- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Ivqkzy-: Eddig
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
erikke17 #30308 üzenetére
Már most hozzáadhatod, az elsődlegesség meghatározása azért kell, hogy a PayPal tudja, hogy melyikről vonja le a pénzt a PayPal fizetéskor.
Az a lényeg, hogy előtte az új kártyád a bankodnál aktivált legyen és ha van olyan hogy engedélyezni kell a netes tranzakciókat akkor az is meglegyen csinálva.
Ha a hónap végét átlépi a dátum a PayPal a régi kártyára írni fogja, hogy lejárt. -
válasz
erikke17 #30302 üzenetére
Eljárás:
Összefoglaló Gyakran ismételt kérdések PayPal-el kapcsolatosan (teljesség igénye nélkül) GYIK
5. Kérdés: Ebben a hónapban lejár a PayPa-hoz hozzárendelt bankkártyám érvényessége. Mit tegyek?
Válasz:
Ha nem változik a kártya száma - folyamatos frissítés -, akkor csak a dátumot kell módosítani. Utána mindenképp célszerű a konverziót újból beállítani, csak rá nyomni egy frissítést arra is tulajdonképp.
Belépés után
Bank accounts and cards alatt
Kattintás a kártyára
Alatta Edit
Expiration date át írni,
kell a CVC kód megadása és Save.
Ha új a kártyaszám akkor hozzáadni és azt megtenni elsődlegesnek. A régi kártyát csak akkor törölni, ha már nem várható a visszatérítés a vele történt vásárlásokból.Ka kellene, akkor Összefoglaló 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz
-
-
válasz
erikke17 #28243 üzenetére
Ugye én is írtam már hogy megjavult, ha fizetéskor belépsz a PayPal-ra és a visszajövő képernyőn csak a kártyádnak az utolsó számjegye látszik és nincs a V lenyitásakor forint, € konverzióra utalás, akkor a banki váltással fizetsz, nem kell állítani semmit.
Az lényeg, ami nincs azzal nem kell foglalkozni.
Meglepő módon pont itt a topikban, képekkel illusztrálva. A szlovák regisztrációk esetén is, de ott már lehet direkt a hozzáadott bankszámláról fizetni, kihagyható a kártya.Sőt minap két pénznem volt kosárba és külön külön tudtam csak fizetni. Természetesen azért, mert ez így működik.
Valamint ha van az egyenlegen -balance- pénz, azt fogja elsőként felhasználni, nem vehető rá, hogy csak kártyáról vonja. -
válasz
erikke17 #27822 üzenetére
A Gyorstippek 2.pont Bankkártya konverzió gyorslink sem mutatja a kártyánál a beállítási lehetőséget?
A szlovák bankok is a MC-től vagy a Visa-tól kapják az átkonvertált €-t. Legalábbis így tudom. Megnéznéd a pontosítás miatt, hogy bankod a kártyás vásárlást más devizában miként számolja el? Köszi előre is. Jó lenne egy külföldi tapasztalat is. -
válasz
erikke17 #27817 üzenetére
Oké, majd ránézek.
De még egyszer pontosítsunk.
Ha beállítottad a PP fiókban a banki váltást és amikor fizetsz ott van a konverzió ráta szöveg és arra kattintva nem jön elő?
Mert ha banki váltás az alap, akkor csak a deviza jelenik meg, nincs mit konverziózni és ezért nincs ott a lehetőség.
A magyar bankok €-s elszámolásúak, a kártyacég konvertál minden €-ra, így látod a kiírt $-t is, de nem annak megfelelő forintösszeg lett levonva, hanem az €-s. A legtöbb magyar banknál pontosabban. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
erikke17 #27235 üzenetére
Nálam is ugyan ez van, pedig a Paypal weboldalán át állítottam az átváltást, az itt a fórumon leírtak alapján. Viszont ebay-en ha rámegyek a conversation rate options-ra, akkor csak ez jön be mindig: "Things don't appear to be working at the moment. Please try again later. "
Két napja rendeltem már pár dolgot, akkor is keresgettem az átváltást e-bay-en, de akkor ezek szerint jó helyen keresgéltem csak rohadtul nem működik az átállítása, és szépen le is húztak pár száz forint plusszal.
De ahogy a korábbi hozzászólásokat látom nem pár napos a probléma, pedig rendelnem kellene még pár dolgot, így kénytelen leszek benyelni a PayPal konverziót. -
S e t h
nagyúr
válasz
erikke17 #27235 üzenetére
Ritkán szoktam rendelni külföldről, de most úgy hozta a szükség hogy több terméket is rendeltem az ebayről és nem kicsit lepett meg, hogy végül mennyivel több vonódott le a számlámról.
Konkrétan most 10-12 % föle volt az ebayes árhoz képest, meg is néztem a paypal accomat, de ott a váltás jól van beállítva.
Innentől fogva nem értem, hogy ez természetes, vagy az ebayen kell vmit még állítgatnom vásárlás után, fizetéskor, vagy igazából nincs mit tenni. -
Zola007
veterán
válasz
erikke17 #27237 üzenetére
F.... kivan ezekkel, nekem sem megy már napok óta a konverzió.
Feldobja, de minden böngészőből ugyanez.
Már 3 napja trájögén.
4 dolgot akartam venni, de azért se fogom konverzióval kifizetni.Írtam nekik múltkor levelet, hogy miért áll vissza nekem mindig a konverzió PP váltásra bármit is állítok és bárhogy is hagyom, annyit írt a csaj, hogy sajnálják, de nem tudnak vele mit csinálni.
Mondom gyönyörű, ideje lenne elismerni, hogy mióta különvált az ebay és a paypal, az egész cég csak a lehúzásra megy a profilváltogatástól kezdve, a konverzió egyre mélyebb elrejtéséig.Gondolják, a hülye paraszt úgyis rányom majd a váltásra, csak tudjon tovább lépni a fizetési ablakban.
-
Hintalow
senior tag
válasz
erikke17 #15682 üzenetére
Nem igazán értem, hogyan lett belekeverve a trustpay, meg a bankkártya, kicsit túl lett bonyolítva.
A paypal feltöltés egy sima belföldi utalással történik. Nem tűnik el semmilyen pénz, szép is lenne, naponta százezres nagyságrendben történnek utalások az azt bonyolító GIRO rendszerben. (tudom, hogy nem Mo-ról vagy, de ezzel könyebb példáznom)
A trustpay, egy külső cég, aki annyit csinál, hogy szinte az összes nagyobb bankban vezet egy számlát, így ha az ügyfél pl az erste bankból utalna, akkor neki a tustpay ersténél vezetett szlájára kell utalnia, ami bankon belüli utalásként AZONNAL megtörténik (munkaidőben)
Ezt érzékelve a trustpay a saját unicreditnél vezetett számlájáról ugyanekkora összeget áttesz a paypal unicredites számlájára (megfelelő adatokkal) ami itt is AZONNAL megtörténik, lévén bankon belüli utalás.
Ergó nem csinálnak mást, csak köztes szereplőként meggyorsítják az ügyfél és a paypal közötti pénzmozgást. (gondolom Szlovákiában is ugyanilyen elven működnek)
A bankkártyát meg végképp nem értem, hogyan sikerült idekeverniRöviden:
Ha a Szlovák paypal reg lehetőséget ad top-up ra banki utalással, és trustpay opcióval is, tökmindegy melyiket választod, csak átfutási időben lesz különbség (meg esetleg díjban, ha a bankodnál eltérnek a bankon belüli és a más belföldi bankba menő utalások díjjai) -
croli
aktív tag
válasz
erikke17 #15676 üzenetére
Trustpay menete:
Hozzárendeled a Paypal-hoz a bankkártyád. Majd a Top Up-ban az instantly-ra mész. Ekkor átdob a TrustPay oldalára, ott kiválasztod a bankod amiket kínál benne kellene legyen. Majd te beállítod azt az összeget amennyit szeretnél hogy a bankszámládról átutaljanak a PayPal számládra.
Itt nem játszik semmi pofátlan deviza az mindig csak fizetésnél itt annyi kerül a számládra amennyit átutalsz.
Fontos viszont hogy ez az átutalás a nap bármely szakaszában indítható viszont az átutalás csak a banki munkaidőben történik meg! Tehát ez a TrustPay-es utalás olyan mintha bankkártyával vásárolnál mondjuk egy boltban csak épp a netbankban lesz feltüntetve mint utalás.
Feltölteni meg csakis abban a bankban bírsz ami a Paypal kirendelt bankja az Unicredit csak példa hogy Magyarországon az Unicredit intézi. Tehát ha rakni szeretnél a számládra készpénzt azt abban a bankban teheted meg amit a Top Up menüpontban a PayPal kirendelt az adott országhoz. -
croli
aktív tag
válasz
erikke17 #15674 üzenetére
Ha azt te a bankod webes felületén töltöd ki azt a pénzt soha többet nem látod!
Neten utalni csakis TrustPay-en keresztül bírsz! De mint írtam ahhoz kell kártya a Paypal fiókban. Én kipróbáltam (igaz csak csak 100 forinttal) de ha utalást kezdeményezek a top up fülben lévő adatokkal a bankból az a pénz soha nem jön meg!
A Top Up fül azokat az adatokat mutatja amit ha bemennél az ottani bankba (ami Mo-n az Unicredit) akkor ezeket kérné el a banki asszisztens hogy a te számládra kerüljön az ott készpénzben befizetett összeg. -
Hintalow
senior tag
válasz
erikke17 #15671 üzenetére
Azért ezt illik az elején leírni, mert sem a paypal, sem a bankrendszerek nem franchise rendszerben működnek, hanem országonként változó sajátosságokkal
gondolom a szlovák paypal eurót fogad (csak) mivel nálatok az a hivatalos fizetőeszköz.
Valószínűleg sima belföldinek számító utalással tudsz eurót tenni a paypal egyenlegedre (gondolom ott is valamelyik helyi banknál vezet ehhez számlát a paypal.
A trustpay egy paypal jóváírást gyorsító szolgáltatás, ahogy látom szlovákiában is elérhető, annyit csinál, hogy azonnal (pár órán belül), biztosítja a pénzed odaérkezését. -
Hintalow
senior tag
válasz
erikke17 #15667 üzenetére
Működik az általad leírtak alapján.
De a paypal csak forintban fogad feltöltést (lévén a számla, amire utalnod kell ehhez, az egy Unicreditnél vezetett forint számla) ha eurót utalnál oda, azt az unicredit saját árfolyamán szépen átváltja., aztán a paypal is forintból dollárba.
Inkább forintot utalj, kissebb lesz az árfolyamveszteséged. -
croli
aktív tag
válasz
erikke17 #15667 üzenetére
Kártyáról nem bírsz rá utalni pénzt csak ha hozzárendeled majd utána Trustpayen keresztül töltöd fel.
Viszont ha bemész egy Unicredit bankba ott feltöltötheted a Paypal egyenleged.
Azt nem tudom hogy eurót lehet-e rá tölteni, forintot azt biztos.
Ha euróban van az egyenleg és dollárban szeretnél fizetni akkor azt ő a saját maga árfolyamán váltja át. Úgyhogy ha eurót elfogadnak mint feltöltés akkor már inkább célszerű dollár feltöltést kezdeményezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Steam topic
- Fotók, videók mobillal
- Gyúrósok ide!
- Gaming notebook topik
- A minap végleg leálltak az xDefiant szerverei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged