Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balinlin
üzenetére
Olyan számla lehet ami kívülről, más bankból is képes utalást fogadni, a megtakarítási számlák közt van olyan is amire nem lehetséges utalni, ezért írom inkább úgy hogy pénzforgalmi számla legyen mert annál egyértelmű hogy mehet másik bankból is pénz.
Nem gondoltam hogy elírta volna számokat, de persze az is lehetséges. -
Occon adom
aktív tag
válasz
balinlin
üzenetére
Nem kellett sztornózni, az eladó magától visszatérítette a vételi összeget, ( Német DHL szállitási összegnek 10 eurot, adott meg , más eladó 15 euros áron szállitatja, erre az eladó visszatéritett)
de a paypal primitív áron adta vissza a pénzem, ami bár összegre ugyanannyi, de az árfolyamba rosszul jártam. -
válasz
balinlin
üzenetére
A családban nekünk is van egy PayPal fiók ahol változtatni kellene a telefonszámot, de a belépési védelem kiakadt, így azt továbbra sem tudom kikapcsoltatni. Legalább engedélyezték volna hogy akinek írunk az a blokkolásokat visszahívással megerősítve feloldhatná, azoknál akik a fiókjukba be tudnak lépni.
Arra nincs ötletem aki be sem tud lépni, hogy milyen módon lehetne a problémáit megoldani telefon nélkül. -
válasz
balinlin
üzenetére
A SimplePay is OTP egyébként és szerintem a PayPal kliense a Szerencsejátéknak is OTP számlához kapcsolódik.
Nagyon mélyen nem akarok belemenni a kártyás fizetés folyamatába csak röviden írom a lényeget, a fizetési folyamat kezdő lépéseként elindul a kártyakibocsájtó felé egy üzenet hogy mennyi pénzre lenne szükség rendelkezésre áll-e annyi. Ha erre pozitív válasz érkezik akkor következő lépésként elküldésre kerül a vásárlás terhelése a bank felé.
Ha az első lépést is vásárlásnak tekinti a rosszul beállított banki rendszer, rögtön zárol annyi összeget ami felől érdeklődés történt, ezután viszont a tényleges fizetési kérelemre szintén zárolja az összeget, ez utóbbi lesz az igazi vásárlás.
A másikat amihez nem tartozik vásárlás később felszabadítja. A banki technikai részleg látja is hogy van eltérés a két zárolás közt.
Ezt a folyamatot lehet látni a banki könyvelésben.
Azon bankok esetén ahol nem eszetlenül esnek neki a kártyarendszer dolgainak ott kevésbé fordulhat elő ilyen.
Itt nem PayPal probléma van hiszen akkor mindenkinél folyamatosan dupla terhelés menne de már írtam kártyás fizetés esetén a webshop, szolgáltató a PayPal közvetítéssel bankkártyás fizetés adatait kapja meg Tehát ha lenen valami dupla kérés az csak webshopból indulhat ki, a folyamatban a közvetítő vonal -PayPal- nem tud duplázni semmit. -
válasz
balinlin
üzenetére
Ha hibás a PayPal akkor másnál is hibázni kell. Ami felmerült az hogy 3 napja folyamatosan duplán szed le pénzt. Nálam meg nem. Te írtad hogy így jártál, kipróbáltam hogy nálam ez hogy működik, nekem nem volt hiba, de azt is tudom hogy az én részemről minden rendben van, normálisan beállítva, így ha gond lesz az tényleg PayPal probléma.
Te miből gondolod hogy egy több összetevős dolognál csak náluk lehet hiba? -
válasz
balinlin
üzenetére
Pénzküldési funkció ilyen formában nincs bankoknál. Az utalás forintos számláról €-ban más technológia.
És a PayPal nem végez banki tevékenységet, ezért sem gondoltam összehasonlítani és bankoknál sincs olyan bankszámla ami 40 féle devizát használ, általában egy deviza fajtára vannak ráállva.
Egy másik ok ami miatt nem igazán tartom hasznosnak a PayPal bankszámlához való viszonyítását mert ez alapszinten ingyenes, nincs havi fenntartási költsége, bankkártya nélkül is lehet fizetni.
Aki sokkalja a PayPal "költségét" az a bankszámla fenntartási költségeit nem szokta ráosztani az adott tranzakcióra így azért némi fals eredmény jön ki. -
mufi
senior tag
válasz
balinlin
üzenetére
Töröltem az összes cookies-t, jelszavakat mindent. Új fiók, új virtuális kártya. Jön VÉGRE a kártya hozzáadásakor a lehetőség a paypalon belül, hogy akkor küldenek ennek a szerencsétlen gyereknek egy kódot, amit ha beírok, akkor na, ellenőrzött lett a kártya. De ezután pillanatokon belül visszakerülök a kezdő oldalra belépés után, s a settings-nél megjelenik egy üzenet hogy please verify your card...
hát most küldte az előbb a kódot az idióta! Semmi, végigmegyek még egyszer, beírom a kártyaszámot, biztonsági kódot stb natürlich kiírja, hogy hibás adatok mert az nyomorék talán rájött, hogy a kártya már aktív, de azé' kéri még egyszer, amit én szépen be is írok ÉS MOST JÓ. Megyek a fizetésre, minden stimmel, kártyáról vonna le a pénzt, de a paypal lenne a váltó. Írja, hogy GPB-ban fizetnék pedig én EUR-t választottam, abban adtam meg, de a paypal csak úgy kínálja, hogy az az összeg X GBP-ban, a kolléga egyértelműen a kívánt összeget kapna meg EUR-ban, paypal fee: 0. De nekem ez gyanús, hát mondom márpedig nekem a kártyám végezze az átváltás. Ki is választam azt az opciót, és onnan lefagy az egész, kedhetek mindent előröl...
Azért a customer service előtt is le a kalapot, de tényleg, szarnak rá az egészre.
-
mufi
senior tag
válasz
balinlin
üzenetére
Nem a virtuális kártya van hozzácsatolva, ja és a lejárati idő 2024...
Hol lehet beállítani, hogy a kátya illetve az én bankom váltsa a valutát? De nem értem miért jön ki állandóan ez az opció, semmin sem változtattam most mégis mindig minden egyes tranzakciónal automatikusan a paypal balance az elsődleges fizetőeszköz....PEDIG, be van állítva, hogy a kártyám legyen az elsődleges...korai husvéti bolondéria van? -
mufi
senior tag
válasz
balinlin
üzenetére
Nem, nem akarom kijatszani, ez csak egy opcio volt es nyilvan mar talaltunk ra mas megoldast. Csak itt mar annyi a bullshitz mint a legzes dologgal, lassan mar levegot sem szabad venni mert meghalunk...
Ja es a tiltott orszagok is megoldjak....ez konkretan arra lenne ha valaki tenyleg megszorul, eppen targyalason van, le kell utni valamit amiert azonnal fizetni kell pl...
Orulok hogy hamarosan nem paypal lesz az ebayen az uj fizetesi opcio, igy egy kicsit megcsappan a bevetel ezeknel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
balinlin
üzenetére
Az is lehetne amit írsz,de volt előzménye a dolognak, 20-án a témában akinek gondja volt ezt a választ kapta a PayPal-tól:
Most kaptam üzenetet. Megnézték. A hozzáadott bankkártyát nem fogadták el(Revolut Visa Prepaid Temp Card), így hozzáadtam a Curve kártyám,ami MasterCard, viszont ehhez ugyan az a Prepaid kártya van hozzá rendelve.A Felhasználói megállapodás értelmében:
Finanszírozási forrásként a PayPal-számlájához hitelkártyát, bankkártyát, feltöltőkártyát (ahol elérhető), bankszámlát vagy PayPal Credit szolgáltatást (ahol elérhető) társíthat.
Hogy nálunk elérhető-e hivatalosan a feltöltőkártya és milyen fajta azt én nem láttam eddig leírva, nálunk a PayPal feltöltős kártyája az biztos nem érhető el.
Az hogy hozzá lehet rendelni más fajta kártyát még nem garancia a használatra -
válasz
balinlin
üzenetére
Én nem látom értelmét azt írtam, nem tettem minősítő jelzőt, ha okod van rá akkor használd.
Nekem bőven elég a 3 db kártya, de abból most már csak ez egyik van a PayPalhoz hozzárendelve. A magyar bankos kártyák árfolyam elszámolása sem éri már meg. Így valószínüleg 2-re csökken a kártyaszám. -
válasz
balinlin
üzenetére
Azért mert volt akinél nem fogadták el. Az megszűnő számos, rövid érvényességű idejűt (nem a normál kártyák 2-3 éve) ne adj hozzá ez lenne a lényeg,.
Ezt pénzmosásos csalásnak tekinthetik és a fiókodat lekorlátozzák.
Egyéni véleményem hogy több darab kártyát teljesen értelmetlen használni egyidejűleg, ha azt is figyelemebe veszed hogy saját neveden lévőnek kell lenni és mindig a banki váltás van beállítva, akkor a kedvezőbb árfolyamos kártyát fogod használni, az pedig csak az egyik lehet. -
válasz
balinlin
üzenetére
Pontosan nem tudom már idézni de a Google app-nál volt olyan hogy valahogy továbbra is gátolta a belépést, de akkor még mindig ugyanazon eszköz volt használatban, de új app telepítéssel, amibe a PayPal nem volt benne már.
Egyszerűbb mindkét helyen, PP és app leállítani a hitelesítést és újra neki állni egy "tiszta" környezetből, mint beragadva hagyni a PP fiókot. -
-
válasz
balinlin
üzenetére
Rossz a térerőd vagy valami más, igaz nálam mindig a 4G van a telefon és van megfelelő ledfedettség is így tényleg az van amit írtam. Az előbb léptem be 15 mp volt és jött az sms.
A Telenornál a probléma, bár nem ismerik el, a számhordozásos telefonszámok résznél van valami hitelesítési bibi, mert a normál 20-as számokra rendben megérkezik az sms.
A hordozott 20-s Telekom számokra is jön. -
-
válasz
balinlin
üzenetére
Nem állítottam az ellenkezőjét, csak azt ahogy Revolutnál a visszakönyvelés néha problémás még élő kártya esetén is. De a pontosság kedvérét sosem a kártyára megy vissza, így valójában lényegtelen a kártya állapota, általában.
Ha neked nem volt ilyen probléma velük akkor örülj neki, de tíznél több esetről van ismeretem, ahol ha csak annyi probléma volt hogy 2-3 nappal tovább tart mint normál bank esetén, de más jellegű is gond is előfordult -
válasz
balinlin
üzenetére
Melyikhez? De én is Neten találtam amikor felmerült hogy hiába volt a hitelesítő alkalmazás bekapcsolva még is vásároltak. Akkor derült ki hogy volt némi gond a Google-nál.
Arról hogy valakinek a telefonját "klónozták" és minden hitelesített adatához hozzáfértek azt megint a Neten olvastam. No nem a Redditen, hiszen ott fele része a valóságnak mindig el van hallgatva.
Az említett hibát a portfolio.hu-n olvastam. A Forbes oldalán olvasható. Hogy kiolvassák az azonosítót és jelszót akkor amikor jelszó helyreállítást kérsz. Azzal az gond hogy erről hogy ilyet kér valaki, kap értesítőt így eléggé hipotézises a dolog. -
válasz
balinlin
üzenetére
Azt azért tedd hozzá hogy a PayPal vásárlói védelem csak akkor van ha belépve a Paypal fiókba történik a fizetés.
Ha egyszer beállította ahogy ne a PayPal váltsa a devizát akkor minek kapcsolná ki? A banki váltásra állítást javasoltam.
Update:
Értem hogy arra utaltál hogy a kártyás fizetésnél is állítható a devizaváltás, nekem már annyira természetes, hogy ez nem jutott most az eszembe.
-
-
válasz
balinlin
üzenetére
Küldésnél a kártyáról való pénzleszedés nem egyezik meg azzal amikor fizetsz és akkor ha be van állítva a banki váltással dolgozik.Ez nem vásárlás, hanem küldés.
Az Összefoglalóban a 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírás végén a böngészőn keresztül történő pénzküldés konverziós átállítása ott van. A Még egy kiegészítés. szövegrésztől
Ezt nem próbáltam az app-ra átültetni, mert lehet hogy elve nincs benne, mert nem minden funkció érhető el belőle, de gondolom a mobilon a böngészőben úgyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- League of Legends
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 26
- Nintendo Switch 2
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amit írt én úgy értem amikor a PayPal-t használja fizetésre.
V/