Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
saiyajin
senior tag
válasz McAdam6 #45788 üzenetére
A város legjobb cipésze a Ferencesek utcájában van. Alulról közelítve kb. több mint 50 méter után van egy ékszerész balra, és az után következik egy kapu egy belső udvarba, ott van bent a műhelye. Azt hiszem ki is van táblázva. Ha ő (Robi) nem tud vele mit kezdeni akkor senki! Bátran ajánlom!
"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
Exian
addikt
válasz McAdam6 #57940 üzenetére
Na, nyomtam még is távolról egy rebootot, csak ugye távoli reboot mindig kockázatos, na mindegy, a lényeg, hogy valóban, most már ~6Mbyte/sec körüli a letöltés az eddigi 2.5Mbyte/sec helyett
Ez nagyon tuti, épp a napokban gondolkodtam, hogy kellene váltani az egyel nagyobb csomagra, de így akkor teljesen értelmét vesztette a gondolat Mert ez a sebesség már több is, mint amit a középső csomag nyújtott volna. Remek!
Feltöltést is kipróbáltam: VPN-es csatornán keresztül, samba megosztáson át 3600kbyte/sec-el tudtam lehúzni fájlt az otthoni gépemről, ami szintén csodás, eddig 1000-1200kbyte/sec-el ment.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz McAdam6 #61156 üzenetére
És maga a probléma mi volt? Teljesen meghalt?
Nekem egyszer ment tönkre garis vinyóm, a vásárlás után 2 nappal már smart hibát jelzett az alaplap minden bekapcsoláskor, ekkor bevittem Infolexbe ahol másnap bevizsgálták és kaptam is egy cserét rögtön.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Dare2Live
félisten
válasz McAdam6 #61153 üzenetére
Én hszem nem a netes vásárlásokra vonatkozott...
de még ott is hibás visszaviszem és tök8 ők mit gondolnak 3nap esetén cserélniük kell, nincs mérlegelési lehetőségük.amúgy ja ez melyik bolt?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
air
nagyúr
válasz McAdam6 #63562 üzenetére
Ráadásul nem is "Aldi gazdaságos" minőségű.
Teszt róla.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Exian
addikt
válasz McAdam6 #63701 üzenetére
Sehol amig a sima hagyományos komcsi ajtó van, addig kevésbé piszkálják a lakást.
Amúgy vannak előregyártott ajtók panel méretre szabva, csak nem mindig megy be valóban könnyen. Van, hogy elég komolyan faragni kell a betont, utána meg kőműveskedni. Ismerősöm járt így, kész méretrebszabott ajtót vett, aztán véshetett naphosszat. Tehát valóban jobb, ha kerülöd a Praktiker és társai szintű dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz McAdam6 #63729 üzenetére
Attól függ hová akarod rakni a kültérit.
Nálunk a fedett erkély oldalfalán van fent, ami a szomszédnak külső fala, és rá lett téve az utólagos szigetelésre. Elvileg így lehet.
Homlokzati falra nem lehet. Rontja(?) az épület arculatát, és ott gond lehet a szigetelés megfúrásából is.
Ha van francia erkélyed, akkor arra elvileg rögzítheted, de ennél is szoktak az arculatra hivatkozni.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Bird
addikt
válasz McAdam6 #63729 üzenetére
Alap esetben klíma létesítése nem építési engedély köteles építési tevékenység, de az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról 312/2012. (XI.08.) kormányrendelet 1. sz. mellékletének 23. pontja rendelkezik arról, hogy " Napenergia-kollektor, szellőző-, klíma-, riasztóberendezés, villámhárító-berendezés, áru- és pénzautomata, kerékpártartó, zászlótartó építményen vagy építményben való elhelyezése, ha ahhoz nem kell az építmény tartószerkezeti rendszerét vagy tartószerkezeti elemeit
a) megváltoztatni,
b) átalakítani,
c) elbontani,
d) kicserélni,
e) megerősíteni vagy
f) újjáépíteni."Ezekben az esetekben nem minősül építési engedély köteles tevékenységnek.
Magyarán ha főfalhoz vagy más tartószerkezeti elemhez rögzíted - ezáltal megváltoztatod az épület homlokzatát - az már engedélyköteles építési tevékenységnek minősül. Ahogy a kolléga is említette, ha a saját tulajdonodban lévő erkélyed falára rögzíted azt megteheted engedély nélkül is. Azonban a Pécsi Építési Szabályzat meghatározhatja az elhelyezés különös szabályait, ami elsősorban a belvárosban lehet érdekes. Ettől független nézd meg a PÉSZ-ben, hogy az adott építési övezetre/ zónára milyen építésügyi előírások vonatkoznak! Bele lehet futni csúnyaságokba, aztán kapsz egy csinos épületfelügyeleti bírságot és kötelezhetnek az eredeti állapot helyreállítására is...
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Exian
addikt
-
Exian
addikt
válasz McAdam6 #65278 üzenetére
Cseppet sem szabályos. Úgy tudom, hogy rendszám nélkül 10 napig lehet tárolni közterületen autót. Régen 30 nap volt. Főúton meg egyáltalán nem állhat. Csak mellékúton.
"Mit lehet tenni ?"
Bejelenteni, gondolom én. De hogy hol? Közterület felügyelet? Rendőrség?
[ Szerkesztve ]
-
Paqito
senior tag
válasz McAdam6 #72248 üzenetére
Köszi az infót. A Szentlőrinci Gazdanapokon kinn volt a pècsi Portas partner. Beltèri ajtó felújítás ügyèben kerestem fel. A mesterember előzetesen 75 eFt körüli összeget mondott, helyszíni felmèrès után nyilván már lehet konkretizálni. Azèrt vagyok "bajban", mert az ajtótokok vasból vannak. Csak kirobbantani lehet a helyèről, amit ha lehet èn mindenkèppen szeretnèk elkerülni. Az ajtók viszont nagyon szarok, muszáj kezdeni velük valamit. A 75 fájna (hisz 4 ajtóról lenne szó, ès az ugye már 300...), de ha vègeredmèny tènyleg jó ès korrekt, akkor inkább ez, mint a panelből kivágni a vas tokot....
Köszi mèg 1X, mèg èrdeklődöm tovább, meg keresek olyan proletárokat, akik dolgoztattak velük.
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
Exian
addikt
válasz McAdam6 #73450 üzenetére
A felvetés nem rossz, ha lesz időm, nekiugrok
Nagyon nagyon röviden itt csak annyit, hogy mi arra használjuk, hogy egyrészt egymás között ingyen tudjunk telefonálni (család), másrészt van rá csatlakoztatva olcsó külföldi VoIP szolgáltató, amelyikkel ilyen 3-5 Ft / perc (másodperc alapon) beszélünk bármelyik hálózatba.
Mindezt egy Linux szerver kezeli, ami egy picike gépen fut (laptop alaplapból buherálva).
Hosszabban meg majd akkor talán egy logout cikkben
UHHH: igen, célszerű életbevágó dolgokra hivatkozni, a legjobb kulcssó a biztonsági kamera rendszer meg ilyesmik.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz McAdam6 #78237 üzenetére
Van pár aki szállít Pécsre:
e-food
teletál
gastroyal
jofalat, és még jó pár.Én eddig az e-foodot próbáltam, és meg vagyok vele elégedve. Sokból van kis adag is, így egy ebédre elég egy kis adag leves és egy kis adag második. De van édesség is, fitnesz menü, saláta
De van 1-2 teszt erről.
MELYIK ÉTELSZÁLLÍTÓ KÍNÁLJA A LEGJOBB FOGYÓS MENÜT?
Csalódást okoztak a házhoz szállított hortobágyi palacsinták[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
válasz McAdam6 #78237 üzenetére
Nem tudom szállítanak-e Pécsre, de ha igen, valószínűleg jól járnál velük. Régen rendeltem tőlük. Ne az átlagos, előre csomagolt valamire számíts! Ezek ételek, ők is ezt eszik, nem csak eladják.
Ha több adagot rendelsz, szerintem megoldják, akkor is, ha különben nem szállítanak.https://hu-hu.facebook.com/zsuhuka/
[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
válasz McAdam6 #82287 üzenetére
Ezt sosem értettem. Nézd úgy, hogy az össz ára annyi, mint postával. Ha megéri -> veszed. Nem éri meg -> nem veszed. De hogy csak azért, mert a szállítás több, mint 2 fémdarab...? Boltban lehet, hogy drágább, csak ott nem a postának fizetsz, hanem a boltnak. Miben más?
Amúgy meg is lehet kérdezni, hogy más szállítás lehet-e... Bár a legtöbb webshop csak rohadt dárga módokon hajlandó szállítani, de egy levelet megér.Amúgy autóhifi boltokban kérdezném meg, hátha adnak is el, vagy jó fejek, és kikapják.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Exian
addikt
válasz McAdam6 #91098 üzenetére
Érdemes rákérdezni az irodában, mert már egy csomó lépcsőházban ott az optika, de NEM kötik automatikusan mindenkinek! Régen úgy csinálták, hogy ahogy bekerült a lépcsőházba az optika, mentek végig ha kérted, ha nem és húzták az optikát a lakásokba és rakták a routert. Ez mára változott, nincs kapacitásuk automatikusan csinálni mindenhol. Úgyhogy menjél be és kérjed, hogy kössék be. Ismerősöm is így járt: állandóan vacakolt a LAN netje, aztán látta, hogy dolgoznak nagyon a lépcsőházban a Digisek, gondolta majd jönnek hozzá és kötik be. De nem így lett, eltelt utána még jó pár hónap, aztán bement az ÜSZ irodába és rákérdezett, kirdeült, hogy rég köthető az optika és mentek is és behúzták beki.
Nálunk is így volt, ahová áprilisban költöztünk: az előző tulajnak LAN+koax kábelezés volt, de amikor mi beköltöztünk és kértem a szolgáltatás átköltöztetését, akkor nem maradt a LAN+koax (pedig technikailag még működött, hiszen az előző tulaj úgy használta), hanem rögtön, kérdés nélkül húzták be az optikát, a lépcsőházból jövő LAN+koax pedig ki lett iktatva. Pedig ahonnan költöztünk, ott is LAN-os netem volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest