Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
valahonnet nekem ilyen 1-200$/€/£ osszeg remlik nem validalt kartya eseten.
-
Lejárt a régi visa kártyám, és az újat regeltem, de már elfelejtettem, hogy van ez a hercehurca az aktiválással, és gyorsan kellene vennem valamit.
Amíg megjönez a ... négyjegyű kód, addig mennyit enged fizetni a paypal? -
Viewsonic
aktív tag
Nemtudom mért nem tudtam elküldeni a kifizetést de már minden oké vele.
-
Viewsonic
aktív tag
Tudna vki segíteni mi ez a hiba üzenet a paypal accommal?
[link] -
pink75
aktív tag
Ma kaptam, létezhet ilyen?
"Dear member,
As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system. We recently contacted you after noticing an issue on your account.
We requested information from you for the following reason:
We have reason to believe that your account was accessed by a third party. We have limited access to sensitive PayPal account features in case your account has been accessed by an unauthorized third party. We understand that having limited access can be an inconvenience, but protecting your account is our primary concern.
Case ID Number: PP-478-690-666
This is a third and final reminder to log in to PayPal as soon as possible.
Once you log in, you will be provided with steps to restore your account access. We appreciate your understanding as we work to ensure account safety.
In accordance with PayPal's User Agreement, your account access will remain limited until the issue has been resolved. Unfortunately, if access to your account remains limited for an extended period of time, it may result in further limitations or eventual account closure. We encourage you to log in to your PayPal account as soon as possible to help avoid this.
To Login, please click the link below:
https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/?cmd=_contact
We thank you for your prompt attention to this matter. Please understand that this is a security measure intended to help protect you and your account. We apologize for any inconvenience.
Sincerely,
PayPal Account Review Department----------------------------------------------------------------
Copyright (c) 1999-2008 PayPal. All rights reserved.PayPal (Europe) S.r r.l. & Cie, S.C.A.
Socit en Commandite par Actions
Registered Office: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 118 349PayPal Email ID PP666"
-
pentium4
senior tag
egy kis segítség:
Dear (contact person or company's name):
On (date), I purchased a (name of the product or service, with serial or model number) at (location and other important details of the transaction).
Unfortunately, I have not received the product (or service).To resolve the problem, I would appreciate your assistance in opening an investigation regarding why the product (or service) has not been received (or performed).
I look forward to your reply and a reasonable resolution in a timely fashion to my problem and will wait until (set a time limit) to contact you again on the progress of the investigation.
Please contact me at my address or by phone at (you home and/or office numbers with area code) or by e-mail at (your e-mail address) with any questions that will assist you in the investigation.If I don't hear back by (set a time limit) you leave me no choice but to proceed immediate legal action for the return of my money.
Along with the immediate legal action I'll file a complaint with (seller's or company's state attorney general), your state attorney general and a police report with (seller's or company's city, state) police department. I'll also report you at the Internet Crime Complaint Center (IC3), the Federal Trade Commission's Consumer Protection Response Center, and the United States Postal Inspection Service for Mail Fraud (if the fraudulent activity involved the US Postal Service) as well.Regards,
(your name)
(your address
(your city, state, zip code)
(your e-mail address)ez egy formalevél, ha baj van és az eladó baszik válaszolni/segiteni!
ezt az eladónak kell elküldeni, a zárójelben lévőket átkell irni a megfelelőre, ez angolul van benne, de nem kell hozzá nagy angol tudás hogy leforditsuk és költöltsük a heléyes adattal!
ilyen levélre az eladók 95% a válaszol, ha nem irni kell valamelyik szervezetnek, amiket belinkeltem!
remélem tudtam segiteni!
további napot!P4
-
pentium4
senior tag
igen, van ilyen, itt vannak a linkek:
Internet Crime Complaint Center (IC3)
Federal Trade Commission
én azt ajánlom hogy az IC3 nak irj, vagyis még ne írj, hanem írd meg az eladónak hogy beszéltél az IC3 nevű szervezettel akik készséggel fogják kivizsgálni az ügyet ha nem teljesíti a megrendelést! ha erre se válaszol akkor írni kell nekik, attól biztos meg fog eredni a nyelve az eladónak, de reméljük elég csak megijeszteni őket!P4
-
tukko1
aktív tag
Szevasztok! Augusztos 28.-án vettem valamit az ebay-en de mostanáig ne küldték (6000 forintomba került), már 3 üzenetet írtam az eladónak, de semmi, vissza se írt! Már le is mondtam róla mikor beugrott hogy itt olvastam, hogy valahogy vissza lehet szerezni a pénzt a paypal oldalán! Biztos sokszor leírtátok már, de valaki elmondaná nekem pontosan mit csináljak? Lehet priviben is vagy ide is!

-
magi20
senior tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
nekünk 5 napja limitálták,és 175000ft áll ott.
Könyörgöm valaki segitsen abban hogy::::::: az normális hogy eladunk pár cuccot,megkapjuk a pénzt,ki akartunk fizetni 117000ft-ot a bankszámlánkra.
erre közli rá 2-3 órára hogy limitálták az accot,1500ft költséget felszámoltak,a hétszentség faszát is feltöltöttük és 5 napja várunk.felhivtuk őket mondták minden rendben van,erre ma irják hogy töltsük fel a tracking infot,meg a supplier contact infot,amikor használt cuccokról van szó.Olyan szinten hülyének nézik a magyarokat gyerekek,hogy az valami fantasztikus.-és közbe használják a pénzemet,forgatják,és ők vannak felháborodva,ha valaki ir valamit nekik.
Bár ez is hülyeség mert a generált faszszopó mailejiket tudják csak küldeni.
Hétfőn fel lesznek hívva,és esköszüm ha nem utalják el,feljelentem őket.
valaki tud ebben segiteni,milyen külföldi szervezet van erre?Hülye köcsög faszszopó banda
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok, egy olyan problémám lenne, hogy kb egy évvel ezelőtt aktivan használtam a paypalomat, és azota pedig nem. Most szerettem volna használni, egyfelől elég muris, hogy megnézem, hogy mennyi lenne a küldés, majd 3 percel később 205-ről átugrik 212-re a dollár, de mind1, rányomtam, hogy kifizetés, és ilyet írt, hogy Your account is limited. Aztán utána 3 lépést kellett megcsinálni, hogy ujra aktiválják vagy nemtom mi. 3.ként vmi lakcím ellenörzés kellett, és énazt választottam ,hogy képet töltök fel. lefényképeztem a személyim, és a lakcym kártyám mindké oldalát, feltöltöttem, és kész. Most azt írja, hogy in progress. Jól csináltam, vagy nem?
Nagyon fontos lenne elküldenem a pénzt, de nem működik. Esetleg volt vkinek hasonló dolog? 

-
MEKK
aktív tag
Hali.
Az honnan lehet tudni hogy a paypal vásárláskor milyen árfolyamon váltja át a forintot usa dollárba?
-
pentium4
senior tag
azóta nem léptél semmit????
ne viccelj már, ha ennyire szarsz a dologra akkor hagyd a fenébe, amikor irtam már akkor egyből lépni kelett volna, nem pöcsöplni itt 1 hónapot vagy mégtöbbet, igy felmerül a gyanu hogy lehet te vagy hunyó, amiért eddig nem intézkedtél!
sztem búcsut mondhatsz a pénzednek, amit megis érdemelnél!P4
-
dc
tag
hello,
korábban már leírtam hogy ebay.de n kedden füzettem ki két meccsjegyet, kértem az eladót h express el küldje ( privát mail ben) , meg is ígérte h azzal küldni.
Német oldal szerint az express 94%-a 2 napon belül megérkezik, és nem is olyan drága hisz a jegyeken nincs súlya meg térfogata.
kedden füzettem ki , hétfőre kellett volna megérkeznie, de kedd reggel érkezett (aznap volt a meccs, csak nem értünk voltna ki mire hozták) és nem expressel küldte.
eladó kussba van azóta, ezért szeretnék egy PayPal claim -et csinálni, csak nem tudom mit írjak. arra gondolta ha azt írom hogy nem érkezett meg időben keveseb esélye van hogy visszakapom a pénzem ( mert talán rákenik a postára .. ilyenek ), inkább célszerűbb lenne azt írni hogy nem volt semmi a borítékban, ( ez hazugság, de ezzel kaphatom vissza a pénzem amit jogosan követelek a bunkó eladótól ) . privát email ben kértem hogy express el legyen, nem ebay en keresztül, nem tudom számít e ez.
szeritetek mit írjak?
-
orangez
csendes tag
Hali!
Kb 1 éve használom a paypalt ebayes fizetésre. Nem tudjátok miért van az hogy most ki akarok fizetni valamit, és ezt dobja hibának: "You may not use MasterCard to fund this payment. Please add a different type of card or use a bank account."
Ami a vicc az egészben hogy mást ki tudok fizetni. Ma vásároltam angliából, fizetés ok.
Kifizetném a kínai árut
és ez a hibaüzi. Írtam a paypalnak, de ctrl+c ctrl+v -ztek valami baromságot hogy töröljem a cookiekat. Persze megvolt, 2 gépen is próbáltam, mobilnettel is, adslel is, tűzfal nélkül... Heelp pls! 
-
Rick4
félisten
ez butaság....a 10$-t nem Te írtad rá, ezért nem téged terhel a felelősség, ennyi. Mi értelme lett volna féltéglát beletenni a csomagba, ha normál körülmények között a csomag rendesen megérkezik, ott meg úgyis kiderült volna azonnal...arra nem játszhatsz, hogy a 3500$-ért féltéglát küldesz, és úgyis elvesztik a csomagot..
-
eddy15
tag
Sziasztok?
Valaki leírná, hogy hogyan kell regisztrálni a www.paypal.com -om? Előre is köszi a segítséget!
-
magi20
senior tag
válasz
pentium4
üzenetére
hát jó lenne a kérdés csak az hogy eredeti számlát kérnek-e a cuccokról,mert az nincsen." rem érted" semmi gond nincsen velük.
bár ez esetben szerintem ez mellékes kérdés vagy infó.
ezt a 50k minuszt nem értem.
Újra elkéne adnom valakinek hogy visszatudjam fizetni a 700k-t.
ha visszaküldik legalább van erre lehetőségem,ha nem és a csomagot is elbuktam akkor gáz.Meg a másik kérdés,hogy miért nem küldik vissza????????????---ez szerintem ott valakinek megtetszett,és hazavitte.-jah és hogy rónak-e ki rám birságot????a 10usd miatt.
a fedex-es csaj mondta hogy mindegy mit irok rá,mert ezeket a kissebb tömegű csomagokat sosem fogják meg.
-
pentium4
senior tag
ezis tény, azt a kur..t aki meg azt mondta hogy elég a 10usd elkell kapni és megfenyegetni hogy feljelented, másik, meg én a helyedbe inkább kifizetném azt a 30000k-t hogy visszaküldjék a csomagot és akkor igy 50k minuszba leszel a -700k helyett!
én tudok még egy utat, amerikába van egy szervezet aki az fbi al dolgozik együtt és a netes vásárolásokkal és annak problémáival foglalkoznak, engem is ha átbasznak mindig irok neki egy mail ha nem teljesitek akkor szólok X Y nak és fel lesz jelentve a geccbe, most nem találom ezt a levelet, de havertól este megkérdezem és akkor velük vedd fel a kapcsolatot, ők tuti fognak majd segiteni!P4
-
Rick4
félisten
Kérdezheted, de eből a szempontból lényegtelen, odakint él, ebay-ezik, és heti 25-30 csomagot küld. ezért mertem hozzáértőnek nevezni..
azt mondta, a fedex a hunyó, ők vállalták a csomag szállítását, ami ugye a kézbesítéssel fejeződik be. ennyi.. nem teljesítették, ebből vagyoni, s nem vagyoni károd is származott, beperled őket 2.5 millára és kész. -
magi20
senior tag
köszi az irásokat.
nem gondoltam volna hogy a fedex a világ legnagyobb csomagküldő szolgálata ekkora egy noob banda.jövő héten komoly lépéseket fogok tenni,mert irt a paypal hogy szerintük az a normális ha mindent én bukok,és fizessem be mert befognak perelni.----vagy küldik rám az oroszokat,mert igy is az IGOR irt.:-)
hát ha per lesz,akkor remélem hogy elhuzodik annyi ideig,hogy el is évüljön.
egyébként én ezt nem tartom egy normális dolognak,hogy szerintük ez normális,és senki nem segit szart sem.
fedex leszarja, memphis vám.---azok csak röhögnek,paypal leszarja.-------ebay-ről ne is beszéljünk,azok alapból leszarják.kezd eldurvulni ez a világ nagyon.
annyit kérdezhetek,hogy azt ki mondta hogy visszakellene hozatniuk a csomagot????
jah a vicc,ha ezt kellene hogy tegyék,elviekben a visszautat is ami 30k nekem kéne fizetnem,és akkor sem vagyok kisegitve,mert még1x-er nem küldeném el annak aki meg akarta venni,vagyis elvileg megvette. -
Rick4
félisten
Nos, egy hozzáértőtől azt az infót kaptam, hogy a cuccot a fedex hozassa vissza neked, ha már kézbesíteni nem, tudják, a vámügyintézés meg ugye szintén az ő dolguk lenne... fel kellene velük vetetned egy jegyzőkönyvet erről az egészről. Fizettél a szállításért, amit nem teljesítettek.
persze ha megoldódik, írd le, hogy történt..
-
Rick4
félisten
ha ráirom a 3500 usd-t,akkor fizetek kb 180-200000-et a fuvarért...szerintem tisztázni kellett volna eladóként, hogy ha ráírod, ennyi lesz a posta, és így kell eldönteni, hogy tetszik-e a cucc vagy sem...Ez mindenképp szopás, de gondolhattad volna, hogy ha baj lesz, akkor a ráírt érték alapján állapítják meg a kártérítés mértékét is, nem?
-
Rick4
félisten
kb 20ezerért lehet venni egy olyan GPS-t, ami sim kártyával sms-ben nyomja a helyzetét, akár percenként...vélemáényem szerint nem lenne nagy okosság belerakni egy atm autoamatába, és el lehetne kapni a kitépkedős csókákat 15 perc alatt, de persze ez az okosoknak nem jut eszébe.....

-
cocka
veterán
Hát ez durva. Az ilyen esetek elkerülése érdekében (már ha lehetőségem lenne rá), beépítenék a csomagba valami chipet, ami online követhető lenne. Ha nem tudnának róla, hazudhatnának mint a vízfolyás, azért mégis lenne valami bizonyítékféleség a kezedben.
De legalább is tudni lehetne hol kell keresni azt aki felelősségre vonható a csomag eltűnése miatt. Az más kérdés persze, hogy e bizonyíték birtokában hogy tudnád érvényesíteni jogos követeléseidet.
A UPS vagy DHL nem lett volna jobb esetleg?
-
magi20
senior tag
Leirnám a story-t:
Küldtem egy 3500Usd értékű csomagot az USA-ba egy olyan embernek akinek 3000 pozitivja volt.Általában mindig vásárolnak.Le is tudtam ellenőrizni a tagot egy holland ismerős révén,igy biztos voltam hogy vele nem lesz baj.
A csomag szerver memóriákat tartalmazott. a 3500USD-t paypalon küldte,amit szépen withdrawoltam is magamnak. AZ ebayre nem tettem fel,mert nem volt kedvem még az ebaynek is fizetni vagy 150 dollárt,vagy amennyit elraknak,meg mondom ugyis mindegy,ha igy is megveszi és kifizeti.
A csomagot a FEDEX-el küldtem. igy is fizettem vagy 20000ft-ot a küldésért,és a kiscsaj mondta hogy teljesen mindegy mekkora értéket irunk rá a csomagra,fedex packot soha nem állitanak meg,és nem vizsgálják meg.-ERRE ő ráirt 10USD-t.
juniusban küldtem el,és azóta is a MEMPHISI-vámnál van lefoglalva a pack.egyszerűen semmit sem lehet elérni.Nem mondják meg miért foglalták le a csomagot:
1: amit fedex mondott: nagyobb az értéke mint ami rá volt irva,és küldjek valami igazoló akármit,amin kiderül mekkora az értéke.
2: feketelistán van a tag akinek küldtem,ő válltig állitja hogy nem.amire sikerült jutni:::: kb 10 telefonhivás után amit 2 hó után kaptunk meg (telefonszámot) a memphisi vámon köritenek.soha nem tud senki semmit 15-20 percekre megváratnak,majd holnap hivjuk fel,meg nincs meg a csomag.
Jah a csomagot megpróbálták elsibolni is,ha eddig nem tették meg.
Közölték hogy lejött róla a fedexes lap,és nem tudják beazonositani.3 hetembe került mire elmagyaráztam hogy milyen a csomag,mi van rárirva,mi van benne.Közben a tag,akinek küldtem visszakérte a paypalon chargeback-el a pénzt.Jelenleg a paypalos számlám -700000ft-ba van.A paypal küldözgeti a buzeráns generált leveleit,a fedex nem segit,a vámon meg valaki hazavitte.
Küldtem tértivevényes levelet,hivtam őket,faxot küldtem nekik. Egyszer sem válaszolnak.semmire sem.
Jah a slussz poén,hogy::: mivel a paypal egy balfasz cég,és a magyarokat csak cseszegetik,ezért: a srác visszakapta a pénzt,ebben az esetben azonban van valami olyan paragrafus,vagy szabály,hogy amennyiben én elküldtem a cuccot,és ővagy usa miatt ez ott ragadt,akkor az igaz hogy a srácnak visszautalják a pénzt,de 2-3 hó után visszakellene kérniük a srác bankjától,és neki kellene intáznie az ügyet.
Kaptam egy levelet a paypaltól,hogy a srác bankja ezt elutasitotta,igy én fizessem vissza.
Irtam nekik hogy bekaphatják.Valószinűleg fel fognak jelenteni,vagyis a paypal.
de:::: ők elviekben egy kockázat cég 20-30-40-ből van 1-2 ilyen eset.
Kérdés?????????????????????meddig az én kötelességem , hogy a csomag odajusson.-addig hogy feladtam????-és bebizonyitom hogy mi volt benne?,vagy addig hogy a cimzett megkapja.na erre varrjon valaki gombot.
Persze lehet mondani nem 10 usd-t kellett volna ráirni: 1: csaj mondta 2: hungary-vagyunk.
Jah ha ráirom a 3500 usd-t,akkor fizetek kb 180-200000-et a fuvarért:-)Jah fedex semmit sem segit,hihetetlen egy banda.-addig eljutottam hogy az osztályvezető tudná nekem igazolni hogy a memphisi vám közölte vele,hogy tényleg a memók vannak benne,jah 25kitt memó.-de őt azóta kirugták,vagy elment........................................-mert ugye ha paypal beperel engem,akkor hogy bizonyitom hogy nem mást tettem a csomagba.
Azért az szerintem tutira nem normális: hogy én bukom a 3500usd-t bukom a postaköltséget, bukom az addigi telo,meg egyéb költséget,és bukom a csomagot,mert nem küldik vissza,és bukom azt amennyiért megvettem a csomagot.
ergo keletkezett 1,5 millió károm.
Persze,ha visszautalnám paypalnak.
Jah,és az ebay,és a paypal semmilyen körülmények között nem védi az eladó érdekeit.Ha valaki azt mondja hogy nem kapta meg a csomagot,és indit egy resolve-t,akkor 100% hogy visszakapja a pénzt.
Miután ha valaki levélpostai küldeményként külld valamit külföldre,hiába küldi ajánlottan,egy kalap szart sem ér ,mivel sehol nem lehet leellenőrizni. -
dc
tag
Helló!
kb. 300 euró t kell németországba utalnom, és az a gond hogy ez a pénz nekem euróban van meg,
tehát ha utalni szeretném akkor vissza kell váltanom forintba utánna tudom csak feltenni a forint alapú számlámra és utána megint váltani kell vissza euróba ha pl. moneybookersel vagy paypal al utalok?Van rá mód hogy megusszam ezeket az átváltásokat?
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Bankkártyád van hozzárendelve. A bankkártyaszám meg a számlaszám az két külön dolog.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem utal egyből, hiszen nem tudja mi a bankszámlaszámod. Ahogy írtam a FT számlára utalást a withdraw funds alatt tudod megcsinálni. (24 számjegyű magyar GIRO bankszámlaszám kell neki)
-
kano
nagyúr
válasz
Zozzant
üzenetére
Pedig valószínűleg ugyanaz az árfolyam lehetett(nem kell 3 napig csak a zárolás és a könyvelési napnak az árfolyama kell, hogy azonos legyen). Amikor zárolják az összeget akkor nyilván csak az aznapi árfolyammal tudnak számolni. Viszont a tényleges fizetés mondjuk 3 nappal később történik meg akkor miért számolnának a 3 nappal ezelőtti árfolyammal? Nyilván amikor a tényleges fizetés megtörténik akkor fognak még1x számolni az éppen aktuális árfolyammal. De ez teljesen normális szerintem.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
-Elfogadod a fizetést és HUF-ba konvertálod (a paypal saját, nem túl kedvező árfolyamán)
Ezt akkor válaszd ha a pénzt a saját FT számládra szeretnéd utalni. (withdraw funds)-Elfogadod a fizetést euroban és € egyenleged lesz belőle a Paypal számládon. Akkor érdemes ezt választani, ha €-ban tervezel vásárlásokat és el tudod költeni ezt a pénzt. Így a Paypal egyenlegedről közvetlen fizethetsz €-al és megúszod az €->HUF HUF->€ konverziós költséget.
-
Winner_hun
félisten
Küldtek nekem PayPal-re pénzt, melyiket érdemes választani, melyik mit csinál?
Accept this payment and convert it to xxx HUF.
Accept this payment in Euros and create a balance in this currency.
-
Kalipszo
újonc
Sziasztok!
Már többször próbálkoztam a PayPal számláról az utalással de eddig nem sikerült, vagy elég rosszul csinálok valamit.
[P][/P]Főként az ebayn vásárolt dolgokat szeretném róla fizetni, de mindig kiírja, hogy a kártyám 2010.01 lejár és nem tudják hozzá kapcsolni a fizetést.
[P][/P]Ha lehet segítsetek, mert én már nem bírok vele.
Most megcsináltam a Businesst is de nem látom a limitemet, már sokszor azt sem tudom mit hol találok meg rajta.
A kártyámhoz Euros és Forintos számla is van hozzá rendelve. Elméletileg bármelyikről kell tudnom fizetni. Vagy nem?
Előre is köszi nektek!
-
Scotch
csendes tag
válasz
Zozzant
üzenetére
Thanks

a gyakorlati tapasztalat is ez? Haszáltátok mát?
Ami érdekességet tudok az AMEX-ról, hogy ha ezzel fizetek egy termékért, és az a termék sérül, esetleg elvész, akkor 250 euróig kártérít a hozzá tartozó biztosítás alapján.
Találkoztatok már olyan esettel, amikor az AMEX ilyenért kártérített? -
Scotch
csendes tag
Sziasztok,
AMEX kártyával használható a PayPal?
American Express (AMEX) Blue (hitel)
-
Rick4
félisten
Ezen én már rég túlvagyok, ki is van lőve minden olyan, ahol nem tudom előre, mennyi lesz a termék ára, ide oda ekkor akkor könyvelgetünk, ez nekem nem buli. Ha még több is, akkor is ki tudom számolni, hogy akarom-e vagy sem. De az, hogy 2-3 nap múlva könyvelük az nagyon nagy gáz, akárhogy is nézem...Mindegy, ma elővettem a számlakivonatot, akkor még épp jól jött ki a dolog, nem volt ennyire durva az árfolyamváltozás, egy 5 ezres termék esetében is 50-80 ft volt az eltérés a paypal váltás, és a ténylegesen levont pénz között, úgyhogy ez akkor belefért. Majd akkor lesz érdekes ezzel játszani, ha elkezd lefelé menni az árfolyam, megveszek valamit, és a hártom nappal később érvényes alacsonyabb árfolyamon fogom végülis kifizetni. De egyébkét feleselges vesződni vele.
-
cocka
veterán
válasz
CollectoR
üzenetére
Amennyiben nem a paypalt hatalmazod fel, hogy forintra váltson, úgy a bank és a kártyatársaság fog váltogatni.
Ez utóbbi esetben az összeg zárolása és a levonás között akár 4-5 nap is eltelhet, de általában mindig a levonást megelőző napi árfolyam a mérvadó. (legalább is CIB-nél)
Hogy más bankok hogy működnek arról tessék a bankban érdeklődni.
-
CollectoR
aktív tag
Egy kérdés. Ha október 20-án, azaz tegnap előtt vettem ebayon valamit paypallal, akkor még aznap, az aznapi forint-dollár árfolyamon történik az átváltás ugye? Mert a bankszámlámon érdekes módon a nem könyvelt devizaátutalásoknál 50 k helyett (amennyibe az adott termék került október 20-án, a paypal szerint is), 55k van írva. Most akkor 5k az hova tűnik? Hacsak nem a mai árfolyammal számolta át újra a rendszer, de azt nem hiszem, mivel tegnap előtt teljesítve lett a paypal szerint a fizetés. Kérdezősködjek a banktól?
-
cocka
veterán
Na a hevesen ingadozó árfolyamokra való tekintettel visszaszívom amit előzőleg írtam, mert mikor tegnap ránéztem az erstés árfolyamokra egyik-másik még az OTP-énél is jobb, amit eddig ugyebár nehéz volt alulmúlni.
Ugyanakkor egy tanácsot tudok adni:
Vásárlás pillanatában a conversion options átállításával megnézed, hogy mennyibe kerülne a cucc forintban, aztán az eredeti árat megszorzod a számlakonverziós devizaárfolyammal és amelyik a kevesebb azt hagyod jóvá. Persze nem garancia, hogy az majd két-három nap múlva is ugyanolyan lesz, de talán támpontnak nem utolsó.
-
Rick4
félisten
ó, már rég visszatértem a paypalos váltásra....főleg azért, mert mondjuk elvásároltam 1200$-t, és először levont a bank érte x forintot 168-as árfolyammal, madj napok múlva eltűnt róla 5ezer, 8ezer, stbstb. Mint említettem, napi szinten vásárolok, így ugye az eltűnt összeg nem köthető egyik vásárláshoz sem, de az a nagyon nagy baj, hogy a bankban sem tudták megmondani, hogy akkor ez most hogy is van. Vagyis vásároltam valamit, és a bank sem tudta megmondani, hogy az nekem mennyibe került...

-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki hogy fizet a paypalon keresztül, (paypallal váltat, bankkal váltat, létezik-e valakinek pl $ alapú számlája, amire be is fizethet $-t, és akkor onnan $-ban megy a pénz a paypahoz, stbstb. Ugyanis nekem mindent $-ban kell fizetnem, és mostanában eléggé elszállt az árfolyam, ma este 5 körül megnéztem a paypal váltást, 212 volt, most 8 körül már 219,41 ami azért annyira nem tetszik. Jelenleg egy erste-es mastercard van regelve a paypal acc-hoz, oda beteszem a pénzt (forintot), palpalon belépek, "fizetek", de ez a banknál vásárlásként van lezongorázva, jön is az sms, ennyi, sosem volt gond vele, ezeken kívül külön pénzlevonás nincs. Próbálkoztam a múltkor (kb 2 hónapja) más módszerrel, akkor a bankom váltotta át a pénzt, és már $-ban küldte a paypalnak, amikor az sms-t megkaptam, jónak tűnt, csak utána kiderült a turpisság, megvettem valamit 100$-ért, ez a paypalnál lett volna 17500 ft, a bank dobott rá egy 17200-as árat, mondom legyen, megvettem, utána napok múlva tűnt el a pénz a számláról, de mivel havi szinten több százezret vásárolok el, a relatíve jelentős pénzforgalom miatt nem volt követhető, hogy mennyi, utólag derült ki, hogy a bank korrekten 2-3 nap múlva könyvelte le a dolgokat, és az akkori árfolyammal számoltak, utólag ez több tízezer forintos bukta volt.... Persze, hogy rosszul jártam. -
kaller1
veterán
Küldtem 1 USD-t paypalon,erre jön az sms értesítő a bankomtól,hogy "Vásárlás 1 HUF"
Most ilyenkor mi van? A Paypal Transaction Details-nál 1.00 USD szerepel,nem 1 Forint...
Megjött az email értesítő is,abban is 1.00 USD van.
-
dc
tag
-
cocka
veterán
Hát szerintem ez totál egyértelmű.
1. Kaptál 17 euró pénzvisszatérítést
2. ezt 2 lépésben átkonvertálta a paypal forintra (az ilyeneket azért lehet mellőzni, főleg hogy a bankod jobban vált)
3. a forintos paypal egyenlegeden jóváírt pénzt jóváírják a kártyaszámládon. Ennyi.Vagyis a pénzt a kártyádhoz tartozó folyószámlán kéne keresni x nap elteltével.
-
dc
tag
hello,
utaltak a paypalomra 17 euró t pár napja, de nemtudom hol lehet ez a pénz.
Oct. 17, 2008 Refund Completed Details €17.00 EUR
Oct. 17, 2008 Currency Conversion Completed Details -€17.00 EUR
Oct. 17, 2008 Currency Conversion Completed ... 4,224 HUF
Oct. 17, 2008 Credit to Credit Card Completed Details -4,224 HUFez alapján ?

-
Djroberto
tag
sziasztok,lenne egy olyan kérdésem hogy:
ha a német ebayre lett regisztrálva az ebay account,és van hozzá kapcsolva egy paypal account is,amin van pénz is,akkor hogyan lehet a paypalról kifizetni az ebayes account balance-ot?Mert bankkártyáról akarja levonni,azon sajna most nincsen pénz,igy nemtudja,de a paypalról meg nemtudom kifizetni.
-
varga911
senior tag
Sziasztok,
Most fizettem be 12000Ft-ot a paypal accountomra, a Top Up Account menüpont adatai szerint. Mi a tapasztalat, átlagosan mennyi idő alatt lesz rajta ténylegesen a pénz?
Üdv.

-
lajo
senior tag
Hy!
A cibezz internetkártyám aktiválva van, a netbankban is benne van, van rajta 600 huf és még mindig kiadja a hibaüzenetet a link creditcard-nál.
Valakinek van ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- Samsung Galaxy S23 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és ez a hibaüzi. Írtam a paypalnak, de ctrl+c ctrl+v -ztek valami baromságot hogy töröljem a cookiekat. Persze megvolt, 2 gépen is próbáltam, mobilnettel is, adslel is, tűzfal nélkül... Heelp pls! 

Szóval lehet, hogy néha jobban jársz, ha a paypallal váltatsz.
V/