Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssgt1981
senior tag
Kaptam SMS-ben egy ilyen üzenetet:
"There is a problem with your account, please visit https://paypluser.com/paypal/ to restore and avoid account suspension."
Gondolom valami adathalász link lehet, találkoztatok már ezzel? -
válasz
laleeee
üzenetére
Az eBay.uk oldalon lépj be, ott £-ban viszi a fizetést tovább. Ezután ha van elegendő £ az egyenlegen és az lenne az alapértelmezett, akkor csak azt kell figyelned hogy semmiféle konverziós szöveg ne legyen a PayPal-ra történő belépés után, hiszen fontról van szó.
És legyen összerendelt a két fiók. -
válasz
laleeee
üzenetére
Ha eBay akkor nem lenne ilyen. Össze van rendelve a két fiók?
Ha több különböző devizás van az eBay kosárban, vedd ki az eltérőt és csak a fontost fizesd ki.
Ha van az eladónál vásárlókra korlátozás az is lehet hogy valamelyik szempont vonatkozik rád.
Vagy a böngésző mókás kedvében van és a nem irányít át a PP-re vagy onnan vissza. -
NandorHUN
addikt
-
Van az Üzenet rendszer, Új üzenet, a robot rákérdez hogy mit akarsz, beírod: add bank account, jön a help szöveg és alul választod No, I need more help erre kiírja ezt
I can transfer this conversation to an agent. Our reply may take a few hours. és rákérdez hogy akkor értesítse-e az emberkét kattints a Yes-re.
9 óra előtt nem müxik ez a vonal.
Nem kell a kérdésed trágár szavak kíséretében leírnod, az hogy bosszant téged az nem miattunk van, így mi el lennénk az olvasatuk nélkül. -
viktorhu
veterán
Köszi a segítséget! Közben írtam a paypal supportnak is, akik azt javasolták, hogy eszkaláljam, és csak akkor küldjem vissza a laptopot, amikor a paypal írja, hogy küldjem vissza.
Ma született meg a döntés, kaptam egy kínai címet, hogy oda küldjem a csomagot, meg hogy töltsem fel a követési számot, utána pedig, ha megérkezett a küldemény, a paypal intézi a visszatérítést.
-
Matzel
csendes tag
Ok. Köszönöm a segítséget. Megpróbálom ezt a módszert még és ha nem fogadják el elengedem a paypalt. Közüzemi számlák sajnos nem az én nevemen vannak, csak előfizetéses mobil telefon számlával tudtam előtte próbálkozni(az előző havi) de azt sem fogadták el pedig azon a címem is szerepelt a nevem is de ott az volt a gond hogy nincs rajta hogy mikortól érvényes és nem találják rajta a nevem és a címem.
Bezzeg a személyimet azonnal elfogadták az azonosításhoz. Lassan 1 hónapja megy ez a huzavona mert olyan gyorsan bírálják el. -
válasz
Matzel
üzenetére
Mivel ahhoz vannak szokva hogy a külföldieknél a jogosítvány is jó, mert rajta van a lakcím, de ez esetben is megdől a 12 hónapos kérésük, mert a jogosítvány is hosszabb időre szól.
Én csak visszaírnám, hogy bocsi, de ez van nálunk ez a hivatalos forma. De tényleg jobb lenne valami szolgáltatói dolog, esetleg a havi bankszámla kivonat első oldala, ahol látszik a név, cím, számlaszám és dátum (nem kell ez egész kivonat) és az hogy a lakcímkártyával egyezik, tehát ez így hivatalos magyar ügyfél esetén. -
Matzel
csendes tag
Azt nem írtam oda. Nekem természetesnek tűnt hogy tudják milyen a magyar lakcímkártya (gondolom nem én vagyok az első magyar aki ezzel igazolná). Futottam egy kört a kormányhivatalnál is ez ügyben és azt mondták hogy elkellene fogadniuk mert érvényes okmány és igazolást sincs módunkban adni.
-
válasz
Matzel
üzenetére
Oda írtad hogy ez Magyarországon a hivatalos lakcím okmány?
Kérdezze meg a Magyar Nagykövetséget. Magyarország Nagykövetsége Dublin. Cím: 2 Fitzwilliam Place Dublin 2. Előhívó: (00) (353) (1). Telefon: 661 3091; 661 3092; 661 3087. Fax: 661-28-80.
vagy Office in Luxembourg of the Embassy of Hungary in Brussels a 00352 26 20 34 86
Helyhez kötött utolsó közüzemi számla.
Bár nem értem, eddig tudták hogy nálunk más a rend. -
Matzel
csendes tag
Sajnos nem fogadja el a lakcímkártyám a paypal. Az e-mailben az indoklás hogy: az ön által beküldött dokumentumot nem az elmúlt 12 hónapban bocsátották ki. Ilyenkor mi a teendő?
-
wcsaba72
újonc
Szia .
Tegnap előtt csináltam egy PayPal számlát . Utaltam ra egy nagyobb összeget . Ebből sikerült az erste szamlamra egy részét ki utalni . Meg is érkezett . Ma viszont hogy folytassam a kiutalást nem enged több tranzakciót . Olvastam limit rol , de nem találok a felületen belül semmilyen opciót ahol állítani lehetne . Hol hogy tudom folytatni ? Köszi Csaba -
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Van egy ilyen az Összefoglalóban, Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz ott van a 6. A telefonos ügyfélszolgálat felhívásához a kód kérése.
Abból a számok:
Magyar idő szerint 09:00-17:30
00353 1 436 9111
vagy
Ez lenne a magyar ügyfélszolgálati vezetékes telefonszám, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók: 1 777 7944 ez is Magyar idő szerint 09:00-17:30Ha belépsz a fiókba akkor lehet látni a kapcsolatfelvételnél hogy elérhetőek-e telefonon már. De most néztem még ez van: Due to the coronavirus (COVID-19) emergency, our phone lines are currently closed.
Így most jelenleg egy üzenetben tudsz írni hogy hívjanak fel.
Bár dühítő hogy arra van idejük hogy már megint változtattak a felületen, nincs is valódi járvány már Írországban és mégsem képesek működtetni a telefonos ügyintézést. A hülyék ezt találták ki: PayPal Virtual Agent

Egy teszt eredménye a képen, udom hoyg nem tud magyarul, de kíváncsi voltam, nyilván a főnöknek nem a tüdejére ment a vírus.
COVID-19 és előjönnek a hülyék a sötétből.
Akkor ezt akár Chat-nek is lehet venni.A Facebook az nem hivatalos kapcsolattartási móka, ha esetleg arról lenne szó.
-
Ha vásárolsz úgy hogy a PayPal-on keresztül fizetsz a bankkártyáddal és megreklamálod és ennek következtében a vásárlás sztornózva lesz, a kereskedő visszatérítésként (refund) visszaadja a pénz az egy az egyben visszafordul és megy vissza a bankkártya mögötti bankszámlára.
Ha van vitás ügyed a kereskedővel és ad vissza pénzt (nem sztornózva a fentiek szerint) akkor csak küldeni tudja a pénzt, ez lehet személyes tranzakció (kereskedő így nem küldhetne) és kereskedelmi tranzakció.
Ez utóbbi esetén a fogadó féltől 3,4%+90Ft jutalékot vonnak le, ha magánszemély az illető és nem igazán foglalkozik eladással akkor - mivel adás-vételes kereskedelmi tranzakciónak tekinthető - a vásárlói védelem biztosítása miatt 21 napig felfüggesztett állapotban van a pénz, azután fér hozzá.
Jó eséllyel nálatok is ez van. -
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Élő chat? Minek? Van telefonos elérés és az üzenet rendszer. Egy buta robottal én nem szeretek beszélgetni és a legtöbb chat olyan, olcsóbb mint telefonos ügyfélszolgálat. Most persze a járvány felülírt dolgokat, de majd csak visszaáll már a rendszer. De ennek semmi köze az ekkora céghez, a törvények alapesetben nekik mint pénzügyi intézmény személyes, telefonost írnak elő.
-
-
natë
nagyúr
Sziasztok, az Alzával volt egy csúnya ügye az öcsémnek, ami után a Paypalnak írt, hogy a rendelt termék árát chargeback-eljék. A művelet megtörtént, az összeg viszont zárolva van ~ 20 napig. Miért? Lehet ellene tenni?
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Valahogy megtudom oldani, hogy a paypalomra utalt összeget, átutaljam a bankszámlára (amin sajnos a feleségem neve szerepel)?
Mert ugye a paypal nem akarja, nevet meg hiába változtattam, csak 2 karaktert engedett, a vezetéknév, keresztnév cserét nem engedi, ahogy a bankkártyán van. A régi kártyámra engedte, ami még az én nevem volt.
-
Geller72
veterán
-
válasz
Geller72
üzenetére
Hát én írtam hogy mit használok, most 22:17-kor fizettem a PayPal-al és rendben volt, az IE-t több éve nem használom, eleve az Edge-et ajánlja az MS, a másikról meg én nem hallottam még, tehát használni sem használom.
Az biztos hogy a Chrome és a Firefox alatt használható a PayPal most, vezetékes Internetről, nem mobil szolgáltatós Nettel. -
Geller72
veterán
"Ez a tanúsítvány hiba böngésző móka"
-Na de IE-nél és GC-nél is?
Szerintem eddig sehol nem volt ilyen korlátom, pedig cca. 28 országban voltam/dolgoztam és a legtöbb helyen voltam olyan hosszú ideig, hogy azalatt vásároltam akárhol paypal-el és a steamen is. Itt is sokszor vagyok, és itt is vettem már mást is, ráadásul éppen pár napja Playstation gammát is vettem, paypellel fizettem, és ott rendben volt minden. De sem belépni nem tudok egyik paypalre sem, sem steamen vásárolni. Eléggé érdekes..minimum.. -
válasz
Geller72
üzenetére
Nem mindegy, mert nem minden országban érhető el van hozzáférési korlátozás tudtommal. Azt nem írtad hogy Hollandiában vagy.
Ez a tanúsítvány hiba böngésző móka.
De írtam hogy Steam esetén bankkártya kell hogy legyen a fő pénzforrás. Mobil app-ot próbáltad-e már, ott sem tudsz belépni? -
Geller72
veterán
Semmi VPN nincs. Mindenhol tudok paypallel fizetni mobilon..azaz pl. bármelyik webshopban, de nem tudok belépni paypalre, és a steam vásárlás sem működik. A steam support azt írja, hogy a paypal nem is fogja engedni, hogy Holland IP címről belépjek. De ugyan miért nem? Nem mindegy neki, hogy hol vagyok?

Természetesen van kártya rendelve a fiókhoz (2 is), 15 éve így vásárlok már. -
válasz
Geller72
üzenetére
Nálam nincs tanúsítvány hiba, sem itt https://www.paypal.com/signin?country.x=us&locale.x=en_us sem itt: https://www.paypal.com/hu/signin
Egy tiszta böngészővel próbáld meg sütik, gyorsítótár törlés után, ne használj VPN-t, anonim böngészést és kapcsold ki ha használsz reklámblokkolót. Firefox 77.0.1 amit használok.
Van kártya a PayPal fiókhoz adva? Steam esetén kell hogy az legyen a fizetési háttér és ők sem kedvelik a VPN használatot. -
epres pite
friss újonc
ok, de sajnos ez is megvolt csak én ezt írtam mellé: "An official document issued by the Hungarian government"
A lakcím kártyámnak nincs lejárati ideje, csak bejelentési idő és kiállítás dátuma ami mindkét esetben 2014.07.03 és miért is lenne ennél frissebb lakcím kártyám hiszen 2014 óta itt lakom nincs szükségem újabb dátumú lakcím kártyára ezt mindenhol elfogadják hiszen hivatalos dokumentum. Már mindent elküldtem minimum 4x és jön a válasz, hogy köszönik szépen és továbbítják, ahová pedig továbbítják onnan pedig jön a szokásos sablon szöveg, hogy mivel nem egyértelmű a bankszámla kivonat kiadási dátuma ezért nem tudják elfogadni. Egyszerűen nem értem mi a gond. Legalább 3x megkértem őket, hogy ne a sablon szövegeket küldjék vissza hanem írják meg mi a baj pontosan a beküldött dokumentumokkal és, hogy mondják meg miért nem hajlandóak elfogadni mi az ami megakadályozza őket az elfogadásban. Erre jön az újabb levél, hogy köszönik a dokumentumokat és továbbítják a megfelelő helyre. Hiába kérdezek bármit nem válaszolnak rá. Egyéb ötlet? -
válasz
epres pite
üzenetére
Ha a lakcímkártya még legalább 60 napig érvényes és az állandó lakcím az egyezik a PayPal-on megadottal akkor ezt az oldalt töltsd fel megint és írd a megjegyzéshez hogy ez egy: Hungarian State official proof of address card
-
epres pite
friss újonc
Jaaa! Ok, így már vágom. Megvolt. Pirossal bekarikázva a nevem és címem mellé pirossal beírva, hogy "'my full name and address" Pirossal bekarikáztam a kiadás dátumát mellé pirossal odaírtam: "date of issue"
Erre jött is a válasz: "After a review of your account, I regret to advise you that the proof of address you have supplied cannot be accepted, as the document must clearly show that it was issued within the last 12 months. Please provide us with a recent proof of address."
Ezt követően válaszban megkérdezem, hogy mondják meg, hogy miért nem jó. Leírtam nekik, hogy a: Kiadás dátuma 2020.05.31 (Hungarian language) = date of issue 31.05.2020. (English language)
és ismét megkértem, hogy ne a sablon szöveget küldjék el hanem írják meg, hogy mi a baj azzal amit küldtem.
Olyan érzésem van mintha egy gyagya valakivel beszélgetnék akinek teljesen mindegy mit mondok ő csak ugyanazt tudja válaszolgatni. -
válasz
epres pite
üzenetére
Elküldted az utolsó havi bankszámla kivonatodat, ezt általában pdf-be gyártjuk a Netbankból azt a részt az első oldalon ahol a neved, címed és nálam még bankszámlaszám is kiemelem bekeretezéssel hogy egyértelmű legyen. nem kell nekik a többi rész, nem állnak neki elemezgetni, átbogarászni.
-
válasz
epres pite
üzenetére
Korlátozott mert törvény. írja elő az ügyfelek személyazonosságának ellenőrzését, így oldják meg. Úgy értem hogy bekeretezett legyen. A lakcímkártyát megmagyarázzák hogy nálunk ez a hivatalos
-
epres pite
friss újonc
Igen az megvolt. Eddig összesen 3x küldtem el a lakcím kártyámat.
Ezt pontosan, hogy érted?: "azt jelölni talán?"
Lehet ezt valahol jelölni?Igazából azt sem értem miért kaptam a korlátozást.
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
€ egyenleget át lehet váltani huf-ra Paypal-on belül?
Ha igen milyen módon.
Köszönöm! -
válasz
epres pite
üzenetére
Lakcímkártya? Mo-n azzal igazoljuk a lakcímet mert nálunk jogosítványon nincs rajta. Ha más helyhez kötött közüzemit nem tudsz küldeni akkor csak ez marad, nekem ezt elfogadták. Bankszámla lakcímhez nem igazán, de ott látni kell a nevet és címet együtt, azt jelölni talán?
-
epres pite
friss újonc
Sajnos nem kaptam ilyen email-t. Nincs feloldva a korlátozás. Viszont ma kaptam választ amiben annyi volt, hogy köszönik a dokumentumokat és ha további adatra lesz szükségük akkor megkeresnek.
Írtam nekik és megkérdeztem, hogy akkor mikor oldják fel a korlátozást. Erre délután jött egy újabb levél a szokásos sablon szöveggel, hogy küldjem el a személyes adataimat közüzemi számlát meg hasonlókat és, hogy ne legyen 12 hónapnál régebbi. Én a 2020.05.31-én kiállított bankszámla kivonatomat küldtem el. A közüzemi dolgaink a párom nevén futnak, minden (internet, gáz, villany, víz). A telefonom a KFT-m nevén van így ezt sem tudom beküldeni.
Nem látják rajta a dátumot? Ennyire hülyék? Nem értem, hogy azt miért nem lehet megmondani ha baj van a beküldött dokumentumokkal. Miért nem azt mondják meg mi a baj velük? Miért azt írják, hogy küldjem be?Azért bemásolom ide a szöveget hátha valaki többet lát benne mint én:
I can understand that you're having trouble understanding your account limitation as you have provided all the documents already.
After a review of your account, I regret to advise you that the proof of address you have supplied cannot be accepted, as the document must clearly show that it was issued within the last 12 months. Please provide us with a recent proof of address.
We accept a copy of:
- Utility bills (phone and broadband services, health insurance, gas, water, electricity, etc.)
- Bank or credit card statements
- Your driving licence. (Note: We can only accept a driving licence if: it shows your address, it's been issued within the last 12 months, and it's accompanied by another valid government-issued photo ID)
- Your printed payslip.
We do not accept:
- Invoices
- Partial Documents.
Please note: The document must show your full name and address as registered on the PayPal account. The document cannot be older than 12 months and should be fully legible.If you have questions or concerns of any kind, please make sure to reply to this message.
It's been a pleasure to assist you, and I wish you an amazing day.
Thank you, for using PayPal.
-
válasz
Atish19
üzenetére
Értem, akkor még egy gond lehet hitelkártya kell hogy legyen a pénzforrás. Írj neki hogy erre így nem tudod elküldeni, adják meg a PayPal azonosítót és azt hogy mit írjál a közleménybe.
Szerintem az kell nekik ami a képen a Description sorban szerepelhet.Egy ellenőrzést tudsz tenni most, ha pénzküldést választasz ezt az e-mail címet beírod: salesDE@evga.com majd vásárlói védelmes pénz küldést mondjuk 100 € csinálod addig amíg nem jön az a képernyő hogy fizetési forrás, ha ott feladja a kártyát akkor fizethetnél.
De alul csak nyomja a Cancel-re.
Hha itt is azt írja hogy nincs forrás akkor PayPal fiók hiba. -
Atish19
őstag
Megkaptam az E-mailt és a kártya is a listába került. A pénzküldés jelen esetben inkább egy díjbekérő amit a cég e-mail formájában küldött el nekem. Ha rákattintok a befizetem linkre ez az ablak fogad [kép] Ha itt a checkoutra megyek akkor kapom azt a képet amit az előbbi hsz-ben mutattam.
-
válasz
Atish19
üzenetére
Akkor ne emeld. A takarékos kártyákkal voltak mostanában gondok a beolvadásos mizériák miatt. Lehet hogy nem stimmelnek a limit értékek a kártyánál, ha ezt még az egybe olvadás előtt kaptad.
Maestrot azt biztos nem javasolnám Internetes vásárlásra. Ha nem akarsz pénzt bukni akkor egy másik Visa vagy MC kártyát kellene hozzáadni, az utalás már legkorábban csak hétfőn, de inkább kedd eredményez pénzt a PayPal egyenlegen. -
-
válasz
Atish19
üzenetére
Nézd meg a Netbankban a limitet, az lehet gond.
Ha a pénzt küldéssel akarod letétbe helyezni akkor alapból -mivel nem vásárlás- PayPal váltja a devizát az ő árfolyamukkal, neked kell kézzel beállítani, lásd az Összefoglaló 6. pont leírásában a 4. pontot.
Nem tudom hogy mennyi pénzről van szó, de ha egyenlegre teszed a pénzt ott a PayPal árfolyamát fogod használni és veszíteni fogsz pénzt.
Persze van Maestro kártya probléma is mert még mindig létezik a hitelesítési hiba és egyszer csak nem tudsz vele fizetni Neten. -
Atish19
őstag
Sziasztok! Paypalon kellene fizetnem letétet egy cégnek euróban, de amikor a fizetésre megyek a következő hibaüzenetet kapom: Nincs finanszírozási forrás hozzáadva a PayPal-számlájához. A folytatáshoz adjon hozzá egy kártyát.
A fiókomhoz már hozzá van rendelve egy Maestro kártya amivel eddig mindig gond nélkül tudtam is fizetni. Lenne ötletetek a problémára? -
válasz
epres pite
üzenetére
Arról hogy elfogadták és nincs már limitálva fiók az e-mailt megkaptad? Ha igen akkor küld üzenetet az üzenet központon keresztül erre az értesítőre hivatkozva (bemásolva) a fiók limitációs témában hogy akkor most mi az igazság. Lehet hogy tévedésből kaptál egy másikat.
-
epres pite
friss újonc
Üdv mindenkinek!
Esetleg tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnám a korlátozást feloldani a Paypal számlámról?
Amennyire tudom már mindent megcsináltam amit kell. Bankkártya és bankszámla hozzáadva, két lépcsős biztonsági beléptetés aktiválva, személyim, lakcímkártyám legfrissebb bankszámla kivonatom elküldve. Mindent el is fogadtak mindenhol zöld pipa van. Ennek ellenére jött az email, hogy: "Ahogy azt a korábbi e-mailünkben említettük, a kért adatok elküldéséig nem küldhet, illetve nem utalhat át pénzt PayPal-számlájával." és közvetlen ez után leírják mit kell csinálnom: " 1. Jelentkezzen be PayPal-számlájára.
2. Kattintson az oldal jobb felső részén található Értesítések elemre (csengő ikon).
3. Kövesse az utasításokat, és végezze el az összes műveletet." Hát én követem az utasításokat, de azt írja ki, hogy köszönik, hogy beküldtem minden adatot. Pótlásra vagy újra küldésre egyáltalán nincs lehetőség.Fotót mellékeltem. Valakinek van valami ötlete? Köszönöm előre is! -
Segal
veterán
Mivel sikerült az ügy végére járnom, ezért gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
Ugyan vissza lehet kattintani, az idézett hozzászólásra, de dióhéjban annyi volt a probléma hogy április végén lejárt az otp-s bankkártyám és a régi mastercard-os helyett visa-s érkezett. Maga a kártya működött, tudtam vele fizetni, de a paypal-ra nem tudtam beregisztrálni. Otp szerint a paypal volt a ludas, a paypal szerint meg a kártyakibocsájtó...
Mivel épp melót is kerestem az ügy közben mert mikor máskor vesztettem volna el az állásom a vírus végett, így lassabban haladt az ügyintézés, de lefutottam azóta egy olyan kört is az otp-nél ahol burkoltan de azt próbálta kihozni az ügyitéző hogy ha nem a kártya meg nem is a paypal a probléma akkor csak én lehetek mint user error...
Viszont kb 2 hete a szerencse rám ragyogott, amikor be kellett mennem a West End-be és gondoltam ha már úgyis ott vagyok miért is ne mennék be az otp-be. Új ügyintéző, új remények
Milyen jó ötlet volt, mert végre találtam valakit aki érdemben foglalkozott is a problémámmal és nem csak lepasszolni akart. Felajánlotta hogy intéz nekem egy másik kártyát ami mastercard-os lesz (meglepő mód a másik otp-ben erre esély sem volt mert már csak a visa-s lehetőség van...
) és aa lényeg hogy ma megérkezett az új kártya és lássatok csodát elsőre pöccre elfogadta a paypal
Gondoltam megírom a témába a történetem, hogy ha valaki így jár akkor el tudja kerülni a kellemetlenségeket amin keresztül mentem.
-
Nem kell PayPal.Me. Amíg ez nem volt úgy volt utalva hogy a bejelentkezési e-mail cím az azonosító amire küldeni kell, ez érvényes most is. Azt add meg.
A PayPal.Me nem erre van kitalálva. Kínából nem küldhet személyes tranzakcióval és ha arra van beállítva akkor nem sikerülhet.
A leglényegesebb, de ezt nagyon sokszor írtam már az AliExpress topikban, hogy tőled jutalékot fog vonni a PayPal, tehát csak akkor egyezz bele ha a visszajáró összeg + 5,4%+0,3 $-al növelt bruttó összeget küldi el.
Pl 10 $ esetén 10.86 $ vagy 20 $ esetén 21,46 $ -
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Alin vásároltam bankkártyával, de egy visszatérítést paypalra akarnak nekem küldeni. Van paypal fiókom, össze van kötve a bankszámlámmal, kártyámmal.
Kérdésem, hogy hogyan tudnak nekem utalni a paypalra? Elég a paypal.me hivatkozást elküdenem nekik, vagy milyen adatot kell megadnom?
Köszönöm! -
válasz
üzenetére
Számlát hivatalosan nem lehet eltávolítani, az üzleti fiók kötelező eleme, a kártya az nem, de ha vásárlásra is használod akkor nem jó ötlet.
A szüneteltetés az oké, de ha már nem vagy vállalkozó akkor minek az üzleti fiók? Át lehet minősíttetni személyesnek. Ha nincs az üzleti fiók mögött üzleti adat, az nem egészen szerződési feltételek szerinti használat. -
neophyte79
tag
Oké, köszönöm, így értem. Az is fura volt, hogy miért így csinálták, de most már értem. Azt hittem, hogy az egész a Paypal-ra megy vissza, nem volt világos, hogy miért nem a számlaszámra. Bennem az volt, hogy az egész a Paypal-ra, vagy egyből a Paypal a számlaszámra utalja. Ezt a bankkártyás dolgot nem tudtam.
-
Azt írtad hogy fizettél, amit vásárlásként értettem, csak ekkor használatos ez az előre beállított konverziós beállítás automatikusan.
Ha pénzt küldesz akkor neked kell beállítani.
Ha megnézed az Összefoglalóban a 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírást ott a a végén ezt írom is a 4. Még egy kiegészítés a deviza konverzióhoz. részben. -
válasz
neophyte79
üzenetére
Mert a pénz a bankkártyáról lett levéve. Ilyenkor ami refundként jön az mindig az eredeti pénzforrásra kerül vissza.
Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Általában 3-5 banki munkanap, amíg könyveli a bank, de nem a kártyaszámlán, hanem a főszámlán hiszen arról lett elutalva, nálad az iHerb-nek. Ez minden kártyáról vett pénz esetén így működik. -
Veron
addikt
Pénzküldés barátnak tipusú tranzakció volt és pont előtte állítottam be a banki váltást a kártyához. Az van a közleményben, hogy "Eredeti összeg" és a HUF összeg utána.
Most nézem, hogy 361 HUF-ért váltotta pénteken az EUR-t az Erste Bank... nem hittem, hogy ilyen drágán, ezt megjártam.
Jobb lett volna EUR számlát nyitni a PayPalnál, de hirtelen a hétvégén nem tudtam volna rátenni jobb áron devizát, szóval ez van. -
+/- 2-3 Ft, de a bankodé ez az árfolyam is, vagyis annak kellene lenni. Még a pénteki deviza eladásit használják.
Melyik bank lenne? A PayPal vásárlási árfolyama 366,61 Ft.
A bankod felé ugye az €-os összeg ment el a PayPalról, nincs semmi forintos konverziós szöveg a vásárlási tételsornál ami forintként van elküldve? És nem pénzküldés volt a fizetés?
Másik ha volt egy kártyád és annál be volt állítva a váltás, akkor ha változott volna a kártya akkor ahhoz szintén be kell állítani, mert ez a kártyához kapcsolt dolog, nem a PayPal fiókhoz. Ez amit írtál nagyon PayPal árfolyamnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elsírom magam...

) és aa lényeg hogy ma megérkezett az új kártya és lássatok csodát elsőre pöccre elfogadta a paypal