolom (sejtem) így a dolgot. Egy kedves fórumtárs teljes dühével nekem esett, hogy mindenkit meg akarok győzni a hülyeségeimről, meg hogy nagyon előitéletes vagyok a kínai webshop-okkal kapcsolatban... A héten 3 kínai webshopos rendelésem is megérkezett, ennyit az előítéletekről...
Ja... és a kedves fórumtárs azóta sem osztotta meg velünk a KEMEI borotvával kapcsolatos tapasztalatát.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz gagyilovag #8932 üzenetére
A puding próbája... van benne igazság...
Én meg ismerek egy olyan mondást, hogy:
Az okos ember a saját hibájából tanul, a bölcs pedig a máséból.Ezért lennék kíváncsi egy valaki más alaposabb tapasztalatára, mielőtt én is vennék egy ilyen KEMEI-t. Úgy gondolom, nekem is a háromkéses lenne szimpatikusabb. Az '5D'-set már parasztvakításnak érzem... hasonlóan ahhoz, ami egy időben ment a digitális fényképezők megapixel licitjéhez.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
Engem is érdekelne a tapasztalat akár egy ilyen KEMEI, akár egy korábban említett POVOS borotva tartósabb használata (fél év, 1 év) után. Én úgy gondolom, ha fél év napi használatot kibírnak, valóban jó vételnek lehetnek az árat figyelembe véve.
-
Kutykurutty7
aktív tag
Rendben!
A közelmúltban láttam egy tesztet, én érdeklődve olvastam. A mostani témába vág (pont a Braun 3020s-ről is szó van) és hasonló kérdések elő szoktak itt a fórumon fordulni, ezért megosztom, talán másnak is érdekes lehet:
A nagy villanyborotvateszt: olcsóbb vagy drágább, rezgő- vagy körkéses?[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
Te azt gondolod, hogy a 80E Ft-os borotvádnak minden alkatrésze minőségibb a 20E Ft-os borotva alkatrészeinél? ...de ne is válaszolj. Egyrészt kitalálom, hogy mit mondanál, másrészt nem érdekel, hogy mit gondolsz. Én is láttam már egy-két dolgot... akár hiszed, akár nem.
Egy kérdést (ami nyelvtanilag ugyanúgy tele volt hibákkal, mint az összes többi mondatod) úgy tettél fel, hogy sugalltál valamit a kérdéssel. Vagy csak én értettem félre a kérdést. Csupán arra kértelek, hogy fejtsd ki, mert érdekelt volna hogy mire gondolsz pontosabban. Válaszoltál valamit, de ennek nem sok köze van ahhoz, amit korábban írtál.
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz gagyilovag #8801 üzenetére
Látom, a Gearbest-en 22 dollár egy ilyen CSODA! :-) link Bár, ahogy látom, már mindet elkapkodták. :-)
Azért kíváncsi lennék a hosszabb távú tapasztalatodra is, mondjuk egy fél év napi használat után. Ha ez kibír fél évet, akkor az előbb említett Remington-on is túltesz ár/érték arányban...Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz modflow #8684 üzenetére
Én is azt tartom valószínűnek, hogy a használat módján még finomítani/tanulni kell. Nem valószínű, de az sem zárható ki, hogy egy selejtet kaptál. Bár nekem inkább rezgőkéses borotvákhoz van tapasztalatom, de hosszabb szőrzet esetén már nehezen boldogul a legtöbb elektromos borotva. Ilyenkor érdemes előzetesen valamivel rövidebbre vágni. Ezen kívül egy-két lehúzással (a pengével ellentétben) nem fogsz tökéletes eredményt elérni. De az elektromos borotvával elérhető 'tökéletes eredmény' is elmarad attól, mintha pengét használnál.
-
Kutykurutty7
aktív tag
A Gearbest-et jól ismerem, pont az ilyen kínai webshop-ok értékeléseire gondoltam, hogy teljesen hiteltelenek. Érdekes módon, minden kínai gagyinak 4 és 5 pontos az értékelése... aki akarja elhiszi. Én nem. Írom ezt úgy, hogy rendeltem már a Gearbest-ről is olyan terméket, amivel tökéletesen elégedett vagyok. Nem az itt található értékelések alapján kell tájékozódni.
Akinek ehhez a POVOS borotvához van bizalma, egészségére! Nekem nem lenne... és ez volt a kérdés. Részemről a témát itt le is zárom.
-
Kutykurutty7
aktív tag
Igen, láttam én is, hogy elég jókat írnak néhány helyen. Azt is láttam, ahonnan idézel. Ez a http://hogyanrendelj.hu egyébként egy aliexpress dolgait hirdető blog, meglehetősen igénytelen kivitelezésben. Én is szoktam kínai webshop-okból rendelni és általános, hogy az itt megjelenő véleményeknek túl sok közük nincs a valós értékelésekhez (finoman fogalmaztam), így ezekre hagyatkozni nem lehet.
Nekem mégsem lenne ehhez a borotvához bizalmam. Ne csak a legelső képet nézd, hanem a másodikat és a harmadikat is. Egy, saját állításuk szerint 'hájtek' borotvát nem tudom elképzelni, hogy ennyire primitív kartonformába rakjanak, mint amit a fényképen is látni. Meg merem kockáztatni, hogy a borotváról készült hivatalos fényképek is erős Photoshop után kerültek ki. Kicci kínai kollégák képesek akármire...
Ettől függetlenül, ha valaki ilyet rendel, kívánom neki, hogy elégedett legyen és kíváncsi vagyok, mi vele a gyakorlati tapasztalat.
-
Kutykurutty7
aktív tag
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz tothdev #8622 üzenetére
Nekem ilyen van:
BabylissSzeretem, az árához képes korrekt készülék, de teljes borotválkozásra nem alkalmas, csak egész rövidre tudja vágni a borostát. Ami még kellemetlen, hogy szanaszét szállnak a borosta szálak, percekig tart, míg a használata után a mosdóról mindent sikerül letakarítani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Házimozi belépő szinten
- Revolut
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Tőzsde és gazdaság
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...