Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anorche1
őstag
A paypal -emem country -nak Andorra lett beállítva, ezért ugye nem tudom igényelni a visszaposta kifizetését. Eddig nem foglalkoztam vele, mert csak olyanokat rendeltem, amiket ha rossz sem éri meg vissza küldeni. Most viszont nagyobb összegben rendelnék, ezért kellene egy új paypal fiók, magyar country -val.
Hogyan csináljam?
A jelenleginek az emailcímét módosítom valami másra, ez oké. De mi lesz a kártyával? Egy kártya tudtommal csak egy fiókhoz lehet beállítva. Ha meg innen törlöm, akkor az esetleges refundokat hogyan kapom meg? -
A Top Up-al a saját PayPal egyenleg tölthető fel a saját bankszámláról.
Az Unicreditnél az utalási megbízási nyomtatványon van név rovat, ha a pénztáros nem szól, hogy nem a lányt látja akinek a neve a papíron van akkor te is befizetheted. Gondolom, de nekem még nem volt ilyen gondom. Mindig én fizettem a sajátomra. -
válasz
SkiDev
üzenetére
Nem jól értelmezed. Több éve lehet Maestro kártyát hozzáadni. Ha ezt megteszed, akkor a PayPal használatával a kártyádon lévő pénz összegéig tudsz vásárolni.
Nem kell töltögetni semmit.
Lényege az, hogy fizetéskor csak az "e-mail címeddel fizetsz", az akinél vásárolsz nem kap bankkártya adatot, neked sem kell ilyet megadnod.
Vásárlás esetén a PayPal nem számol fel költséget.
Ha nem az általad a PayPal-hoz hozzáadott bankkártyát használod fizetőeszköznek, akkor a PayPal egyenlegre kell utalnod pénzt, abban az esetben az a költséged amit a bankod elkér az utalásért, (0,15%, min. 87 Ft és + 0,30%) a PayPal részéről nincs díja. (Nem egészen jók a bankod kondíciói.)
Ugyanannyira biztonságos, mint amikor a boltban vásárolsz vele. Gondolom a bankodnál neked is lehet szabályozni, hogy mennyi pénz legyen elérhető a bankszámládról a kártyával, illetve a PayPal biztonsági rendszere is véd téged. De egyébként a jogosulatlanul leszedett pénzt a bankod visszaadja.
Az Összefoglalóban találsz információkat bővebben. -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Nemrég láttam, hogy a Paypal már fogad el Maestro kártyát is.
Szeretnék érdeklődni regisztrálással kapcsolatban FHB Hello Maestro kártya ügyében. Ha jól értelmeztem az olvasottakat, akkor nálam csak úgy működik, hogy a kártyámról utalok a virtuális PayPal számlámra pénzt és azzal vásárolok. Utalási költség van ebben az esetben? Mivel nekem azt mondták, hogy ~400-600 FT egy utalás egyik bankból a másikba. Kis értékben szeretnék kínai mütyüröket rendelni, ezért lenne jó tudni, hogy megéri-e az egészet. Egyéb járulékos költség, havonta?
Biztonsági oldala milyen ennek? Mert aggódik az Öregem emiatt, nem repes az örömtől, hogy regelni szeretnék. Attól fél, hogy levonja az összes pénzt a számlámról.
Válaszokat köszönöm!

-
Sordoran
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Lassan másfél órája karikázik utolsó oldalon. Beléptem netbankba, ott az van, hogy trustly-n keresztül beléptem 17:51-kor, kiléptem 17:52-kor, és a 4000 Ft Feldolgozásra vár. Most hagyjam a Trustly oldal ablakát megnyitva, fog történni valami? Oké, hogy lassú, de ez már sok.
-
-
Landsmann
addikt
MInt írtam, a nyíelvi beállítás kavarhatott be, mert korábban az oldal ugyan angol nyelvre volt állítva, de a automatikus oldal fordítást használtam a Chrome-ban. Kipróbáltam az itt korábban írt nyelvi angol visszaállítást és azonnal jó lett. Érdekes, hogy két vásárlás között szintén használtam a fordítást, de ez úttal simán ment minden. Mindegy, szóval itt a ynelvi dolgokkal volt a fennakadás. Én tegnap 2 gépről, 2 operációs rendszerrel és 3 böngészővel próbálva nem ment. Mondjuk az érdekes, hogy laptopról Explorerrel fordítás nélkül sem ment. Lehet valamit a paypal oldalán elmentett ami miatt nem engedte a belépést. De most már működik, és ez a lényeg.

-
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Lehet ez nem feltétlen paypal téma, de nem tudom hol találhatok gyors megoldást. Trustly-val akarom feltölteni a paypal egyenlegem, kis összeg, 3.000 Ft menne rá. Erste Bank-nál van fiókom, a nyáron már sikerült egyszer ennél nagyobb összeget átutalnom, de most nem megy, 4ezernél majd 3ezernél (ennyi is elég lenne) is ezt írja ki:
"Mivel az összeg túllépte az azonnali letét jelenlegi limitjét, a pénz a következő banki munkanapig nem lesz elérhető. Folytatja?"
Hol tudnám ezt megoldani most? Netbank-ban nem találok ilyen limitre vonatkozó részt (csak bankkártyára vonatkozó limit van, de az nincs hozzárendelve paypal-hoz, és amúgy is jóval több). -
válasz
Landsmann
üzenetére
Amikor fizetnél az eBay-n annak a PayPal fizetési kliensét használod, mivel más helyeken tudsz fizetni a a PayPal kliensükön keresztül, akkor szerinted nem az eBay oldalán van valami probléma?
A PayPal-nak 218 millió felhasználója van csak nem lehet annyira rossz a rendszerük.
Tegnap is és ma is vásároltam az eBay-n normálisan működött.
Az hogy rossz jelszót írsz be és nem enged belépni, azután a többszöri próbálkozásra "letílt" az egy védelmi mechanizmus.
A problémákat okozhatja a böngésző problémája, beállítása. Pl. a felugró ablak nincs engedélyezve, aktiválva valami reklám blokkoló és az nem engedi meg, mert nem lett a PayPal kivételként megadva, a tűzfal beállítás a gépen, esetleg anonim módon netezel (VPN, a böngésző privát böngészés üzemmódja).
Természetesen a fiókok összekötése, a beállításaik is okozhatnak gondot. Volt aki úgy próbálta használni a PayPal-t, hogy az e-mail cím megerősítését kihagyta. -
Landsmann
addikt
Itt a megoldás a 31403-as hozzáészólásban. A nyelvi beállítást angolra kell állítani. Nálam is azon volt, de a google fordítóval az oldalt lefordíttattam. Ez kavart be. Hiába volt mégis angol nyelvű maga az oldal, mégsem ment. A hozzászólásban lévő linken vissza lehet állítani a ynelvet és akkor utána minden oké.
-
Landsmann
addikt
Én is ezzel kínlódok tegnap óta. Egyszerűen nem lép be az e-bayről. De külön be tudok lépni. Arra rájöttem, hogy ha rossz a jelszó, akkor vergődik, hogy nem stimmel. Tehát a paypalig eljutt, sőt a jelszó ellenőrzése is megvan, de valami miatt onnan sehova tovább. Nem egy jó bemutatkozás egy kezdő számára, hogy egyből szar az egész rendszer. Ez így részemről nem lesz hosszútávon használatos, az tuti.
-
válasz
üzenetére
Az hogy nincs limitálva azért ellenőrizd, mert ha eddig nem küldtél be semmit, akkor limitálva van.
Összefoglaló, Tippek röviden, 2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás.
Ott válaszd a A fiókra érvényes limitek megtekintése. linket, ha a fő oldal jön vissza, elő, akkor csak az éves 2500 €, 781000 Ft limited van.
A lakcím igazolást akkor megpróbálod a lakcímkártyával, csak fűzni kell hozzá magyarázatot.
Egyébként mindig a legutolsó érvényes és az okmányok, kártya meg nem lehetnek 2 hónapon belül lejárók, előre nem igazán kell készülni, majd amikor kérik. -
törölt tag
Köszönöm a választ,akkor elfogadják magyarul is a bankszámlakivonatot?Ha nincs a nevemen közüzemi számla,mert a feleségem nevén jönnek a csekkek,akkor mi a teendö?És még valami,nincs limitálva a PayPal fiókom,hozzá van rendelve minden banki dolog...és a kérdésem arra irányult,hogyha esetleg kérnének valamit,ne akkor kapkodjak.scannelés .etc....
Bocsánat a sok kérdésért. -
Akkor besétáltok egy Unicredit bankfiókba és pénztári utalással a Top Up-ra vonatkozóak szerint utaltok.
Ha megnyered a licitet 48 órán belül kell fizetni a szabályok szerint, de ha írsz az eladónak hogy csak a 3. nap fizetsz amiatt hogy elveszett a kártya akkor megértőek szoktak lenni, de ha hétfőn délelőtt be van fizetve az kedden általában ott szokott leni az egyenlegen. -
-
BIOS
tag
Sziasztok!
Problémám akadt. A páromnak van Paypal számlája+kártya hozzá. Sokat ebayezünk. Van egy függőben lévő licitünk ami Vasárnap jár le valószínű nyerni fogunk. A kártya viszont elveszett tegnap le is lett tiltva azonnal. 2-3 hét mire megérkezik az új kártya. Lehet esetleg Paypal számlájára utalni pénzt valahogy? Nekem nincs bankom. Neki nincs OTP Direktje. Remélem érthetően írtam! -
törölt tag
Szia,,
Pontosan mit kell nekik elküldeni hogy igazoljam magam?A bankszámla kivonatomat,csak magyarul tudom letölteni pdf formátumban, de valahol azt olvastam hogy angolul kérik.(és ha igen,akkor az kikérhető személyesen a bankomtól?
És még mit kérnek,)jogsi?lakcímkártya?és mire kell oda figyelni hogy ok legyen minden?
Köszönöm a válaszodat. -
Becsy
újonc
Megpróbáltam a firefox-ost, de így sem.
Nagyon elkeserítő... nem, idáig nem jut el, sajnos. :\ Checkout résznél rákapcsolok a paypalos fizetésre, és csak tölt. Viszont tényleg köszönöm a segítséged,jókat írtál. Elképzelni nem tudom mi lehet a baj:\ Délelőtt ismerős gépén is próbáltam már, másik netszolgáltatónál, nem az itthoninál, de neki se működött. -
Az nem jön elő amit itt írtam?
Illeteve azt tudod, hogy fizetni az egyenlegről történő fizetéskor a PayPal deviza egyenlegek közül annak kell elsődlegesnek lenni, amelyben a vételár van és azon kell lenni az adott mennyiségű pénznek.
Még annyit javaslok, hogy az eBay-n töröld a PayPal összerendelést. A Firefoxban (felugró engedélyezve legyen) Paypal és eBay sütik törölve utána.
Majd Firefox-ot újraindítva csináld meg az összerendelést az eBay-n, ami akkor lesz jó, ha a PayPal-ról visszalépsz az eBay-re.
Esetleg egy add-blocker is bekavarhat.
Végső javaslat eBay és PayPal app telepítés a telefonodra és azon keresztül megpróbálni a fizetést, mert lehet hogy netszolgáltató problémád van. -
seniman
veterán
Sziasztok!
Ha refundot kaptam ebayes vásárlás után,az hogy jelenik meg a bankszámlámon?A paypal-on már megjelent az összeg,bár az egyenlegem ettől független ugyanúgy nulla.
-
válasz
Barthezz2
üzenetére
Ha már be tudsz lépni akkor mindenképp célszerű frissíteni biztonsági kérdéses részt, mert az nem csak ilyenkor jöhet elő.
Ma többször beléptem és nem volt gond jöttek az sms-k rendben, most is beléptem. Én Firefox-ot használok.
Már azt is írtam, hogy a mobilszolgáltatónál is lehet gond, ők mindig letagadják, ha náluk lenne gond. Pl. csak akkor tudtak elérni és tudtam sms-t kapni ha 4G-n volt a telefon, én is csak akkor tudtam telefonálni -úgy hogy telefonálásra visszavált 3G-re. Amikor 3G volt fixen állítva, mert minek a 4G csak beszélgetésre, akkor meg nem voltam elérhető. Minden rossz volt a 3 napos telfontól kezdve én is, csak náluk nem volt hiba pár nap után megint jó minden és nálam csak az idő változott.Ha az sms késés probléma továbbra is gond, akkor át lehet állni a VipAccess azonosításra, itt ebben a hsz-ben leírtam, majd lesz belőle anyag az Összefoglalóban, ugyanez néhány képpel kibővítve.
-
Becsy
újonc
Sziasztok! Ebayen szeretnék vásárolni paypallal. Amikor rákapcsolok a paypal fizetésre, akkor csak tölt,tölt,és azt írja ki,hogy "Verifying your information". De nem lép tovább, nem történik semmi. Pedig összekapcsoltam a paypalom az ebay-el. Pénz is van a paypal számlámon. Töröltem az előzményeket, kipróbáltam más gépen is, többféle böngészővel is. Próbáltam megnyitni a linket nagy ablakba. Semmi nem segít. Más belépett a saját ebayére és az én paypalommal megpróbálta ő is, de akkor is ugyanez történt, pedig a sajátjával sikerül mindig vásárolnia. Már egyszerűen nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Napok óta ezzel szórakozok :\ Tud-e valaki segíteni?:\ Előre is köszönöm.
-
Én is úgy jártam, mint a fórumtárs, szerencsére azóta jelszó cserével már be tudtam lépni. Sajnos viszont amit épp meg akartam venni, közben el is fogyott..

Az sms nekem vagy 20 perccel később jött meg. Sorba mind, ahányszor próbálkoztam, persze addigra már hiába, mert engem is letiltott.
A biztonsági kérdéses belépést nem tudtam használni, mert azt se tudom, egyáltalán beállítottam-e, a hívásos belépéssel próbálkoztam, de azzal sem engedett be, beírtam a kódot, de közölte, hogy nem tudtak azonosítani. 2 ilyen után függesztette fel a fiókom..Szerintem nagyon terhelve lehetnek, vagy valami gebasz van.
-
buca84
őstag
Köszi! Nem azzal van már gondom, hogy nem érkezik meg az sms. Most már azzal van gondom, hogy hiába állítok be új jelszót nem enged be. Mindig azt írja, hogy sokszor próbáltak belépni a fiókba és próbáljam később. De mikor később? 30 perc, 1 óra, 24 óra?
Szerk: Jelszó beírása után is ezt írja: It looks like you've tried too many times. Try again later, or reset your password.
-
válasz
üzenetére
havonta a bankszámládra kiutalhatsz= Withdraw funds
Nem másik PayPal fiókra küldés.
Azt Send money-ként említik és csak az éves limit, ha még van, korlátozza.
Nincs éves limit sem ha van bankkártya hozzáadva és a személyazonosságodat, a banki dolgaidat leigazoltad feléjük és így a PayPal fiók konkrét személyhez van kötve. -
buca84
őstag
Van vmi probléma a paypal bejelentkezéssel? Tök lassan küldte az sms kódokat. Emiatt letiltott...Jelszót változtattam már vagy háromszor, de az új jelszóval sem enged be.
Mindig azt írja valami nem jó nálam és próbáljam meg később? Mikor? -
válasz
üzenetére
Az a limit összeg amelyet a PayPal egyenlegre kapott pénzből havonta a bankszámládra kiutalhatsz, küldhetsz. Ez éves szinten 252000 Ft lehet.
Hogy ezek ne legyenek, ezért adjuk hozzá a bankkártyát, mert akkor csak éves pénzforgalmi limit van a 2500 €, kb.: 781172 Forint
Bővebben az Összefoglalóban. -
törölt tag
Szia
Már csak azt szeretném kérdezni,mit jelent az hogy "withdrawal limit per month 21.000 HUF" magyarul?Köszönöm. -
-
cidalain
veterán
válasz
szabeska
üzenetére
ez volt nekem is a héten.
nekem magyarra lett állítva a paypal, és az okozott zűrt. miután visszaállítottam angolra, megjavult az ebay-nél fizetés is.
ez alapján javítottam -
szabeska
addikt
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem találtam információt: először vásárolnék ebay-ről paypal-el, de amikor kiválasztom a paypal-es fizetési lehetőséget, és előugrik az ablak a paypal belépéshez, csak tölt és tölt. Cookie törlés, másik böngésző, stb megvolt, kártya hozzáadva, a vertifikációs dollárt is levonták, stb. Nincs ötletem, és nagyon bosszantó...

-
válasz
üzenetére
2500 € ami ránk vonatkozik és a fiók regisztráció napja az év fordulója. De ez sincs, ha leigazoltad a személyazonosságodat. Azután csak a pénzmosási törvény előírásai egy tétel 300000 Ft és éves 6 milla, de ez is csak a NAV felé jelentési kötelezettség a PayPal részéről és ha ők rábólintanak akkor minden oké.
-
válasz
sinci01
üzenetére
Összefoglaló, Gyakran ismételt kérdések PayPal-el kapcsolatosan
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni. -
sinci01
aktív tag
válasz
-secret-
üzenetére
Köszönöm. Sajnos nem így történt, nem használta fel a beérkezett összeget. Év elején is volt egy visszatérítésem, de azt sem használta fel a rendszer egy vásárlásom esetében sem. Ott ausztrál dollár volt a devizanem. Ha a paypal balancba megyek, ott azt írja, hogy nincs egyenlegem. Ez érdekes, mert a Summary manüben megjelenik + jelzéssel, zöld színnel az összeg.
Megnéztem a Withdraw funds menüt is, de azt írja nincs rajta összeg.

-
válasz
sinci01
üzenetére
Akkor használja fel az egyenlegen lévő pénzt, ha abban a devizában fizetsz, amely PayPal deviza egyenlegen van a pénz.
Ezért célszerű több devizát megadni, mert akkor arra érkeznek a pénzek és azt megtéve elsődleges egyenlegnek akkor arról fogja felhasználni.Pl egy beállítás:

Ha az egyenlegről Withdraw a PayPal automatikusan forintra konvertálva küldi ki.
Az Összefoglalóban megtalálod a leírásokat.
-
válasz
sinci01
üzenetére
Következő vásárlásnál elsőként abból fogja levonni az vásárlási összeget, de ha nem abból akarod akkor akár ki is utalhatod a bankszámládra (összefoglalóban a segítség).
Meg ha pl. csak 10 euro van a számládon és amit vásárolsz 15-be kerül akkor a 10-et leveszi az accountodról a többi 5-öt meg a kártyádról.
-
sinci01
aktív tag
Üdv. Történt egy vásárlásom az ebayen, majd törölve lett az eladó által a kérésemre. A pénzt visszautalta a paypal számlámra, amit látok is mint beérkező jóváírást. Ezt hogyan tudom felhasználni a következő vásárláskor, vagy átrakni az ERSTE számlámra forintosítva?
Köszi a segítséget.(Időközben vásároltam megint és a plusz összeget nem használta fel a rendszer a vásárláskor)
-
válasz
üzenetére
Biztos jól értelmezed a az előfeltételt? Mert akinek premier fiókja van annak a lényegesebb üzleti lehetőségek a rendelkezésére állnak. Egyedül a több felhasználós PayPal fiók nincs.
Persze azért üzleti tevékenységhez tartozik azért néhány más dolog is.
Nem fejtegetném bővebben, de üzleti fiók tényleg vállalkozóhoz, vállalkozáshoz tartozzon mert a jogszabályi előírások miatt is a PayPal ezt komolyan veszi. Tavaly július óta pl: ellenőrzik az EU-s adószám meglétét is amikor ellenőrzésre kerül a fiók, az egyéb vállalkozási dolgokat nem is említem. -
törölt tag
Sziasztok,
Az lenne a problémám,hogy kellene egy üzleti PayPal fiókomnak lenni,de nincs vállalkozásom,se cégem...se semmi...Viszont az oldal ahol ezt használnám csak üzleti PayPal-t enged..
Nem tudok vállalkozást csinálni...se céget...
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Elöre is köszönöm ha valaki tud segiteni.Üdv
-
johniee
senior tag
Az Understand account limitations-re kattintva csak ezek az infók jönnek be:
What's going on?
We want to help ensure PayPal is a secure place to do business. We noticed some changes in your account that require further verification. During this time, you may not have access to certain account activities. Please review the Account impact section for more information about what you can and cannot do.
What do I need to do?
Please provide all of the information we requested. Once you have provided the information we need, you will see a green checkmark. When all steps are complete, we’ll let you know when to expect a response.
How long does it take?
Once you’ve provided all of the information we requested, we’ll review it and respond to you within 2 business days. If we collect information that doesn’t require review by our team, your account will be back to normal right away.
Why does PayPal want to know all this?
PayPal collects information so we can help maintain a secure place for our buyers and sellers to do business. For instance, we may ask for personal details to confirm your identity or details to verify your account activity based on the changes we are seeing. Learn more about our Privacy policy -
válasz
johniee
üzenetére
Nevesíteni kellene magad, kapnod kellett egy e-mailt ahol meg tudod tenni az okmányok feltöltését.
Személyazonosság, lakcím és a bankkártya bankszámla tulajdonlást kell igazolni.
Az üzenetek közt sincs a belépés után illetve a képernyőkön a korlátozás meg szüntetése? Fogaskerék ikon és a profilban valami?
A 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról előírásai alapján kötelesek ezt elvégezni. -
johniee
senior tag
sziasztok!
Be akartam lépni a Resolution Centerbe, de csak ez az üzenet fogad helyette:
Your account access is limited
EU regulations require that we collect and confirm your account information.
Impact on account: Low
Sehol semmilyen egyéb infót nem látok, hogy ez most miért
Köszi ha tud valaki segíteni
-
Teszt PayPal egyenlegre utalás, ott konvertálás és egyenlegről fizetés.
Kérdés: Jobban járunk-e, ha a fentiek szerint vásárolunk, mint amikor kártyával fizetünk és a saját bankunk váltja devizát.
3000 Ft teszt összeg. Ezért a jelenlegi beállításaim alapján 11,14 $ értékben vásárolhatok.
Ha hozzáadom az alább megadott utalásra elköltött pénzt, mert azt is elhasználom, akkor pedig 11,71 $ vagy 11,6 $ értékben vásárolhatok.Ha ezt az összeget Top Up-al utalom, a bankom felszámol ezért az utalásért 150 Ft-ot (bankon kívüli utalás Netbankon keresztül).
Ha a Trustly-s módszerrel, akkor 120 Ft-ot. (bankon belüli utalás Netbankon keresztül)
Ha kártyával fizetek, az ingyen van.Az egyenlegen a pénz.

$–ra konvertálom lesz belőle 10,83 $.

Egyértelmű a veszteség.
Más devizában sem jobb:
€ és £

Ha ezt visszaküldeném a bankszámlára,

akkor lesz belőle 2832 Ft,

ennél viszont még le kell vonni a feltöltési utalás díjait a 150 és 120 Ft-ot. Így a 3000 Ft-ból 2682 Ft vagy 2712 Ft lenne.
318 és 288 Ft veszteség.
A banki költségeket természetesen a saját bankjára helyettesítse be mindenki, a kártyás vásárlási árfolyamot szintén. 3000 Ft-nál nagyobb összeg esetén természetesen a költségek is nagyobbak.Továbbra is a javaslat az, hogy a kártyával és saját bankunk deviza váltásával járunk jobban.
-
válasz
vadasz70
üzenetére
Hogy érted az utalást? Mert ha az egyenlegre töltesz fel akkor a bankodból csak forint mehet. Ha ezután a forint egyenlegen van, akkor csak forintos vásárlsá tudsz kifizetni, ha más devizában akkor azt az egyenlegen a szükséges összeget át kell konvertálni és azután már lehet fizetni abban a devizában.
Ha kártyával fizetsz akkor meg ott lehet állítani azt, hogy a PayPal váltson, vagy a bankod. Az előző hsz-ekben erről volt szó és az Összefoglalóban ott van a leírás. -
vadasz70
aktív tag
-
válasz
Kecsotam
üzenetére
Nem találtam meg a legutóbbi ilyen tesztet, hdd csere volt, így csinálok egy újat, persze kisebb összeggel és akkor kiderül, hogy mostanában mivel járunk jobban.
Azt azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ha nincs kártya hozzáadva akkor vannak limitek és azt is hogy az egyenleg feltöltés az időbe kerül, az árfolyamok meg állandóan változnak. Ha meg már a kártya hozzá van adva, akkor miért ne azt használjuk?
A PayPal kártyás vásárlási árfolyam és a banki kártyás vásárlási árfolyam esetén egyértelmű az utóbbi javára a kedvezmény.
Az egyenlegről történő fizetéshez meg ahol van a bankban utalási díj amit nekünk kell fizetni az hozzászámolandó.
Majd beszámolok, ha a pénz az egyenlegre ért. -
vadasz70
aktív tag
Újra megpróbálkoztam vele de csak ezt írja ki.
Sorry, but your Visa x-7811 was declined. Please add another debit or credit card to complete your purchase. -
Kecsotam
tag
Igen a 271 az ma stimmel. Én tegnap néztem és megmernék rá esküdni, hogy 257-et láttam. De lehet összetévesztettem és dollárról végeztem a kalkulációt forintra. Az gondolom egy kedvezőbb árfolyam.
Viszont, akkor minden jól működik, ettől kedvezőbben sehogy sem járok és a kérdésemre is megkaptam a választ.Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Kecsotam
üzenetére
Ez virtuális Mastercard kártya a bankszámládhoz tartozó virtuális kártyaszámlához.
Én példádat nem értem, hogy honnan vetted az árfolyamokat.
Ha ma vásárolsz és a PayPal vált akkor 1 $ az 281 Ft.
Ha az OTP elszámolási árfolyamát nézzük (ez nem lesz pontos, mert az holnap lesz elszámolva, de pár fillér az eltérés) az pedig 1 $ az 271,64 Ft.
A különbség egyértelmű, 9,36 Ft al kevesebb ha nem a PayPal váltja a devizát.A példa szerint ha felteszel 25700 Ft az egyenlegre és azt egyenlegen átkonvertálod és az 100 $ lesz. gy a 100$-os vásárlás 25700 Ft, míg a kártyás levonás 27164 Ft lesz, ez alapján nálad az igazság. Ki kell próbálni.
Ha a vásárlási árfolyamot akarod ellenőrizni a PayPal-n, így kell az adatokat beírni a konvertálóhoz az 1 = 1 $ lenne

Az OTP kártyás vásárlási elszámolási szabályai az első rész:
De azt hogy miért állítsuk át többször, szám értékkel együtt több hozzászólásba leírtam itt, azért készült a leírás és a Összefoglalóból idézett rövidebb mondat, hogy ne kellejen minden egyes alkalommal a fentieket leírnom
-
Kecsotam
tag
Köszönöm a válaszod. Ez egy webkártya az OTP banknál az MasterCard mellé.
Megmondom őszintén, hogy nem teljesen értem a válaszod.
Ha átutalok Paypal-re, akkor marad alapból forintban, itt levonás nincsen. (Bár nemtom utalásnak pontosan mennyi a költsége.) Majd ha már ott váltom át kézzel vásárlás előtt 257-es árfolyamon csinálja. Míg ha ráhagyom a váltást és kártyáról szedi le a pénzt, akkor 271 Ft-al számol.
Segítenél, hogy mit értelmezek rosszul, vagy miért nem járok jobban ha nem kártyával fizetek, hanem Paypal egyenlegről? -
Ugye Gearbesten magán az oldalon kell címet állítani, viszont megjön a PP sms akkor utána még egyszer meg kellett erősítenem a vásárlást mielőtt levonta a pénzt, ott volt felette valami address. Hiába választottam mást, a Gearbestes címre küldik a cuccot. De ez nem lényeg, hanem csak az, hogy mit kerestek ott azok a címek.
Most nem tervezek rendelni szombatig szóval majd szombaton megnézem és jelentkezek a képernyőmentéssel ha nem oldódik meg.
-
válasz
-secret-
üzenetére
A két teljesen különböző oldal adatai nem igazán kavarodhatnak, A GB-n is célszerű megnézni a címeket.
Meg nekem továbbra is gyanús a Chrome szinkronizációja.Az viszont érdekes, hogy az utóbbi napokban a hozzászólásokban a GB-vel kapcsolatban merültek fel problémák, bár lehet, hogy nincs összefüggés köztük.
-
válasz
-secret-
üzenetére
Az űrlap és a sütik közt nem egészen van összefüggés az általam említett dologban, ha használod a Google, Chrome szinkronizációt az néha visszaállít már törölt dolgokat. Esetleg Firefox-ot használva nem jönnek elő a régi dolgok.
És még az eBay-n történő vásárlásra vonatkozik? -
válasz
Kecsotam
üzenetére
Ha átállítod, azután a bankod kártyás vásárlásra vonatkozó elszámolási árfolyamát használod. Ez minden bank esetén más és még a kártya típusától is függ.
Bővebben ha megadod a bank nevét és kártya típusát
Többször írtam és azt átváltási leíráshoz is beírtam: Ez általában egy deviza egységhez viszonyítva 6-12 Ft - eltérés is lehet a banki konverziót választva.
Konkrét tapasztaltok birtokában írtam. Így nem jó ötlet: Vagyis jobban járok ha átutalok egy nagyobb összeget azt átváltom USD-re és azzal fizetek nem a fiókhoz rendelt kártyáról?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon elkeserítő... nem, idáig nem jut el, sajnos. :\ Checkout résznél rákapcsolok a paypalos fizetésre, és csak tölt. Viszont tényleg köszönöm a segítséged,jókat írtál. Elképzelni nem tudom mi lehet a baj:\ Délelőtt ismerős gépén is próbáltam már, másik netszolgáltatónál, nem az itthoninál, de neki se működött.