Hirdetés
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulyka jocó
senior tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha hülyeséget kérdezek, eléggé kezdő vagyok
Az lenne a problémám, hogy megcsináltam a paypal accountomat, hozzárendeltem a bankkártyát, majd sikeresen tudtam vásárolni.
Ezután megcsináltam még egy ellenőrzést, ekkor levont 400ft ot, amit azóta se kaptam vissza, és vásárolni se tudok paypalon keresztül. Elrontottam volna valamit? -
Topikgazda
válasz yusukee #26497 üzenetére
Nem is azért írtam, csak nálam is egyik napról a másikra "megszűntem" Csodálkoztam is hogy nem keres senki, nem jön sms, addig, amíg vezetékes vonalon fel nem hívtak, hogy kapcsoljam már be a telefont, nézem müxik, akkor kezdtem keresgélni a hiba okát, ellenőriztem a PP-n a belépést és nem kaptam sms-t.
A mobil szolgáltató is kavarhat, erre gondoltam. -
Topikgazda
Nem, az Üzenő falon
Mindent ott kell. Írom az elérését:
Belépsz.
Alul Help & Contact
Alul a következő sorban:
Help Center | Call us | Message center | Resolution Center
Jobb szélen Create New Message gomb
Ezután
Choose a topicChoose a sub-topic
Azokat választani amit a linkelt képen látsz.
Message. Please be specific részhez beírni egy rövid indoklást.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A PayPal bevezetett egy új funkciót a PayPal.Me link néven.
A link segítségével - megosztásával, nagyon könnyen tudnak nekünk pénzt küldeni.
(Példa: paypal.me/kovacspistike)
A magán PayPal fiókok esetén (personal, premier) van lehetőségünk arra, hogy a link vagy barátnak, ismerősnek való pénzküldésként (Friends & Family), vagy vásárlás ellenértékeként (Goods or Services) fogadja a pénzt. Az üzleti fiók esetén csak a (Goods or Services) áll rendelkezésre.
A link direkt posztolható a Facebook vagy Twitter fiókunkba, vagy böngészőből érhető el.
A küldő személynek PayPal fiókkal kell rendelkezni.Leírás az Összefoglalóban.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz vadasz70 #26492 üzenetére
Ezen nincs mit beállítani, egy tájékoztató szöveg. Az összes bank a világban különböző módon számolja -ahol kell váltani- a devizát, hogy lehetne ezt beépíteni? Teljesen felesleges és értelmetlen.
Mielőtt vásárolsz megnézed hogy akkor milyen árfolyammal dolgozik a bankod és kalkulálsz, természetesen nem lesz "pontos", mert csak pár nappal később számol el a bankod, az akkor éppen aktuális árfolyammal.
Tudom hogy hány $,megnézem a Visa -mert ilyen kártyát használok- konvertálóban hogy mennyi lesz kb és annyi. -
Topikgazda
válasz vadasz70 #26487 üzenetére
Amit az eBay oldalon látsz az egy általuk kiszámolt tájékoztató forint összeg, semmi köze nincs a fizetés után bankod általi elszámolási, vagy a PayPal általi elszámolási deviza árfolyammal. Mert ugye nincsenek összekötve. Csak egy hozzávetőleges információ. Az hogy a vásárlás előtt mit látsz az eBay hirdetési képenyőn és utána vásárlási képernyőn semmit nem számít. A deviza összeg az egyezik amit fizetsz egy más helyen, más konverziós összeggel.
Az eBay ez alapján számolja.[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
Szisaztok!
Pár hete beaktiváltam a 2 lépcsős azonosítást. Ezek az SMS-ek mindig ilyen rohadt lassúak? Volt, hogy 30 perccel később kaptam a kódot, volt, hogy nem is kaptam. Eddig még mindig várni kellett rá elég sokat.
Lehet jobb lenne kikapcsolni, mert így nem igazán használható.
-
Topikgazda
válasz Benhill #26469 üzenetére
Nem kell írnod, vissza kapod.
Sajnos a banki levonás átfutása időbe telik.
Elküldöd a konfirmálási kérést-levonást, a PayPal írja hogy 400 Ft-ot fognak leemelni a kártyáról, ez részükről kész. Persze kell ennyi pénznek a kártyán lenni mielőtt indítjuk.
A bankod zárolás alá teszi a kártyádon a 400 Ft-ot, ezt a Netbankodban a zárolt tételek közt nézheted meg.
Eltelik banktól függően 1-3 nap és konkrétan megjelenik a levonás a számlatörténetben és ott a kód amit be kell írni.( Banktól kapsz sms-t vagy nem, benne van kód vagy csak egy része, az nem érdekes, a számlatörténetben a jóváírás a lényeg) Mindezeket a kártya hozzáadás leírásban is olvashatod. -
Topikgazda
válasz ztibor #26470 üzenetére
Hol tart a vásárlásnál ez a a számláló Your order will be closed in:....
Azon az időn belül újra nyitható, de ugye ezt már írtam.
Többen mint Aliexpress felhasználók tudjuk, hogy ez az egy időben nyitható dispute-ra figyelmezett.
Nem javaslok olyat ami nem működik Már elnézést.
Akkor ne zárd be és várd a pénzed.
Aliexpress topik itt van[ Szerkesztve ]
-
atyca
senior tag
A business acc. gyártása során keletkező "melléktermék"-)
A limit beállításával cseszeget,és annak módosításához kell ezt nekik kitölteni.
Én a felhasználóhoz tartozó mail címet írtam be,és már vissza is küldtem nekik a cuccost.
Majd meglátjuk,hogy ők is erre gondoltak é....
Alulra,ha jól értem a megszólítás,aláírás,bélyegző kell nekik?[ Szerkesztve ]
Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy valaminek az ára 1860ft de amikor fizetném akkor 1943ft mutat ekkora különbség normális lenne?Pedig ez van beállítva Bill me in the currency listed on the seller's invoice.Köszönöm
-
Slapy
aktív tag
Sziasztok!
1.5 éve megváltoztattam a paypal fiókom üzletire de most szeretném vissza személyire... Miként tudom ezt megtenni? Egy olyat találtam csak hogy üzleti bezárása, de nem mertem rányomni hátha akkor zárja az egész fiókot...
Köszi előre!
-
Juditta_56
aktív tag
Köszönöm! Itt "pénznem" - re kerestem, nyilván a "currency" hatásosabb lett volna.
Igen, az általad idézett szöveget is olvastam, de csak már mikor átállítottam EUR-ra.
A kártyáról való fizetés jelen esetben némi problémába ütközött volna..."You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one"
-
ztibor
senior tag
Már dispute nyitás után ajánlotta fel, az egyeztetős időszakban, ha azt bezárom, már nem nyithatom újra az Alin tudomásom szerint.
Szerk: ez az ali oldaláról van: "Please note that you can only open one dispute per order."
Szóval én ezt be nem zárom amíg nem lesz pénzem
[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Korábban már írtam ide, hogy a 4 jegyű digit code-ot nem kapom meg, mármint a számlámra a levonást.
Na most megkaptam 1 héttel később 4x is sikerült kérnem a kódot, ami 4x400Ft levonás.
Írtam nekik, hogy a 3x400Ft-ot szeretném ha visszafizetnék, és azt írták vissza hogy egy hónapon belül deaktiválódik, a fel nem használt digit code, és visszakapom a pénz akárhányszor fizettem be.
Ez most tényleg igaz, vagy az 1200Ft-nak már búcsút mondhatok?! Ha nem fizetik vissza, mindenesetre írok nekik 1 hónap múlva megint.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz ztibor #26467 üzenetére
A vásárlói védelem ideje alatt bármennyiszer újra nyithatod, a pénz megérkezése meg pár mp és gyorsabb az ügyintézés.
Ha nem kell a pénzed, akkor ott a dispute, aztán majd dönt az AliExpress.
Véleményem szerint azzal jársz jól, amit önként ajánlott fel, de a te döntésed.
Nekem csak A3 952 ponttal, de az ilyet el szoktam fogadni és mindig teljesítették.[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
Sziasztok!
Alis vásárlás után akarnak nekem Paypalon küldeni refundot (nem azzal fizettem aradetileg, de valamiért itt akarja az eladó visszaküldeni, tehát szerintem sima user által küldött összeg fog megjelenni)
A kérdésem az lenne hogy ezt ugye nem lehet később visszavonni, claim-et indítani? -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz huliganboy #26454 üzenetére
Csak figyelmeztet, hogy írd be. Mivel nem vásárlás miatt kell konfirmálni, hanem a pénz küldés és fogadási havi limit eltörlése miatt, nyugodtan vásárolhatsz, de ha viszaszeretnéd kapni a 400 Ft-ot akkor a bankszámládról írd már be a kódot. Bővebb segítség az Összefoglalóban.
Amelyik kártyát megtetted elsődlegesnek azt ajánlja fel, a fizetési felületen van egy Change link arra kattintva vagy V lenyitva tudod váltani, ha nem a primaryval akarsz fizetni.[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
A múlt héten a paypal fiókomhoz hozzá adtam, egy új bankártyát.
A négy számjegyű kódot még nem írtam be neki. Erre ma már erről fizettem több mint 20.000Ft.-ért az ebay-en. Most ha belépek kéri a kódot%
Ez hogy lehetséges?
Illetve ha van két élő kártyám hozzáadva a fiókhoz, hogyan tudom váltani, hogy melyikről akarok fizetni?
Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz Juditta_56 #26452 üzenetére
Igen, így működik.
A nagy számok 4 139 HUF Available, azok a 13.72 € forintra átszámított összege, a forint PP egyenleged az 0 Ft, ezért jött elő a kártya, mert a forint volt a primary, ami 0-ás.
Ha más devizában van pénzed, akkor csak azt az egyenleget kell elsődlegesnek megtenni és arról megy a pénz, ha van annyi amennyi fedezi, ha nincs akkor majd a kártyáról pótolja.
Úgy két hete is kérdezte valaki.
Nem igazán buktál semmit, mert az egyenlegről fizettél a font és € vagy a font és $ keresztárfolyam nem igazán jelentős különbségű.
Ha kártyáról fizeted, mert €-t felhasználni csak €-os vásárláskor célszerű, jobban jártál volna.
De ez az információ a regisztrációnál is felmerül és írja is a képernyőre:
When you add a new currency, any future payments you receive in that currency will be credited to that balance. Your primary currency is the default currency for sending and requesting payments.[ Szerkesztve ]
-
Juditta_56
aktív tag
Nem találtam erre vonatkozó információt, ezért leírom a mai tapasztalatomat, hátha hasznos lesz valakinek:
"Kerestem" egy kis pénzt, ma rárakták a paypalomra.
Fizettem volna vele az ebayen, ahol az ár GBP-ben volt kiírva, mire a fizetésig jutottam, már US$ látszott. Nyomtam a PP-re, de nem adta fel az egyenleget, mindenáron a regisztrált kártyáról akarta volna levonni a pénzt. Többszöri nekifutásra a képen szereplő Details gomra kattintva, alul a Manage currency-t kiválasztva be- és átállítottam a pénznemet EUR-ra, és így már engedte az egyenlegről kifizetni a vételárat. Azt hiszem, buktam vagy fél EUR-t a tranzakción, de így mulat egyúrhölgy!Másképp kellett volna valamit csinálnom, vagy ez így működik?
"You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one"
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy meglepetést az asszonynak, amit paypallal szeretnék fizetni. Mivel meglepetés ezért nem jó ha a számlámhoz kötött paypallal csak úgy simán fizetek mert a számlakivonatból egyből látná hogy vettem valamit. Ha egy unicredit bankban KP-ban befizetek a paypal számlámlájára a saját azonosítómat megadva, akkor tudok így feltölteni pénzt a paypal egyenlegemre, amiből utána tudnék vásárolni?
Csinált már valaki ilyet?Köszi?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz cikasz #26444 üzenetére
Az eladási ár+száll.költség 3,9%-a+90 Ft, (kb 3000 Ft) mert ha nem hülye, akkor vásárlás ellenértékeként küldi, hogy legyen vásárlói védelme, ha simán "barátnak" küldi semmi védelme nincs, de akkor neked sincs jutalékod. Egyszerű a képlet gondlom a vételárba beépítetted a Vatera jutalékát, így az a különbség hogy nem forintba kapod a pénzt kompenzálja a következőt: 65 000 Ft-os eladási ár esetén a Vatera Értékesítési jutalék: 3200 Ft
[ Szerkesztve ]
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Árulok valamit a vaterán és egy angol úriember érdeklődik iránta.
Paypal-on szeretné kifizetni az összeget. Nem vagyok nagy eladó csak sima paypal-om van és nem is adtam így el soha semmit.
Hogy van ilyenkor? Mert úgy tudom ha nem paypal-ról paypal-ra küldi a pénz akkor levonódik bizonyos összeg.
65000.-ft.-ról van szó + a postaköltség ami 8-9k.
köszihttps://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Topikgazda
válasz aytukabozs #26442 üzenetére
A legtöbb eladó azért 1-4 napon belül küldi, nem jellemző a végső határnap.
-
aytukabozs
addikt
Nem, kösz az infót!
De akkor mi a jóistenért nem ezt írják az oldalon..?
teszemazt;
"xxx will send you a refund whitin 10 working days, after the returned item is received. Thank you for your patience."
Sokkal tisztább lenne, mint arra kényszeríteni a felhasználókat hogy a FAQ-ban bolyongjanak :/[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Topikgazda
válasz aytukabozs #26440 üzenetére
Azt tudod hogy 10 napon belül kell neki visszaküldeni a pénzt? Miután átvette.
[ Szerkesztve ]
-
aytukabozs
addikt
Sziasztok, az új felület bevezetése óta még szerencsére nem kellett intéznem semmit PP-on, de most lenne egy problémám.
Rendeltem valamit, amiből az eladó rossz méretet küldött, annak rendje és módja szerint dispute megnyitva,
pár üzi után az eladó felajánlotta hogy visszaadja az árat+pk-t amint megkapta a terméket.Ezt le is ok-ztam, a PP felületén is látszik hogy "xxx will send you a refund after the returned item is received. Thank you for your patience."
Mivel ajánlva küldtem, látom hogy 2 napja átvette a pakkot az eladó, de semmi sem változott a dispute oldalon.
Ez a kisebb baj, de nem tudok ugyanott ráüzenni, mert miután elfogadtam az ajánlatát, másnapra eltűnt alulról a beíró mező.A PP-nak írtam az ügyben, de csak 1 formanyomtatvány válasz jött tőlük (eddig).
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
han_lev
senior tag
Köszönöm a segítséget, egyelőre úgy tűnik minden rendben (a kártyámat kivéve)
Tegnap megszüntettem a régi Paypal regisztrációmat (vagyis lezártam)
Netbankon utaltam az Unikredites számlájukra, és meg is érkezett, ma látom hogy ott figyel a Ft. a Paypalomon.
Bankszámla is beírva, az esetleges visszautalásra,Szóval már csak fizetnem kell egyszer próbaképpen vele, hogy müködni lássam, aztán majd mehet a karácsony utáni vásárlás.. (merthogy akkor lesznek jók az árak..)
A kártyámat viszont továbbra sem tudom hozzáadni. Ami annyira nem lesz gond, hiszen ha kell akkor előre utalok a számlára, és majd úgy vásárolok, de egy kicsit bosszant.
Egyszer írt ki valami mást - olyasmit, hogy egy másik accounthoz van rendelve) de aztán mindíg azt írja ki amit korábban is - hogy sorry, de ezt a kártyát nem rendelheted hozzá, próbálj meg egy másikat....
??No mindegy, várok, aztán majd próbálkozok még. Lehet kártya csere lesz belőle...
Poco F5/pro
-
Topikgazda
válasz djbahool #26431 üzenetére
Akkor ezek szerint még nincs rá megoldás. De van, mert amit javasoltam az nálunk működött.
Ha az eBayn-n fizetnél akkor állítom, hogy az eBay-nél van a hiba. De ez is érhetetlen nekem Visa kártyáim vannak és nincs velük ilyen problémám, volt Mastercard is, azzal sem "felejtette el" az elmúlt években.
Gondolom nem cserélred, vagy lejárat miatt nem frissítetted a kártyát?
Tavasszal tömegesen jelezték a problémát, akkor rákérdeztem azt válaszolták, hogy ők azt látják, hogy a kártyák nem az ő váltásukra vannak állítva az eltárolt adatoknál.[ Szerkesztve ]
-
djbahool
senior tag
-
Archttila
veterán
Szeretnék vásárolni egy 1TB-os PiDrive-ot viszont amikor a végén rányomok a BUY NOW-ra ezt kapom: PAYMENT_CPG_SETTLE_FAILED
Western Digital Europe online store
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Ma szerettem volna fizetni PayPal-ról, de észrevettem, hogy kiírja Ft-ban (EURO-t küldtem volna).
Belemegyek a konverzióba, és látom, hogy a PayPal akar konvertálni.
Visszaállítom, leOKézom, ,majd ismét visszaáll PayPal konverzióra.
Tudtok rá megoldást? -
Topikgazda
válasz choco01 #26423 üzenetére
Ott mindenki látja, csak fizetésnél nem müxik, azért javasoltam rányomni egy "frissítést".
Mondjuk az eBay vonalra lett jellemző ez a hiba, az ő PayPal kliensükkel lehet gond, mert ők cserélték le, nem a PayPal. Vagy banki gond.
Lehet, hogy megérne egy próbát az eBay-n a Buying on eBay: Your eBay account is linked to this PayPal account for purchases: X...Y@gmail.com Unlink accounts. résznél Unlinkelni, majd újból összelinkelni, hogy akkor is lesz-e ilyen felejtős dolog.[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
köszi. nem gondoltam volna, hogy frissítve van az összefoglaló.
most a banki konverzión volt. de ahogy írtam magától állította át mert a múltheti vásárláskor még jó volt ma meg nem.
én meg szándékosan nem piszkáltam.
mindegy, ezentúl megnézem mindig a konverziót, hogy hol áll. -
Djuree
félisten
igen vételár volt. nem értékelt már de nem is nagyon szoktak csak hónapok múltán értékelni de mindig megkaptam a pénzt időben.
nem akarok írni mert az is 2-3 nap mire észreveszik h írtam, addigra csak megkapom...[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Topikgazda
-
Djuree
félisten
elvileg tegnapig volt on hold a pénzem de még most sem elérhető. ebay azt írja mától elérhető. na de mikor is pontosan? mert már kéne a pénzem.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
csaba17
senior tag
reggelt
azt a paypal beállításaiban be tudom állítani, hogy a bankom váltsa a devizát?
előbb vásárolgattam rokonnak, végig a pp váltotta...
a végén rendeltem két kis lomot, akkor láttam, hogy a fizetésnél át tudom állítani, akkor már a bank váltotta, de a 2 rendelésnél megint át kellett állítanom mert magától visszaáll a pp váltásra.
mikor folyton be kellett lépni a pp felületre a fizetésnél akkor megjegyezte, mióta az ebayen fizetek azóta visszaáll erre.
valami ötlet? -
Topikgazda
válasz han_lev #26403 üzenetére
Több hsz-ben írtam.
Ha nem használod akkor felesleges,zárasd le.
tehát le kell záratni a régit, úgy hogy a kártya el legyen távolítva.
A hagyományos My Profilban is nézd meg a kártyát, illetve lehet kérni a PayPal-tól hogy vegyék le arról a fiókról, Akkor a kártya is eltávolítható.
Tippek röviden segítLégy szíves használd a topik keresőt, a fiók lezárás is volt már téma.
-
Topikgazda
válasz gazfickó #26404 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy ha van bankszámlád akkor egyszerűbb onnan utalni.
Bemész az Unicredit fiókba.
Húzol sorszámot pénztári befizetés témával.
Kérsz egy pénztári befizetési bizonylatot, ha nem lenne a pulton kitéve.
Kitöltöd értelemszerűen. Egy kicsit visszaolvasva leírva látod az adatbevitelt.
A lényeges dolog az, hogy a közlemény rovatba csak a Transfer ID legyen beírva, semmi más és a pénztáros se egészítse ki.
Átadod a pénzt.
Elteszed a bizonylatot amit kapsz.
Szerintem ezt már leírtam itt többször. -
Benhill
senior tag
válasz aytukabozs #16941 üzenetére
Hello.
És ahhoz hogy megkapjam a 4 jegyű digit code-t, kb mennyit kell várnom?
Azt írja 2-3 nap, de már 1 hete várok, és nincs 400Ft-os terhelés rajta. -
gazfickó
tag
Sziasztok!
Most ismerkedem a PayPay rendszerrel, és mivel nagyon új még a dolog, annak ellenére is lenne egy kérdésem, hogy a topik összefoglalóját már átolvastam. Ha minden igaz van lehetőségem mindenféle kártya használata nélkül, egy UniCredit fiókba besétálva, meglobogtatva a feltölteni kívánt pénzmennyiséget kp. formájában leadva feltölteni az egyenlegemet? Ha valóban ilyen egyszerű, akkor ez a gyakorlatban hogy néz ki? Köszönöm előre is a választ, és elnézést ha nagyon amatőr a kérdésem, de sajnos tényleg nem sikerült ezt letisztázni magamtól!
-
han_lev
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest