Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirdani
tag
Szia!
Meg lehet ezt csinálni?
-Paypal Business Account Amerikai cég nevén, magyar lakócímmel.
- És mellé egy osztrák személyes paypal account, osztrák bankszámlával.
-
horvathd
aktív tag
Csak pár dolog:
1.) Az OTP-nél csak a Net-, Prémium- és Elektronikus számlacsomagokhoz lehet internetkártyát kérni. Azonban az OTP-s Visa Electron kártyák is alkalmasak online fizetésre, így a PayPal használatára.
2.) Ha hozzáadsz egy kártyát a PayPalhoz, akkor nem kell utalnod, mindig amikor vásárolsz, akkor vonja le a pénzt a számládról.
3.) Azt hogy euróban fizetsz-e azt nem te döntöd el. Vagy közvetlenül az eladó által kért devizában (ami esetleg euró) terheli meg a PayPal a kártyádat, vagy Forintra konvertálja az összeget és úgy terheli meg.
-
cocka
veterán
Igen.
Csak hátránya van. Sorolom.
1. Ha nem adsz meg bankkártyát nem lehetsz verified ergo tök mindegy hogy personal, premier vagy business accountod van a pénzküldési és kivételi korlátokkal szembesülnöd kell. Ezeket kizárólag bankkártya hozzáadásával lehet feloldani.
2. Átutalásról lévén szó, ha csak nem vagy Unicredites várni kell míg náluk jóváírják a pénzt. Tehát nem azonnali. Befizetni nem lehet, csak átutalni.
3. Mivel az a paypalon megadott Unicredites számlaszám 99.9%, hogy forintszámla, ezért csak forintban tudsz rá befizetni. Devizában is be lehet rá fizetni, csak akkor az Unicredit devizavételi árfolyamon fogja forintra váltani (mondjuk pl. a dollárodat).
A paypalra tehát mindenképpen forintként érkezik (magyar accountoknál főleg), de a fizetséget ebayen szinte soha nem forintban kérik. (Még magyarok se. Talán nem is lehet beállítani forintot.
) Tehát megint csak konvertál a paypal a maga szörnyűséges devizaeladási árfolyamán és itt persze választani sem lehet mint kártyás fizetésnél, hogy a paypal váltson vagy a bankod. Csak a paypallal fogod tudni az egyenlegeden lévő forintösszeget más devizára váltani! A currency converter talán segíthet megtippelni mennyit kell befizetni, hogy a pénz valóban elég legyen, de a paypalnál sose lehet tudni. 
Bankkártya megadása esetén viszont:
1. Lehetőséged van a limiteket feloldani és a korlátokat megszüntetni.
2. Nem kell várni, a folyószámlád terhére kártyával azonnal fizethetsz.
3. Választhatsz, hogy a fizetendő összeget a paypal előre forintra váltsa vagy ezt inkább a bankodra bízod. Ez utóbbi esetben elkerülhető hogy a paypalnak bármiféle köze legyen a konverzióhoz és a forinthoz. A bankod bizonyára kedvezőbb deviza eladási árfolyamot alkalmaz, mint a paypal.
-
gabi81
tag
sziasztok.
Olvasgattam a topikot viszont egydolgot nem értek még: A top up menüponttal feltöltöttem a paypal egyenlegemre próbaképpen 900 forintot. Ha feltötök még többet és így vásárlok e-bay-en érhet-e engem valamilyen hátrány, hogy nincs verified bankkártyám, csak top up-os paypal egyenlegem. Vagy egyáltalán tudok-e vásárolni így e-bay-en?
-
cocka
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát így egyelőre nincs tippem. A többit privátban kéne megbeszélni, mert szerintem nem publikus.
-
cocka
veterán
Na utoljára írtam le.
Konverziós lehetőségek:
1. paypal vált (alapeset)
2. bankod vált
Ezt az opciót át lehet kapcsolni globálisan is, nemcsak vásárlás előtt.
Profile-> Recurring Payments -> Edit Funding Options -> kártyád melletti Conversion Options -> Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
Működési elv:
1. esetben az idegen devizát a paypal a saját árfolyamán átváltja forintra (ha magyar az account, akkor édesmindegy, hogy a currency balancesnél mi van kiválasztva primary devizaként) és ezt a forintösszeget terheli a bank a forintszámládra. Ha a kártyád mögött devizaszámla van és ezt az opciót sikeresen bekapcsolva hagytad, akkor dupla konverzió.

Pl. ha dollárban kell fizetni és az első opció aktív, akkor először a paypal konvertál forintra, aztán ezt a terhelést küldi a banknak és a forintot a dollár devizavételi árfolyamán terheli be. Nehogy már neked több dollárod maradjon a számlán.

2. Ez esetben a paypal az idegen devizát nem váltja forintra, hanem azt terheli be és a kártyatársaság saját idegen deviza-dollár (vagy euró) kereszt devizaeladási árfolyamán történik az átváltás. Végül az így kapott dollár (vagy euró) mennyiséget kapja meg a bank terhelésre, amit a bank saját dollár vagy euró devizaeladási árfolyamán forintra vált.
Viszont ez a dupla konverzió mégis csak jobb, mintha a paypal akár egyszer is beavatkozik az ügyletbe.
Természetesen eltűnik valamelyik konverzió abban az esetben, ha a vásárlás devizaneme és a kártyatársaság elszámoló devizaneme megegyezik (magyarra fordítva: ha euróban vagy dollárban vásárolsz) VAGY ha kártyatársaság elszámoló devizaneme és a számlád devizaneme azonos. (magyarul: euróban vagy dollárban vezetsz számlát)
Pár példa a konverzióra:
Forintszámlával:
1. idegen deviza (nem euró és nem dollár) -> USD -> HUF
2. USD -> HUF esetleg: USD -> (EUR) -> HUF
3. EUR -> HUF (Mastercard esetén) és EUR -> USD -> HUF (Visa esetén)USD devizaszámlával:
1. GBP -> USD (Visa esetén) és GBP -> (EUR) -> USD (Mastercard esetén)
2. USD nincs konverzió, esetleg: USD -> EUR -> USD
3. EUR -> USDEUR számlával:
1. GBP -> USD -> EUR (Visa esetén) és GBP -> EUR (Mastercard esetén)
2. USD -> EUR
3. EUR nincs konverzió, esetleg EUR -> USD -> EUR (Visánál)A devizák zárójelezése és az esetleg szavak arra vonatkoznak, hogy Mastercardnál a nem euróban végzett vásárlások esetén is kétféle konverzió létezhet.
1. A kártyatársaság valamennyi idegen devizát EUR-ként számol el.
2. A kártyatársaság csak az euróban végzett tranzakciókat számolja el EUR-ként, az összes többi devizában végzettet USD-ként.A bankom a 2. opciót követi, de pl. a K&H az elsőt. A Visa elvileg mindig dollárban számol el, de itt is akadnak kivételek. Pl. láttam már euró alapú Visa Classic kártyát. (érdekes párosítás)
Na ennyit erről.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
olvastam, de mondom, nem volt ilyen opció. igaz, az ebay-be ágyazva ment a dolog.
-
-
tegnap fizettem egy ebay-es cuccért, és most nézem, hogy 285-ös árfolyamon váltották az eurót, amikor éppen 273 az euró. Nem láttam opciót, hogy választhattam volna, hogy az én bankom konvertáljon, pedig úgy kicsit jobban jártam volna...
Lehet, hogy ezt valahol a beállításokban kell átállítani? Hogy tudnám kikerülni a Paypal 3%-os árfolyam-marzsát?
-
törölt tag
Az egyik kártyámhoz van netbank, az viszont nem PayPal kompatibilis. (Maestro)
A másikhoz meg nem is rendelhetek netes témát. Azzal viszont tudnék közvetlenül fizetni neten, csak ugye van amikor rákényszerül az ember a PayPal-ra (az okát meg nem mondom, mert jelen esetben szerintem semmi). Számomra legegyszerűbb a közvetlen kártyás fizetés lenne, de nehogy már ne legyen ez is feleslegesen megbonyolítva.
-
cocka
veterán
válasz
üzenetére
Ha jól esik, akkor tedd azt, de szerintem jobban jártál volna, ha netbankot rendeltél volna, ahol az ilyenek (jobb helyeken legalább is) a zárolást követően azonnal látszanak. Sőt SMS-ben is jön a kód, ha akarod.
A netbank nélkülieknek tényleg csak a tökvakargatás marad.
Majd megoldom valahogy...
Te tudod.

-
törölt tag
Ha a Sending Limit 110000 HUF, akkor miért nem enged elküldeni 29205 HUF-ot? Nyilván én vagyok hülye, de hátha nem.
-
Winner_hun
félisten
válasz
juliabrilke
üzenetére
Mint írtam, másnapra elfogadták, azóta fizettem is minden gond nélkül. Csak nem értem hogy azt a két dispute-t hogy lehetne onnan eltüntetni..
-
juliabrilke
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jaj!
Csak nehogy neked is szórakoznod kelljen velük.

-
Winner_hun
félisten
* Open Disputes & Claims (2)
o Claims requiring your action (2)Most mit csináljak? Kérték a személyazonosságot igazoló dolgokat, elküldtem nekik egy számlát meg a személyimet, másnapra jóvá is hagyták, de ez az open dispute ittmaradt, nem értem hogy mi ez. Amikor rámegyek a Claims requiring your action (2) szövegre ott nem igazán tudok mit csinálni

Case menüpont alatti kódra vagy mire ez jön be:
Resolution Center – Case Reversal Details - itt vannak részletek, aztán ennyi
Details - részletek, Status completed...
Action oszlop: view - ugyan az, mint a Case alatti számsorra való kattintás...Szóval hogy lehetne ezt eltüntetni, egyeltalán miért van ott?
-
juliabrilke
veterán

A PayPal megadta magát végre. Bár a pénz nincs a számlán és a status "pending", de a feloldás megtörtént. Már csak hetek kérdése és meg is fogom kapni.

-
horvathd
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerintem meg tudta volna szüntetni, mert esetében a sima accountnál is meglévő pénzfogadási limit megemeléséről volt szó, nem pedig gyanús tranzakciók miatt korlátozott accountról.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
13 csatolás után elfogadták végre a mocskok. Pedig megígértem magamnak, hogy minden nap 3 levelet küldök majd és képeket ameddig meg nem unják.

-
Winner_hun
félisten
válasz
juliabrilke
üzenetére
Ha valami miatt korlátozva vagy akkor nem tudod megszüntetni az accountodat.
-
cocka
veterán
válasz
horvathd
üzenetére
Nos, a User Agreement-et kellett volna Stúdióssrácnak elolvasnia.
Itt ugyanis le van írva, hogy kétféleképpen védik a vevőket:
1. PayPal Buyer Protection Erre csak akkor jogosult, ha a cuccot paypallal fizette ki eligible (ez ugye alkalmast jelent, nyilván ez arra vonatkozik, hogy kézzel fogható áru) ÉS a kettő közül vmelyik teljesül: a vásárlást az ebayen végezte VAGY Paypal Credittel fizetett ebayen vagy ebayen kívül. A paypal credit egy hitelszámla, hozzátartozó hitelkártyával, amit csak amerikai paypal számla megléte esetén lehet igényelni. Mivel ez nem teljesült (gondolom én) és nem is ebayen fizetett, ezért a 2. lehetőség lép életbe.
2. PayPal Buyer Complaint Policy:
Ez bármely paypalon fizetett árura vonatkozik.13.4-es részben írnak arról hogy milyen árukra nem vonatkoznak a vevővédelmi szolgáltatások. A teteje a lényeg: nem kézzelfogható termékekre, szolgáltatásokra, ingatlanokra, vállalkozásokra, járművekre, méretre szabott cuccokra, repjegyekre, ebayes apróhirdetésekre és természetesen olyan cuccokra ami a szabályzatuknak és irányelveiknek nem felel meg.
13.10-től írnak a 2. lehetőségről. Hadd ne fordítsam le. Úgy gondolom aki odáig eljut, hogy ebayen üzletelget és kommunikál (nem google translatorrel meg webforditas.hu-val fogalmaz
), paypal formokat töltöget ki, annak ezt is értenie kell. Leginkább SAJÁT ÉRDEKÉBEN! Hogyha valami szopás van, akkor ne az legyen, hogy ja hát én nem is értettem miről van szó.Különösen igaz ez azokra, akik mindenáron pl. német ebayen akarnak vásárolni, de még a termékleírást sem értik. Nem először fordítottam már így német szöveget. A legjobb az egészben az, amikor nem is érti miről van szó a leírásban, de a címet még igen és van a termékből 5 millió és én segítsek eldönteni, hogy vajon melyiket lenne érdemes megvenni.

-
juliabrilke
veterán
Nem fogadták el az előtte lévő 13 levelet. (pontosabban már "csak" a cím azonosítása kell)
Elküldte párom a biztosítástól kezdve mindenét, ami az ő nevén van. (közüzemi számlák a nevemre jönnek, átíratással egyszer szívtunk az E.ON-nál pár hónapot)Tegnap ment egy levél még, arra nem válaszoltak még.
-
válasz
juliabrilke
üzenetére
Nem fogadták el, vagy még nem válaszoltak?
-
juliabrilke
veterán
Regisztrált PayPal-t lehet törölni?
Nekem most lett elegem belőlük. 12-13 csatolt fájl elküldése után még mindig nem fogadták el az azonosítást. Még ma beküldtem egyet, utána viszont kérni fogom az eladót, hogy törölje a francba és küldje át a bankszámlámra. Az legalább 3 nap alatt itt van.

A poén: ma kaptam egy "mennyire elégedett a szolgáltatásainkkal" kérdőívet.!

-
horvathd
aktív tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
A két hetes szállítási és zárolási idő csak véletlenül azonos, a PayPalos terhelést napokon belül könyvelni fogják, úgy mit a 400 Ft esetében.
Ha azt a terméket, amelyiket az eBayen kívül vetted meg (nem tudom mit jelent az e-mailes ajánlás) akkor biztosan s PayPalnál kell segítséget kérni, itt találsz leírást: [link].
Az eBayen vásárol és PayPallal fizetett árut nem kapnád meg, akkor, úgy látom, hogy szintén a PayPalnál kell jelentkezni. [link]
A dolgok további menetéről nem tudok, talán van itt a topikban olyan valaki akinek már kellett ilyen problémát megoldania. -
Studiossrác
aktív tag
Bocsánat a kérdésekért, de ezek az első paypalos(ebayes) rendeléseim és nagyon amatőr vagyok. Rendeltem 2 olcsó terméket próbának.
Az elsőt e-mailes ajánlás alapján fizettem ki. Közbe rájöttem, hogy ennek a módszernek az a hátránya, hogy nem tudom pontozni az adásvételt, mivel nem látom ebayen az én cuccaim között. Kérdésem ezzel kapcsolatban a következő lenne: ha bármi gond lesz a dologgal, így is lehet valahogy reklamálni? Befizettem a dolgot, eladó visszajelzett, hogy minden rendben postára adta a terméket. Paypal is visszajelzett, hogy kifizettem a terméket. Otp direktben mégis csak a zárolásnál látom az összeget. Eladó 2 hetet adott meg szállítási időnek. Pont 2 hetes a zárolási idő. Ez a reklamálási lehetőségek miatt van így? Szóval ha nem kapom meg a kívánt dolgot, akkor így van esélyem visszanyerni a pénzemet? Ha reklamálnom kéne akkor ilyen esetbe kihez lehet fordulni? Paypalhoz?
Másik terméket licitáláson nyertem...ezt már ebayen át fizettem be, így ott tudom is pontozni az adásvételt. Ha ez nem jön meg akkor kihez kell fordulnom? Ilyen esetben e-bay vagy paypal az illetékes?Remélem érthető a problémám. Persze reménykedek, hogy minden megjön(99% és több ezer adásvétel felettitől rendeltem őket), de azért szeretném tudni előre, hogy milyenek ilyenkor az esélyeim.
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
Megjelent közbe a számlatörténetnél....limit feloldva

-
Studiossrác
aktív tag
válasz
horvathd
üzenetére
Tranzakcióknál tudtommal csak az szerepel neten, amit otp direkten át végeztem el. Ez meg ugye a paypal rendszerén ment.Számlatörténetnél remélem meg fog jelenni majd a dolog(ugye akár 5 napos is lehet az átfutás, ez meg még csak a 3. nap....)Egyenlőre csak a zárolásoknál van nyoma a dolognak(ott meg nincs semmilyen közlemény)
-
horvathd
aktív tag
Elvileg a fiókban az ügyintézőnek látnia kell a tranzakcióidat. Elvileg jó pár éve, amikor még OTP-s voltam, akkor egy nagyobb győri fiókban volt egy automata, amivel a tranzakciókat, saját magamnak, ingyen kinyomtathattam, lehet, hogy még mindig van ilyen lehetőség a nagyobb fiókokban.
-
fu89
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap regisztráltam a kártyámat paypalon, de nincs semmilyen internetes számlatörténet-figyelő izém. Ha nem akarom megvárni a legközelebbi számlakivonatot, akkor a bankban meg tudják mondani a paypal-os kódot?
Ne kövezzetek meg, OTP-s vagyok
várhatok-e tőlük ilyesfajta segítséget?
Amúgy visa electronom van, olvastam, hogy az nem müxik, másnak jó volt. Már többször használtam neten, fizettem vele ezt-azt, igaz paypal-ra még soha.
Előre is köszi! -
horvathd
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
A bankkártyás vásárlások után azonnal küldenek egy értesítő SMS-t a vásárlás részleteivel (összeg, vásárlás helye...)
-
horvathd
aktív tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
Elvileg a tranzakció közleményében kell lennie.
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
horvathd
üzenetére
Más: Otp juniorral simán működik a paypal. Már fizettem is vele. Visa electront simán elfogadta!
Kérdésem: továbbra is szeretném feloldani a limitet. Annyi történt most a 400 + 1 ft-os tranzakciómmal, hogy megjelent zárolásként. Itt viszont nincsen 4 jegyű kód. 28.-án kerül feloldásra a zárolás. Akkor jutok hozzá a kódomhoz? Esetleg a számlával jön majd ki?
Érdekes módon a pénzt, viszont visszakaptam, nekem viszont a kód lenne a lényeg -
horvathd
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igen, a CIBnél ez nincs ingyen, hanem kemény 25 Forintba kerül havonta, az SMS-ek pedig ingyenesek.
-
Egyébként is akinek OTP juniorja van fiatalon az sikeres ember nem lehet.

Keress valami normális bankot, fiataloknak egy csomó olcsó akciós lehetőség van, amivel lehet vásárolni a neten.
-0FT/hó
-ingyen visa electron kártya, paypal és netes vásárlásra is alkalmas
-havonta 2db ingyen kp. felvét bármilyen hazai ATM-ből (olcsóbban veszel fel pénzt OTP ATM-ből mint egy OTP-s.
)
-ingyen netbank, 0FT-os utalással
-ingyen sms kártyaőr -
-
gir01
csendes tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
Kötőjelek nélkül tettem, de hibádzik. Ennyire szar az OTP? Vagy ennyire zavarja őket, hogy a PayPal a legtrendibb bank ahova a legtöbb pénz befolyik? Szánalmas az OTP, annyit tudtam előrelépni, hogy az accountomhoz hozzáadtam az Otp bankot és megerősítettem.
Már csak a számlámat kéne verifikálni. De hogy a francba..?!
-
horvathd
aktív tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
Már többeknek is volt ilyen problémája az OTP-vel. Úgy tudom, hogy azért, mert az OTP Direct a bankkártyás vásárlásoknál nem mutatja a zárolásokat. Csak akkor fog megjelenni a számlatörténetben, ha már könyvelték, ami pár napig eltart.
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm a válaszodat
Lenne még 1 problémám:Ne haragudjatok, ha untatlak a kérdésemmel, de sose fizettem még neten át. Rendben van terhelte a kártyámat..pénzt levonta, kód nem jött még meg. Tegnap csináltam, úgyhogy ezzel nincs is gond, van még ideje visszaérni. Csináltam 1 próbavásárlást. Mivel bizalmatlan vagyok, temészetesen 1 kis apróság megvásárlásával kezdtem. Minden jól ment, pénzt le is vonta a kártyámról. DE: számlatörténetnél nem jelent meg ez sem. Ennek is pár napos az átfutási ideje? Vagy csak az otp direkt ilyen lassú? Esetleg itt ez meg se fog jelenni, csak a havi számlával jön majd ki?(tudom ezzel más dolgom nincs már, de azért szeretném, hogyha az összes vásárlásomnak nyoma lenne otp direkt-en át is)
-
gir01
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy kis gondom akadt a PayPal regisztráció során. Nekem egy Otp Junior bankkártyám van, és ezzel szeretnék fizetni az eBay-es vásárlások után. Ezzel még nincs gond, hiszen naponta több ezren hajtanak végre fizetéseket ezen a módon.
Regisztráltam PayPalra és már lassan két hete nem tudok továbblépni a problémámon:
First és last name beírva, Card type: Visa; Card number: beírva: xxxx-xxxx-xxxx-xxxx ezután a lejárati idő, és a biztonsági kód: xxx
Sajnos nekem ezen adatok megadása után ezt írja ki: You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again.
Az x karaktereket természetesen csak ezen az oldalon írtam így, a PayPalon a rendes adataimat írtam be. Nekem már nincs türelmem hozzá, ezért kérlek titeket írjatok, fontos lenne.
Előre is köszönöm!
-
Badb0y
addikt
Ha tartok pénzt paypal számlámon, van arra lehetőség, amikor vásárolok, akkor azt hagyja ott, ne abból vegye a cuccokat? Hanem CSAK a bankkártyáról ?
Van otp-nél jobb deviza eladási árfolyama bármelyik banknak?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Studiossrác
üzenetére
Igen, számlatörténetnél meg fogod találni.
100 dolláros limit van az ellenőrző kód nélkül, hogy egyszerre vagy összesen, azt passzolom.
Így van.
Nem kell túlbonyolítani a fizetést, eBay-en Pay now, onnantól meg egyértelmű lesz
-
Studiossrác
aktív tag
Szép napot Urak!
Most regisztráltam be paypal-ra. Megtörtént a 401 Ft-os terhelés is. Otp direkten nem látom az ellenőrző kódot még.(1-5 nap is lehet az átfutás olvastam paypal oldalán) Ezzel kapcsolatban is lenne 1 kérdésem: sose használtam a kártyám, pláne nem otp direkten át. Hol fog megjelenni az ellenőrző kód(tudom a havi számlával kijön majd) Sejtéseim szerint számlainformációkon belül fog megjelenni(pl számlatörténetnél) Jól gondolom?
Amíg nem jön meg az ellenőrző kód, addig fizethetek 110,000 HUF limitig..ez biztos?Következő kérdésem: hozzárendeltem paypalhoz az ebay profilomat. 0 ft van a paypal számlámon. Ha jól gondolom, akkor ide nem is kell pénzt feltennem ahhoz, hogy tudjak vásárolni, mivel azt a kártyámról veszik le(és persze az a pénz amit kifizetek megjelenik az eladó paypal account-ján, amit át kell magának utalnia, hogy ki tudja venni). Helyt áll az elméletem?
Utolsó kérdésem a fizetés menetére vonatkozna. Ha jól értelmezem, akkor megadom az e-mail címét, az összeget ami mellett kiválasztom a pénznemet és alul én az ebay items-et választanám ki(mivel ebayről szándékozom rendelni) Ha így fizetnék az sikeres lenne?
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
horvathd
aktív tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Elvileg a PayPal My Account oldalán a View Limits linkre kattintva láthatod, hogy milyen limitek vannak. Közülük (ha több van) kiválasztod azt, amelyik esetében elérted határt és a Lift Limits gombra kattintva láthatod, hogy mit lehet tenni.
A személyi, jogsi, útlevél közül biztosan csak az egyik kell, a személyazonosság igazolásához. Hogy miért kérnek számlát azt nem tudom, talán a lakcím igazolásához. Szerintem a lakcímkártyát is elfogadják, ha írsz mellé egy magyarázó mondatot.
-
juliabrilke
veterán
Szép estét!
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a teendő. Elértünk egy adott limitet és most személyit, jogsit és útlevelet kérnek (ebből az utolsó kettő nincs páromnak), ill. számlát. Az összes viszont az én nevemre érkezik.

Ötletek?
-
1010
őstag
ertem,akkor inkabb hozzadok egy kareszt megint
-
cocka
veterán
Nem, csak ha betolsz forintot a top up funkcióval. De így köteles vagy elfogadni a paypal konverzióját(hiszen ebayen a kutya nem kéri forintban a fizetséget), ami magasabb, mint a bankoké (kivétel Citibank), tehát érdemes megadni bankkártyát. Számlaszám meg felesleges, csak a pénzkikéréshez használható.
-
horvathd
aktív tag
Azonnal nem, hanem a PayPal Top Up segítségével fel kell töltened a PayPal egyenlegedet, aminek van pár napos átfutási ideje. (Banki utalás + PayPal feldoglozás).
Szerintem sokkal jobban jársz, ha a kártyát is megadod a PayPalnak, így nem kell mindig feltöltögetni a számládat, és mindig azonnal tudsz fizetni.
-
1010
őstag
udv
tudok ugy fizetni paypal al ebay en hogy csak a bankszmala szamomat adtam meg?
bank kartya nincs meg adva. -
cocka
veterán
válasz
horvathd
üzenetére
Azt értem, de ha mondjuk 3500 Ft itthon és spórol rajta 2000-et akkor ugye 1500-ért kapja meg külföldről, de sokszor 1000 körül van a pk. Akkor ezek szerint 0 és 1000 között mozogna egy ilyen átalakító ára?
Amúgy meg gondolom satás eszközt akar ide-s alaplapra csatlakoztatni, akkor PCI-os sata kártyát kell venni, de mindegy. Vagy külső usb-s satás házat, az átalakítókat ajánlják a legkevésbé.

-
horvathd
aktív tag
Az átváltással nem lesz gond, mert a PayPal a fizetés során kiírja, hogy milyen árfolyamon számol, és összesen mennyi forinttal terheli meg a kártyádat, illetve arra is van lehetőség, hogy az eladó által kért devizában terhelje meg, így az átváltást a bankod végzi el. Azt, hogy melyik a jobb neked, az a bankod oldalán lévő árfolyamokból egy gyors számolással eldöntheted.
-
Kiszemeltem az első cuccot amit megvennék. Nem egy nagy tétel 3.31 $ free shipping, konkrétan egy SATA to IDE konvertáló. Hong Kongból jönne. A kérdésem az, hogy hogyan tudok dollárban fizetni? (Most regisztráltam) Milyen összeggel vált a Paypal? Nem ám nekem 300Ftba számol 1 dollárt...

-
Kakumix
senior tag
válasz
s4hu|SyD^
üzenetére
Elviekben működik
Ez szerintem azért felvet bizonyos morális és biológiai kérdéseket. Vajon gerinced van-é? Vagy a lopás, mások átverése OK? Vagy mit gondolsz, ha hozzájutnál egy ilyen programhoz és sikerülne pénzt csinálnod, akkor a pénz csak úgy terem a semmiből? Nem gondolod hogy valakitől azt éppen elloptad?
Nőjj fel!

-
-
horvathd
aktív tag
@dave93
Elvileg ha van netbankod, és ott látod a zárolt, de nem könyvelt tételeket, akkor már a tranzakció azonosító után ott kell lennie a 4 jegyű kódnak. Elvileg a kód nélkül is lehet már fizetni, de amíg nem adod meg a kódot, alacsonyabbak a limitek.@s4hu|SyD^
Vissza lehet utalni a bankszámlára a PayPal egyenleget. -
Azt hiszem közben megvan: Rámentem hogy Link and confirm your debit or credit card.
Le kellett ellenőrizni az adatokat, terheltek 400Ft-tal. Azt írja 2-3 nap múlva nézzem meg a számlám, és ott találok egy négy jegyű kódot, hogy megerősítsem. Jól csináltam? Hol találom meg ezt a kódot, a közlemény rovatban vagy hol?

-
válasz
horvathd
üzenetére
Köszi mindenkinek!
Most regisztráltam, nevet, telefonszámot, címet kért. Aztán a bankkártyám számát, lejárati dátumát, stb. Hol van, mikor lesz az a bizonyos 400Ftos terhelés? Mi még a teendőm? Azt írja 0Ftom van, pedig a kártyán van 2000Ft. Tudok vásárolni vagy még van teendőm? Köszi
-
s4hu|SyD^
addikt
Valaki hallott erről a Paypal hackos dologról? Mármint nem a más accountja feltöréséről, hanem egy program által a Paypalra tett lóvéról. Elviekben működik, viszont fizetni kell előtte valamennyit, hogy használhasd. Nekem kicsit gyanús.
Paypal-al amúgy nem tudsz pénzt visszautalni a számládra? -
horvathd
aktív tag
Vásárlóként nem kerül semmibe a PayPal használata, azaz nincs havi/éves díja, illetve a vásárlások után sem kell plusz díjat fizetni, csak annyit amennyit az eladó kér az áruért/szolgáltatásért.
Igen, teljesen úgy fog kinézni mintha rendesen ez eladónak fizettél volna közvetlenül.Lassan gépelek.
-
-
cocka
veterán
válasz
Studiossrác
üzenetére
A pin kód nem kell netes vásárláshoz. Tehát az se baj, ha nem írtad fel.
A többi szükséges adat meg leolvasható a kártyáról.
netes hozzáféréshez szükséges adatok
A netbankodnak kb. semmi köze ahhoz, hogy tudsz-e a kártyáddal neten fizetni vagy sem.
mert ha nem az igazi akkor csomagot is válthatok!
Én a helyedben inkább a bankváltáson gondolkodnék.
-
Studiossrác
aktív tag
Jójó, bocsánat a fogalmazásért. Hupsz most olvasom mekkore hülyeséget írtam
(bocsánat telefonáltam
)Szóval nem használtam a kártyámat ezért nem tudom fejből az adatait(pin kód, netes hozzáféréshez szükséges adatok), ezeket 1 papíron őriztem ami gondolom költözéskor eltűnt.... ezért szükségem lesz új kártyára.
Emiatt kérdezem, hogy paypal-hoz mennyire jó az otp junior max, mert ha nem az igazi akkor csomagot is válthatok!(tudva, hogy ennek vannak bizonyos költségei)
-
cocka
veterán
válasz
Studiossrác
üzenetére
Mivel sose használtam a kártyám sikerült eltűntetnem az összes adatomat róla, ezért kérek 1 másikat.
Ennek fuss neki újra mert egyrészt értelme nem sok van másrészt a tagmondatok közt sincs összefüggés, vagyis fogalmazd meg szépen magyarul.
Maradhat ugyanez a kártya fajta, vagy kérjek mást?
Junior Max-osként csak Visa Electront kérhetsz. Mást nem. Illetve igen, átszerződéssel és az új csomag minden járulékos költségével együtt.
-
Studiossrác
aktív tag
Üdv Fórumtársak!
Otp Junior Max kártyámat sose használtam netes pénzfprgalomra, ill paypal-os fizetésre. Most szeretnék Paypal-ra regisztrálni. Mivel sose használtam a kártyám sikerült eltűntetnem az összes adatomat róla, ezért kérek 1 másikat. Maradhat ugyanez a kártya fajta, vagy kérjek mást?
Ha jól láttam ez a kártyatípús tökéletes paypal-hoz, de jó lenne ha valaki aki ért is hozzá megerősítene ebben.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
csoki-
csendes tag
Üdv forumtársak
abba a helyzetbe estem hogy egy külföldi embernek kell utalnom pénzt..
csak paypal on lehetséges és akinek van az segíthetne egy összeget átutalni,,
mastercard kártyát fogad el nekem sajnos nem olyan van, fizetnék az utalásért sűrgőse
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Tehát megint csak konvertál a paypal a maga szörnyűséges devizaeladási árfolyamán és itt persze választani sem lehet mint kártyás fizetésnél, hogy a paypal váltson vagy a bankod. Csak a paypallal fogod tudni az egyenlegeden lévő forintösszeget más devizára váltani! A currency converter talán segíthet megtippelni mennyit kell befizetni, hogy a pénz valóban elég legyen, de a paypalnál sose lehet tudni.

V/