- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HXY
addikt
Mi történik olyankor, ha már megszüntettem azt a bankszámlámat és a bankkártyámat, amivel pár hónapja vásároltam az eBay-en PayPal-lal, de időközben refund-ot kapok PayPal-on keresztül?
Rajtamarad a pénz a PayPal egyenlegen, vagy a régi bankom megkapja a pénzt? -
creed33
aktív tag
-
DeathAdder
veterán
Azt hittem úgy megy hogy megveszem és x időn belül ki kell fizetni az eladónak vagy kártyával, vagy átküldeni neki paypalal
na jó vagyok
Így már világos, köszi h ilyen türelmes vagy.
Igen azért érdekelt mert meg kell terhelnem a kártyát ennek a fontnak megfelelő Ft-al, na meg érdekelt hogy hogyan működik ez a paypal, sokan használják, biztosan nagyon jó, csak én nem láttam át igazán, hogy hogyan is működik. -
válasz
DeathAdder #35697 üzenetére
Az eBay-es vásárlásról az eBay topikban vannak még információk.
-
válasz
DeathAdder #35697 üzenetére
Vagy Buy it now gomb vagy kosárba teszed és Pay now, lesz egy összesítő ablak ott kiválasztod hogy mivel fizetsz, ha PayPal akkor beléptet oda, lesz egy fizetési ablak ott ne a gyors fizetésre hanem a Maybe later-re (Talán később) kattints, visszajön az eBay felület és ott baloldalt a Confirm and Pay
Valami ilyesmi:
Az árfolyamot csak becsülni tudod, mert holnap más lesz a napi első deviza árfolyam és amikor könyvelik akkor megint más lesz, ma a 272 Fontért ahogy írtam 98902 Ft kértek volna. Lehet hogy holnap 364,7 Ft lesz az első árfolyam és akkor meg 99198 Ft kell.
Ha a kártyán te szabályozod hogy mennyi pénz legyen akkor legyen 105000 Ft elérhető és az elég lesz. -
DeathAdder
veterán
Igen, ebay-ről
azt hittem ebayen keresztül így kell fizetni, hogy elküldöm neki a pénzt
aztán a gyakorlatban kiderült volna hogy mégsem.
Azt hittem itt tudom demózni hogy mennyit számol fel, tehát tök más a kettő, mostmár ezt is tudom, bocs a tudatlanságomért
0 km-es vagyok még, holnap lesz az első ebayes tranzakcióm
-
válasz
DeathAdder #35695 üzenetére
Te eBay-ről beszéltél. Kártyás fizetés alatt az ottani vásárlást értettem, nem pénzküldést valakinek.
Amit itt előadsz az pénzküldés, az eBay-en nem azzal fizetünk, két teljesen más dologról van szó.
Mi a csudának akarsz egy eBay-es vásárlást így megoldani?Itt is állítható egyébként az árfolyam, van benne egy kis csavar, leírtam itt Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés: alul (I)Még egy kiegészítés.(/I) a szövegrész után.
-
DeathAdder
veterán
Röstellem
tényleg szépen le van írva az összefoglalóban.
A vásárlói védelmen kívül nem tudom honnan szedtem, hogy olcsóbb is, valamiért azt hittem.
"De ha a PayPal fiókhoz hozzárendeled az OTP-s kártyádat, akkor ugyanazt az árfolyamot használod amit írsz, a napi első deviza eladási árfolyammal fogsz fizetni, mert beállítható, hogy ne a PayPal váltson."
Sikeresen beállítottam a leírásod alapján. Mostmár más árfolyamat kellene hogy írjon a fizetőablakban? mert egyelőre változatlan:
és ha továbbmegyek a fizetésre, akkor további 1,68 fontot felszámol:
ez így gondolom rendben van, csak továbbra is paypal árfolyammal számol, ha nem tévedek?
-
válasz
DeathAdder #35693 üzenetére
Rosszul gondolod
: miért mondják, hogy olcsóbb paypallal fizetni, mint kártyával egy az egyben pl. ebay vásárláskor? Nem írt ilyet senki, mert így nem értelmezhető és nem is igaz. Ha kártyás fizetésről van szó.
Biztonságosabb és van egy +vásárlói védelmed a vásárlás napjától számított 180 napig és ha vissza kell küldeni a megvett dolgot támogatnak a posta költségben évente 12-szer 9600Ft alkalmankénti összeggel.
De ha a PayPal fiókhoz hozzárendeled az OTP-s kártyádat, akkor ugyanazt az árfolyamot használod amit írsz, a napi első deviza eladási árfolyammal fogsz fizetni, mert beállítható, hogy ne a PayPal váltson. Az Összefoglalóban bővebben magyarázom.
Fizethetsz természetesen a bankkártyáddal is, a fentiek közül csak az elszámolási árfolyam lesz azonos, a többi meg nem fog járni és csak az eBay vásárlói védelmed marad meg a megérkezéstől számított 30 napigMa egyébként ennyivel számolják el a vásárlásodat fontban: 363,61 Ft. Persze ezt pár nappal ezelőtt kell fizetni, mert a jóváírás napit használják, nem a vásárlás napit.
-
DeathAdder
veterán
Mégegy kérdésem lenne, újonc vagyok és tudatlan és felvilágosítást kérnék hogy miért mondják, hogy olcsóbb paypallal fizetni, mint kártyával egy az egyben pl. ebay vásárláskor?
Ha paypallal fizetnék 272 fontot, akkor azt írja hogy az nekem 102.402 Ft-ba fog kerülni.
Míg OTP-nél a deviza eladás árfolyama 364,70 (ha jól tudom azzal számolnak), vagyis úgy 99.198 Ft-ba kerülne, ami 3.204 Ft-al olcsóbb, mint a paypal esetén.
-
Volt ilyen amit írtál. De nekem azt választ adták, hogy részükről folyamatosan biztosítják az sms kiküldést, de ha a mobilszolgáltatónál vagy a telefonomnak van problémája, azzal nem tudnak mit kezdeni.
Lényeg az hogy ez nem az van hiba, tudnak róla és nem tesznek semmit. Ha lehal a Telekom akkor füstjelekben küldjék el?
A rendszervédelem egyik elem az hogy a többszöri belépési kísérlet esetén egy időre blokkolásra kerül a felhasználó, nagyon nem magyaráznám az okát annak, hogy ez egy helyes eljárás.Írtam az előbb is, hogy nem csak rajtuk múlik a dolog.
Minden banknál vannak hibák akár virtuális akár igazi.
Márt most jelzem, hogy 26-án a bankunknál várható probléma az új rendszer miatt.
Már előzetesen lesz egy gond, hogy aki aktiváltatta az sms belépési kód küldést, az megint alaphelyzetre áll vissza, simán be lehet lépni a kétlépcsős azonosítás nélkül, annyi a változás, hogy ennek bekapcsoláshoz majd nem kell nekik telefonálnunk, hanem az új felülten mi kapcsolhatjuk ki és be. -
bul07
nagyúr
Ez oké, de egy virtuális banknál nem elfogadható ilyen kimaradások, főleg ha tudnak is róla és régóta fennálló probléma, talajának rá megoldást
Amúgy azt se értem hogy miért nem engedett be jelszó módosítás után, email címre jött kód , megkellet adni a kártya számot is, lett is új jelszó de csak kérte a sms kódotÉs az egyáltalán nem jó megoldás hogy nem megérkező sms esetén tiltjuk egy időre a bejelentkezést
Kellene olyan mint kód esetén, ha nem jön meg a sms kat ide, és akkor lehetne 3-4 adattal kiváltaniÉn most csak kb 2-3$ fogok bukni, már ha kupon nélkül megveszem a dolgot, de már ez is dühítő
-
Nem javaslom ennek ellenére sem a kikapcsolást, az elmúlt 2 hétben 2 ember járt úgy hogy PayPal-on keresztül más költötte a pénzét.
Ha nem jön meg az első 4 és fél percben, akkor egy újraküldés kérése. Ha az sem jön meg, akkor 45-60 perc várakozás. Ha olyan jellegű a hiba ennyi idő alatt általában kijavítják.
Nem kell semmi mást tenni. -
Ennyi időnek, mert már jó. Mennyi idő volt akkor a kihagyás? 40 perc, ez nem rossz arány 386 napra. (0,0000719), persze nem minden nap, minden órában használtam.Ez Telekom móka volt szerintem.
Be vagyok lépve.
Ja, a későbbi próbálkozásra? Úgy 2 óra hosszát tiltott le a rendszer. -
Nem jelent semmit, a PayPal sms Internetes szerverről jön, azt a mobil szolgáltatók máshogy kezelik, mert nincs mögötte valódi telefon előfizetés.
Ezért is volt pár hónapja a Vodafone-nál hasonló probléma, ők sem fogadták a PP sms-eket.
Jelentem nekem 2018 januártól nem volt sms megkapás gondom. Statisztikailag azt mondhatom hogy megbízhatóan működik.
Nem lehet 100% garanciát vállalni rá, főleg úgy hogy van egy közbeeső szolgáltató és ők sem vállalnak a 100%-ot a szolgáltatásra. -
-
Igen, megvárod. De kipróbálom most, mert legutóbb 1 órával ezelőtt tudtam használni. Délelőtt meg 3-4 alkalommal léptem be akkor sem volt gond.
Kapcsold ki, de akkor vigyázz arra hogy ne férjenek hozzá az eszközeidhez és az eltárolt jelszavaidhoz.
Volt már egyébként olyan, hogy a Telekom állt fejre, mivel nekem is az van én sem tudok belépni.
Talán valaki más szolgáltatós jelzi hogy mi a helyzet.
De írtam már, ha nem jön sms, akkor hülyeség jelszót cseréltetni, mert arról is sms-ben jön a jóváhagyás. Ha a belépési nem jön, akkor az sem fog. És ha még is sikerülne a jelszó csere, akkor meg a belépéshez kell újból az sms kód. Volt az a film, a 22-es csapdája, kb azt játssza el magával.
Jelenleg az a PayPal álláspontja, hogy várjunk amíg meg nem javul, feltéve ha náluk van hiba. -
bul07
nagyúr
Van már megoldás a meg nem érkező sms-kre
30-as szám és Telekomos is, már vagy negyed órája nem jön meg
Hívás, sms küldés fogadás volt azóta csak a paypal-os nem jön meg
Ha egyszer sikerül belépni kikapcsolom a fr@ncba
És persze már kapott tiltást is
Túl sokszor próbálkozott. Próbálja újra később, vagy állítsa vissza a jelszavát. -
vacs
veterán
Sziasztok.
Nekem egy mastercard hitelkártya van beállítva.
Az alza.hu-n elálltam a vásárlástól, de kicsit tanácstalan vagyok, hogy a pénzem a hitelkártyámra is visszajön? -
válasz
Djuree #35677 üzenetére
A magyar felhasználói szerződésből:
1.4 Az Önnel folytatott kommunikáció.
1.4.1 Nyelvek. Ezt a megállapodást kizárólag angol nyelven kötjük meg. Kizárólag angol nyelven kommunikálunk Önnel.
Ez igaz az írásos és beszélgetős kommunikációra is.
Az hogy néhány menüpont magyarul olvasható az még azt sem biztosítja hogy azok az oldalak jól működnek. Nem is javaslom a magyar nyelvű felületet, minden lényeges rész angolul "működik". -
Djuree
félisten
paypalon szeretnek egy emailt irni egy esettel kacsolatban, de ha ramegyek a magyar feluleten a lepjen kapcsolatna velunk menure, angolul jon elo. ilyenkor is irhatok magyarul vagy ott mar angolul kellene?
-
DeathAdder
veterán
-
válasz
DeathAdder #35674 üzenetére
Egyébként többen használják, én panaszt nem olvastam róluk. A megkapott információkat (cím, telefonszám) felveszed az eBay-en új szállítási címként. Vásárlás előtt azt teszed meg elsődlegesnek, így nem fog visítani a rendszer hogy nem szállít Mo-ra. Amikor fizeted eleve ez lesz a szállítási cím., ezt kell választani és úgy fizetni.
-
DeathAdder
veterán
Huhh, köszi szépen, tényleg
Ezzel az extra fizetési móddal az eladó sincs igazán tisztában ahogy látom, az ebayt meg nem szeretném megkerülni.
Ez a csomagbróker viszont jól hangzik, nem is tudtam, hogy van ilyen. Beírtam a google-ba és ki is dobta első találatként.Én inkább ezt preferálnám, tökéletesen megfelelne ha megvenném UK-ba ők meg valamikor elhoznák. És még olcsóbb is lenne lényegesen
-
válasz
DeathAdder #35672 üzenetére
Értem. Ha eBay-es a dolog akkor egy kicsit más a helyzet, ott úgy fizetsz hogy PayPal-ra belépsz és a hozzárendelt kártyáról veszi le a pénzt, tehát nincs küldés az egy másik PP fizetési opció.
Az általad írt esetben, ha az eladó nem adott meg Magyarországra szállítási költséget, akkor kosárba teszed a dolgot és kérsz tőle számlát, erre a számlára ő be tudja írni a megfelelő összegű szállítási költséget és te az egészet az eBay+PayPal rendszeren keresztül fizeted ki, így lesz megfelelő vásárlói védelmed.
Ha nincs ez a számla kéréses dolog (total request) akkor nem tudod tőle az eBay-en keresztül megvenni.Lehet akkor vásárlás ellenértékeként küldeni a (260 a termék +40 a szállítás) pénzt, de ez az eBay szerződési feltételeinek megsértése, mivel egy ott hirdetett terméket az eBay-en kívülről veszed meg.
Ez esetben így csak a PayPal vásárlóid védelmed marad, de csak akkor ha vásárlás ellenértékeként megy a pénz.Most abba ne menjünk bele, hogy van arra lehetőség hogy egy csomagbrokeren keresztül intézed a dolgot, lesz egy a angliai címed, ahova elküldheti a 12 fontos árban és 3500-4000 Ft-ért (10-12 font) ideszállítják neked Magyarországra.
-
DeathAdder
veterán
Értem, a 803442 Ft veszélye biztos hogy nem fenyeget
Van paypal és bankkártyás fizetési mód is ha jól látom (ebayen is újonc vagyok még, egyszerre regeltem pár napja oda is meg paypalra is)
Viszont a hirdetésében csak UK-n belül van szállítás megadva, ami +12 font, és azt írja ebay, hogy "or contact seller for postage options" szóval Írtam neki, majd kisvártatva utánanézett hogy kb. 40 fontért elküldené MO-ra, és azt mondta Paypallal fizessem neki az extrát (260 a termék +40 a szállítás).
Nagyon újonc vagyok ezen a téren, fogalmam nincs hogyan fog ez kinézni. 100% Positive, 314 Feedback-je van, talán nem akar átverni
-
mrrr74
aktív tag
OFF-ba teszem, mert csak kicsit PP, de jó lenne valami megoldást találni.
Nyitottam Revolute és TW Borderless accountot, ezekhez rendelkezem fizikai kártyákkal, most érkezik a Curve is. Bőven elég lenne Revolut is, viszont a havi rendszerességgel kapok kisebb összeget PP-ra, így a PP-t nem tudom kihagyni, ezért keresem a legjobb megoldást.
A bankom fix 8€-t kér beérkező devizautalásért, ezt ki tudom váltani a TW/Rev accounttal és nem ér árfolyamveszteség, de ez a kisebb összeg jellemzően.
Eddig azt csináltam, hogy a beérkező - jellemzően USD - utalásokat hagytam a PP számlán, majd fizettem mindent PP-al (hiba volt, azt hittem csak a $-os vásárlásoknál használj az USD-t, más esetben a csatolt kártyát terheli, de nem. Már átállítottam, hogy mindig a csatolt kártyát terhelje, majd visszaállítom ha nem ft-ban fizetek).
Szóval most ezért vagyok rápörögve a témára, mert jó volna valamilyen megoldást találni ami hosszútávon működőképes.
-
válasz
DeathAdder #35668 üzenetére
Eseleg ha a pénzküldési és fogadási limitet az évi 803442 Ft-ot eléred a pénzforgalomban akkor van jelentősége ennek.
Egy 70k-s tétel esetén nincs, de erre is utaltam: Ha egyszer hozzárendelted, megerősítetted, akkor amíg le nem jár nem kell hozzányúlni.Azt az £300-ot csak PayPal pénzküldéssel lehet fizetni, nincs PayPal fizetési mód vagy bankkártya?
-
válasz
mrrr74 #35667 üzenetére
A deviza utalások fogadása a bankodnál sem olcsó, ott is elérheti az összköltség vagy meghaladhatja a 3,4%+90Ft-ot.
Ha nyitsz deviza számlát és arra küldik a pénzt akkor egy kicsivel jobban jársz, de bejövő pénzekre rá kell osztani a számla fenntartási költségeket és némelyik bank esetén a PayPal a jobb alternatíva.
Ha gyakorta jönne akkor meggondolandó a Transferwise-én számlanyítás.Ha még sem küldöd ki a bankszámládra akkor meg elvásárolod, az a legjobb megoldás, mert ha €-ban van akkor €-os vásárlás esetén nincs konverzió.
-
DeathAdder
veterán
Most írt a support, hogy meg kell erősítenem a kártyát. Már elkezdtem, gondolom most néhány napot igénybe vesz míg az otp könyveli és a netbankon ki tudom olvasni a 4 számjegyű kódot.
Egyébként lehetett az is probléma, hogy nem volt a kártya megerősítve?
-
mrrr74
aktív tag
Elnézést, magyar fiók. igen. Értem, akkor ez sajnos nem megy így
A PP-on is vannak "zsebek" megadva, de akkor ez úgy látszik nem számít.Akkor ha jól értem, mindenképp a PP fog váltani ha a magyar bankszámlára utaltatok ki (mert máshova nem tudok). Pont ezt kellene elkerülni, mert 1x jó nagy költsége van annak, hogy kifizetés érkezik a PP-ra, illetve a másik költség a konverzióból adódik.
-
válasz
mrrr74 #35665 üzenetére
Nem írtad, így csak feltételezem hogy magyar fiók. Csak magyar forintos számla adható hozzá, amelynek te vagy a tulajdonosa, mert magyar fióknál mindig automatikusan forint megy ki, a devizákat átkonvertálja.
Kiutalást EUR/USD devizákban lehet végezni egy saját névre szóló Revolut/TW számlára?A normál számlaszámot a 3*8 karakteres, kötőjelek nélkül kell megadni.
IBAN számot, BIC kódot kell megadniRáadásul TW számlaszámnál a nevem előtt szerepel a TransferWise FBO előtagként, ez így működhet?
Nem, mert az nem adható hozzá.Ha utalsz és nem jó a számla információ akkor a pénz nem kerül a bankszámládra, visszakönyvelik és levonnak 1500 Ft "büntit"
de ha jól tudom 1.500ft-ért lehet módosítani ha nem jól csinálomAmit áthúztam az nem érvényes a hozzászólásodból, ezeknek a kritériumoknak nem felel meg.
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
Kiutalást EUR/USD devizákban lehet végezni egy saját névre szóló Revolut/TW számlára?
Gondolom a megfelelő devizához tartozó IBAN számot, BIC kódot kell megadni, de még nem próbáltam. Ráadásul TW számlaszámnál a nevem előtt szerepel a TransferWise FBO előtagként, ez így működhet?Persze ki tudnám próbálni, de ha jól tudom 1.500ft-ért lehet módosítani ha nem jól csinálom, így inkább kérdeznék.
Köszönöm szépen.
-
DeathAdder
veterán
Nagyon szépen összefoglaltad
Pontosan így csináltam, és sajnos nem volt jó.
Minden bizonnyal igazad volt és a magyar felület zavarhatott be a dolgokba. Ez azért elég frusztráló, friss tagként erre gondoltam volna utoljára, illetve hogy alapból már a regisztráció is magyarul történt ha jól emlékszem, én legalábbis biztosan nem állítottam be nyelvet, szóval ez lehet még probléma más felhasználóknál, és ajánlott lehet regisztráció után angol nyelvre váltani.
A supporttól azóta sem kaptam választ, viszont most próbálom, beírtam random 120 eurót és egyből tovább is engedett az összesítő képernyőre, tegnap itt már szépen elhasalt a történet. Pénzt egyelőre nincs kinek küldeni, de a jövő héten lesz egy £300 vásárlásom ebayen, remélem sikerül. Bízom benne, hogy ez a tegnapi csak valami védelmi rendszer közbeavatkozás volt
-
válasz
DeathAdder #35660 üzenetére
Visszatérve a pénzküldésre, kipróbáltam nálam hiba nélkül működik. Ennek során az új képernyőképek szerint módosítottam az Összefoglalóban a 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés: leírást, ha gondolod nézd meg és akkor esetleg kiderülhet hogy mi okozza nálad a problémát.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Viperator #35659 üzenetére
Nekem ez egyre bonyolultabb, inkább nem kisérletezek tovább, írtam a supportnak, remélem válaszra méltatnak.
hihetetlen mennyit szívtam már hogy a nagy európai únión belül párszáz km-re arrébb pénzt juttassak el. Mondjuk ez az én kritikám is, de tény hogy a bankok, a paypal, transferwise is valamiért nagyon szeret szívatni engem
-
Viperator
őstag
válasz
DeathAdder #35658 üzenetére
Neked nincs virtuális kártyád? (a főszámládról felteszed X összegű pénzt és akkor nem lesz gondod a Paypallal, pláne ha nem lépi túl az X összeget)
-
DeathAdder
veterán
Valóban semmi értelme, és mégis..
Tegnap ebayen lebeszéltem egy UK eladóval hogy hogyan és mennyiért postázna el valamit MO-ra ha megvenném, és mondta hogy paypallal fizessem. Hétvégén meg is venném az adott cuccot, de már most félek hogy felsülök mert nem tudom majd kifizetni
(nem tudom hogy addig változik-e valami, de ebben a pillanatban kizárt hogy bármit is tudjak fizetni, apró összegek emelgetésével most is csak 36 euróig tudok felmenni, 37-nél már crashel
) Azt hiszem ezzel sem lesz nagy közös jövőm.. szerintem ilyen még soha senkivel nem történt, próbáltam ráguglizni is, de semmi.
Minden világos amiket írtál, köszönöm szépen a sok részletes információt
-
válasz
DeathAdder #35656 üzenetére
2 törvény is kötelezi őket erre, március végéig még a bankod is újból ellenőrizni fogja a személyes adataidat.
Ha névnél elírás probléma van annak javítást lehet kérni a PayPal felületen. A személyes adatokat a lakcímet és a banki kártya és számla tulajdonlást kell leigazolni az okmányok másolataival.
A hiba szerintem a magyar felület miatt volt azután a sok próbálkozás meg a rendszer védelmi dolgait indította be, a kártya le és fel pakolgatása ez sem igazán jó.
Ha egyszer hozzárendelted, megerősítetted, akkor amíg le nem jár nem kell hozzányúlni. Ha véletlenül nem lehet vele fizetni akkor az csak technikai hiba, ami lehet banki és PayPal Internet gond.
Volt már hogy nem tudtam fizetni aztán kiderült hogy épp lehalt a banki rendszer, vagy olyan is hogy úgy láttam nem sikerül, hibaüzenet jött, újból próbáltam akkor meg elfogyott a pénzkeret a kártyán, mert az elsőt is zárolta a banki rendszer és a kétszeres összegre nem volt elég, nekem is jött hogy adjak hozzá másik pénzforrást.
Az hogy apró összegekkel emelve tudod beírni olyannal az elmúlt évek alatt soha nem találkoztam. Annak nincs is értelme, írod a számot hogy túlmenjen a tizedes vesszőn és annyi a "legbonyolultabb" dolog az hogy ki kell választani hogy milyen devizában, és milyen módon menjen el. -
DeathAdder
veterán
Értem, köszönöm
Okmány másolatokat tőlem még nem kértek. Fognak egyébként? Lehet számítani erre? mit kérnek? szig-et, és bankkártyát?
Mert lehet akkor törlöm a kártyát, meg a fiókomat és újra regelek.A gond nálam az (azon felül hogy valamiért kártyáról alig birok pénzt utalni
), hogy máshogyan szerepel a nevem a bankomban. Ne is kérdezd, én szó szerint vonzom a bakikat magam körül
"De ha adtál hozzá kártyát akkor minek?"
A fentebb leírt probléma miatt, ma egész délután elszórakoztam, hogy befizessek valakinek 240 eurot, sajna ilyen hiba is csak nálam történik
Persze igaz, hogy sokkal jobb a banki árfolyam, erre nem is gondoltam, de jogos
-
válasz
DeathAdder #35654 üzenetére
Az ékezeteket hagyd figyelmen kívül, de miért nincs Tot végén a h? Írásban nincs néma h.
Amikor nevesíteni fogják a fiókodat betű hiány az gond lesz, mert nem fog egyezni a szig-en lévő szöveggel.
Gondolm nem kérték még tőled az okmány másolatokat?
Mivel ezt kivéve nincs különbség a név használatban ezért nincs gond.
A magyar vezetéknév az = az angol last name-el és az utónév = first name-el. Tudják a PayPal-nál is hogy mi fordítva írjuk.
A regisztrációnál a "middle" középső nevet is megadhattad volna. De a bankban is a használt utónevet célszerű megadni, nem Álmos Töhötömnek szólítanak és írsz alá. De lényegtelen, a PayPal-on azt az utónevet adod meg amit használsz valójában, a bank meg így van.Csak te fizethetsz be, saját bankszámláról, saját PayPal egyenlegedre, ezt írják is figyelmeztetésként.
De ha adtál hozzá kártyát akkor minek? Vásárlásnál sokkal jobb az árfolyam, ha a bankod váltja a devizát. Ha az egyenlegre töltesz fel pénzt akkor mindig a PayPal váltja a devizát a magasabb árfolyammal a felhasználásakor.
-
DeathAdder
veterán
Amit szeretnék még kérdezni, hogy paypal számla feltöltésnél mennyire szigorú az hogy pontosan ugyanaz a név szerepeljen, ami a pp accountom neve?
Tehát ha én a bankomban úgy szerepelek hogy Tóth Álmos Töhötöm, de paypalon úgy vagyok regelve hogy Tot Tohotom, akkor már nem tudom feltölteni az egyenlegemet, mert nem teljesen azonos a név?
Nyilván sarkítottam, de mi a helyzet akinek a banknál van harmadik neve is, illetve az ékezetekkel, vagy a lemaradó néma h-ra végződő nevekkel?
Olyat azt hiszem nem lehet, hogy megkérem a haveromat hogy fizessen be az Unicredit számlaszámra a megfelelő közleménnyel az én pp accountomra?
-
DeathAdder
veterán
Hát sajnos kis összegen felül ez sehogyan sem akar menni
Próbáltam angol nyelven, Firefoxban, reklámblokkoló nélkül, mobiltelefonnal, alapértelmezettre állított kártyával, de semmi.
"Please add a funding source" - megadom a kártyámat -> save -> majd megint azt írja hogy Please add a funding source..
Már az accomat is újra kellett aktiválni, és jelszavat változtatni, mert az algoritmus szerint szokatlan tevékenységeket végzek
Mostmár addig cseszegettem amíg nem azt írja, hogy "Please add a funding source" , hanem hogy "Sorry, we werent able to complete your payment at this time. Please later..."
Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget
-
válasz
DeathAdder #35651 üzenetére
Folyamatosan a Firefox-ot használom, nem egészen a gyári beállításokkal, mert azok biztonságilag túl szigorúak, pl halálom az alapértelmezetten bekapcsolt Harmadik féltől származó sütik tiltása. akár a Paypal fizetés megakadhat emiatt egy adott webshopba.
A reklám blokkoló a uBlock OriginAnnyit célszerű meglépned hogy az eddig használt kártyát adod meg alapértelmezett fizetési módnak, nem tudom minek találták ki ezt a funkciót, de nekem úgy tűnik hogy szükség van rá, hogy be legyen állítva. Persze lehet egyenlegről is fizetni ettől a beállítástól függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest