- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
patesz
csendes tag
-
válasz
patesz #32198 üzenetére
Nézd meg az Összefoglaló 9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása végén.
De mielőtt döntenek ők is megnézik a hirdetést és itt szerintük ahhoz viszonyítva nem volt eltérés. de ha ez a GB-s reklamációd volt akkor az ő indoklásukat, bizonyítékukat fogadták el, jó eséllyel azt, hogy elírás volt a Sony szöveg a kameránál és hogy ők is ezeket az információkat a gyártótól kapták.
-
patesz
csendes tag
Sziasztok,
Ha PayPal elutasított és zárt egy részleges visszatérítési vitát tudok még fellebbezni? vagy van mód tovább vinni az ügyet?
Egyáltalán nem értek egyet az indoklással.
"After careful consideration, we're unable to decide this claim in your favor at this time.
The difference is minor between the item you received and the item described in the listing."üdv
-
válasz
NandorHUN #32195 üzenetére
Összefoglaló Gyakran ismételt kérdések PayPal-el kapcsolatosan
(teljesség igénye nélkül)
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
PayPal vásárlásra ha refound-ot "kapok" (nem volt jó a megvett termék), akkor azzal kell kezdenem bármi hogy megkapjam a pénzt? Délután jött meg a pénz, látom a PayPal fiókban, hogy jött " + xy ezer " - de se PayPal egyenlegre se bankkártyára nem érkezett pénz.
Ötlet? Előre is köszönöm a segítséget.
-
feket663
tag
Sziasztok! Vásároltam egy Fatshark FPV szemüveget Németországból, ami elromlott. A support tájékoztatása alapján Angliába kellett küldenem javításra. Ezt vajon téríti a paypal?
-
válasz
kiralyroli #32189 üzenetére
Igen, de az e-mail nyugodtan kimaradhatott volna.
-
kiralyroli
tag
Sziasztok!
Október 20.-a óta jön egy csomagom 20$ értékben. December 21.-én indítottam egy disputeot amire azóta se reagált az eladó. Ma kértem a paypal döntését. Vissza fogják adni a pénzem szerintetek? Nyomkövető számot kellett volna küldenem a Paypalnak? Mert nem küldtem el nekik.
V/ : Köszi a választ!
-
válasz
NandorHUN #32187 üzenetére
Attól függ, hogy akinek küldöd az milyen országra regisztrált. Ha magyar akkor ez, ha nem magyar, akkor az ott érvényes jutalék és deviza szerint. Ez vásárlásnak minősül ezért a "vevőnek" nincs jutalék felszámolva.
A véleményem szerint annak aki bevételszerzésre használja a Paypal-t ezt őneki kell fizetni és nem külön behajtani a vevőtől. Mert vannak sajnos ilyenek. -
válasz
NandorHUN #32183 üzenetére
Nem értettem meg a kérdést, elnézést.
Van olyan hogy küld neked pénzbekérőt, amit a PayPal által biztosított bankkártyás fizetési felületen keresztül ki lehet fizetni. Ezt azért tudnia kellene annak akinek van PayPal fiókja.
Hacsak nem ki akarja kerülni a PayPal jutalék fizetést, mert a bejövő pénz után mint "eladó" azt neki fizetni kell és ezért hirtelen elfelejti ezt a módszert.
A példánál maradva annyi kell hogy legyen e-mail címed, hogy a befizetős e-mailt megkapd.Erről van szó:
és ez ha rákattint a felsőre
-
Lordus
senior tag
sziasztok, olvastam, hogy lesz paypal credit card. mikorra varhato? egyaltalan itt is elerheto lesz?
-
NandorHUN
addikt
Lényeg amit ki szeretnék hozni, hogy van olyan akinek nincs PayPal fiókja, de ő tud e valahogy PayPal-ra fizetni Credit/MasterCard-dal ?
Például: nekem nincs PayPal fiókom, akitől vásárolnék neki van, de hétvége miatt sima utalás nem működik.
Tudok e ilyen esetben MasterCard-dal azonnal "utalni" /fizetni PayPal-ra regisztráció meg kártyahozzárendelés nélkül? -
válasz
NandorHUN #32181 üzenetére
Nem lehet. Mindennek a sajátodnak kell lenni.
Pénz küldhetsz más PayPal fiókra a tiedről, akkor avagy az Paypal egyenlegeden lévő pénzt küldöd ez ingyenes vagy a hozzárendelt bankkártyáról, annak díja van, 3,4%+90 Ft. Erről is van leírás az Összefoglalóban. 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés. -
NandorHUN
addikt
Nem szeretnék már az agyadra menni, de lenne még egy utolsó kérdésem:
PayPal-ra lehet fizetni valahogy Credit Card-dal (nem saját !).
Vagy megfordítva: én tudok Credit Card-om ról másik ember PayPal fiókjára fizetni ?Ha igen ennek mi a módja , jár valami extra költséggel?
Előre is köszönöm.
/Bocs ha kezdek kicsit sok lenni
/
-
válasz
NandorHUN #32174 üzenetére
Előre beállítod a konverziót a bankodra, akkor nem kell állítgatni vásárláskor , Összefoglaló 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva
Ha van a vételárra elegendő pénz az egyenlegen akkor azt használja fel és ezért nem jön elő a kártya.
Meg vannak olyan webshop fizető kliensek amelyben ez a funkció nem érhető el, ezért célszerű fixre beállítani. -
NandorHUN
addikt
Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy withdraw-nál mégegyszer meg kell adnom a bankszámlámat valamiért.
16-24 jegyű kódot kér.
Ilyenkor a kártyámra írt 16-os számsort kell megadni vagy az utalásokhoz is szükséges bankszámlaszámot (aminek 0000- a vége). -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az miért van: PayPal vásárlás esetén néha engedi hogy a "convert with card issuer" -el váltsam át a pénzt- nyilván jobb áron.
Sokszor viszont nem engedni és csak "paypal " egyenlegből tudok választani - azaz nem tudok kártyával konverzálni.
Ennek mi az oka?
Előre is köszönöm! -
válasz
vendingo #32168 üzenetére
Nem véletlenül írtam ezt: És itt jön az a probléma, hogy ezt a kártyát nem lehetett volna hozzáadni más személy fiókjához.
A PayPal használat során igazolni kell, hogy a hozzárendelt dolgok a fiók tulajdonosához tartoznak. A kártyánál kérik a kártya bankszámla kivonatot, ahol a PayPal-on megadott adatoknak név, lakcím egyezni-e kell. Ugyanúgy a bankszámla esetén így működik.
Egy mondat megírása segít a problémádon -
zsola400
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom kiválasztani ezt a küldési módot "Send money to friends and family"
Régebben tudtam így küldeni, most nem találom ezt az opciót.
Köszi! -
válasz
Martin2876 #32160 üzenetére
Akkor marad a hívás, mert az sms arra a számra menne, nem lehet másik telefonszámot választani.
-
válasz
szemmelver #32159 üzenetére
Esetleg ne mobilon próbáld fizetni.
-
válasz
Martin2876 #32157 üzenetére
Nincs más lehetőség azon a részen, csak a telefon? Biztonsági kérdésekre átvivő link?
Azt nem egészen kellene elfelejteni, hogy változik a telefonszám amelyre szükség van a biztonsági szabályok miatt, másrészt ha a PayPal adatokból veszi a szállítási információkat az a hely ahol vásárolunk, ott sem egészséges, ha a telefonszám egy már nem létező. -
Martin2876
csendes tag
Akkor kapta ezt az üzenetet, amikor belépett a fiókba, és nem engedi továbblépni. Tehát ha valaki elfelejti módosítani a telefonszámát, akkor búcsút is inthet annak a pénznek ami a számlán volt? Bankszámla sem volt hozzárendelve a fiókhoz, mivel mint írtam csak ritkán használta.
-
válasz
Martin2876 #32155 üzenetére
Számomra az nem világos, ha változik valamilyen személyes adat, az akkor miért nem kerül módosításra.Ami itt lényeges információ, ezen alapszik a fiók védelem egy része.
Nincs e-mailben kód küldés, alapvető biztonsági előírás.
Nem emlékszem, hogy lenne ilyen a PayPal-n: azt érzékelték, hogy egy új eszközön próbáltak belépni a számlára
Milyen e-mail címről küldték? És a nevén van megszólítva? -
Martin2876
csendes tag
Üdv, egyik ismerősöm csak nagyon ritkán használja a Paypal számláját és amit megadott telefonszámot regisztrációkor már nem él. Nincs beállítva az SMS küldés belépéskor, csak jelszóval szokott belépni, viszont most Paypal kéri a megerősítést telefonon, mivel azt érzékelték, hogy egy új eszközön próbáltak belépni a számlára... Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Ha kér egy új jelszót ahhoz is telefonszám kell, e-mail-ben sehogy sem lehet azonosító kódot kérni?
-
-
Batib
őstag
Nem voltam net közelben egy darabig. Tehát pénzt nem vettek le a számlámról, s kb 10 perccel az eset után már már nem tudtam visszalépni a Paypal fiokomba, tehát törölték. Erre mondtam, hogy nem értem, ennek így mi értelme. Ekkor ijedtemben, letiltattam a bankártyámat.
Más: ha csinálok uj Paypal fiokot ahhoz az internet (virtuális) bankkártyámat is lehet hozzá illeszteni? Akkor legalább aránylag kisebb összeg lenne kitéve veszélynek.
Köszi! -
válasz
NandorHUN #32146 üzenetére
Már írtam: Ezt a withdraw menüponttal tudod megtenni és nincs költsége. Ezt nem terheli a magyar tranzakciós illeték sem.
Úgy működik, hogy bármilyen devizában van az egyenlegeden, azt ők automatikusan forintra konvertálva küldik a bankszámládra, mert magyar fiókok esetén a forint az alap.
Természetesen ugyanúgy mint a bankoknál a deviza konvertálási árfolyam tartalmazza a költségüket is, külön nem kerül felszámításra. -
válasz
NandorHUN #32142 üzenetére
Én sem értem: PayPal számláról akarnék rendes bankkártyára tenni pénzt
Mert a fogalmak nem tiszták. Van PayPal regisztrációd ami nem számla.
Lehet pénzed a PayPal egyenlegen (balance) amit vagy elvásárolsz, vagy elküldöd egy másik PayPal fiókkal rendelkezőnek vagy kiküldöd a bankszámládra, azért nem utalás, mert ezt át kell "fordítani" banki rendszerre utalás előtt.Nincs sima direkt küldés a PayPal egyenlegről, úgy hogy az történjen amit szeretnél.
-
válasz
vendingo #32143 üzenetére
Annyit le tudsz fordítani hogy az XXXX számú kártyát szeretnéd ehhez a fiókhoz hozzáadni, de még nyáron el el lett távolítva egy másik vvv@ggg.com fiókból, viszont most ahhoz tartozónak érzékeli a rendszer.
És itt jön az a probléma, hogy ez a kártyát nem lehetett volna hozzáadni más személy fiókjához. De általában rugalmasak. -
válasz
vendingo #32140 üzenetére
Akkor csak hozzá volt rendelve másik fiókhoz. Mikor történt a törlése? Előfordul, hogy a utolsó fizetéstől számított 30 napon belül nem lehet újra regisztrálni. Most is ahhoz a másik fiókhoz tartozónak véli.
De van rá megoldás Üzenő fal és kártya hozzáadás probléma.
Összefoglaló GYIK
11. Kérdés: Nem tudom a kártyámat a PayPal fiókhoz hozzárendelni, pedig minden adat jól van megadva.
Válasz: Célszerű felvenni a kapcsolatot a PayPal ügyfélszolgálattal. Itt bármely kártyás probléma jelezhető.
Belépés után
Message Center
Create New Message
Téma: Bank Account/Credit Card
Altéma: Credit Card/Debit Card – Add/Remove/Edit
Szükséges a kártyaszám utolsó 4 számjegye is. -
vendingo
veterán
Korábban 1 alkalommal hozzárendeltük a kártyám apukám paypaljához, de használat után azonnal törölte is a fiókjából. Most voltam lent a gépénél, csak az ő kártyája szerepel a saját fiókjában.
Most próbáltam először hozzárendelni saját fiókhoz a kártyám, de kapásból ezt az üzenetet dobta a gép.
Tudom, hogy kell lenni rajta pénznek, de nem tud levenni a paypal, mivel hozzá se tudom rendelni a fiókhoz, egyből elutasítja.
-
válasz
NandorHUN #32136 üzenetére
Magyar fiók esetén nem lehet direkt bankkártyára küldeni pénzt.
A PayPal egyenlegről a pénzforgalmi bankszámládra tudod kiküldeni és azután, ha ahhoz a számlához tartozik bankkártya akkor mint a számlán lévő fedezetet el tudod vásárolni.
Ezt a withdraw menüponttal tudod megtenni és nincs költsége. -
válasz
vendingo #32137 üzenetére
Azért még a kártyádat hozzá rendelhették valakik. De hányszor próbáltad, elsőre jött ez az üzenet?
Írnám hogy nézd át a kártyahozzáadás leírást, de gondolom olvastad, hogy lenni kell rajta pénznek, a bankod jó ha tudja kezelni a szükséges pénz kéréseket ekkor stb. Néha a Maestro kártya megtréfálhat, mert a hitelesítő levonást nem tudják végrehajtani. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
PayPal számláról akarnék rendes bakkártyára tenni pénzt (saját), akkor az mekkora költséget jelentene? Mennyit vonnak le?
Köszi.
-
vendingo
veterán
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Szűz paypal fiókhoz szerettem volna hozzáadni a bankkártyám, de ezt írja: We’re sorry, this card can’t be added to additional PayPal accounts. Please add a different card.
Soha nem használtam korábban paypalt, most szükségem lenne rá, de hibába ütközök. -
-
gumisxxx
tag
Hello! Ha csinálok egy fiókot a saját nevemmel,de nekem nincs bankkártyám,akkor pl a párom kártyáját tudom társítani hozzá? vagy azonos névnek kell lennie a kártyának és a paypal-nak?
-
válasz
Márton #32128 üzenetére
Ha megnézed a leírást akkor világos, hogy nem kell 36 mert tudja hogy magyar vagy.
Összefoglaló 2. PayPal fiók belépési védelme SMS kóddalBeírjuk a mobil számot a Mobile number mezőbe. (+36-t, 0036-t nem kell)
Ingyenes, a küldött sms-ért nem kérnek pénzt, a fogadott sms meg egyenlőre a mobilszolgáltatóknál ingyen van.
Ha vásárolsz az eBay-n ott is érdemes ezt beállítani, szintén ingyenes, leírás az eBay topik Összefoglalóban 2. Az eBay-n 2 faktoros belépési azonosítás aktiválása -
Ja te is "kérted a zárást".
Akkor amit írtam lényegtelen.
Azért csinálják mert vásárolnak vagy eladnak a nevedben és azután hogy ne lehessen hozzákötni az átverést lezáratja a fiókot. Így ha valahol nyomoznak téged találnak meg. Persze tisztázhatod magad, de azért kellemetlen a dolog.
Remélem szerencséd volt és pénzt nem szedtek el tőled.
Ha új fiókot nyitsz, akkor fontold meg az sms-s belépési védelmet. -
Minek tiltottad le a kártyát?
Belépsz megváltoztatod a jelszavad, megváltoztatod a biztonsági kérdéseket és rá a válaszokat, aktiválod a az sms-s belépési védelmet. Most majd a bankod szedi a sápot a felesleges kártya tiltásért.
Magyar fiók esetén a számlaszám csak a pénzkiküldéshez a felületen megadott adat eltárolás, nincs más funkciója. -
hfrici
aktív tag
És megint próbálkoznak
Dear,We emailed you to let you know, We have sent you an attachment about your account informations. We found some issue on your account activity.
What's the problems?
Your account will be Iimited for more than 15 days.(Your case ID for this reason is CASE-ID SD8234LSOWEU)
How to resolve this?
Please read our attachment carefully to let you know your account's issue, We will guide you through problem your account.Thank you for your understanding and cooperation.
Sincerely,
PɑyPɑI
Feladó: paj8on1hd6ezkjkgujyd994tr51cwkkmfco75hkd@notify-jambolasudangendos.com
-
sepsi0
őstag
válasz
sepsi0 #32119 üzenetére
Most az új accrol simán tudnék írni nekik.
Most komolyan, mit csináljak, hogy hivatalosan a szabályok szerint járjak el? Hívni telefonon biztos nem fogom őket, írni nem tudok a régi accrol...
Vagy használjam a régit, hátha feltörik és lenyúlják a pénzem?
Hogy legyek okos?Az eddigi fizetéseim, vásárlásaim után meg nem akarom bukni a védelmet azzal, hogy töröltetem a fiókot, amit jelen állás szerint nem tudok megcsinálni, mert valami hiba van... Ezért választottam a PP-t, a védelem miatt, most akkor bukjam?
(#32121) V/
Köszönöm a megnyugtató választ!
A kártyákat levettem, ha kifut minden, valahogy töröltetni fogom az accot, max írok nekik az újról, remélem az járható út. -
sepsi0
őstag
Majd lezárom, ha megjön minden termék, amit rendeltem vele és nem kell használnom a védelmet semmire.
Nem én tehetek róla, hogy nem működik rendesen és a kapcsolatot sem tudom felvenni velük, max mobilon...
Ugyan azzal az adatokkal regisztráltam, csak az email olyan, amit még nem adtam meg sehol, magán email...
Szerintem itt nem én vagyok a hibás, ha lejár minden védelem, akkor töröltetni fogom a régi accom.
Vagy át lehet vinni az újra a régi vásárlásaimat?Az előző accrol minden kártyát töröltem, mert félő, hogy jelszót sem tudok változtatni valami gond lesz...
Azt sem tudom, hogy töröljem a régit, mert nem tudok a beállításokba (fogaskerék) belépni, ez az alapvető gondom. Így hogy töröljem?
-
válasz
hadim1 #32115 üzenetére
egy vásárlás visszafizetése még folyamatban van Konkrétan hol tartott?
Elsőként figyelmedbe ajánlom hogy van 2 faktoros belépési védelem mind a PayPal-nél, mind az eBay-nél az Összefoglaló is tartalmazza a 2. pontban ezzel megelőzhető hogy ha valaki megszerzi a PP belépési azonosítókat akkor sem tud belépni.
Nem az a probléma hogy törölték, hanem az, hogy előtte minden bizonnyal vásároltak a nevedben, tehát hiányzik pénzed is.
Elsőként az e-mail címet vagy a jelszót változtatják meg, arról megy értesítés, de neked azonnal lépni kell, hogy nem te voltál.
Ha a fiók lezárást kezdeményezik, akkor azt nem lehet helyreállítani, nem is olyat küldenek hogy lépj be, hanem azt hogy sajnálják hogy lezáratod és ha meggondolod magad hozz létre új fiókot. -
hadim1
újonc
Sziasztok
A problémám az lenne, hogy egy vásárlás visszafizetése még folyamatban van nálam, de valaki törölte a paypal fiókomat. Ilyenkor mit tudok csinálni, hogy a pénzem is megérkezzen és a fiókomat újra tudjam használni. Email-ben próbáltam felvenni a kapcsolatot velük, de csak annyit írnak, hogy lépjek be és változtassam meg a jelszavam és ők kivizsgálják a problémám.
-
válasz
Darko_addict #32111 üzenetére
Jobb oldalt fent a tudnivalókat olvastad?
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban! -
darvinya
titán
Csak megerősítésként kérdezem, hogy Bank-i befizetést bárki megteheti, ha tudja a számlaszámot/Tr ID.?
-
Elnézést de kénytelen vagyok módosítani, mert az eddigiekhez viszonyítva változott a dolog.
Ha $-ban van a vételár amit fizetni kell és a $ egyenlegen van pénz akkor azt akarja felhasználni. Úgy lehet "megőrizni" a devizát ha azt az egyenlegek közt másikra tesszük mondjuk €-ra (forint nem lesz jó).
Ekkor feladja, hogy egyenlegről fizetne, de a Change-re kattintva megjelenik a kártyaés azt lehet választani fizetőeszköznek.
-
válasz
Viktor0610 #32105 üzenetére
Mindenkinek van PayPal egyenlege, csak legfeljebb pénz nincs rajta.
-
-
válasz
Viktor0610 #32103 üzenetére
Ez volt a kérdésének lényege: hogy ne a PP USD egyenlegemből menjen
Tévedés amit írsz, mert lehet változtatni ahogy írtam és ha csak kártyaadatokkal fizet nem lesz PayPal védelme, ami itt a GB-n nem ajánlott opció. -
-
SZATA
senior tag
Tudok úgy fizetni (Gearbest), hogy ne a PP USD egyenlegemből menjen, hanem a csatolt bankkártyáról?
Jobb lenne akkor elhasználni a PayPal egyenleget, mikor drágább lesz az amerikai dollár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest