- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Belevagtam egy Pana ES LV 9N-be, sajna nem bonthatom ki meg egy hetig
de majd beszamolok rola...
-
mulatosdj
aktív tag
Hello! Lehet, hogy hülye kérdés lesz,de azért felteszem
A Braun MGK3080 készüléknél van egy olyan fej amivel testszőrzetet lehet vágni. Az lenne a kérdésem hogy az teljesen leviszi,vagy vmennyit meghagy? Mivel gondolkodtam, hogyha levinné,akkor arcon is lehetne használni. Vagy teljesen más fej mint egy braunos borotvafej? -
törölt tag
válasz
Predator2 #9643 üzenetére
Szérián belül azonos a vágófej, a típusoknál csak a körítés más. (szín, kijelző, tisztító állomás, tartozékok...)
Valószínűleg a hetessel is elégedett lennél, ha az ár nem számít természetesen a kilences bizonyára jobb vétel. Attól is függ most mit használsz. Nekem ötös van, ha váltanék biztos kimaradna a hetes és inkább kilences. Viszont egy alap hármas után a hetes is nagy ugrás. -
Predator2
addikt
Helló
Braun borotvánál megéri a felárat a 9-es széria a 7-essel szemben?
Azonos szérián belül is sok típus található. Melyik ajánlott 7 illetve 9-esből? Melyik kerülendő?THX
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Még mindig akkus borotvát, szakállvágót és/vagy hajvágót keresek.
És ezzel kapcsolatban megkérdezném megint, hogy létezik olyan borotva ami nem csak simára tud borotválni, hanem borostásra is, vagy mindenképpen szakállvágó kell ehhez? (Ami meg gondolom nem tud teljesen simára borotválni).
Esetleg valami ajánlott bőven a 20 ezer alatti kategóriából?
Eddig csak Philips körkéses borotvám volt, szóval nulla a tapasztalatom.Másik kérdés, vákuumos szakállvágókról van tapasztalat, hajvágásra (igazításra) lehetne használni? Spar-ba láttam egyet 13-ért (Braun vagy Remington), nem tudom hogy érdemes lenne-e megvenni...
Illetve kellene egy külön hajvágó is. Abból a Braun HC5030 -at néztem ki. Tudom, van hajvágós topik de az nem nagyon pörög.
-
Jenne
őstag
Én egyszer megkérdeztem a hazai Braun Szervizt erről a garanciáról, hogy hogy is van ez?
Azt válaszolták, hogy ha EU országban lett vásárolva a termék és ezt számlával tudom igazolni, akkor érvényesíthető náluk a (azt hiszem 2 éves?) garancia. Elfogadják és javítják garanciálisan,
De nem igen jellemző, hogy a Braunok meghibásodnának, 2 éven belül meg szinte alig-alig. (bár előfordulhat) -
ElGatto
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Braun Waterflex2 bajtársam lassan 2 éves és még nem cseréltem rajta fejet. A használatiban és a Braun oldalon is B51 - es terméket javasolják hozzá, de a hivatalos Braun oldalon nincs ilyen termék és a kereső sem hozza. Talán egy másik cserealkatrész váltotta?
Google mutat b51 - et, de ha van már jobb inkább azt venném.Másik kérdésem, hogy van - e olyan duó eszköz, illetve mit ajánlanátok kb. 10 - 15 ezer között amit lehet használni szakáll és esetleg hónalj / intim szőrtelenítésre?
Amiket néztem valami BRAUN CRUZER 6 BEARD AND HEAD TRIMMER, de ez most nem kapható, Braun bt3040 vagy bt5050. Esetleg valami Remington?Köszi!
-
törölt tag
válasz
doddencs #9636 üzenetére
80 fontért szép akció volt! Garancia miatt nem aggódnék, egyrészt nem nagyon szoktak elromlani ezek, másrészt a Braun a Procter&Gamble alá tartozik az meg globális multi. Akárhol vetted van számlád, oldják meg.
Braun FAQ:
Is there a worldwide warranty for Braun products?Yes, every authorized Braun service center in the world will accept a Braun product for a free-of-charge warranty repair as long as your model is distributed in the respective country.
-
doddencs
senior tag
válasz
nyikszi #9633 üzenetére
Ezt sikerült kifognom 80 fontért szállítással, napi deal-ben:
Braun Series 7 7840sRáadásul végül EU-s töltővel jött, a garancia, ami egyedül kérdése, de ilyen áron nem érdekelt.
-
stracker06
aktív tag
válasz
doddencs #9632 üzenetére
Felnyitottad a szemem, eddig teljesen rossz nyomon jártam. Szerintem rossz helyen regisztrálhattam, mert számomra a "MCPhilipspromo" kódot küldték ki.
A kuponkódod alapján viszont megtaláltam azt a másik MasterCard felületet, amire Te gondolhattál.Egy szó, mint száz, sikerült megrendelnem a borotvát a csökkentett áron, remélem hamarosan megérkezik és nem kell pengét használnom.
Köszönöm szépen!
-
doddencs
senior tag
válasz
stracker06 #9630 üzenetére
Pedig működik az alábbi kuponkód:
MasterCardPhilips40@Nyikszi: nem tudom, én angol amazonról Braunt rendeltem nem is olyan rég. 30ezerért 7es széria bestbuy volt.
-
törölt tag
válasz
stracker06 #9627 üzenetére
Ma láttam az Euronics-ban, hogy most 20% akció van egyes borotvákra(és hajnyírókra, és szakállvágóra is).
Elég jónak mondják a tesztben azt a Panát, itt viszont van egy vélemény, és a pajeszvágóját nehezményezi, hogy útban van neki, azért még érdemes megnézni. A kipattintható nem egy szerencsés megoldás szerintem is, olyannal volt gond nálam is, de a kitolhatóval még sose. Vagy ha megint valamelyik Hyperflexet választod, ne használd a pajeszvágóját.
Van egyébként a Remingtonnak is rezgős. Ilyen. -
doddencs
senior tag
válasz
stracker06 #9627 üzenetére
Ha körkésest keresel, esetleg Phillips 5ös széria mastercarrdal?
-
stracker06
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos újra borotvát kell vásárolnom, mert az egy éves Remington XR1350-em újra meghibásodott és mivel egyszer már cseréltek nekem garanciában egy ugyanilyen borotvát, a bolt úgy döntött, inkább visszafizeti a vételárat, ami kb. 24ezer Ft. (A kipattintható pajeszvágóval vannak gondjaim.)
Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy mit ajánlotok helyette ebben az árkategóriában? Valójában szerettem ezt a Remington, az is megfordult a fejemben, hogy újra ilyet veszek, mert Li-ion-os az akksija, 2 év cseregarancia van rá, jó vele borotválkozni, stb. Azonban ellenérvként megjelenik, hogy 2 év alatt ez volt a másodk, amivel probléma van. Félek attól, hogy más üzlet esetleg nem lesz ennyire segítőkész, mint a mostani és kidobom ezt a pénzt az ablakon.
Elgondolkodtam már rezgőkésesen is, de kicsit tartok tőle, mert évek óta körkésessel borotválkozom és néha hosszabb borostát is hagyok. Philipseket néztem még, de azoknál szerintem a hasonló árban lévő Remingtonok többet tudnak.
Elgondolkodtam Braun Series 3-on, de abban NI-MH akkumulátor van, azokkal meg rosszak a tapasztalataim. Az imént ráakadtam a Panasonic ES-RT67-re, ami elsőre nem tűnik rossznak, de nem tudom, hogy a Panasonic borotvák mennyire számítanak jónak/megbízhatónak.
Egyszóval, nagyon hálás lennék, ha a tapasztalataitok alapján tudnátok tanácsot adni.
Előre is közönöm!
-
petipetya
nagyúr
Braun Series 3 3040 Wet&Dry elektromos borotvához van valakinek elfekvőben charger stand? Nem a tisztító cucc, hanem a sima töltésre való.
-
zsoltzsolt
addikt
Philipset, mindkettőt több mint öt évig, naponta, egyiknek sem ment szét a szitája. Az első már nem vágott jól. A második esetében meg egy műanyag alkatrészt elhagytam, ami leszorítja a körkéseket, olyan mint egy szemüveg szár nélkül, ezért vettem egy másikat, de annak semmi baja nem volt, több mint 6-7 év után.
Naponta borotválkozom. -
Nem tudom pontosan, kb két év körül bírhatta, talán pár hónappal több. Gyakorlatilag minden nap borotválkoztam vele, ritkán marad ki egy-egy nap.
(#9622) zsoltzsolt
Ez nem is a reklám helye, hanem a tapasztalat megosztásé, tájékoztatásé, olyan emberek számára akiknek nincs villanyborotvával ilyen tapasztalata és pl. olyan marhaságokat hisznek (mert olvasták valami hülyétől a neten), hogy egy ilyen esetnél szétszedi az arcát a borotva ezért nem mer körkéses villanyborotvát venni.
A Te Philipsed nem ment így szét? Lehetséges. Mennyit használtad? Biztos nem annyit mint én azt a Philipset.
A rezgősöd pontosan ugyanígy fog kinézni, ha nem cseréled a fejet, hanem megvárod amíg kilyukad a szita. Ha naponta borotválkozol akkor kb. 2-2,5 évet jósolok. Persze ha csak három naponta borotválkozol, akkor háromszor annyi ideig bírja. Ugyanis nem az idő koptatja, hanem a használat.(#9623) korn
Mint említettem, nem volt érezhető, hogy karcolna (nem vagyok érzékeny bőrű), azért is tudott ennyire kilyukadozni. Különben már az első lyuk megjelenésekor levettem volna a borotváról.
Régebben egy rezgős Remingtonomnak éppen hogy kilyukadt a szitája, az egyből durván karcolt, mert a lyuk szélén kihajlott a fémháló. Nem is lehetett tovább borotválkozni vele. -
Jenne
őstag
És meddig bírta?
Én nem régen tettem fel az új 70S fejet a borotvámra, de a régi ami 2 éves volt azon semmi nem látszott, hogy már 2 éves a szita. Ránézésre, külsőleg és működésben, hibátlan volt, csak már közel sem nem úgy vágott mint az új. Ez azonnal kiderült miután az új 70S-t feltettem és megborotválkoztam vele. -
-
törölt tag
Ez melyik széria? Nálam akkor volt ilyen, amikor leesett és megsérült a szita egy régi Braun-nál, és a közepe is így szétesett egy idő után. De már azt se tudom, milyen típus volt. Az biztos hogy brazil gyártmány és kék színű, talán kicsit átlátszó volt háza. De sehol se volt egy Cruzer-hez képest. Meg az is rossz volt benne, hogy csak akkuról ment, és ha lemerült, akkor nem volt használható vezetékkel.
-
Két és fél évvel ezelőtt bemutattam egy Philips borotva körkésének a halálát...[link]
Most egy Braun rezgőkéses végóráit örökítettem meg. Jól látható, hogy a középső rész már hiányzik. Az kb egy hónappal ezelőtt esett ki a fejegységből. Persze ettől még lehetett borotválkozni vele. Mostanra viszont a fólia is elkezdett kilyukadni. (sasszemüek a jobb oldali fólián már 4 kisebb és egy nagyobb lyukat találnak. Ma reggel még ebben az állapotában borotválkoztam vele, nem lehetett érezni, hogy bántanák a bőrömet a fólia sérülései. Persze jobb a békesség, holnap már az új fejjel fogom használni. -
mike1334
veterán
Így már több mint egy héttel a no shave november vége után a tapasztalatok:
Megéri kitartani, mert két hét után elkezd besűrűsödni. Miután lenyírtam és elkezdett nőni a borosta, látszik, hogy sűrűbb lett.
A másik, hogy egy hónapig nem nyírtam, és most lassabban nő, nem kell olyan gyakran borotválkozni még, bár ez elvileg majd visszaáll.
Szóval nem rossz dolog néha hagyni egy kicsit nőni -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket, hogy szerintetek milyen eszközt válasszak ha nem csupaszra szeretem borotválni az arcom, hanem enyhe borostásra? Borotvát vagy szakállnyírót?
-
nyikszi
őstag
Nyilván nem beszélt rá senki. Meg csak azt írtam, ha ilyen lenne a Panasonic. Visszavitték, a pénzt visszakapták, meg felvették jegyzőkönyvet, amibe azt írattak ami történt. A borotva működik, csak épp nem úgy ahogy kellene szerintem. Szárazon még nem mertem másodjára kipróbálni. Mindegy, cél a Braun series 5
-
Jenne
őstag
válasz
nyikszi #9606 üzenetére
Szia!
"...Ha ez a Panasonic utódja, akkor soha nem veszek tőlük borotvát. Megvettem ezt az Aldis csodát és kipróbáltam. Kb. 3 - 3,5 napos borostával kezdtem, szárazon. Nos, tépte, húzta, ráncigálta..."A Pana nagyon jó márka, ha olyat veszel vagy vennél azzal nem tudsz mellé nyúlni. Csak azért hasonlítottam egy régebbi Pana borotvához, mert külsőleg nagyon hasonlónak találtam. Viszont a nyelén a kijelzője és a piktogramok, amik világítanak rajta azok meg inkább az én Philips RQ1280-as borotvám kijelzőjéhez hasonlítanak. Utazózár kijelzés/visszalévő idő mutatása számkijelzéssel/...
Nem azért tettem be azt a linket, hogy kötelező legyen megvenni, egy olcsóbb alternatív lehetőségnek szántam aki ilyenben gondolkodna.
Nekem Braun hetesem van, de ha meghagynám 3-4 naposra a borostát az arcomon, bizony ezzel a Braunnal is megszenvednék! Hiába csúcskategóriás maga a borotva. Egyszer próbáltam 3 naposat levágni vele, de soha többet. Nekem is húzta és megszenvedtem vele. Túl hosszú az a 3 napos szőrzet a rezgőseknek már.
Tény és való, hogy a rezgőkéses borotvák a napi használathoz a tökéletesek. Nekem elég erős és sűrű az arc szőrzetem - hasonlattal élve mint a drótkefe -, de ezt ha naponta borotválkozok akkor szépen és gond nélkül leviszi a Braun hetesem.
Viszont van egy Philips RQ 1280-as borotvám is, azzal a 3 napos borostámat szépen le tudom szedni, bár ott is picit először óvatosabban kell az archoz érinteni/rányomni. A körkésesek jobban boldogulnak a hosszabb szőrszálakkal, talán mert a technológia miatt azok inkább vágnak a rezgősök meg inkább "reszelnek". (jobb hasonlító szó hirtelen nem jutott eszembe) Ez a körkésesek előnye a rezgősekkel szemben ilyenkor. Na meg hogy lényegesebben csendesebb működésűek is mint a rezgősek. -
Kutykurutty7
aktív tag
válasz
nyikszi #9606 üzenetére
Sajnálom, hogy nem vált be a borotva (nekem is tetszett a leírás alapján).
Valóban, ahogy előttem is írták, a hosszabb borostával már jellemzően nehezen boldogulnak az alsó és középkategóriás elektromos borotvák. Egy 10.000 Ft-os borotvától maximum annyit várhatsz el szerintem (bármennyire kedvezményes vétel is volt), hogy napi borotvákozáskor megfelelően tesz a dolgát éveken keresztül.Hiba lenne a külső dizájnbeli hasonlóság miatt bármi következtetést levonni arról, hogy milyen lehet egy Panasonic borotva.
Az elektromos borotvák általában borotvahab nélkül működnek jól, én próbáltam, de nem látom értelmét a borotvahabos használatnak.
-
törölt tag
válasz
nyikszi #9606 üzenetére
Biztos, hogy nem az utódja, mert nem szűnt meg a Pana. Talán egy olcsó koppintás, ha hasonlít is hozzá egy kicsit, de gyengébb kivitelben és anyaghasználattal. Nekem az olcsóbb aldis Easy Home van, és 3-4 napossal is elbánik rendesen, szárazon is. Kicsit hangos, ami nem teszik benne, de nem vészes.
Előtte Pana vagy Remington rezgőst(ezek olcsóbbak mint egy jobb Braun, és tetszenek is) terveztem venni, ha elromlana a Cruzer3, de jól bírja még tizenx év után is, és 6k-t megért nekem ez a borotva tartaléknak, és ez már Li-ion akksival van. Most ez lett a fő borotvám, és a Braun a tartalék. Tegnap megnéztem néhányat egy üzletben, körkésest továbbra se tudnék használni. -
nyikszi
őstag
válasz
#86564352 #9607 üzenetére
Tudom, igazándiból a Braun 5-ös sorozatból vennék, csak most annyira nincs erre pénzem. Aztán itt volt ez, mondom próba cseresznye. Hát nem jött össze.
Hauptmann! Köszi, az lesz. Elteszem a pénzt és már csak 35k-t kell összekaparnom
Tényleg jó lenne a Braun akció alatt megvenni, ha esetleg mégse válik be, akkor nem dobtam ki annyi pénzt.
-
Hauptmann
veterán
válasz
nyikszi #9606 üzenetére
Nem minden villanyborotva ilyen, de ami használható, az sajnos drága. Én Braun Series 5 5040s-t vettem most két hete akcióban 45 ezerért, de 50 felett van az ára itthon.
Két hét urán azt kell mondanom, hogy nem bántam meg. Én a lehető legrosszabbal vagyok megáldva, erős és sűrű arcszőrzet, ami kényes arcbőrrel párosul. Itt Érden, ahol lakom, kemény a víz, pengével nagyon szar borotválkozni, az államnál pedig rendszeresen elvágom magam, pedig nem gagyi a borotvám (Mach 3 Turbo, Pesten nagyon ritkán történt ilyen baleset). Ezt megunva kezdtem nézegetni a villanyborotvákat. A választásom a fenti típusra esett, főleg azért, mert lehet nedvesen, habbal is használni, és emiatt nem szedi szét az arcomat. A nedves borotválkozás 2-3 napos borostával működik rendesen, a 4 napost már nem igazán viszi így. Szárazon viszont az 5 napost is nagyon szépen viszi. Kicsit ég utána az arcom, de elviselhető (nedves borotválkozás után nagyon kicsit). A nyakhajlatban és a fül alatti bemélyedésben nem dolgozik tökéletesen egyik használati mód sem, ott rá kell segíteni utána pengével, de ennyi belefér. De nem vagyok benne biztos, hogy ott a még drágább 7-es, vagy 9-es Braun is tökéletes eredményt nyújtana. De egyébként a normáli helyeken majdnem penge minőségű a borotválkozás.
Szerintem az Aldi-st simán visszaviheted, a pénzt vissza fogják adni.
-
törölt tag
válasz
nyikszi #9606 üzenetére
Általában a villanyborotvák 2 napost borostát bírnak el tépés nélkül, egyéntől függ. A villanyborotva téma 30-40 ezertől kezdődik egy középkategóriás Philips vagy Braun 5-től. Alatta szerencse kérdése kifogni megfelelőt, egyénfüggő ki mivel elégedett. Veszel egy 10 ezres névtelen másolat terméket 3-4 napos borostára, hát természetes így kínzás lett belőle. Ilyen olcsó semmilyen borotvából nem lehet kiindulni. Philips-Braun visszavásárlási akcióban kellene kipróbálni egy normális készüléket, abból ki lehet deríteni neked való vagy sem a villanyborotva.
-
nyikszi
őstag
Ha ez a Panasonic utódja, akkor soha nem veszek tőlük borotvát. Megvettem ezt az Aldis csodát és kipróbáltam. Kb. 3 - 3,5 napos borostával kezdtem, szárazon. Nos, tépte, húzta, ráncigálta, áhhh, nagyon durva volt. Tettem rá utána after shave-t, de kb. fél óráig égett a bőröm és még egész késő délutánig be is volt gyulladva. Kipróbáltam nedves, borotvahabos arcon 1 napos borostával. Így már OK, bár távol áll tőlem. Sajnos összehasonlítási alapon egy utoljára 15 éve használt Philips villanyborotva, amibe annyi lett volna a fejcsere mint maga a borotva, így azt letettem. De talán még az se húzta annyira a bőröm, mint ez.
Szóval visszavihetem simán? Visszaadják a pénzt? Vagy mit tehetek? Ez így nagyon nem OK, mert akkor maradok a pengésnél ha ilyen minden villanyborotva.
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Tök jó, hogy van ilyen fórum is itt pH-n. Pont szakállnyírót keresek és szívesen veszem a tanácsaitokat.
Most kezdtem bele a szakállnyírásba, eddig csak egy remington hajnyírót használtam, hogy fej nélkül letoljam borostára, de most ráálltam a növesztésre, hogy valami frankó formát hozzak ki belőle.
1 hét alatt kb. fél centit nő, ráadásul "kicsit" rőt is (pozitívan fogalmazva vikinges, negatívan dzsindzser), úgyhogy bármennyire is nemheteronak hangzik, lehet, hogy kipróbálom a festést is.
Ami eddig van: sima borotva (LIDL-s, precíziós pengével), borotvakés (ezt használom 2 hete, formázni tökéletes, de még szokni kell a használatát), szakállolaj.Ehhez tudnátok ajánlani olyan szakállnyírót, ami a következő feltételeknek megfelel?
- tartós fej, lehetőleg önélezős,
- ár/érték arányban nagyon jó, árban lehetőleg alacsony-közepes (mivel nem tudom mennyibe kerülnek, összeget nem tudok írni),
- ha van AA elemes (és olcsóbb, mint az akkus), akkor olyat, mert van tölthető AA elemem,
- sok fokozatos, könnyen használható.Egyéb fícsörök nem kellenek (szőrelszívás meg ilyen sz*rok).
Előre is köszi minden segítséget, akár csak annyit is, hogy hol lehet teszteket olvasni
Üdv,
Ádám -
Zola007
veterán
dikk...
[link]
Itthon hol kapok értelmes áron borzszőr pamatot?
vagy aliexpressről van valami jó link? -
golya32
senior tag
Segítségeteket kérném, kb 4 hónapja vettem egy Braun series 7 borotvát tisztító készülékkel együtt, tegnap óta hiába teszem be a tisztítóba a borotván a hygiene felirat megmarad a legalsó értéken, folyadék még jó kb 2 hete cseréltem. Nem találom semmit sem a neten, volt már valakinek ilyen? Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest