- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
A fehéret szidták?
Nekem fekete volt, az tényleg problémás volt, néha újra kellett indítgatni + gyenge volt a wifi.
Ez a fehér szerintem atomstabil. Simán jön az 500/20, még soha nem kellett direkt újraindítani az eszközt. Rá van kötve LAN-on a PC, TV, TV-box, wifin pedig rajta lóg még 2db repeater azokon pedig 3 udvari kamera, plusz 3 mobil és 3 tablet, utóbbiak persze nem egyszerre de soha nem volt még gondom vele.
Vettem egy 4 antennás D-link DIR 842-t, hogy majd azzal erősítem kicsit a ház wifi lefedettségét, de ez a connect box a beépített antennáival simán lekörözte. -
IO.sys
őstag
Az "informatikus" kifejezéssel én se értek egyet, mert jelenthet bármit, ráadásul mivel nem tudják, hogy kb pontosan mit is jelent, a villanyszerelési feladatoktól az informatikai tételek számfejtéséig mindent rábíznának az emberre. Ez már megugorhatatlan szellemi magasságokban van a nagy többségnek sajnos.
Nem akartam lesajnálni senkit, de ha már használjuk az informatikus szót, aminek legeredetibb jelentése szerintem rendszerinformatikus, akkor igenis, konyítson valamit a programozáshoz. Élő példa, hogy mondom kollégának, írja be parancssorba a "net user /add józsi" parancsot, ő meg azt se tudja, merre áll a perjel vagy hova kell szóközt tenni. Informatikus munkakörben dolgozik! És akkor hol van még, amikor PowerShellben adminként magas kockázattal, az egész cégre kiterjedő parancsokat kell kiadni, vagy megírni egy mezei batch scriptet, vagy switch beállítás konzolon keresztül, amiről megy majd a háló, stb. Mindennapos feladatok, programozás nélkül nem megy.
-
Exian
addikt
Bármin: tablet, PC, telefon, TV, BÁRMI, ami tud digitális anyagot lejátszani ÉS ismeri az adott kodeket. Bármi alatt azt értsd, hogy nem kódolt, mint a legtöbb pl. TV és STB általi rögzítés és csak az adott készüléken tudod lejátszani, amivel felvetted, még másik ugyanolyan TV-n sem. De ez "kódolatlanul" vesz fel.
VHS magnón nem fogod tudni lejátszani, ha erre gondoltál és csak "kötekedni" szerettél volna
"Milyen STB az?"
Ilyen. Pontosabban ennek egy korábbi verziója, azt írják erre, hogy nem jól vesz fel, meg nem játssza le a saját felvételét (de számítógépen le lehet), viszont az enyém teljesen jól játssza le a saját felvételeket is és semmiféle probléma nincs felvételnél.
-
Engineer086
Modder
Igen, ezzel tisztában vagyunk mi is, tavaly érdeklődésképp már nézegettük a lehetőségeinket, akkor több potenciális lakás is találtunk, most szinte egyet sem....Nem baj, ha nincs teljes értékűen felújítva a lakás, úgyis szeretnénk a saját ízlésünk szerint megcsinálni a konyhát és a fürdőt. Amit fontosnak tartok, hogy legyen leszigetelve és lehetőleg jók legyenek a nyílászárók.
-
Persze. Mint ahogy az is megtörténik, hogy valaki szembe hajt fel az autópályára. Az is ritkán esik meg, de megesik.
Igazságot szinte lehetetlen szolgáltatni, mert mindig van, aki az adott döntésre azt mondja, nem igazságos. Ott van rögtön az ellenérdekű fél. Ezért helyesebb jogszolgáltatásnak hívni, hogy elkészüljön az a döntés, ami a leg jogszerűbb. Ez lehet értékmérő, az igazság nem annyira, ezért ez a helyes. Majd egyszer nézd meg, hogy a törvényekben általában hányszor szerepel az igazság szó. Kevésszer, mert absztrakt fogalom, amit a jog nem engedhet meg magának.
Az amerikai döntésekkel pl. pont az a baj, hogy igazságot szolgáltatnak, csak mindössze 12 ember igazságát és nem a társadalomét, ahogy anno alapból gondolták.
-
Sir Riccio
addikt
Az a baj, hogy ez szerintem sehol máshol nincs másképp a világon. Nézd meg, hogy, a sokszor példaként emlegett USA-ban, hogyan működik az igazságszolgáltatás büntető része.. Ott van pár ügyész, pár ügyvéd és a bíró, aztán odahívnak tizeniksz darab marikanénit, hogy döntsék el bűnös vagy-e. Vicc.
-
Nem ahogyan adott bíró alakítja, hanem ahogy a bírói gyakorlat. Ez két különböző dolog. A bírói gyakorlatot a felsőbb bíróságok alakítják ki, ha ezek között vita van, vagy kiemelten fontos egy országos gyakorlat kialakítása, akkor a Kúria alakítja ki. Az adott bíró (ahogy Te fogalmaztál) követi a bírói gyakorlatot.
-
Bigemperor
senior tag
Ez ennél összetettebb, mivel tipikusan veszélyes üzemek találkozása, tehát az általános kárfelelősségi szabályokat kell figyelembe venni, önmagában a tábla kihelyezése nem teszi vétlenné a vadásztársaságot és nem telepít megtérítési kötelezettséget a gépkocsivezetőre/üzemben tartóra.A baj az, hogy a bírói gyakorlat szerint viszont a tábla megléte a legtöbb esetben ahhoz viszont elég, hogy a jármű kárát a vadásztársaságnak ne kelljen kifizetnie. Papíron és kifelé minden vadásztársaság csóró, ténylegesen pedig a bérvadászat sokmilliós bevételt hoz.
-
Attól függ. Amikor én találkoztam vaddisznóval, akkor nem kellett kifizetnem, mert nem lett meg a disznó (szerintem túlélte a rohadt), illetve esett, köd volt, a rendőrök nem tudták megállapítani, hogy gyorsabban mentem-e a megengedettnél (amúgy nem), így úgy vették, hogy az a 20 éves autó valószínű nem tudott volna telerakva annyira menni
.
-
blaca83
őstag
Én sem gagyit szeretnék csak itthon választékot sem találtam amiből válogatni lehetne és a külföldi oldalakon tömve volt a különböző lehetőségekkel.
Ezért kértem segítséget,hogy aki rendelget eBay-ről és "társairól" és még esetleg képben is van a dologgal az legyen kedves segìteni. -
-
dunc
nagyúr
-
A polgival dumáld le
https://www.google.hu/maps/place/Tab,+8660/@46.7266857,17.9915396,13z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4769c9571e714781:0x400c4290c1e1e20!8m2!3d46.7322262!4d18.0325771@Lomha 8V : Reset neki?
Amúgy újra be kell lőni/a router címe is szokott változni. 192.168.0.1 , 1.1, stb. kábelen. -
A 4X-nél, ami neked van még nem. Sajnos a Mi Mix 2-nél már igen.
De persze aki megoldja nekem bárhogy, hogy kerüljön rá egy Global, vagy egy EU rom annak fizetek is érte, ha ő meg vállalja, hogy nem csinál belőle téglát. Szóval ügyes ember kerestetik.
-
-
Exian
addikt
Látom nem volt világos: éppen ezért kedvelem inkább a Digit, hogy nem kell feltétlenül hozzá eszköz, a digitális HD csatornák is jönnek szépen a koaxon és a TV elegendő hozzá. Ennyi lett volna csak a mondanivalóm.
Egyébként a kérdés jó: hogyhogy erre még nem készültek fel a gyártók, hogy az IPTV is menjen külső vevő nélkül? Vajon mi az akadálya? Olyasmi, mint az IP kamera világa, hogy még nincs egy egységes, kiforrott szabvány hozzá az ONVIF-en kívül?
Jó, persze, értem én, mindent neten/egy kábelen visz be pl. a Telekom is, úgyhogy óhatatlanul is kell egy központi kütyü, ami leválasztja a szolgáltatásokat az egyetlen bejövő médiumról, de a lehetőséget megadhatnák, hogy aki a TV saját rendszerét akarja használni, az egy UTP leágaztatással megtehetné.
-
Ajándékok
aktív tag
Nem akarlak meggyőzni, csak írtam pár példát, hogy mennyire pongyola megfogalmazás.
Inkább azt akarhatták írni, hogy a hardveraprón a hirdetésekben ne csináljuk.
Egy helyi, beszélgetős topikban szerintem ez nem, hogy tilos, inkább ajánlott, mert sokkal több embernek segít, mint ahánynak árt. -
Ajándékok
aktív tag
Valószínűleg rossz fogalmazás.
Ha megvéded egy túl drágán árusító fórumtárs üzletét, akkor rontod azét, aki túl drágán veszi meg. Ha esetleg több darabot ad el, akkor 1 embert védesz, hogy kárt okozhasson soknak.
Ha valaki kiír egy akciós ajánlatot, az is szabályt sért? Hiszen az összes többi bolt üzletét rontja.
Nem adhatok el itt semmit olcsóbban, mint amennyiért a hardveraprón megtalálható?
A legdrágábbakon kívül a hardverapró összes hirdetése szabályt sért?A fórum címében benne van "beszélgetek". Ez valamilyen kapcsolatot feltételez. Annyit szerintem mindenképpen, hogy ha észreveszem, hogy be akarnak csapni valakit, szólok. Akkor is, ha rontom a csaló üzletét. Akkor is, ha nem is becsapásról van szó, egyszerűen az eladó nem ismeri a termék értékét.
Nem a Te hirdetésedre vonatkozik aneda. Szerintem reális az ár.
-
Exian
addikt
Air, lusta vagyok írni most, lopom:
Amióta van, csak így vásárolunk a Makay Tescóban.
A gyerek(ek) is nagyon élvezi(k) a csipogtatást.Szóval mi is
eleinte problémás volt, többször jártunk mi is úgy, hogy ki kellett pakolni mindent, de ez az első napokban volt, azóta mindig jó volt. Akkor szoktak csak ellenőrzést csinálni, ha töröl az ember valami tételt.
Én utaltam mindig, hogy pénztárnál duplán kellett pakolni, fel a szalagra vagy az önkiszolgálós pultra, aztán meg vissza, aztán meg a szatyrokba. Így meg rögtön mehet minden a szatyrokba a bevásárlókocsiban a sorok között, aztán önkiszolgálósnál gyors fizetés és ennyi. Nekünk tetszik.
-
nesa
veterán
Standard festésre nagyon jó ez a paszta , de metálnál próbálni kell, volt amin próbáltam és jó volt, de pl a Citroënhez már nem jó, nagyon kemény a lakk, ahhoz már más anyag kell, de pl pont a puntohoz megfelelő, de én inkább csak nem lakkozott fényezéshez ajánlom.
Olyanra metálnál Pl hogy az ajtó kilincsnél van pár mikró karc azt kiszedi, meg a teljes bódéhoz azért már gép kell mert fárasztó.
Azért is csináltam ezt a videót hogy nem kell ilyesmire 5-10k kifizetni, ellehet játszani a hattyú halálát 44 fázisról csak épp értelme nincs.
-
-
greenity
senior tag
Így van, kérni lehet, azért az is igaz, hogy fél milliónál többet nem nagyon lehet általában alkudni. De gondoltok amit akartok, hallom, hogy a könyéken mennyiért viszik a lakásokat.
Nekünk is szerencsénk volt a 6.2vel 1.5 éve, mert akkor már emelkedtek az árak, fél év alatt fél millióval mentek fel akkor az árak, tudom, mert fél évig kerestünk lakást, mire megtaláltuk azt, amiben most lakunk.
-
greenity
senior tag
Nézd meg a hirdetéseket.... nem nagyzolásból mondtam, hanem tapasztalatból, barátnőm 9.5ért adta el a Stadion utcában a totál átlagos 2 szobás lakását, mert ennyire elszálltak az árak. Mi még marha jókor vettük... bár ha előbb vesszük még jobban jártunk volna, csak akkor még nem álltunk úgy.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pár éve volt ez téma és azt hiszem nem voltunk meggyőzve róla, hogy akkor mi van, ha nem fúj a szél. Azt nem tudom, hogy volt-e bennük motoros rásegítés, már régen volt. Nektek mi a tapasztalat szélcsendes idővel? A tieteket csak a szél hajtja?
Per pillanat nem hiszem, hogy lekerülnek a motorok, mert éppen most nem rég lettek megcsináltatva csapágyazás terén, működtek 30 évig.rnrn: ezt én is hallottam érvnek, hogy azért ne menjen a szellőztetés, mert kiviszi a meleget a lakásból... Hasonló megoldást javasoltunk nekik.
csehe02: a cégünk ezzel küzdött és nem talált olyan embert, aki szeptembernél előbb kijött volna egy kb. 1 órás munkát megcsinálni.
Nincs már szaki az országban...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A szél hajtású cuccot per pillanat elvetette a ház, hagyományos motoros szellőzőnk van.
Ezen a lezáráson viszont már én is gondolkodtam. A fürdőben szerintem el is van dugulva, ott nincs gáz. A WC-ben meg felraktunk önzáró reteszelős ventit, de a jelek szerint nem ér semmit, hiába ereszti le a műanyag rostélyt lekapcsolás után.
A lezárt stangos wc-nél a "nem idegen" eredetű szagokkal mit kezdesz? Nálunk pont a bejárati ajtó mellett van a wc...
Arra még gondoltam, hogy mivel köldök magasságban is van egy egyébként letakart stang leágazás a valamikori konyhai szagelszívó okán a nyitható szerelvény fal mögött, oda lehetne tenni valami "alkalmai" egyébként légmentes zárat egy ventivel, fent a rendest meg lezárni végleg. -
zsolt19900
őstag
hútényleg
Orfűre gondoltam
no Hertelend tényleg zsír
igaz a kettő általam felsorolthoz képest picike sajnos
de hát evvan, még mindig jobb mint Siki.... pl. persze ezek egyéni vélemények
mi általában éjszakai fürdőzésre támadjuk be Hertelendet, de ott is már annyian voltak néha mint a csudade hát mint mondottam, evvan
-
-
Ajándékok
aktív tag
Számolni kell vele, ez igaz, de nem úgy, hogy 100%, hogy fizetni kell.
-
Ajándékok
aktív tag
Ha egy feliratosból kivágok, akkor a feliratból is ki kellene vágnia és a későbbi feliratokat át kellene időzítenie.
Csak stream exporttal tud mkv-t írni (különben avi-t akar) de még így is kihagyja az eredetileg bennlévő feliratot. Még a vágást sem csinálja meg. Ha nem én vagyok béna, akkor ez továbbra is csak avi-hoz való, csak kiegészítették mkv olvasási lehetőséggel.A felirat ráégetés teljesen más.
-
Exian
addikt
Én is erre gondoltam, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy 9 évesen speciel engem hol érdekeltek ezek a dolgok? De persze van magyarázat: más világ van, ha valamit tudni akarunk, mi is a netre megyünk rögtön, "szívem nézd meg a google-n" stb stb, és ezt bizony a gyerekek is érzékelik és már ők is ebben élnek.
-
Ajándékok
aktív tag
1 szóval sem írtam, hogy nem szólhatsz hozzá. Egy kérdést tettem fel.
ecchphoto: Én ilyesmiket rakattam be kocsiba. Egy 10A-s 12V -> 5V elektronikára kötötték rá. Ezekből csak a mechanikát használom. Így dróttal sem kell szórakozni.
-
-
Exian
addikt
Ha jó az autó, egész biztos, hogy el tudod adni kereskedő nélkül is. Nagyon meredek történeteket olvastam az AAA autóról, épp az eladási oldalról, szóval amikor ők akarnak venni valamit. Ahogy írták mások is, megy a váratás, akkor is, ha ők jönnek, attól még lehet, hogy kérik, hogy vidd be, mert kitalálják, hogy még ezt azt át kellene nézniük, amit nem tudnak a helyszínen, stb stb. Persze, ismétlem, ha jó autó, lehet, hogy ők is könnyebben át veszik.
-
-
UHHH
őstag
Szia, van pár negatív cucc az aaa autóval kapcsolatban, ahogy láttam. Ez pl eladásos cikk...
Valami olyasmi is volt, hogy kiszedtek ezt-azt a csóka autójából, amíg várt türelemmel, és visszaadták, hogy átvizsgálták, és nem kell nekik mégsem. Talán a homáron volt róla szó, nem emlékszem.
Szóval elég szarnak gondolom/hallottam őket, ha ez tényleg így megy!
Majd mesélj!Én fx-ben vettem mindkét használt verdám, és mindkettő megagigaszuper még most is! Valós km volt bennük (153 000 km meg 62 000 km). Vettem kartervédőt is, azt is felrakták, olajcsere is azon át ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged