Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
attiati
üzenetére
Ez szerintem kamu oldal, a PayPal-nak nincs ilyen oldala.
Lépj be fiókodba sürgősen és változtass jelszó. Majd ellenőrizd le az adataidat a fiókban.
Esetleg tévedek van ilyen szerverük, de akkor próbáld meg ne mobilról fizetni, ma reggel tudtam normálisan fizetni, nem mobilról.
De hova érkeznek a kérdések? Egyet láttam., a tied a kettő. -
attiati
veterán
Nem tudjatok mi ez a live11.paypal.com dolog?
Par oraja erkeznek ra kerdesek a vilag kulonbozo reszeirol, de meg nincs valasz.
Fizetes utolso fazisaban visz at arra az oldalra mobilrol, de nem tud csatlakozni az oldalhoz.
Mi lehet a gond? Fizetni sem lehet igy.
-
válasz
csanady97
üzenetére
Akkor valószínűleg a banki sms hitelesítés miatt nem tudsz tovább lépni. Ezt nem lehet ideiglenes kikapcsolni és azonosító+számlaszám+jelszó módszerrel belépni?
Vagy próbáld meg egy másik böngészővel belépni vagy ha felugró ablak tiltva van az is okoz néha kavarodást. -
Flashget
félisten
Hello.
Magnetbankról lehet pp számlára küldeni pénzt?
Mert itt a felsorolásban nem írják.
UniCredit Bank
Erste Bank
Sberbank
MKB Bank
K&H Bank
OTP Bank
Raiffeisen Bank -
Nova96
őstag
Olyankor mi a helyzet, hogy türelmetlen voltam és két kódot vontak le? Visszautalják mindkettőt ?
-
Atomgeszi
nagyúr
Ebay.
2 hónapon keresztül hitegetett, hogy elküldte már kétszer is az újat.. Ebayen vártam és vártam, nem jött semmi.
Ott már lejárt a vásárlóvédelem, tehát mentem a PP-hez. Ott sikerült nyitni. Ott először refundot kértem, aztán megint, de, hogy ő újraküldi, és akkor mondtam, hogy van TN-el küldi, vagy pedig refund(ezt is csak azért, ha eszkalálni kellene, lássa a PP, hogy hajlottam az újraküldéshez, de csak TN-el).Hát igen, most már mindegy igazából. Remélem, hogy megjön. Tanultam belőle. Csak aztán az ő hitegetése sem hiányzott nekem két hónapon keresztül. Meg, hogy ő már 2x elküldte, ha megjön, akkor nyugodtan tartsam meg ami pluszban jött.. Szerintem ő még mindig abban reménykedik, hogy az első csomag befut.
De hát aztán lehet, hogy tényleg azt küldi most, amit megbeszéltünk. 15-én így is úgyis lejár a védelem. De nem értem, hogy miért nem lehet hosszabbítani?! Nem ez lenne a normális? Főleg az ilyen esetekre? Jóesetben is legalább 2 hét mire megjön. Most itt volt ez az 1 hét kínai ünnep, még a fű sem nőtt, de a PP védelmi idők meg csak telnek és telnek..
Sőt, most se kérem vissza a vételárat.. Egyedül egy hosszabbítást akarok, meg egy videós bontást a TN-es csomagról. Ez alap lenne. De hát nem lehet hosszabbítani.
Max zárom, aztán, ha küldött egy kínai selyemgubót akkor elkönyvelem vereségnek, és megrendelem máshonnan.
-
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Hol vásároltad? Ha van lehetőség nála, náluk a vásárlói védelemre én azt használom mindig elsőként és a PayPal a végső megoldás pont az ilyen szituációkra.
A lényeg az, hogy van egy egyezség akkor zárni kell.
Értem hogy te be akarod biztosítani magad, de gondolkozz az úő fejével.
A vevő elfogadta, hogy újra küldöm, meg is teszem, ezután a vevő Paypal-n keresztül visszakéri a vételárat.
A PayPal megkeresésre mit tud reagálni?
Leírja, hogy a vevő rosszhiszemű, mert nem ez volt az egyezség. Azt ő megtartotta mert ezzel a 999999 számmal elküldte a második terméket. Ha a pénzt is elveszik tőle 200 %-os veszteség. Ezért kéri elutasítani és a vevő hozzáállását szankcionálni. Eladóként én ezt teszem ilyen esetben és természetesen tiltó listára a vevő.
A PayPal mit tesz?
95% hogy az eladó kérésének megfelelően dönt.
5% hogy a saját költségére kárpótol.Akárhogy erősködik az eladó nem újraküldés hanem a pénz vissza és ha jó fejnek gondolod megveszed újból tőle. Ezt célszerű neki is javasolnod.
-
Atomgeszi
nagyúr
Félreértesz... Mi van, ha eltűnik ez a csomag is?? Cseszhetem a TN-t, meg a megegyezést. Amúgy refundot kértem, de nagyon erősködött az újraküldésben, mondom oké, de TN-el..
Én szívem szerint hosszabbítanám, de olyan lehetőség nincs. Aliexpressen van mondjuk, itt nincs.
Vagy megjön és hiányos... Hányszor volt már ilyen is. Patthelyzet...
-
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Mivel megegyeztetek az újraküldésben az a korrekt és elvárt eljárás, hogy zárod. Akkor kell továbbvinni, ha nem született egyezség.
Ha megegyezek valakivel akkor nem "lebegtetem" a feje felett a szankció lehetőségét és ezért én zárom, nem az automata.
Ha a pénz kell, akkor nem az újraküldésben kellett volna megegyezned.
Ha PayPal felé eszkalálod akkor pénzt kérsz vissza,-ezt eladóként írom- pofátlan lépés lenne.
Két bőrt lehúzni ugyanarról a rókáról nem lehet. -
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
25-én nyitottam case-t, mert nem érkezett meg a cumó.
Az ünnep után végre meg tudtuk dumálni, hogy TN-nel újraküldik a cuccok. A TN él is. 10-én kaptam a TN-t, és 15-én lezáródik magától az ügy.
Eszkaláljam addig PP-re? Mert nem fog ideérni holnapig az fix.. Hétvégén pedig magától záródik.
Mi iylenkor a szokás?
-
Próbáld ki. Úgy tudom, hogy csak magyar PayPal fiók egyenlege tölthető fel ezekkel a bankokkal, de én is tévedhetek.
Elméletben úgy működik, hogy van egy számlája a Trustlynek az OTP-nél. Te az OTP-nél vezetett számládról bankon belüli utalással utalsz erre a bankszámlára. Ők ezt eljuttatják a PayPal egyenlegre ami a magyar Unicredit Banknál vezetett PayPal számlához kapcsolódik. -
455
csendes tag
Van saját magyar bankszámlám az OTP-nél, úgy gondoltam. Igen, román a fiók viszont a PayPal-nál a valuták között nincs román lej, így alapból az eurót állítja be és ha pénzt akarok hozzáadni a Trustly-ban akkor erre az oldalra visz ( [link] ) és itt mikor megakarom adni, hogy mennyi pénzt akarok hozzáadni euróban kell megadjam az összeget. Ezért merült fel bennem a kérdés, hogy hogy lenne előnyösebb a számomra az, hogy a forintot felteszem és azt átszámolja euróba vagy pedig az, hogy a forintot átváltom lejbe, és azt teszem fel ugye euróként.
-
A Trustly nálunk csak a saját magyar bankszámláról és az adott bankoknál amelyek fel vannak sorolva azoknál működik. Mivel bankon belüli utalást végez. Nem tudod kivitelezni.
Az erdélyi cím az akkor román fiók lenne? Mert az ország számít és ott a lej lenne az alap.
Az árfolyam beállításokat nem egészen értem, az bármi lehet, az alap Paypal fiók deviza pedig annak az országnak a devizája ahova tartozik a regisztráció. De ez csak az egyenleg feltöltés mondjuk top up és a egyenlegről való pénz kiküldés esetén számít.Ezt a részt nem egészen értem, hogy miként működik: Külföldről a Trustly segítségével pl. csak eurót tudok hozzáadni
Automata váltás akkor lenne ha a küldött devizát nem vetted fel az egyenlegek közé és az alap fiók devizára konvertálja, bár mintha itt is lett volna változtatás, egyébként neked kell egyenlegek közt átkonvertálni.
-
455
csendes tag
Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni a következő témában: egy erdélyi címen beregisztrált PayPal fiókom van rajta kizárólag dollárral, a fő árfolyam euróra van beállítva. Szeretnék 52000 Ft-ot hozzáadni a fiókomhoz (a magyarországi Trustly segítségével gondolom) és az lenne a kérdésem, hogy akkor ugye ezt is automatikusan átváltja nekem majd euróba? Külföldről a Trustly segítségével pl. csak eurót tudok hozzáadni azért kérdem. És hogy mennyire kedvező ez az egész számomra? Megéri-e így hozzáadni vagy esetleg váltsam át inkább a pénzt (kapnék érte kb. 50000 Ft-nyi lejt) és adjam hozzá a külföldi Trustly-val direktben euróban? Köszi!
-
válasz
Nova96
üzenetére
Az Összefoglalóban van néhány leírás, azok megadnak információkat, Az ód amire vársz a withdraw havi 21000 Ft-os limitjének eltörlésére szolgál 1 hétig írogathatod a kódot, én megvártam volna, hogy a bank ténylegesen is lekönyvelje.
Ha figyelmesen olvastad, a vége az volt Trustly szövegében hogy a következő nap lesz könyvelve. Holnap ott lesz a PayPal egyenlegen, bár nem értem ha adtál hozzá kártyát erre mi szükséged volt? Most is fizethetsz a PayPal-hez hozzáadott kártyával.Az e-mail címedet megerősítetted? Premier vagy business a fiók?
-
Nova96
őstag
Sziasztok noob kérdés jön megcsináltam a fiókot, majd elkezdtem aktiválni a dolgokat a kártyára várok , hogy átfusson a bankomon, remélem holnap. Aztán sms kódot a simát megcsináltam, a másiknál állandóan error van nem tölti be. A váltás át állítottam, withdraft nem mert egyenlőre feleslegesnek éreztem.(kell az nekem?) A pénz küldés másképp nézz ki, a barát menü kéne, de nekem nem jelezte, mert még nincs aktiválna?
Paypal.me linket megcsináltam és arra kell majd küldeni a üzletbe.
Annyi kérdésem lenne Trustly-n félbe hagytam azaz limet túllépést csináltam ezt írta és abortot nyomtam, de a 8500 ott maradt levegőn, ilyenkor mi a helyzet? Nem ment végbe és nem kell aggódni?

-
Tin
veterán
én se láttam még ilyet, hogy előjegyzett kártyás tranzakció. nem értem, miért nem vonta le simán. na mindegy, ott van a zároltak között, majd levonja, ha le kell. azt hittem, hogy talán azért, mert később fizet.
azóta átállítottam a paypalt, hogy a bank váltsa az összeget. tegnap regeltem a kártyát, utána nézem, mondom 326-on váltotta az eurót? rögtön állítottam is át. nem volt hatalmas összeg, tanulópénznek jó volt.
-
Tin
veterán
euróban fizettem, forint számláról, magyar otp-s kártyáról, paypal váltotta (tudom, azóta átállítottam).
a tranzakció a paypalen:
- completed
- paypal egyenlegem 0 HUF lett (eddig ötezer-párszáz forint volt rajta)
- a többit levonta kártyáróla tranzakció a webshopban, ahol vásároltam:
- paid
- már fel is adták a csomagotaz otp szerint:
- tegnap esti sms -X forint fizetés ("kártyás vásárlás/zárolás")
- tegnap benéztem a netbankba, le is vonta
- ma reggeli sms +X forint ("kártyás vásárlás/zárolás STORNO")
- az OTP netbank egyenlegem annyi, mintha nem vontak volna le semmit
- a tranzakciós listában nincsen benne ez a vásárlásmegtaláltam, igazad volt!!!
előjegyzett kártyaforgalmi tranzakcióként szerepel a zárolások között, de tök furcsa, mert a rendelkezésre álló és a könyvelt egyenlegem most a magasabb érték, azaz simán elkölthetném. elvileg. a másik netbankomban ilyenkor az egyenlegem az alacsonyabb összeget szokta mutatni.azt viszont még mindig nem értem, miért így ment, ahogy fent. miért nem fizeti ki egyből?
-
Nem tudni, de ne az sms-re hagyatkozz ha a pénz számlán is ott van akkor lesz igaz.
De ami az adott deviza egyenlegen volt a pénzed abban a devizában kellett fizetni?
Mert forint egyenlegről $-t eddig nem lehetett.
De a kártyás fizetésnek 24 óra a minimum átfutása, a lekönyvelés meg +1-2 nap most még a zárolt tételek közt kellene lenni ha normál módon megy a fizetés. Lehet hogy még sincs kifizetve. -
Tin
veterán
sziasztok,
tegnap este vásároltam paypallel. párezer volt még a számlán, az ment onnan, a többit beterhelte a kártyámra, kaptam is róla sms-t. ma reggel jött a banktól egy sztornó sms, a számlámra visszakerült a pénz. a paypalnél completed a tranzakció, az eladó webshop oldalán szintén, és fel is adta a csomagot.
ez mi?
-
válasz
BenQhunria
üzenetére
Munkanapról van szó ha 8-án utaltad akkor kedd a legkorábbi 2 .nap.
Anyagilag mindenképp, persze 10 $ esetén csak 123,3 Ft a veszteség és van akinek a 100 $-os tétel 1233 Ft-ja sem számít, de ha a kártya a pénzforrásnem kell várni a vásárlással. -
Gsx-rr
veterán
Van esetleg olyanra lehetoseg ,hogy valakit leinformaljak?
Mar tobbszor volt tobb ezer dollaros tranzakciom valakivel,aki eltunt.
Pedig akartam meg uzletelni vele. -
Mi az hogy nem életszerű? Még az adózásnál is levonhatom az eladás kapcsán felmerült költségeimet a megkapott összegből.
Te világodban nem léteznek kereskedők vagy mindenki veszteségesen ad el? Az tűnik inkább nem életszerűnek.
Az eredeti kérdés felvetés lényege nem a jutalékmentes német fórum volt, hanem ott valakinek PayPal-al történő fizetés.( A topik témája PayPal)
A lényeg ebben a hsz-ben szépen összefoglalva.
Részemről az hogy mi az értelmes eladás téma, itt befejezve. -
Oké, nekem erről az a véleményem az ne adjon el semmit, aki nincs tisztában az elemi, több évezredes termékár kikalkulálás szabályaival.
Olyan árat mondok hogy szeretnék majd kapni érte, ami az eladás esetleges költségeit is tartalmazza. Ez valakinek nagyon bonyolult, aki ezt figyelmen kívül hagyja, nem igazán egy hozzáértő ember pénzügyek terén.
Persze nem kell engem győzködni találkoztam már én is ilyen emberrel, a szabad akarat az adott, úgy szúrki magával mindenki ahogy szeretné.
Jössz azokkal a helyekkel, ahol konkrétan nincs eladási jutalék, szerinted ez mennyire jó hasonlat a témához?
De írtam én is, mindig a vevő fizeti és ezért nincs logika ebben: amit általában az eladó nem nyel be.
Mert úgy számolja ki az eladási árat. -
atua
aktív tag
"De hozzáteszem ő már ezt a 3.89 €-t belepakolta a 100 €-ba."
Vagy nem. Egy ebayen, vaterán, vagy máshol, ahol bármi díja van az eladásnak az ember beleszámolja ezeket. De a jófogás, egy fórum, facebook csoport más tészta, ott az ember annyiért hirdet, amennyit ő kapni akar érte. Jellemzően átutalásos fizetéssel. A paypalos fizetés védelemmel itt már extra, amit általában az eladó nem nyel be és a vevő fizet pluszban.
-
válasz
ekrisztian
üzenetére
Az első mondatoddal nem tudok vitába szállni, mert ez igaz, de szerintem ő nem fog Németországba kimenni érte.

-
ekrisztian
őstag
Ez igaz, de ha van lehetőség személyes átvételre, akkor se posta ktg nincs se paypal feed.
És nem ebay oldalon így szokás hírdetni.
Vagy bele kell alkudni mindent a vételárba.
Én ezt szoktam alkalmazni.
Ha a másik oldalon állok mint eladó, akkor én se szoktam 100€-nál fogtechnikus lenni
Lehet ezért nincs vállalkozásom, még
100*4€ az sok pénz. -
válasz
verti1
üzenetére
Persze abban igazad van hogy ha ő 100-at akar kapni akkor 104 lesz a pénzbekérőn és te azt fizeted.
Ebből a szempontból nincs jelentősége annak, hogy kitől vonják a jutalékot mert azt mindig a vevő fizeti.
Nekem ezzel szöveg megfogalmazási gondom van, mert a jutalékot az eladónak kell befizetni.
Aki olyanokat ír hogy 100 €, de sajnos kell még fizetni a PayPal-nek is és ezért még kell 4 € hozzá értelmetlen dolgot csinál, annak 104 € az ára és kész. Sajnáljam őt, hogy a gazdagodásának vannak költségei? Felesleges negatív jellegű hangulatkeltés a szolgáltató felé.
A piacon sem részletezik, hogy az 1 kg alma az mennyi áfát és egyéb költséget tartalmaz, 250 Ft kg-ja
Jól érted, ez két lehetőség van, hogy az adott esetben legyen vásárlói védelmed és neki eladói védelme. -
verti1
aktív tag
Kicsit csapongok lehet. Az ebay úgy jön ide, hogy nyilván oda mindenki úgy pakolja fel a portékáját, hogy hozzáadja a járulékokat. Ott leütöm fizetek tiszta sor, nem érdekel a nyűgje az eladónak+véd az ebay, paypal.
Amiről én beszélek az egy sima német fórum, mint ez pl. Ott van adok veszek is. Nincs paypal-os fizetés, mert elintézik belföldi utalással, személyes átvétellel stb. Vannak viszont rendesebb eladók akinek ha írsz akkor elküldi neked pl magyarországra. Jó esetben van PayPal-ja. Ez már nagyon jó, mert a leg gyorsabb módja a fizetésnek, de ő 100 eurot szeretne érte, nem pedig 97-et. Ha ezt elküldöm neki mint family/friend akkor kap 100-at, de nincs buyer protection, elvégre 1500 km-re van egy vad idegen ember. Ha jól értem két lehetőség van. Küld számlát 100 euro+járadék vagy én fizetek pay goods or service 100+járulék. Mindkét esetben ő megkapja a 100 eurot nekem pedig van buyer protection. Mindenki boldog...

-
válasz
verti1
üzenetére
Most tényleg nem értelek. Hogy jön ide az eBay. A PayPal-l nem csak ott lehet fizetni.
Ha mindenáron te akarod fizetni az ő jutalékát akkor választod a Send & Request Payments menüpont Pay goods or services és küldesz neki 104 €-t, akkor ő kapni fog 100,11 €-t
Lesz vásárlói védelmed ezzel is.
De hozzáteszem ő már ezt a 3.89 €-t belepakolta a 100 €-ba. Német viszonylatban számolj rá 3,74%-ot mert ennyi a jutaléka annak, aki vásárlás ellenértékeként kapja a pénzt.Ez a feltétele annak, hogy legyen vásárlói védelmed. -
verti1
aktív tag
Bocs, legközelebb jobban figyelek.
Egyébként ez nem az ebay. Egy sima német fórum. Pl 100 euróra tart valamit plusz posta költség. Ha én simán elküldöm a pénzt neki mint ajándék akkor később bottal üthetem a nyomát. Viszont ha küld díjbekérőt nekem 100 euroról akkor ő csak 97- et kap kb....nyilván ezt nem szeretné, mert én fizessem a többletet, cserébe ha valami gond van akkor van esélyem visszaszerezni a pénzt. Remélem így érthetőbb mire gondolok. Ezzel kapcsolatban kérdeztem a járulékokat.
-
válasz
verti1
üzenetére
Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírásban ez a rész.
Vásárlás ellenértékére küldünk: Pay for goods or Services
Figyelem, csak a ezt a szöveget tartalmazó ikont választva Eligible purchases covered by PayPal Buyer Protection lesz vásárlói védelmünk a PayPal-n!
Vásárlás ellenértékére küldünk: Pay for goods or ServicesSzóval egy kicsit figyelmesen, nem futkározni és megtalálod.
Nincs illeték, az eladótól vonnak jutalékot.Ezt a hülyeséget ugyan kitől vetted?
Ha küld nekem díjbekérőt akkor tőle fogják levonni ha jól értem, ilyenkor szokták hozzáadni pluszba ezt a költséget, hogy az eladó ne járjon rosszul.
Nem adunk +-ba semmit, mert nem lehet olyan hülye, hogy a vételár nem tartalmazza a költségeit. Járjon csak rosszul, jótékonysági egylet vagy? Ha adsz akkor extra haszont fog zsebre tenni bár a 3,4-5%-ig terjedő jutalék nem olyan sok.A Request payments és Create invoice eladóként érdekelhet bennünket.
-
verti1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, átfutottam az összefoglalót, de nem találtam ide vonatkozóan semmit. Szeretnék valakinek fizetni fórumos vásárlás után. Ugye leküldhetem a pénzt kint family/ friends. Ez a legolcsóbb opció, de akkor nem véd semmi csak a paraszt becsület. Nyugodtabb lennék ha küldene nekem egy számlát vagy díj bekérőt. Ha jól látom akkor ez az invoice illetve money request. Mi a lényegi különbség a kettő között? Ezeket ha jól látom illeték terheli 3.4%+0.25 EUR? Ha küld nekem díjbekérőt akkor tőle fogják levonni ha jól értem, ilyenkor szokták hozzáadni pluszba ezt a költséget, hogy az eladó ne járjon rosszul. Pl ha 100 euro-t kér akkor 103.4+0.25 euro-ról küldjön számlát? Vagy automatikusan hozzá adja a rendszer ezeket? Világosítson fel valaki kérlek titeket.
Köszi!
-
Ciccuka
veterán
-
válasz
Ciccuka
üzenetére
Most miért szívatsz? Honnan van ez a táblázatod?
De azt remélem vágod, hogy az a szerencsétlen kínai az neked pénzt küldött (nem refund-), te ez nem akarod elfogadni és visszaküldöd?
Akkor majd amit tőled vontak jutalékot az fog visszakerülni és majd 2 $-t kap az illető. -
válasz
BenQhunria
üzenetére
A Top Up az még mindig minimum 2 nap, ha a bankod ezek közt van:
UniCredit Bank
Budapest Bank
Erste Bank
Sberbank
MKB Bank
OTP Bank
Raiffeisen,
akkor van lehetőséged gyors feltöltésre, amely akár 1-3 percen belül az egyenlegen van, mivel bankon belüli utalásnak minősül.
Erről a leírás az Összefoglaló 11. PayPal egyenleg "gyors feltöltés" bankszámláról.Mindkét módszer használható, (Top Up és Add funds using Trustly) hogy ne automatikus fizetés legyen bankkártyáról.
Viszont így neked mai árfolyamon 1 $ értékű vásárlás az 279 Ft lesz, míg én, mivel a bankkártyát használom csak 266,67 Ft-ot fizetek. -
válasz
Ciccuka
üzenetére
Felejtsd már el azt a kis táblázatodat. Az nem ide vonatkozik.
Üzleti fiókok esetén akik fix havi díjat fizetnek egy kicsit más a számítási alap.
De láss egy magyar fiók díjazást, a forgalomtól függően csökken és ez sem havi fix díjazású:
Ha te akarsz küldeni neki 2 $-t akkor neked annyit kell küldeni amit írtam 2,38 $. (1 cent eltérés azért van mert a jutalék számító nem foglalkozik magyar fiók megkülönböztetéssel)
De segítek bár ezt te is meg tudtad volna nézni. Ha nettó 2 $-t akarsz küldeni valakinek, akkor neked ez 2,38 $-ba kerül.Ha nem te fizeted, akkor ő csak 1,64 $ kap.
De mindezekhez semmi köze a PayPal refundnak.
-
válasz
BenQhunria
üzenetére
Röviden igen. Ha mást nem írtál a közlemény rovatba csak a traszfer id-et.
Ha magyar a fiókod nem tudja bankszámláról vonni, hanem használhatod a bankkártyádat pénzforrásnak, ha hozzáadod. -
BenQhunria
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nem olvastam el előre a dolgokat.
Paypalt megcsináltam, kártyát és számlaszámot nem adtam hozzá, felszeretném tölteni a számlámat.
Top Up menüben leírtak alapján , a bankba belépve elutaltam azt az összeget amit akarok (közleménybe a kódom).
Ez így megfelelő el fugják utalni a Paypal-ra?
Azt szeretném megoldani, hogy ne a számlámról vonja le a pénzt , hanem én töltsem föl, és véletlen se költsem magam túl. -
válasz
Ciccuka
üzenetére
Ne komolytalankodjál már.
Ez amit írtam annál Paypal-al fizetett és Paypal-on refundként visszaküldött pénzről van szó. A képen egy ilyen elszámolás van.Az Aliexpress-s eladód csak küldött pénzt, (ez nem refund, még ha ő annak hívja is) ahol átvágott téged, mert a jutalékot te fizetted és ezért kaptál kevesebbet.
Ha neked 2 $ jár akkor neki 2.37 $-t kellett volna küldeni. Az Aliexpress topikban is mindig írjuk, hogy írni kell nekik, hogy neked nettó jár és úgy küldje hogy a PayPal jutalékot fizesse ő, ha nem így teszi akkor Aliexpress dispute lesz belőle. -
válasz
Ciccuka
üzenetére
És? Nem nagyon értelek. Mi a problémád? Leírtam hogy mi a helyzet. Melyik részét nem érted annak amit a képen látsz?
Az azért tudod hogy nem mindenkinek 2 $ után 0.41 vagy 0.43 $ a jutalék.
Mikori számolás és tőled vonták le mert eladtál valamit?Nem von jutalékot, visszaadták.
-
válasz
Ciccuka
üzenetére
Ennél egyértelműbben nem tudom leírni: aki küldi az visszakapja a már beérkezéskor levont PayPal jutalékát
Ám akkor legyen: aki küldi az visszakapja a már beérkezéskor levont PayPal jutalékát és így a teljes összeg megy vissza a vevőnek, mert a PayPal hozzáteszi ezt a levont jutalék összeget az eladói refund összeghez..
Mit látsz a képen?
Az eredeti vásárlás 2 $
Az eladótól visszatérítés 1,89 $
A PayPal eladói jutalék visszatérítés 0,11 $ (No ez volt az a jutalék amit a pénz beérkezéskor levontak.)
Teljes refund összeg: 2 $Az eladótól nem kérhet 2 $-t mert ő nem annyit kapott, ezért hogy te megkapd a teljes összeget ők a jutalékot hozzáteszik. Sztornó magyarul.
Nem tudom mit olvastál, de ez a kezdetektől így van, csak ezek szerint sok angol nem tud angolul.
Ezt akárhogy fordítanám Fees Refunded by PayPal csak az lesz belőle hogy PayPal eladói jutalék visszatérítésDe egyébként ez ekkori bejegyzés Feb 9, 2013 12:30:19 PM, szóval adott esetben tárgytalan is lehet a felvetett dolog.
-
Ciccuka
veterán
-
válasz
Ciccuka
üzenetére
Természetesen ingyen.
A PayPal-n refundként visszaküldött pénz esetén aki küldi az visszakapja a már beérkezéskor levont PayPal jutalékát és nem számolnak fel semmit felé és attól sem von le semmit aki kapja.
Ez bármely eladó esetén így van. Akár cég, akár magánszemély. A beérkező pénze alapján fizet. Persze van aki fix havi díjat perkál, de ez független a refund témától. -
Ciccuka
veterán
A refund ingyen van a TinyDeal/Gearbest hasonló oldalaknak?
-
válasz
cserewarrior
üzenetére
A kártyának mi köze ahhoz hogy kérik a személyazonosságod igazolását? Addin nem kérheted a fiók zárolását amíg nem igazolod magad, addig minden adatod élő marad és nem tudsz csak teljesen új adatokat megadva létrehozni.
Hihetetlen, hogy neked semmi információ feltöltési lehetősége nem kerül elő. Ha visszanézel pár hsz-t, volt akinél a fizetésnél jött elő az igazolási link az indításról. Nekem az általuk küldött e-mailben volt link.Kérj az üzenőfalon a képen látható témával segítséget az okmányok képeinek feltöltéséhez a személyazonosság igazolás érdekében.
De számítógépen és ne anonim, ne blokkolt legyen a Paypal.
Elérése Összefoglaló Tippek röviden 5.pont -
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Miért lehet az, hogy nem tudok PP-on keresztül vásárolni egy olyan shop-ból, amiből majdnem napi szinten veszek valamit? Decline-t ír a kártyámra a PP. A kártya nem járt le és pénz is van rajta. Tavaly volt egy olyan, hogy elértem a send limitet(bár a kártyán keresztüli vásárlás nem hiszem, hogy sendnek számít), de most ez a táblázat is tök üres. HELP F1

-
válasz
cserewarrior
üzenetére
Ha a PayPal belső felületén neked nem jelenik meg, az nem jó.
Az a link az USA PayPal és hogy átirányít-e oda ahova kell, azt nem tudom. ha működik egyáltalán.
De a help ezt írja:
Here's how to complete the steps necessary to have your limitation reviewed:
Go to www.paypal.com and log in to your account.
Click on 'Resolution Center' near the top of the page.
Find the 'Begin a limitation review' box.
Click 'Resolve' under the Action column beside each step.Esetleg még ezt nézd meg
-
válasz
cserewarrior
üzenetére
Ha nem adod meg a Paypal-t kivételnek akkor az be fog kavarni.Vagy legalább amíg a PayPal-n rendezed a dolgokat, addig kapcsold már ki, ott nem kapsz kéretlen reklámot.
Az anonim böngészés is okoz gondot.
Valójában ez a hiba lehetőség nekem azért nem jut eszembe, mert nincs ilyen a gépeimen, nincs a funkciójának értelme nálam. -
válasz
cserewarrior
üzenetére
Felugró ablak engedélyezve? De ha Firefox próba is belefér esetleg. Nem favorizálom, de sajnos a Chrome szívatásai miatt inkább a rókát használom.
-
válasz
cserewarrior
üzenetére
Az első képen a Lift limits kellene az éves -az elsőnél, mert már csak 2463 Ft van hátra.
Milyen böngésző lenne egyébként ahol ezt akarod csinálni, azt látom hogy mobil.
Én egyébként észleltem már olyat, hogy a mobilos böngészővel sem jött össze az amit intézni akartam, az app-al meg egyáltalán nem. Feltöltés.
És esetleg amit kiírnak, hogy töröld a böngészőben a sütiket, én még a gyorsítótár törlését és a böngésző újraindítását is javaslom. -
válasz
cserewarrior
üzenetére
Az e-mail eddig biztosította a lehetőséget rá. De a Tipek röviden 1. pontja oda visz ott ahol az link lehet, mert elérhető a klasszikus profil és ott a személyes résznél vagy a beállítások résznél megtalálod a limit eltörléshez valami útvonalat.
Bár nekem ott a feltöltési linkre előjött az a feltöltési oldal, ott is feltöltheted a szükséges dolgokat
Ha a belépés után a fogaskerék ikonra kattintasz a jobb felső sarokban a profilnál sincs linked?De ugye nem átverős e-mailről van szó? Vásároltál és kaptál, küldtél pénzt úgy 760000 Ft érték körül ebben az évben? (az évfordulója a regisztrációd dátuma)
Ez a link mit ad fel neked?
A PP-re történő belépés után kattints rá. Meg a Tippek röviden többi linkje is akkor működik.
Lényeg az, ha ők korlátoznak, amikor belépsz fel kell jönni az okmány feltöltési lehetőségnek. -
válasz
cserewarrior
üzenetére
Nem mobilról keresd. Lépj be és ha máshol nem az üzenteknél ott lesz, illetve Összefoglaló, Tippek röviden, 2. PayPal direkt elérési linkek-nél a Dokumentum feltöltési link
-
cserewarrior
csendes tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok de biztos volt már, csak sehol nem találom.
A PayPal elérte az éves limitemet de ezzel az "új" felülettel nem találok semmit mert a régihez vagyok szokva.
Szóval az a gond hogy nem tudok küldeni senkinek se pénzt és kaptam egy e-mailt hogy ellenőriztetnem kell a fiókomat.
Telefonról semmit nem találtam pedig azt írja hogy fent találom a "get verified" gombot.
Valaki tudna segíteni és leírná hogyan csináljam?
Előre is köszönöm és elnézést.Üdv
Gergő -
válasz
cypher23
üzenetére
Maradjunk annyiban hogy mivel egy törvény írja elő a személyazonosság ellenőrzését számukra és ők is pénzügyi intézmény mint a bankok, vonatkoznak rájuk az adatkezelési törvényi szabályok. Egy védett, nem nyilvános útvonalon küldöd el így nincs mitől félned.
Amikor a bankodban ügyintézés történik ott sem adod meg az engedélyt a lemásolásra?
Nem a EU-s PayPal-nál kellene kezdeni az adatvédelmi paranoiát.
Egyébként meg elfogadtad a szerződési feltételekkel a személyes adatok megadást és a védelmi szabályaikat. -
cypher23
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. Account limit-et kaptam.
Már ott járok, hogy elküldtem nekik mindent amit kértek (de kitakartam pl a személyi igazolványom számát) és ebbe belekötöttek.
Elküldhetem nekik a teljes másolatát (amin minden látszik) az igazolványnak? Legális ez?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest