-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz M_AND_Ms #77499 üzenetére
Áhhá. Ez nekem új. Akkor valahol rosszul olvastam vagy hülyeséget írtak, hogy XY helyen a Digi hálózatát használják. Többnyire mindenhol a Telekomot írták.
Tényleg:
"... a Telekom hozta létre a Flip márkát, de külön csapat vagyunk, önálló ügyfélkapcsolati és értékesítési csatornával."[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz newwave0507 #77494 üzenetére
Akkor igen közel lakunk egymáshoz Itt mindenképp DIGI! Szerintem a legolcsóbb és nem szokott (nálunk legalábbis) gond lenni. Az alap, legolcsóbb net van, ami nem is tudom már hány Mbit (talán 100/50?), de még túl gyors is. Nem használom ki. A TV meg nem érdekel, eladtuk az összes TV-nket, hálóban van egy picike, de azon csak 2-3 adót nézek (nem, nem a felnőtt csatornákat Az nincs is (sajnos )). Telefon anyámék miatt jó, nekik is Digi van, ingyen telefonálunk. Ez így 6000 Ft.
Most van ez a FLIP vagy mi a szösz, ezek 4000-ért kínálják a TV-NET-TEL hármast, de hurka feltöltési sávval van az internet, az nekem nem lenne jó. És persze nem saját hálózatuk van, én már hallottam mindent, hogy a Telekomét használják, de máshol azt informálták, hogy a Digiét, aztán rájöttem, hogy szerintem össze vissza használják az összes létező meglévő infrastruktúrát, akivel épp le tudtak fillérekért szerződni az adott helyen... nem tudom, mi fog abból kisülni.
[ Szerkesztve ]
-
McAdam6
aktív tag
Maléter Pál
Ő a kőműves ?
-
TRob1
veterán
Panel egyértelműen Digi kábel. (Ezek szerint sikerül kéglit venni )
¤ R'n'R ¤
-
newwave0507
aktív tag
Maléter Pál.
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Keresek megbízható kőművest. Eddig négy emberrel próbálkoztunk, sikertelenül, az első három rossz minőségben dolgozott, az utolsó kétszre mondta110%-ra, hogy jön megbeszélt időpontra, azóta is várom.
Egy 10nm-es lábazatra kellene a diszítő köveket felragasztani.Köszönöm.
Never give up!
-
Exian
addikt
válasz newwave0507 #77491 üzenetére
Digi nekem tökéletes 10 éve. Persze kérdés hol kell.
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Pécsen tudnátok ajánlani megbízható net/tv szolgáltatót?
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
Bandus99
őstag
valakinek elfekvoben apropenzert egy "mickey eger" kabel?
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Feleségemnek keresnék iPhone 6S készüléket, gold vagy rose gold szìnben.
32 vagy 16 GB tárhellyel és függetlent, vagy max. Telenoros lehetne.Nem vennék feltétlenül újat és ezért kérdezném tőletek,hogy Pécsen érdemes-e valamelyik telefonosnál körbenézni?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Ajándékok
aktív tag
Lehet bérelni kifejezetten ilyesmihez készült eszközöket. Döngölő béka, lapvibrátor. A betonhoz pedig merülő vibrátor. Annyi a gond, hogy ezek tényleg tömörítenek, ezért észrevehetően több anyag kell.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg egy GTX 260 6000ft-ért ?
-
rnrn
aktív tag
-
Exian
addikt
"Időpontot kell kérni.
De lehet még aznapra is kapsz."Simán. Ebben a percben beszéltem velük, 9:30-ra már tudtak volna időt adni De nekem csak délután lesz jó.
10.000 Ft kereken, töltés-tisztítás együtt.
Én amúgy még sosem töltettem klímát, előző autómban nem volt jó a klíma kompresszor, így sosem tudtuk használni, töltve sem volt, azelőtti autómban meg nem volt egyáltalán klíma, azelőtti csodás Trabimban úgyszintén nem volt
A mostaniban meg 4 évvel ezelőtt volt utoljára töltve még az előző tulajnál, eddig bírta. Ez szerintem elég jó egy 20 éves autótól.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
(#77455) nesa: A jó napkollektoros rendszerhez nem kell napsütés. Édesapámé sem volt jó alapból, a felét sem tudta mint amit ígértek, hogy tudni fog, szóval kapott még egyet, de még úgy sem tudta, aztán nekiállt tuningolni, saját vezérlést építeni hozzá, meg minden és most simán húz tíz-tizenöt fokot a víz hőmérsékletén télen, borongós időben is. Nagyon nem mindegy, hogy a tíz fokos vizet melegíti a kazán, vagy a huszonöt fokosat. Amúgy van ahol csak a falra tudod tenni a kültérit, pl. társasházban.
Jó dolog egyébként a klíma, én ugye zömében itthon dolgozom, ráadásul ugye teljesítményigényes a munkám (már ami a PC-t illeti), amikor 40 fok felett volt a szobában, a régi AMD-s rendszer simán újraindult, meg kikapcsolt, akkor rakattuk fel a klímát. 47nm panel, azóta ezzel fűtünk, ezzel hűtünk, ritka, hogy be kelljen kapcsolni a központi fűtést.
(#77467) a2d: Ezt köszi, ősszel szeretnék Olaszországból autót venni, csak az ugye szinte biztosan traileres móka lesz mert állítólag lábon elhozni nagyon para. Itt megragadnám a lehetőséget, hogy tud valaki bérelhető, B kategóriás jogsival vezethető trailert?
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Xray-1
tag
Leolvasztáskor a venti a kültériben megáll. Ha nem állna le, a folyamatos légmozgás miatt hatástalan lenne a próbálkozás, mert fele fentmaradna a bordákon a viznek/jégnek.
Na akkor most képzeljünk el egy szituációt, amikor a nyilt tetőre szerelt klimán süvit át a szél... mindig.
-
a2d2
addikt
Ha valaki külföldről behozott kocsit venne szánja rá mindenképp azt a pár ezer forintot egy komplett lekérdezésre itt: [link]
Engem ez mentett meg egy valószínűleg Uberes példánytól. Győztem visszaszerezni a foglalót bár így is volt buktaA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
nesa
veterán
válasz Bandus99 #77464 üzenetére
Ez igaz ha nem szabványos a villanyóra kialakítás akkor szabványosítani kell, de tegyük hozza ezt az e-on barmikor kérheti, kap a lakó egy levelet amiben lesz mondjuk 90- 180 napja szabványosítani a villanyórát ellenkező esetben kikapcsoljak a villanyt, volt az elmúlt évekbe több ilyen eset.
utána mivel a villany mindenkinek jár majd akar ingyen visszakötik de már csak szabványos órába aminek a ki alakítása a regisztrált villanyszerelőé lesz, az meg nem fog ilyet csinálni egy olyan házon ahol még papír vagy textil szigetelésű 0,5-0,75 alú kábelek futnak, sajnos rengeteg ilyen van meg...és többnyire ezekben van az hogy 8 szabvánnyal korábbi a szekrény, olyat még nem hallottam ahol egyel régebbi szabványér panaszkodtak volna.
(#77465) Xray-1
Azt hogy kell érteni hogy a leolvasztat hátráltatja a nyitott tér?
Inkább azt tudom elképzelni hogy leolvasztass után nem tud elfolyni a víz mert belefagy, de erre van a tálca fűtés, viszont tetőnél ugye felgyűlhet a jég a gép alatt.
Mondjuk nulla fok körül termel annyi vizet 1 nap mint mínusz 10 ben 1 hét alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Xray-1
tag
Nem szerencsés. hacsak nem valami védett helyen lévő rész. De nem az szokott lenni.
Nem tesz jót se az élettartamnak, se a hatásfoknak.
Pl fűtést nulla alatt durván hátráltatja a nyitott tér= leolvasztás reménytelen néha= jéggombóc lesz a gép.
Hűtésnél meg a pokol ami fent van... -
Bandus99
őstag
Azért ne maradjon ki a költségekből, hogy sok esetben a H tarifa lehetősége se olcsó, főleg, ha ehhez a teljes bejövő rendszer át kell alakítani.
-
Xray-1
tag
Én klimás vagyok, csak semmi időm. Jövő héten kiderül, hogy a főállásomat feladom vagy sem (nem törik magukat, hogy maradjak) akkor lesz több időm. De akkor is csak szeptember vége, annyi van jelenleg meló.
(pont ezért mondok fel, rengeteg a megkeresés, amit sorra kénytelen vagyok lemondani. ) -
Szilofon
aktív tag
-
nesa
veterán
A tetőre rakatni nem tudom menyire jó, állítólag a konzol is drága, én a földbe betonozott konzolra fogom átrakni, ha tehetném úgy hogy a kültéri teteje 1,7m magasan legyen, max 2m, hogy ne keljen szenvedni a tisztításnál létrával meg minden szarral.
Ha be van építve a tetőtér átfogja vinni a fagerenda a rezgéseket.
Azt hiszem az a Daikn is GREE a másik két markával ne foglalkozz.
A tetőre rakva ki és menyi pénzér fogja a hőcserélőt tisztítani?
[ Szerkesztve ]
-
-
rnrn
aktív tag
válasz Dluinet #77454 üzenetére
Így lesz!
Daikin, Gree is van k.jó áron, már csak egy szerelő kellne. De közben eszembe jutott a jó öreg Boda Laci... remélem, hogy foglalkozik még klímával (nem vette fel).
Majd a szaki megasszongya, de párat a telj. igénye nélkül kinéztem:
Daikin FTXV25AB / RXV25AB Eco Comfort
Gree GRS-101EI Home
Midea MS12FU-09HRDN1 Luna
Whirlpool SPIS 409L
Üdv! -
nesa
veterán
Kolegamat behúztak a csőbe én mondtam neki ne építéssé ki a napkollektoros fűtést mert van hogy 1 hónapig ki sem sut a nap, mondta ő meg olyat nem látott, mondtam neki néha fel kéne nézni, hamar eljött amikor 2 hétig nem sütött ki a nap ill a sugarak a ködtől/szmogtól nem értek le, azóta neki is be van rakva a klímás fűtés.
Egyébként létezik hozza hőcserélő hogy a jelenlegi KP fűtés rendszered rábírod kötni Víz-levegő, geotermikust meg gyakorlatilag már nem szerel senki (ideje múlt) sokban az sem különbözik a klímás fűtéstől csak árban 25x annyiba kerül.
Skandináv országokba is mindenki hőszivattyúra al át, ez szerintem az elérhető plafon nincs feljebb max ha mindenki berak egy mini rektort.
És ne ebbe magyar gyökér mentalitású klíma szerelésbe gondolkodjon senki, kurvára nem való a falra a kültéri.
Én veréb voltam engedtem felrakni a falra hamarosan át lesz rakva.
-
nagyúr
asszem így kezdtem a HSZ-t: "olvasd el (nem a fűtés miatt)"
Ez után a fűtés részébe belekötni?
Senki nem mondta, hogy szereld le a kazánt, ha klímát raksz fel.
Ha nincs áram, akkor hűteni sem fog, sem a klíma, sem a kazán. Mondjuk a kazán árammal sem.PEACE
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
rnrn
aktív tag
válasz Dluinet #77434 üzenetére
Köszi!
Már ki van építtetve a fűtési rendszer, ami egy nyitott és egy zárt rendszer hőcserélővel összekötött változatát jelenti, méghozzá gáz és vegyes tüzelésű rendszerrel. 800 eFt volt, ezért most ezen már nem változtatnék. 10-15 év múlva teljesen más lesz, akkor valszeg újra lesz gondolva.
Falun, 2. ház vagyunk. Van, hogy kutya hideg van, mínusz 20-tól is alacsonyabb... A cikk egy kissé elbagatelizálja ezt, nem olyan vicces, mikor meg akar fagyni a család, ahol kisgyerek is van. A faluban rendszeresen vannak áramkimaradások. A jelenlegi rendszer gravitációs része tudtommal áram nélkül is működik, de tény, hogy aggregátor is létezik (de mi van, ha nem vagyunk otthon).
A kiép. ktg.-ek magasak, nekünk adott volt a két kazán és a radiátorok 70%-a, ezért csak a csövezést, szelepeket terveztettük, építtettük ki újra meg pár radiátort vettünk.
A klímák zajosak, el kell vezetni a vizet belőlük, stb. engem ez nem győzött meg, ha tehetem majd 10-15 év múlva, akkor a geotermia vagy a napenergia felé fordulok majd (s talán belefér egy e-autó is). Addig marad a hagyományos fűtés. Majd én is írok ilyen hosszú cikket, hogy milyen kalssz a gázfűtés. :-D
Még egyszer köszi, de ez nem az én világom...
Viszon szerelőt még mindig nem ajánlottatok.
-
nesa
veterán
válasz yerico #77449 üzenetére
Én ezert vettem meg magamnak mindent ami a tisztításhoz kell, biztos hogy senki nem fog nálam évi 2x 25k ér tisztítani, ami amúgy is kevés inkább az évi 5-6 kell akkor mindig szép", a szűröket meg hetente kimosom.
De még a kültérit is illik évente 2x tisztítani mert elfilcesedik a hőcserélő, de csak nyáron , télen öntisztító.
És évente 1x szétszedem a beltérit amit csak le lehet bontani róla műanyagot azt is átmosom.
[ Szerkesztve ]
-
yerico
senior tag
Nekem is ők szereltek anno klímát, egy 2.5 + 3.6-os klíma szerelve 350 volt, de 10 évvel ezelőtt.
Viszont egy sima fertőtlenítés a két klímára 25E forint volt. Azóta más csinálja.
Mostanában viszont nincs elég ember. Az idén 1 hónapra kaptam időpontot fertőtlenítés + átnézésre mástól, de a tisztítás napján lle is mondták, hogy vis major. Azóta se hívtak vissza. -
őstag
Nem tudom mekkora házad van, de eléggé túl van méretezve az az 5 darab split. Nem csak a kw sok, hanem a darabszám is. Nálunk a 160 nm-es házat alul egy 3,5-ös, felül egy 2,4-es hűti le és csak 1 szoba marad ki lényegében a szórásból. A hideg szépen szétoszlik. Én az elején csak a legszükségesebb helyekre tennék, nagy térbe, mert a többi felesleges. A fenti egy szobában van és onnan hűti a galériát, fürdőt. Ott marad ki a tőle 10 méterre lévő szoba. Ha ott becsukom az ajtót, ahol van, akkor hiába állítom pl. 26 fokra 23-mat csinál, mert a 2,4-es annyira erős már egy 16 nm-es szobához. Így is alig indul el, majd kikapcsol, de nem tud melegebbet csinálni. :-) Nálunk a Mecsek Klíma szerelte, de természetesen főszezonban nem fog ilyet vállalni, annyi munkája van, 2 hónappal előre kell bejelentkezni karbantartásra is, ha nem magam csinálnám. Korrektek voltak, gyorsak, pontosak. Aki ilyenkor ráér, azért van, mert annyira ért hozzá, hogy 5 db 3,5-ös klímát ajánl Mond neki, nem hűtőszekrény lesz, hanem családi ház.
-
UHHH
senior tag
http://www.woodysystem.hu/ klíma, ma is láttam az autót.
-
Exian
addikt
válasz Szilofon #77441 üzenetére
Ha már van egy meglévő rendszer, akkor persze rövid távon nem biztos, hogy érdemes beruházni rá.
De pl. mi néztünk olyan házat, amiben totál elavult fűtési rendszer volt (volt olyan szoba, ahol csak konvektorok voltak, másik szobában meg csak kályha, semmi központosított radiátoros rendszer nem volt), ott nekünk nyilván megérte volna akár 2-3 klímát is rakatni egy radiátoros rendszer helyett. Kb. ugyanannyi költség lett volna (sőt, a gáz bevezetés, meg kémény építés meg egyebek miatt a radiátoros cucc sokkal több lett volna).
-
Szilofon
aktív tag
Értem,de a beszerelés,az anyag meg vásárlása,azért nem kis pénz. Viszont nálunk akkor ez kilőve, A házunk L alakú,és 130nm,marad a kazán
Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
nagyúr
válasz Szilofon #77437 üzenetére
mert hőszivattyú (levegő-levegő típus), és egzakt módon szabályozható
igazából +10°C felett éri meg igazán vele fűteni, -10°C alatt már nem olyan jó buli
de télen néhány hétre korlátozódik a nappali 0°C alatti hőmérséklet, -10°C pedig néhány napra
-
nesa
veterán
Nekem 1db 3,5kw huti/futi az egesz hazat 100+ nm , en mondtam meg hova es hogy legyen rakva, mondanom se kell mondtak ez igy nem jo.... jo lett telen nyaron fasza ,persze attol fugg mennyire tagolt a haz, de nalam sem a hideg sem a meleg nem torlodik fel a kuszobon, persze az ajtokat nyitva kell hagyni.
Kakix azert olcso mert 1kw arambol 4+kw energiat szed ki , és van ra H tarifa amivel meg olcsobb,jelenleg europaba ez a legolcsobb futesi mod, ettol csak lopott fa olcsobb.
A 100+nm atlagossan napi 70-80ft-bol hutom atlagba evi 2-4 olyan het van amikor nem megy a gép mert vagy futeni vagy huteni kell....
[ Szerkesztve ]
-
Szilofon
aktív tag
Ezt a klíma fűtést már magyarázza el nekem valaki,hogy az miért is olcsó?
Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
yerico
senior tag
-
nagyúr
sorban olvasd el (nem a fűtés miatt):
1 Hogyan lett 175 000 forintból új fűtésem 50m²-en úgy, hogy az üzemeltetése is filléres
2 Fűtés klímával - 31 kérdés + válasz (tapasztalatból)
3 Klímával való fűtés: gyors tapasztalat, fűtésköltség, plusz egy hatalmas pofon[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
-
rnrn
aktív tag
Épületklíma...
Hívtam a pécsi nagy cégeket, klimatizálni szeretném a cs.házat. Egy valaki tartotta a szavát, s kijött felmérni, majd küldött egy 1,3MFt-os árajánlatot 5 split klímára. Nem csak az árral van bajom, 5 db 3,5 kw-os klímát ajánl, ami nagyon sok... de mindegy is.
Van esetleg klíma szerelő ismerősötök, mert inkább dolgoztatnék szakival, mint nagy cégekkel.Köszönöm szépen!
-
őstag
Eladó 2db ilyen noti hdd:
ST320LT014 - 320GB/7200rpmizé
-
nesa
veterán
válasz freaghill #77419 üzenetére
Autóklub 9,900.-
A megy fába is ennyiért csinálják én pár éve rakattam bele ilyet mert előtte nagyon hamar elengette1-2 hónap, mióta ez benne van simán kibír 1+ évet, nem fogja akarni nagyon senki ezt belenyomni mert meggyógyul, egy embert találtam Pécsen aki pozitívan ált a dologhoz Till Attila az autóklubnál de ö is mondta ilyesmit meg soha senkinek nem csinált így az én felelősegem....Ilyen tömítő van Pécsen is a volt Baumax melleti háztartási gép alkatrész boltba.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz Sir Riccio #77417 üzenetére
Közel 10e-ért jobbat vártam. Sokkal. Ez 15 évvel ezelőtti technológia.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Az én kompakt gépem sem rögzít jobbat, ami az autóba van felheftelve, csak ott nem az optika rossz, hanem a tömörítés.
Ha beléd mennek, akkor pont elég lesz ez is.Mutogatni való hater díszpinty
-
UHHH
senior tag
válasz Bandus99 #77421 üzenetére
drivereasy talán? nekem sok régi szarnál nagyon jól jött.
-
freaghill
őstag
Mindenhol ilyen aranyáron töltik a klímát?
Meggyfa utca 15-7k, Bosch service 17, Pannon-Hunter 15.(#77418) Bandus99: Nézted ezt már?
[ Szerkesztve ]
-
Bandus99
őstag
Tudnatok segiteni egy Konica Minolta PagePro 1380MF nyomigat szeretnek eletre kelteni win10 64bit alat, de nem akarja. Hatha valakinek van vmi trukkje.
-
Exian
addikt
Jah telefon az macera erre. Az én kamerám tényleg tök jó, 3 éve felraktam a szélvédőre, azóta ott van, hozzá sem nyúltam.
Pedig érdekes, akárhol olvasok utána a kamerámnak, mindenhol maximálisan lehúzzák. Én akkor kifogtam egy hibátlan, tökéletes példányt, mert semmi olyasmit nem tapasztaltam, mint amiket pl. itt írnak.
Mint írtam 3 éve megy, télen -20 fokban és nyáron +50 fokban (belső hőmérséklet) is bent van és működik. Mindig bekapcsol, mindig elindul a felvétel, sosem volt vele gond.
Mondjuk én nem szivargyújtóról járatom, hanem fent az órától loptam neki 12 V-t, meg csináltam neki egy ON/OFF kapcsolót (ha nem akarom, hogy bekapcsoljon, akkor egyszerűen nem adok neki tápot), de ez a lényegen nem változtat.
Én másik, drágább kamerával szívtam meg. Az volt olyan, hogy lefagyott, nem indult vagy épp kikapcsolt, amikor nem kellett volna, felvétel szarul csinálta, tönkretette a memókártyát, stb stb.
Ami még jó erre a célra, valamilyen régebbi, kicsi kompakt fényképező, ahogyan hcl is csinálta (ha jól emlékszem).
-
Exian
addikt
Fenét Nincs ezen zsír. Ez úgy ratyi optikailag, ahogy van. Nincs szerintem semmi kosz rajta, egyszerűen ennyit tud az "optika" ÉS az érzékelő lapka, az sem elhanyagolandó tényező a történetben. Biztos valami rízsszem nagyságú lapka van rajta, abból is a legócskább. De hát ezek mind ilyenek ebben az árkategóriában, bár mondom, az enyém szerintem jobb (kontrasztosabb és sokkal élesebb is, de mellette nagylátószögű is).
-
Exian
addikt
Huh még jó, hogy végül nem jött meg az enyém és visszaadták az árát a GearBesten Az is szerintem ugyanez a kamera lett volna, legalábbis ránézésre.
Egyébként ennyi pénzért szerintem ne várj sokkal jobbat. Mondjuk az én ~6000 Ft-os kamerám valamivel jobb képet produkál, az igaz:
Ez az. Nem saját felvétel, de ugyan ilyen. Az eső kicsit rondít rajta, de azért látszik pl. a rendszámtáblákon, hogy eléggé éles, leolvasható minden. Nekem megfelel és meg is tartom, még sem cserélem le úgy döntöttem, mivel már másodszorra szívtam meg új kamera rendeléssel! A sors akarja így Ez működik hibátlanul már 3 éve.
A tied tudod milyennek tűnik? Mintha valami apróka felbontást nyomna fel nagyobbra digitálisan. Homályos, életlen a kép.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
-
air
nagyúr
Nincs valakinek eladó 5-ös (sima vagy 5C) iPhone-ja? 16-os elég, lehet függő is bármely szolgáltatónál, csak szép állapotú, és jó akksija legyen. Meg persze megbízható eladó.
Köszi.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
dunc
nagyúr
Hirdetéseim. Több mindennél engedmény.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz s7evcsenko #77404 üzenetére
Az AC motorok egy elég tág és összetett téma, de röviden a hálózati frekvencia szabja meg a forgási sebességüket, nem a feszültség, az a leadható teljesítményt befolyásolja az adott fordulatszámon. Emiatt komplikált a fordulatszám szabályzás ilyen motoroknál, ezért vannak a frekvencia váltók.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz s7evcsenko #77402 üzenetére
Lehet egyszerűbb megfelelő teljesítményű venti beszerzése, mert ezeknek a vezérléséhez elektronika kell. [link]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Sir Riccio
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla