- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoftbazár
újonc
Sziasztok, azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy amennyiben PayPalon keresztül is vásárolnak tőlem nem fizikai terméket (Szoftverkulcsot) és erről értelemszerűen állítok is ki e-számlát, mi az eljárás egy NAV ellenőrzés során?
Az addig oké, hogy belenéznek a számlázó rendszerembe (Billingo). Látják, hogy az egyik számláért PayPalal fizettek. Belenéznek a PayPal fiókomba is? Esetleg kérik, hogy a tranzakció adatait X napon belül küldjem el vagy hasonló?
Köszönöm
-
lehella
senior tag
Köszönöm a válaszokat, ha sikerrel és jól jártam jelentkezem majd
-
válasz
lehella #40393 üzenetére
A legfontosabb a PayPal-on ugye van € egyenleged?
A bankszámládra való kiküldés az teljesen ingyen történik, tehát a feltételed teljesül.
Ami egy kicsit tekervényesen problémás mert a PPnem pénzváltó cég, nem bank az hogy mennyi forintot kapsz x €-ért. Ilyenkor a banki devizavételi árfolyamhoz kell viszonyítanod, amit a számlák közt mozgatva ad meg a bankod.
A példa mostani árfolyamokkal.
PayPal-on van 200 €-od azt kiküldve a bankszámládon lesz 67 994 Ft. (1 EUR = 339,9708 HUF)
Ha lenne lehetőséged a bankszámládon mondjuk nekem Erste bank esetén átváltani, akkor a 200 €-ért 68536 Ft-om lesz, 342.68 Ft/€. Mivel díja van ezért a tényleges árfolyam 334,18 Ft (66836 Ft a nettó, ami kevesebb min a PP)De egy az egyben nem lehet hasonlítani adott esetben a banknál vannak más díjak, például konverziós költség ami az Ersténél 1700 Ft, azt le kell vonni a megkapott összegből és így lenne egy talán viszonyítható árfolyamod.
-
lehella
senior tag
Remek, akkor ezt valahogy elszúrták a kereskedőnél
Online nem vásárolnám el, viszonylag sok pénz (szállás visszatérítés). Nem tudok egy bankkártyát aládobni valahogyan és revolutod díjbekérővel kifizetni? Ha utalás, akkor melyik éri meg jobban? Magyar számlára átküldeni, vagy Revolutos € számlára?
-
válasz
lehella #40386 üzenetére
Akkor valami nem jó, mert ha kártyáról ment és az lesz visszatérítve akkor azt olvasod hogy oda lett továbbítva.
Neked akkor refund névvel küldték vissza a pénzt az egyenlegre, azért van függőben mert a pénz még nem ért hozzájuk.
Ezt nem tudod a Revolutra visszaküldeni. Vagy hagyod az egyenlegen és elvásárolod vagy kiküldöd a forintos bankszámládra (gondolom magyar PP regisztráció) amii a fiókhoz hozzá van rendelve, ekkor a PayPal automatikusan a napi árfolyamán forintra váltva utalja ki. -
-
válasz
kovbela10 #40382 üzenetére
A bankod az vissza tudja kérni a pénzt még ettől függetlenül. Ha a PayPal számla történetben benne vannak ezek a vásárlások, akkor a címzettnek is célszerű üzenni.
Mindhárom dispute-ra ugyan azt válaszolták?
Itt azért nézik azt is hogy a használt ip cím tartomány az köthető-e az adott PayPal fiókhoz, mert ha perui vidékről vásárolnak úgy hogy te nem vagy ott az azért egy picit gyanús. -
kovbela10
csendes tag
Sajnos nem volt kétlépcsős, nagyon régen állítottam be a fiókomat, csak a jelszavam cseréltem olykor. Azóta válaszolt is a Paypal. Annak ellenére, hogy ők maguk is jelezték felém a visszaélésszerű vásárlást, elutasították a panaszomat, ügy lezárva, mert szerintük minden rendben a kifizetéssel. Egyébként egy Xsolla nevű orosz cég a kedvezményezett. A bankomnál már megreklamáltam, kivizsgálják a történetet. Mit lehet még tenni? Tudom a Paypalnál ezt a továbbakban még vitatni?
-
válasz
kovbela10 #40380 üzenetére
Nem volt akkor ezek szerint kétlépcsős azonosítás a PayPal fióknál? A PayPal számlatörténetben ott vannak a levonások?
A rendszeres levonásokhoz sem került be tétel ami most aktivizálódott?
Akkor remélem elindítottad a PayPal-on a tételekre a jogosulatlan kifizetés dispute-t is
Abban igazad van hogy kártya adathoz ha tényleg a PayPal azonosítódat szerezték meg nem férnek hozzá. De ha a kártya adataidat szerezték meg akkor nem igazán tudod a tiltást elkerülni. -
kovbela10
csendes tag
Sziasztok! Biztos van 1 éve, hogy használtam a Paypal accountom, de azt is csak megbízható, nagy szolgáltatóknál. Viszont ma 3 részletben 50 ezret lenyúlt egy kínai nevű cég a bankszámlámról a Paypalhoz csatolt kártyámon keresztül. Persze a jelszót azonnal megváltoztattam, abba is maradt a levonás, maga a Paypal, de én is jeleztem külön a visszaélést, valamint a bankszámlám is kiürítettem és ijedtemben átutaltam mindent egy másikra, amihez azonban nincs kártyám. A kérdés az, hogy feltétlenül tiltassam le a kártyámat? Ha a paypal jelszavam meg is szerezték, a kártyaadaim elvileg nem tudhatták meg. Szopás lenne a tiltás, mert míg nem kapok újat, nem tudok fizetni, alig maradt nálam készpénz, bankfiók messze van, nem akarok szabadsagot kivenni ezert. Köszi!
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
nem vagyok jártas a Paypallal, azt szeretném kérdezni, ha volt egy Revolut kártyás vásárlásom Paypal díjbekérőre, majd most visszautalták a pénzt, azt úgy látom hogy a Paypal egyenlegemre menne rá (még függő tranzakció). Hogyan tudnám Revolutra visszatenni a legolcsóbban a pénzt, vagy oda megy majd automatikusan? -
Occon adom
aktív tag
válasz
balinlin #40375 üzenetére
Nem kellett sztornózni, az eladó magától visszatérítette a vételi összeget, ( Német DHL szállitási összegnek 10 eurot, adott meg , más eladó 15 euros áron szállitatja, erre az eladó visszatéritett)
de a paypal primitív áron adta vissza a pénzem, ami bár összegre ugyanannyi, de az árfolyamba rosszul jártam. -
balinlin
senior tag
válasz
Occon adom #40373 üzenetére
eBay oldalon csak egy hozzávetőleges huf összeg szerepel, gondolom kb középárfolyam alapján.
A PayPal meg nagyon régóta rosszul vált. Szerintem has még lehet akkor sztornóztasd az egész vásárlást és utána a megfelelő beállítások alkalmazása után újra meg lehet venni.
lehet nem butaság valamelyik fintech kártyás szolgáltatót is használni, ekkora összeg esetén különösen -
FerNandor
őstag
válasz
Occon adom #40370 üzenetére
Szerintem nem lett átállítva a konverzió, hogy PayPal helyett a kártyád kibocsátója váltson. A szakik talán majd tudnak segíteni, de max sztornózod és megveszed újra, ha lehet ilyet egyáltalán ilyenkor.
-
válasz
Occon adom #40370 üzenetére
Ha ezt nem csinálod meg előre Összefoglaló 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva vagy fizetéskor nem állítod át, direkt felhívják rá a figyelmed, akkor ezzel nem tudsz mit csinálni, adottak voltak az átállítási lehetőségeid.
A saját bankod kártyás deviza elszámolási árfolyamát nézd, a többi bank nem számít.
Nem írtad melyik bank, milyen kártya és mennyi milyen devizában lett fizetve.
Azt is tudd hogy az zárolás, sms a fizetésről az más banki árfolyammal számolódik mint a tényleges levonás.
Az én bankomnál az €-ot 355.75 Ft áron, míg a $-át 327.79 Ft áron számolja vásárláskor, a PayPal-nál most az árfolyamok € az 371,64 Ft a $ pedig 342,58 Ft vásárláskor.
Az OTP tegnap 357,48 - 358,28 közt mozgott ez az árfolyam.
A Budapest Bank meg 360,69 Ft / € és 334,30 Ft / $Biztos hogy nem bankod tréfált meg?
-
Occon adom
aktív tag
Üdv!
Volna egy csúnya problémám. Tegnap vásároltam egy terméket, melynek ára szállitási költséggel együtt volt az EBAY oldalon 191 000Ft, Paypallal fizettem, és a telefonon már 201 000Ft levonás szerepelt. Lesem a banki oldalakat, és 354ft áron vált általában valutát a bank, a Paypal így utólag néztem 360 ft-s áron tette ugyanezt. Mit lehet ilyenkor tenni, ez a váltás inkorrekten magas szerintem. Eddig semmi bajom nem volt velük de ez már nem a játék kategória.
Az Ebay oldalon semmi más költség nem szerepelt, a paypal fizetési részénél sem, ott a kifizetendő összeg a 191eFt volt, mielőtt a fizetés gombra kattintottam volna. -
minas
aktív tag
Ha jól olvastam az összefoglalóban, akkor bármely webshopnál (nemcsak az eBay-es vásárlásnál), ahol lehet fizetni PP-vel, ugyanúgy lehet dispute-olni, illetve pénzt visszakapni, ha az eladó simlis, vagy a termék problémás (mondjuk hibás, meg sem érkezik stb.)? Azaz ugyanúgy van "védelme" a vevőnek, mint pl. az eBay-es vásárlásnál?
-
válasz
torma1981 #40365 üzenetére
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.Ha a PayPal egyenlegre küldenek pénzt az ott kell hogy legyen, de az akkor nem vásárlás összegének az automatikus visszatérítése, hanem csak normál pénzküldés.
Ha a megérkezés után vásárol valamit akkor persze felhasználhatja ezt is fizetésre. -
torma1981
veterán
Sziasztok.
Feleségemnek utaltak vissza a PayPal számlájára pénzt, a közlemény szerint, de az egyenlege 0 Ft. Most akkor mi van? Miért van az előzményekbe az utalás összege, ha nincs rajta pénz?
-
válasz
Golyobis #40363 üzenetére
Szerintem tisztáztuk már hogy magyar regisztráció esetén a bankszámla hozzáadás abból áll hogy csak eltárolja a bankszámlaszámot azért hogy amikor később az egyenlegedről akarsz arra a bankszámládra pénz kiküldeni ne kelljen állandóan bepötyögni.
Aki azt írta hogy nem javasolt az enyhén tévedett. Hülyeséget írt.
Nyilvánvalóan csak egy általános help-et írtak, mert a magyar PayPal fiókok esetén a bankszámlákat nem kell megerősíteni, nincs is ilyen lehetőség. -
Golyobis
tag
Még mindig nem sikerült feloldani a fiókot. Most azt kérik hogy adjak hozzá bankkártyát (ez eleve megtörtént már) és erősítsem azt meg, de azt is írták hogy bankszámlát is csatoljak hozzá és azt is erősítsem meg.
Én mintha több helyen is azt olvastam volna hogy bankszámlát nem javasolt hozzáadni, most pedig úgy látszik hogy ez kötelező?
Vagy én értettem félre valamit? -
-
-
RAiN91
őstag
Atallitottam a paypal oldalan. Aztan mikor fizetni akartam, kiirta, hogy nem jó a kártya, adjam hozza újra. Persze, hogy nem jó, mert nem rég kaptam uj kártyát, mert lejárt. Hozzaadtsm, fizettem. Csak azt nem tudtam, hogy ezt a műveletet kartyankent kell állítani, gondoltam minden oké, fizettem. Írtam nekik azért. Így lehet refund lesz, mert nagyobb összeg.. Persze felesleges oda vissza küldözgetni a cuccot, az senkinek sem lenne jó.
-
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
ebayes vásárlásnál, nem mentette el, hogy beikszeltem, hogy a bankom váltsa az árfolyamot, és "lehúzott" a Paypal. Lehet náluk valamiképp reklamálni, vagy felejtős? Korabban már volt olyan, hogy ezt nem vettem észre, es később automatikusan a paypal a kárt vissza utalta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest