Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekrisztian
őstag
Leírhatnák a károsultak, milyen oldalakon használják a PP-t, és mentenek-e hozzáférést a PP-hez ezeken az oldalakon.
Illetve milyen appokat használnak esetleg mobilon.
Vagy mentenek-e jelszavakat a Chrome-ba és/vagy másik böngészőbe vagy fiókokba, pl: google..
Én mindenesetre töröltem a PP-k ből a kártyákat illetve számlát.
Majd használom a virtuális kártyákat ezentúl. Az OTP még ok is mert 7/24 megjelenik az egyenleg, de a német bankom "saját" kártyára 2-4 nap alatt vezet át összeget, röhejes.
Persze megadom a pin védelmet (is), ha tudom confirm-álni a számokat végre

-
válasz
aytukabozs
üzenetére
Mint ahogy nevezem belépési védelem. Minden belépésre. Azután nincs más "védelem". De ennek az lényege, hogy illetéktelen nem fér a fiók beltartalmához.
2016 február 25-től az Összefoglalóban, akkor ez volt az első bejegyzés.
Ezek meg az doksik amiben szerkesztettem, az új képek a júliusiban feldolgozva.
-
aytukabozs
addikt
hmm, pedig én is mindig ugatok az ÖF miatt

mióta ven ez ott? létezik hogy mikor utójára néztem (dec?) akkor még nem volt?
Mellesleg elmehet a PP a 'csába hogy a szép új felületükről ez el van dugva :/szerk.
Nah, aktiváltam. Ez minden paypal-os tevékenységre kiterjed (email változtatás, bankkártya, bankszámla), vagy csak vásárlások? -
válasz
aytukabozs
üzenetére
Az Összefoglaló 2. bejegyzése: PayPal fiók belépési védelme SMS kóddal
-
-
válasz
nikos21
üzenetére
Ez a kettő meg olyan pénzküldés volt amelyre nincs védelem (barátnak, családtagnak való küldés)
Ha kinyomtatod ezeket az levonásokat (a Purchase history sorra kattintva és kinyomtatva) megteheted a rendőrségi feljelentést vannak olyan adatok ami alpaaján elindulhat a nyomozás, a banknál lehet -ha bankkártyáról ment a fizetés- visszavonását kezdeményezni.
A rendőrségi papírok alapján a PayPal is fog segíteni. -
válasz
ekrisztian
üzenetére
Röviden, nem sok.
A legfontosabb amit javaslok, hogy ha már van egy ingyenes plusz védelmi rendszer, akkor miért nem használja az illető a PayPal SMS-s belépési védelmet.
Ha bedőlnék az adathalász oldalaknak, ha feltörnék a valahol tárolt jelszavaimat a telefonom nélkül akkor sem tudna belépni senki. -
KamuMazsola
őstag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Nem vagyok kárörvendő és kívánom hogy szerezze vissza a pénzét akinek lenyúlták! Minden forint azt illeti, aki megdolgozott érte.
Utólag nem hibáztatok senkit, de amikor írtam hogy a pp-hez is csak virtuális kártyát csatolod, voltak akik azt mondták felesleges tulbiztositás. Pedig arról nem tudják vinni a családi kasszát, csak amit ráteszek, illetve ami vásárlás után visszamaradt. Pp-re meg ugye nem lépünk be e-mailből, csak az általunk elmentett linkkel. Így mégha nincs is aktiválva az sms védelem máris tettünk azért, hogy anyagilag súlyosan ne tudjanak megkárosítani.
Sokat tanulhatunk azokból az esetekről is amik most történtek, ha az illetők megosztják velünk, nem csak azt hogy mi történt, hanem azt is, hogy hogyan sikerült visszaszerezni az elveszett pénzt és azt is, hogy hogyan kerülhettek idegen kézre a log in adatok. -
nikos21
aktív tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Így van nem az összeg a lényeg hanem az a tény, hogy bárki is tudja kezelni a saját pénzedet a tudtod nélkül.

-
aytukabozs
addikt
válasz
KamuMazsola
üzenetére
az elmult héten 4 eset.
az szerintem is sok.
( de lehet persze véletlen is)
Az nem volt kitétel hogy minden pénz le legyen nyúlva, csak szimplán a tény hogy valami módon valaki-ha csak ideiglenesen is- átveszi az irányítást a PP fiókod felett. -
nikos21
aktív tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Egy tavalyi paypal fizetésnél valószínűleg összekötöttem a kártyánkat paypallal és nem voltam elég tájékozott a biztonság fontosságáról mivel csak pár alkalommal vásároltam pár kacatot az ebayröl, ez persze az én figyelmetlenségem és ha több időt szántam volna pl: az itteni fórum olvasgatása-tájékozodásában ez mind megelözehető lett volna. Így csak is magamat okolhatom mindezért! és az összefoglalóban is rengeteg nagyon fontos leírás van mindenről. [fontos] tájékozodni!!

-
KamuMazsola
őstag
válasz
ekrisztian
üzenetére
Mennyien? Én elég sokat olvasom a topikot, de ilyet mint ez az eset, hogy minden pénzt lenyúltak meg nem hallottam. Meg amúgy sem sűrűn. Persze azt sem tudjuk, hogy most mekkora a kár és az sms belépést sem használjuk sokan, pedig az biztonságosabbá tenné a pp használatát.
-
ekrisztian
őstag
Nem járok itt túl gyakran, de ez normális, hogy ennyien panaszkodnak jelszó és/vagy fiók lopásra, törlésre stb stb.?

-
válasz
nikos21
üzenetére
De azt remélem érted amit akkor leírok most.
Hívd fel most a bankod telefonos ügyfélszolgálatát és állíttasd le velük azokat a kártyás fizetéseket amelyeket a PayPal-ról kezdeményeztek, mivel még zárolt állapotúak., nem került ki a bankból.
Ha azzal jönne, hogy nem tudja, akkor említsd meg neki, hogy mivel te jelezted, hogy illetéktelenek fizettek a kártyáddal, ezért a további felelősség az övé ha a pénz kikerül a bankból. -
nikos21
aktív tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
értem, elkezdtem a leírást követni és a z utolsó megjegyzési rovatba csak azt írtam a fordító segítségével hogy nem én fizettem a paypal adatlopás történt, ennyi elég?
és ez jött vissza elküldést követően:
Your message was sent on Saturday, 21 January 2017 to 刘超. Please allow time for the seller to respond. View message -
nikos21
aktív tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Nekem ez a leírás teljesen kínai mivel nem értek a pénzügyi dolgokhoz.

-
válasz
nikos21
üzenetére
Lásd előző hsz első mondatát.
Másrészt a bankodban kezdeményezd a kifizetések visszavonását, de gyorsan. Telefon nekik most. Hasonló mint ebben a leírásbanAz adatlopást nem tudják a PayPal részéről kivizsgálni, nem tőlük szerezték meg a belépési adatokat.
Van nekik az ingyenes sms belépési védelem célszerű lenne használni. -
nikos21
aktív tag
Sziasztok tegnap történt velem egy olyan dolog ami után a családi unicr...bank kártyán lévő összeget teljesen leemelték a paypal on keresztül az összes tranzakció látszik és miután nem volt fedezet egy vásárláshoz így bukkantunk rá arra hogy ki lettünk rabolva. A mai napon találtam meg az e-mailt a tranzakciókról, Hogy tudnák a paypalnak írni egy ilyen levelet ami az adatlopást kivizsgálását kérem? Mivel nem tudok angolul így nem is tudom mit lehetne írni ezzel kapcsolatban. Előre is köszönöm a segítséget!

-
Buuster
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Ma észrevettem ezt a fizetési előzményeimnél. Eléggé meglepett, mivel tudtommal nem rendeltem semmit, pláne nem Olaszországi címre. Ebay-en nem látszódik semmi megrendelt dolog, szóval más fiókról rendelhették de még csak e-mail sem jött csak a PP-tól hogy megtörtént a kifizetés. Így az Ebay Resolution Center-ben sem látszódik semmi.
Tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnám visszakapni a pénzem?
A random.org-os jelszócsere természetesen azóta megtörtént PP-n és ebayen is.Előre is köszönöm,
Kristóf.
-
TeeJay
félisten
Funds availability details
Because you have recently started to sell with PayPal, payments you receive will be temporarily placed in your pending balance for up to 21 days. The funds are kept to settle payments in case there's a problem with transactions.Mi ez az új rendszer hogy 21napig vissza tartják a bejövő pénzemet?
illetve 60napig bent kell hagynom a paypal-on hogy levegyék ezt a tiltást? -
zseko
veterán
Azt írtad hogy elfogadta, azért írtam hogy vásárolj vele.
Bocs, igen, szokásom mostanában, hogy a felét csak gondolom és csak a másik felét mondom... Kártya hozzáadás után nem a mentésre mentem, hanem a címet is módosítani akartam egy menetben. Ezért volt az, hogy a kártyát 'elfogadta', persze, mert nem mentem rá a save-re rögtön. Egyébként Visa Debit card.
De csak egy személyes fiókod lehet hivatalosan.
Ezért volt az utolsó kérdésem. De ha működik, akkor nem babrálom a mostanit, max. átteszem a deezer+ kifizetéseit az újra. Vagy majd meglátom, most kiválasztom akkor egy másik email címemet...
Köszi!
-
Azt írtad hogy elfogadta, azért írtam hogy vásárolj vele. Nem tudom milyen kártya, de van amit nem enged meg.
Visa, Mastercard elméletileg mehet.
Legtöbb helyen eBay stb. adható meg másik ország cím, néhány webshop az, ami csak a PayPal-on megadott címet igényel
Ha angol regisztrációt készítesz, akkor ahhoz az angliai dolgaidat adhatod hozzá. Az új a regisztráció nem befolyásolja a vásárlási lehetőségeidet. Úgyis ott élsz most, a magyar fiókot meg nem használod emiatt. -
zseko
veterán
Köszi. Közben kerestem én is a megoldást, és látom, hogy nem igazán van.
'fizetni meg fizethetsz az angol kártyával a magyar fiókodból.'
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? Csak adjam hozzá a kártyát, ne foglalkozzak új lakcímmel? (az tudom, hogy vásárlásnál lehet megadni mást, már rendeltem így otthon másnak, de angliait is enged?)
Megpróbáltam, ez jelent meg: card declined by issuer
Újabb próba, ezt kaptam: This card is not accepted. Please use a different card.Akkor most hozzak létre ezért új pp fiókot új email címmel? Ami ugye már eleve nem lesz 'hivatalos'.
Vásárolni szeretnék (mi mást
) és itt (vagyis uk) megvehetném paypal credit-el amit szeretnék, úgy ahogy szeretném. Nem tudom, hogy egy 'friss' reg befolyásolna-e a folyamaton valamit.Melyik jobb? Lezárni a régit, és azzal a címmel/jelszóval újranyitni az angliaihoz, vagy új reg? Az, hogy mi a hivatalos álláspont, persze egyértelmű.
-
Amelyik országba regisztráltál azokat a beállításokat tudod használni. Magyar fiók magyar lakcím.
Ha angol a dolog, akkor oda kell regisztrálni és azután tudsz olyan dolgokat felvinni. Nem keverhetőek az országok.
Bank nem igazán kell, de angol címet nem tudsz a magyar fiókhoz hozzáadni.
Ahol vásárolsz azon az oldalon meg tudod adni szállítás címnek az angolt, fizetni meg fizethetsz az angol kártyával a magyar fiókodból.
De csak egy személyes fiókod lehet hivatalosan. -
zseko
veterán
Üdv! Már régóta használom a pp-t, most viszont uk-ban dolgozom, így szerettem volna hozzáadni az itteni bankkártyát, de nem megy. A kártyát beveszi, viszont amikor a lakcímet akarom megadni a Postcode beírásnál elakad a folyamat, azt mondja 4db számjegyet vár. Itt viszont a postcode-ok eleve 4 betű és 2 szám. Hogyan tovább?

Másik, kell a bank is, vagy elég csak a kártyát beállítani?
Kipróbáltam, bank hozzáadásánál választhatok:
Country: Hungary vagy United States
Most ez vicc, vagy mit cseszhettem el anno 6 éve, hogy nincs más ország?
-
twice
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy eddig amikor ebayen vásároltam és kiválasztottam a Paypales fizetést be kellett lépni a paypalba, beírni a jelszavamat. Az elmúlt 2 rendelésemnél már nem kérte a bejelentkezést, se a jelszót csak levonta az összeget. Ezt valahogy vissza lehet állítani? Mégiscsak nagyobb biztonságban érzem magam ha ebayen és paypalen is be kell lépni a vásárláshoz. -
Akkor hívd Viber-n kívül, lehet hogy Írország tiltott valamiért.
A 00353- mehet +353-al is
Egy másik Ír szám: +353 1 436 9004
Ezek a számok amin még elérhető, de az szokott lenni a gond, hogy mi az EU-s PP-hez tartozunk azért adtam meg azt, az a hivatalos szám.1-402-935-2050
és
1-866-528-3733 -
Pzoli
újonc
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy még egyszer kérdezek!
De FONTOS!Légyszives segítsetek!
Paypal ügyfélszolgálatopt szeretnénk felhívni egyik barátom segítségével, az én nevemben.Mire kell felkészülni a hívónak, milyen azonosítási lehetőségek vannak?
Elvileg a nevemet, tel. számomat, email címemet, jelszavamat, lakhelyemet adtam meg.
Rákérdezhet olyanra, hogy utoljára mit fizettem Paypal számlámról?
stb...Még valami: Viberen tényleg lehet hívni őket?
Mert próbáltam Viberen ezen a számon (00353 1 436 9111), de nem men.Van esetleg másik szám?
Köszönöm.
-
Biztosan jól írtam be, mert ment az sms a belépéshez,szóval nem értem..
-
-
Sziasztok.
Pénzt akartam tenni a paypal accomra a Trustly féle top up funkcióval,de ezt írja, miközben van rajta bőven elég fedezet. Valami tipp vagy ötlet?

-
Pzoli
újonc
válasz
aytukabozs
üzenetére
Szia! Próbáltam Viberen, de nem ment, azért kérdeztem.
00353 1 436 9111 ezen a számon.Van esetleg másik szám?
A beazonosításos kérdésben nem tudsz segíteni?
-
Pzoli
újonc
Szia!
Légyszi mond meg, hogy mire kell felkészülni a hívónak, milyen azonosítási lehetőségek vannak?
Elvileg a nevemet, email címemet, jelszavamat, lakhelyemet adtam meg.
Rákérdezhet olyanra, hogy utoljára mit fizettem Paypal számlámról? stb...Még valami: Viberen lehet hívni őket?
-
anorche1
őstag
Rendeltem banggood eu raktárból egy kerépáros mezszettet. Rossz méretet rendeltem, eggyel kisebbet kellett volna.
A paypal ilyen esetben is fizeti a vissza postát, ha rendelésnél én hibáztam? -
Na még egyszer: 1-2 munkanapot írnak. Reklamálni akkor lehetne ha ezt meghaladná vagy pedig az üzletszabályzatban megadott határidőt. Addig nem jogos a reklamáció.
Az hogy az egyik nap rövidebb időn belül teljesült sok mindentől függ.
Gondolom mindkét kezdeményezés azonos időpontban és mindkettő munkanapon és úgy, hogy mindkét napon működött a PayPal bankjának és a te bankodnak az utalási, jóváíró rendszere.
Aki nincs megelégedve annak ott a lehetőség a váltásra, más használatára. Kérd a pénzeket direkt a bankszámládra és nem kell várakoznod 1-2 napot.
De valójában azért abban az esetben akár 1 hét is lehet hogy a pénzt megkapd. Nem igazán kellene elégedetlenkedni. -
Igen láttam, én meg írtam, hogy amikor először lett küldve pénz a számlára, az fél percen belül ott volt. Az akart lenni a beetetés? Mi alapján szelektál és miért?
Megvan adva a bankszámla, meg van adva a bankkártya, látja a hozzá rendelt bank nevét is, be tudja azonosítani, akkor miért kell napokig ülni a pénzemen? Üljenek azén, aki naponta pörget át rajta több ezer/tízezer dollárt/eurót/akármit. Nagyon nem vagyok megelégedve a Paypal rendszerével, eddig csalódás. -
Még tegnap késő délután a Pending átment Withdraw to your bank account státuszba, ami jelenleg is így van (17+ óra telt el azóta). Innentől számolva átlagban mennyi idő szokott lenni, amíg átér a pénz?
-
A vásárláshoz nem kell az a kód, az csak a pénzküldési és fogadási limit eltörlésére szolgál, az OTP a netbankban is biztosítja a számlakivonatot, de a a számlatörténetben is látszik 2-3 nap múlva a PP terhelés.
Ha magyar a fiókod, akkor hiába van bankszámla hozzá drótozva, az csak PP-ről fogadja a pénzt. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Két hete először. Pénzlevonás megvolt, utána egy héttel újra, megint megvolt pénzlevonás (legalábbis az összeg hiányzik a számlámról), de a lekérésnél nincs ott a tranzakció. Nyilván nem a világ vége, mert a számlám hozzá van csatolva a fiókhoz, nekem leginkább az számít, csak ha néha vennék valamit kártyával, akkor jól jönne.
-
"Küldtünket" szót használsz. Ezt ne igazán értem. A te saját neveden lévő PayPal egyenlegedről a te saját neveden lévő bankszámlára küldhetsz ki pénzt.
Nem igazán van törvényileg előírt időbeli szabályozás arra hogy a PayPal átfordítsa az egyenlegeden lévő pénzt a saját bankjának számlájára és azt átutalja a te bankodnak.
Vajon ha időre kellene fizetnem és a PP miatt ez nem lenne lehetséges, beperelhetném őket?
Az hogy neked időre kell valamit fizetni, ahhoz a PayPal-nak semmi köze.
Ha még vállalna is valamilyen időgaranciát az jogilag nem köthető össze a te fizetési kötelezettségeivel.
Egyébként meg a Pénzmosási törvény lapján kötelesek minden tranzakció figyelni, ellenőrizni, lejelenteni ami megfelel az előírások szerinti szabályoknak az is késleltetheti a dolgot. Függ a pénzösszegtől, az aktuális limitjeidtől, az érintett bankok rendszereitől, hogy mikor történik meg.
Ha idő érzékeny a dolog akkor mást kell használni, ami garantált idejű utalást biztosít. Én nem ismerek egyébként ilyet. Napokban számol minden pénzügyi szolgáltató. -
Az zavar a PP rendszerében, hogy pár napja is küldtünk bankszámlára pénzt, az 1 percen belül ott volt.
Van valami random generátor, ami néha átengedi a pénzt, néha meg napokig szopat vele? Rohadt idegesítő. Vajon ha időre kellene fizetnem és a PP miatt ez nem lenne lehetséges, beperelhetném őket? -
Dr. Romano
veterán
Rendben köszi szépen az infókat!

Ahogy írtam is, nem szoktam azonnal az asztal verése felé fordulni. Mindig írok üzenetet az eladóknak akik eddig kivétel nélkül 1-2 napon reagáltak. Itt azonban 1 hét után is semmi.
A vásárlás óta pedig az eladó értékelése 98-ról 93%-ra zuhant (+megszűnt az összes listingje) és sem az én cuccom sem a haverom másfél héttel korábban rendelt cucca még sehol sincs (és válasz az ő üzeneteire sem).
Szóval itt valami nagyon nem stimmel most, úgyhogy ezért siettetem a dolgot magyarán nem hiszem hogy valaha ez megérkezne. -
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Mint írtam mindig a vásárlás helyén kell kezdeni, ha van saját vásárlói védelme, a PayPal az végső "menedék". Az eBay-n a várható érkezés utolsó napjától számított 30 nap, tehát február 16-ig, a PayPal-n a vásárlás napjától számított 180 nap. Korai volt nyitni, még 12-15 napon belül megérkezhet és nem vagy lecsúszva egyik védelemről sem, ha megvárod.
-
Dr. Romano
veterán
Köszi. Értem azthiszem. És mikor van ez a lejárat -valami 45 napra emlékszem vásárlástól számítva- ez lenne az? (ilyet /szerencsére/ még soha nem kellett csináljak pedig ezer éve ebayezek)
Az ebayen 01.17.-e után engedte az ügy nyitási lehetőséget vagyis ma.
A paypalen kezdtem volna a nyitást azonban továbbra is a fenti hibaüzenet fogadott, úgy hogy kényszerűségből muszáj volt megkezdjem az ebayen mert ott már végre engedte.
Akkor ezek szerint jól csináltam, de a hibaüzenet jellegét továbbra sem értem. Ha valóban ez lenne a probléma akkor konkrétan ki kéne írja mi a baj, nem csak egy ilyen "probléma van találd ki mi az" szöveget. Mindenesetre írtam nekik is hogy was is das?
-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Még nem járt le az eBay-n a dolog, addig nem lehet a PayPal-n megnyitni. Kezdetektől megy az a szabály hogy csak az egyik helyen lehet aktiválni a vásárlói védelmet. Egy időben nem lehet 2 helyen.
A sorrendet is célszerű tartani eBay, majd ha ott nem oldódna meg akkor PayPal.
A meg nem érkezés meg nem biztos, hogy eladói átverés, nem ő hozza neked, egy harmadik fél is benne van a játékban. -
Dr. Romano
veterán
Az ebayen vettem ezt a terméket ettől az eladótó (akkor még az értékelése 98%-os volt nem úgy mint most). Ott is már elindítottam az ügyet most várnak az eladó válaszára (akinek már írtam egy hete privátot de semmi reakció, haver is ugyanígy járt -ő kettőt rendelt-).
Viszont azt nem értem hogy amikor az ügyet meg szeretném nyitni a paypalen is az miért száll el ott mindig (nem csak nálam, havernál is) ezzel a hibaüzenettel
-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Hol vásároltál eredetileg?
-
válasz
Szuperzacskó
üzenetére
A refundként jövő pénzekről csak akkor kapsz sms-t, ha előfizettél a számlaőr szerű szolgáltatásra, amelynél kapsz értesítést bankszámlán történő pénzmozgásokról.
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Van egy eladó aki átvert (nem érkezett meg a cucc nem csak nekem!), szeretnék paypalen keresztül indítani egy refundot. Dec 13.-án vettem a cuccost, ezt.
Azonban ahogy kitöltöm a Resolution Centerben a dolgokat az utolsó lépés után (az üzenet beírása) ezt adja ki minden egyes alkalommal és hiába kezdem újra mindig ide jutok.
Ez miért van?
-
Keput
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy PayPal postai visszafizetése működik-e még az idei évben is? Tehát ha én szeretnék visszaküldeni egy csomagot, akkor annak megtérítik az árát 9600 ft-ig.Tavaly volt olyan hír, hogy csak 2016.12.31.-ig van Magyarországra vonatkozóan ez a szolgáltatásuk. Előző évben még igénybe tudtam venni, de idén még nem volt rá szükség, de most úgy néz ki hogy ismételten szükség lehet rá.
A válaszokat köszönöm előre is. Elnézést, ha már kérdezte más is ezt, de nem volt időm végigolvasni a fórumbejegyzéseket. -
Na még egyszer.
Paypal számláról saját bankszámlára küldtünk pénzt még tegnap, de a Paypal eddig a pillanatig még mindig azt írja, hogy „pending”.
Találkozott más is ilyennel? Ha igen, mennyit kellett várni? Ugye nem fogják lenyúlni a pénzt? -
válasz
erikke17
üzenetére
A Gyorstippek 2.pont Bankkártya konverzió gyorslink sem mutatja a kártyánál a beállítási lehetőséget?
A szlovák bankok is a MC-től vagy a Visa-tól kapják az átkonvertált €-t. Legalábbis így tudom. Megnéznéd a pontosítás miatt, hogy bankod a kártyás vásárlást más devizában miként számolja el? Köszi előre is. Jó lenne egy külföldi tapasztalat is. -
erikke17
őstag
Igen PP fiókban beállítva, hogy vásárláskor a bankom váltson.
Ott sincs a "Conversion rate" tehát rá sem lehet menni.Mivel Szlovákián lakom alapól euró alapú a bankom, vásárláskor ott van részleteknél milyen pénznem ment le és hogy mennyi, felette meg hogy mennyi euró ment le tőlem.
Gondolom valamit hegesztenek megint

-
válasz
erikke17
üzenetére
Oké, majd ránézek.
De még egyszer pontosítsunk.
Ha beállítottad a PP fiókban a banki váltást és amikor fizetsz ott van a konverzió ráta szöveg és arra kattintva nem jön elő?
Mert ha banki váltás az alap, akkor csak a deviza jelenik meg, nincs mit konverziózni és ezért nincs ott a lehetőség.
A magyar bankok €-s elszámolásúak, a kártyacég konvertál minden €-ra, így látod a kiírt $-t is, de nem annak megfelelő forintösszeg lett levonva, hanem az €-s. A legtöbb magyar banknál pontosabban. -
erikke17
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kartya aktivalaskor a kodot ugyebar a szamla osszesiton kell keresni. Letezik hogy OTP-nel hiaba megyek fel netbankra nem latom lekerdezeskor a levonast, ezzel egyutt a tranzakciot sem a koddal?
Nincs kulon havi osszesitom, mindent neten intezek.
-
erikke17
őstag
Eh, csak nálam vették ki a konverziós opciót megint Ebay felületéről? 1 hétig jó volt

-
válasz
Zola007
üzenetére
Így van, a megoldás az, amit írtál. És egy kis kiegészítés.
Ez tisztán városi legenda: Állítólag csak a fiók tulajdonossal állnak szóba.
Hiába van ott a telefonáló mellett a tulaj akkor sem foglalkoznak vele.
Nem fogják videó telefonálásra kényszeríteni és nem azonosítják be a feltöltött szig, jogsi kép alapján beazonosítani.
Viszont telefonáláshoz a kód lekérés fiókon kívülről nem működik, ezért azt kihagyó menüpontot kell választani és célszerű azon a telefonon hívni őket amit megadtunk a PP fiókban. -
Zola007
veterán
"Hívni nem próbáltam őket, mert nem tudok angolul.
Állítólag csak a fiók tulajdonossal állnak szóba.
Hiába van ott a telefonáló mellett a tulaj akkor sem foglalkoznak vele."És honnan látja a telefonon keresztül, hogy te vagy az vagy sem?
csak azonos nemű legyen és legyen kéznél minden elérhető személyes adat, hogy be tudja olvasni kérésre.
problem solved -
válasz
Szuperzacskó
üzenetére
Képeknél nélkül is megértem a kérdéseket.
Ott a kártya, minek akarnád még egyszer hozzáadni?
Ami hiányzik nálad a bankszámla hozzárendelés, ezt nem muszáj megtenni, ha lesz olyan szituáció, hogy a PayPal egyenlegről akarsz a bankszámládra kiküldeni pénzt, akkor is megteheted. Más jelentősége nincs.
Ha nincs az PayPal egyenlegen 400 Ft pénz, vagy nem jött rá, nincs nyoma a PP historyban -mert el is költhetted azóta- akkor a bankszámla történetben keress 400 Ft visszaírást. -
Szuperzacskó
csendes tag
-
Paypal számláról saját bankszámlára küldtünk pénzt még tegnap, de a Paypal eddig a pillanatig még mindig azt írja, hogy „pending”.
Találkozott más is ilyennel? Ha igen, mennyit kellett várni? Ugye nem fogják lenyúlni a pénzt? -
Pzoli
újonc
válasz
gemini
üzenetére
Szia!
Velem is hasonló dolog történt a napokban.
Le is írtam ide, (27727 bejegyzés) hogy milyen e-maileket kaptam.
Próbáltam írni nekik, de csak az automata válaszok jönnek vissza.Hívni nem próbáltam őket, mert nem tudok angolul.
Állítólag csak a fiók tulajdonossal állnak szóba.
Hiába van ott a telefonáló mellett a tulaj akkor sem foglalkoznak vele.Amennyiben te jutnál valamire tájékoztass légyszi!
Köszi.
Zoli
-
válasz
gemini
üzenetére
Az eszközeidhez is hozzátudnak férni. A lezárt fiók nem funkciónál, ha jönne refund annak annyi. Így a kártya sem lényeges, amennyit látsz a PayPal-n a kártya adatokból abból nem igazán lehet visszaélést előhozni. Ha fizetett volna, vagy küldött volna pénzt a kártyáról a PP keresztül az lett volna a logikus. Ha nem történt a kártyádról levonás, akkor ez egy értelmetlen szívatás volt.
-
gemini
aktív tag
Fogalmam sincs ki férhetett hozzá, mivel a jelszavamat a paypalon sosem mentem el. Adategyeztető e-mailt nem kaptam és nem is szoktam foglalkozni vele, csak Aliexpressen volt nemrég, hogy a kártyaadatokat kellett frissítenem, de azt már belépés után a vásárlás végrehajtásához. Viszont az meg nem paypalon keresztül megy és a paypalos jelszavam nem egyezik meg az aliexpressessel.
Ha valaki belép a paypalra, akkor minden kártyaadatomat teljes mértékben látja, vagy egy része ott is ki van csillagozva? Nem emlékszem már. Csak hogy aki törölte, az felhasználhatta volna-e.Még egy kérdés: Vannak folyamatban lévő külföldi vásárlásaim. Ha esetleg valamelyiknél refundra lenne szükség, akkor ilyen esetben mi a teendő?
Köszönöm a segítséget!
-
aytukabozs
addikt
válasz
gemini
üzenetére
Előtte jelszóváltoztatásról, meg új mailcím hozzáadásáról nem kaptál emailt?
Pár napja volt itt egy ilyen eset.
Sajnos most már csak a telefon van, keress egy jó angolos ismerőst.
Nem frissítettem...
-
válasz
gemini
üzenetére
Ha kezdeményezed a törlést, akkor kapsz tőlük levelet erről a címről: service@intl.paypal.com
ezzel a témával Your Closed Account Status, a neveden szólítanak.
Két link van a levélben egy hogy hozz létre új fiókot, ha meggondolnád magad:
Should you decide you want to have a PayPal account again in the future, visit https://www.paypal.com/ and follow the few easy steps to open a new account.és az ha nem te törölted írj nekik
If you did not authorize your account to be closed, please report this email to us at
https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_contact_usHa nem ilyet kaptál akkor nem ők küldték és a megoldás ha tényleg törölték a fiókot az alsó link lenne.
-
gemini
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

akkor így jártam?