Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz lord_devil #127277 üzenetére
Termosztát bizony,Wahler illetve Gates szokott lenni az ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz lord_devil #127282 üzenetére
Ha egyszer elérte a 90-et a mutató onnantól soha nem mozdulhat el menet közben.
Passz, nekem még nem kellett vennem egy autóba sem, de öcsém most vett a BMW-be 12e-ért gyárit. gondolom itt is lehet kb. ilyen árral számolni.Az embereknek fáj az igazság!
-
i-sti
senior tag
Nyugi nincs azzal semmi baj.
Nekem is ez van és Piwi kollégának.
2000 rpm lassan melegedik.
Én egy kilométert megyek 2000 rpm utána 2200 2400. Felmelegedik.
Lejtőn igaz-hogy a víz vissza esik 70 fok körüle de az olaj nem hűl csak pár fokot.
Nekem elől a embléma fölött rész le is van takarva.Kérdezd meg Piwi-t is. Ahogy tudom ő is ezt fogja elmondani. Párszor már volt beszélve hogy ezeknek a #fosdiesel CRTDI-nek minimális a veszteséghőjük.
(#127283) lenko:
Nekem 15e lenne. OE VW 050121113B[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
aero.
veterán
válasz lord_devil #127313 üzenetére
Lehet 2,5-2,7-ig is pörgetni, kis gázon. Ha 2,5-nél váltasz már akkor se nagyon esik a fordulat 2k alá. Nem árt várni egy kicsit a fűtés rácsavarásával is.
-
aero.
veterán
válasz lord_devil #127325 üzenetére
Nem sokszor vezetek dízelt, de melegen én 1600-tól használom kis gázzal először, ott már nem remeg, de szerintem tökre érezni, amikor már nem egészséges neki.
-
freaghill
őstag
válasz lord_devil #127325 üzenetére
Igen, 1500 alatt nem ajánlott, így jön is, hogy kb. 2k RPM körül kell váltanod, hogy ne essen túlságosan le a fordulat.
-
do3om
addikt
Szintén.
Nagyon lassan megy fel (nem nyomom neki). Ha nem fűtök akkor kicsit segít. Olyan helyen lakom ahonnan elindulva sokat kell gurulnom. Ha vigyázok a gázzal simán haladok 10-15km-et úgy hogy a vízhő alig indul meg (persze rendes mínusz fokban). Lejtől vagy max fűtésen gyenge gáz mellett szintén képes lefelé mozdulni 90-ről.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Danex
addikt
válasz lord_devil #127351 üzenetére
Nekem is lassan kúszik fel, alapjáraton 3/4-re tekert fűtéssel 2-es ventilátorral vissza is hül.
És kell egy kb 12 km( fele falu 50-el, fele főút 85-90-nel), 2K fordulat mellett a 90-es vízhőfokig.
-
i-sti
senior tag
válasz lord_devil #127351 üzenetére
Nyugi. Nincs semmi baj az autóddal.
+15 fokig az enyém is lefele mozdul.
Van itt egy hosszabb dombocska.
Ősszel jövök lefele. Kb 2-3km hosszú motorfékkel 4. 80km/h végig auto fűtés és a víz hőfok mutató egy keveset lemozdul.
De az olaj marad 82-83. De ahogy elkezdek haladni már is vissza áll.Szerintem normális hogy 2km alatt 80nal van olyan légáramlat ami a hűtőben a vizét lehűtik.
Novum Forum Siculorum
-
i-sti
senior tag
válasz lord_devil #127364 üzenetére
AsusBoy, Piwi és mások akiknek gond van a visszahűléssel.
https://1drv.ms/f/s!Ak2GX_6j5WDNuAJB23xSVB-X-oj0Novum Forum Siculorum
-
K Norbi
addikt
válasz lord_devil #127552 üzenetére
utólagosan beszerelt kódos, GPS re gyanakszol az szívná?
Mondjuk sokat merül ez biztos, vagy gyári hibás az akku vagy szívja valami. A töltés rendben van?
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #127552 üzenetére
Meg kell mérni a nyugalmi áramfelvételét a kocsinak.
-
do3om
addikt
válasz lord_devil #127753 üzenetére
Én voltam Mágussal.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #127770 üzenetére
Nem pont arra gondolt a kolléga.
-
do3om
addikt
válasz lord_devil #127770 üzenetére
A nyomaték egész szépen nőtt, szépen érezni ahogy a gázra lépsz és meglódul. A fogyasztása ahogy nézem nem nőtt jelentősen, bár nyári érték van bennem hogy ott 4,6 l volt, most meg ugye hideg van. Na meg sokat tesz hozzá hogy előtte nem virgonckodtam vele annyira, most néha rálépek és élvezem hogy van gyorsulás, 140-150-re hamar felszalad. Bár nem mértem előtte de emlékszem hol mennyivel mentem régen ha odaléptem, ezeken a szakaszokon sokkal hamarabb vagyok ott sebességben mint előtte. A kipörgésgátlót is csak télen láttam működni, most amikor akarom, persze 1-2-ben.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #128287 üzenetére
2000-től van bennük. leállításnál van csak szerepe. Elzárja a levegőt, így simábban áll le, védi a kettőstömegűt is a nagy vibrációktól. Benzinesnél nincs ilyen gond, amint megszűnik a szikra szép egyenletesen leáll. A dízelnél, amíg van üzemanyag az égéstérben, addig forog, hengerenként áll le.
Geli. : csak akkor vedd ha bármikor tudsz rá 500k-t költeni, nem csak megvétel után.
prannk: 1 bart. a va 1,3- at, a vb 1.5-1,6ot
A 1749v max. 1,3 bart visel el tarósan.
[ Szerkesztve ]
-
AsusBoy
senior tag
válasz lord_devil #128821 üzenetére
Eddig,hogy ha el is érte a 90fokot (peldaul 5-10fok kinti homerseklet kozott) a hűtővîz akkor mindig lement 75 fokra es ott beallt. Ezt itt forumon is tobben alatamasztottak,hogy ez ilyen. Ilyen a crtdi motor.
Olajhőfok meg tartja magát üzem melegen.
( Autopalyan gondolom tartaná a 90fokot de îgy hogy városrol városra, falvakrol falvakra jársz kelsz. Egyszer 90km/ó val egyszer meg 50el).Szoval en ugy érzem. Ez csak egy megérzés,hogy a termosztátnak semmi baja.
Vagy mégis? Computer ezt nem tudja kimutatni? Hibakódot nem generál?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #129237 üzenetére
Alapbeállítást kell csinálni neki. De ha visszajött a kód, lehet nem is a fojtószelep volt a gond, hanem a kábel.
-
i-sti
senior tag
válasz lord_devil #129535 üzenetére
Oké, elhiszem, hogy ezek az új CR nem melegednek úgy ahogy kellene.
Ezt te is mondtad, AsusBoynak is problémája van a melegedéssel, brumi1024nek is a Q3, nekem is az A4-gyel.
Ezek szerint le is nyelném, hogy #fosdizel és nem melegednek.
De akkor, hogy is van az, hogy Mágusnak rendesen melegedik úgy ahogy kell? A varázsgömbnek ekkora befolyása lenne?
Várom AsusBoy véleményét. Ő csütörtökön cserélt termosztátot, új MAHLE.Novum Forum Siculorum
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz lord_devil #129705 üzenetére
Olajból 5W30 vagy ha küldöd akkor 5W40 is mehet bele. Márkából meg ami szimpi a húzónevek közül (Motul, LM, Mobil1, stb).
#nincsbennetarcsi
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #131137 üzenetére
Előbb a kábelköteget kell kimérni, sokszor az okozza.
-
i-sti
senior tag
válasz lord_devil #133482 üzenetére
Az új kódok 4 betűsök: [link]
CJCA
CJCB
CJCC
CJCDNekem 2011 A4 2.0 TDI 210.000 km, vagy 5 év.
Gondolom neked is.[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #133806 üzenetére
Nem láttam még azt a szoftot.
-
lord_devil
tag
válasz lord_devil #139727 üzenetére
[Erre] esetleg valaki? Vagy vehetem bármelyiket?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #139745 üzenetére
Váltókód nélkül nincs válasz.
-
gzbotii
nagyúr
válasz lord_devil #139745 üzenetére
Én sokáig nem kaptam a megfelelő olajat online shopban, érdeklődtem Audi márkaszervizben, mondták, hogy kb mennyi lenne, aztán végül kaptam egy shopban és az lett. Szóval szerintem a márkaszerviz is megér egy próbát.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #139750 üzenetére
Évjárat?
Nem lesz válasz, amíg hiányos a kérdés. Az első hsz első mondata, hogy ha kérdezel, akkor alap adatokat adj meg.
-
K Norbi
addikt
válasz lord_devil #139768 üzenetére
A 40 HD képet
-
Arcképgyáros
válasz lord_devil #139793 üzenetére
Szép gépezet.
-
i-sti
senior tag
válasz lord_devil #139793 üzenetére
Csak ennyi egy ilyen autóról?
Középkonzolon van légbeömlő a hátsó utasoknak?Novum Forum Siculorum
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #139800 üzenetére
Mindkettőt írja és egyikhez sincs semmi feltétel.
-
K Norbi
addikt
válasz lord_devil #139809 üzenetére
Örök életűnek mondják, de aki szereti az autóját lecseréli.
10 év vagy 150-200 ezer Km ajánlott a csere.Bizony szintet se árt ellenőrizni.
-
válasz lord_devil #141236 üzenetére
Azért 2000 km még nem okoz "mindmeghalunk" történéseket.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
válasz lord_devil #141238 üzenetére
Mérni érdemes, és mielőtt telítődik, egy ultrahangos tisztítással lehet nyerni még pár 10k km-t. Utána érdemes eredetit venni.
-
válasz lord_devil #141240 üzenetére
És csak h ne a levegőbe mondjam: utángyártottnál igen gyakran előferdül, hogy a szenzorok helye nem jó és/vagy nem lehet beszerelni , mert a szenzorok pozíciója fizikailag lehetetlenné teszi. Bár az igazságtartalmát nem tudom, de olvastam olyat is h a méhsejt szerkezet a kínainál inkább lódarázsra van méretezve, ezért megkergül a szenzor.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #141238 üzenetére
Tudják rendesen pucolni a gyárit. Forró levegővel ellen irányba+vibrációval kvázi gyári újra. A vegyszerek tönkreteszik, azzal nem próbálkoznék.
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
válasz lord_devil #142819 üzenetére
Nem baj...
Ha majd megtelik veszek egy Jazz-t azzal a 2.0 TFSI 211 lovas motorral amit az A4-esekbe szerelnek.
Kisebb kaszniban biztos nem fogyasztana olyan sokat.Novum Forum Siculorum
-
freaghill
őstag
válasz lord_devil #143056 üzenetére
Mennyi az annyi?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz lord_devil #144340 üzenetére
Amazon, 529€.
-
veterán
válasz lord_devil #146801 üzenetére
Köszönöm! Van rajta "varázsszem"; és valóban logikus, hogy akkor nem lehet AGM.
A kíméletesség jegyében inkább hagyom a 14,4 V-on, garázsban töltöm (14 C). -
veterán
válasz lord_devil #146804 üzenetére
Megnéztem, végzett a töltéssel, max 75 perc alatt.
Tavasszal a Saabomat hosszú órákon át töltötte fel, kb. egy éjszaka alatt.Szerk: a hétvégén apám autójának a 9 éves akkuja következik. Ma azt mondta rá a villamossági szerelő, hogy 70%-os. (Izzót cserélt)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz lord_devil #146829 üzenetére
Este olvasgattam a témában. Az EFB akku töltése is magasabb feszültséget igényel.
Az én töltőmön 3 program van:
- motorkerékpár
- autó 14,4 V, 3,7 A
- AGM / téli töltés 14,7 V 3,7 AVajh' megfelel-e az EFB-nek az utolsó 2 közül valamelyik?
Azt már tudom, hogy az EFB a gazdaságos start-stop akku; az AGM-nél egyszerűbb kivitel, viszont a hagyományos akkukhoz képest 2-3x olyan jól bírja a terhelést és tartósabb. Annyira nem drága, a 70 Ah-ás Varta EFB kb. 33 ezer Ft.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
atos19881101
senior tag
válasz lord_devil #147162 üzenetére
Ránéznék a befecskendezőkre.
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #147162 üzenetére
Nem remeg, didereg.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #147166 üzenetére
Emelt fordulaton megy ilyenkor? Nem lenne, szabad rázkódnia. Minimális vibráció normális, ez dízel, de nem láttam, nem hallottam, csak találgatunk. Videó van a motorról hidegen?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lord_devil #147168 üzenetére
1000-nek kellene lennie
-
Gyula84
veterán
válasz lord_devil #147168 üzenetére
nekem is remeg enyhén, de inkább csak hidegen meg alapjáraton 2.5 motor gondolom ez is a rossz jeladós porlasztó miatt van
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
válasz lord_devil #147567 üzenetére
Szia!
Én ajánlom, mert olcsóbb mint a márkaszerviz
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- OPTIDESK - Állítható Magasságú Elektromos Asztal (Garanciális)
- Himiway Zebra Step Thru 2023 elektromos fatbike
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest