Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2551) cocka válasza Crow (#2550) üzenetére


cocka
veterán

Én úgy tudom, hogy van.

Számlatörténet biztos. De az csak napok múlva jelenik meg, a kártyatörténetben meg azonnal ott vannak a kártyás vásárlással kapcsolatos infók.

Milyen összegnél?

Az lényegtelen. Főleg miután rájöttem, hogy neked nincs külön számlád, ahonnan az internetes vásárlásokat intézed.

Most nem akarok itt nagyon kampányolni a cib bank mellett, de szerintem jobban járnál vele, főleg mert a fiatalok számára is elérhető a cib internetkártya, ami Mastercardnak felel meg és a mögötte lévő számlára annyi összeget vezetsz át, amennyi éppen az adott helyzetben szükséges. Az otp mindezt legalább 600 Ft/hó-ért nyújtja.

Na meg én is otps voltam ugye és már kezdett tele lenni a hócipőm, hogy egy netbankban bankon kívülre kiadott átutalás 180 Ft plusz minden pénzmozgásról jövő sms 13 Ft/ üzenet. Meg 0 db ingyen kp. felvét, legalább is anno még így volt, azóta bevezették már ezt is.
Aztán betöltöttem a 24-et és úgy döntöttem, hogy nem óhajtok a gagyi tempójukra átszerződni, aminek a havi díja alapjáraton netbankkal min. 328 Ft, ha még számlakivonatot is mersz kérni és merészeled nem teljesíteni az ostoba feltételeiket, akkor ugyanez (tehát hogy csak úgy VAN a számla és a netbank) csupán 698 Ft. Hát elmennek ők valahova. Úgyhogy én léptem tőlük, amíg lehetett, hát nehogy már havi 700 Ft-ba kerüljön a számla puszta léte.

[ Szerkesztve ]

(#2552) Crow válasza cocka (#2551) üzenetére


Crow
tag

Számlatörténet biztos.

Igazad van, én vagyok tájékozatlan. Amiről beszéltem, az tényleg a számlatörténet.

A bankváltást még meggondolom, mindenesetre kösz a tippet.

Crow

(#2553) Balinov


Balinov
félisten

Sziasztok,

azt szeretnem kerdezni, hogy hasznalja-e valamelyikotok a PayPal azon funkciojat, amikor vasarlaskor nem hitelkartyat terhel meg a PP, hanem a PayPal egyenlegedet, amit egy banki utalassal toltesz fel?

Ha van ilyen koztetek, meg tudna nekem mondani, hogy az utalastol szamitott kb hany munkanapon belul jelenik meg az utalt osszeg a PP egyenlegen?

Koszi elore is
udv
Balinov

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2554) Blood Mage


Blood Mage
senior tag

Hello mindenkinek!

Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni! Szeretnék egy PayPal számlát nyitni, de szeretném tudni, hogy ez a virtuális bankszámla megfelel e arra amire használni szeretném...
Tegyük fel lesz egy PayPal számlám. Erre külföldről euró ás dollár érkezne havonta párszor. Ezt viszont valahogy kézhez szeretném venni. Mik a lehetőségeim?
- Én erre jutotamm: Nyitnom kell it MO-n egy bankszámlát amire átutalom azt a pénzt. Idáig nincs gond?? :) Akkor most lesz... :DDD Szóval abszolút nem vagyok informált ilyen téren jó lenne egy kis felvilágosítás:
1. Melyik bankba menjek? OTP? (ez van közel, de nekem mind1)
2. A bankszámlámon lehet egyszerre euró, dollár meg forint is, vagy hogy van ez? :F
3. a.) Ha lehet mindhárom pénznem akkor ezt azokban tudom felvenni vagy forintra át tudják helyben váltani.
.. b.) ha csak egy pénznem lehet rajta akkor... akkor nem tudom mi van... XD :U
4. Bankszámlát nyitni mennyibe kerűl? kell rá valamit később fizetni?

Plz Help! :R

[ Szerkesztve ]

(#2555) cocka válasza Blood Mage (#2554) üzenetére


cocka
veterán

A szopás ott fog kezdődni, hogy hiába kapsz dollárt meg eurót, azt magyar paypal számlával csak forintszámlára kérheted ki. Ebből tehát az is következik, hogy az ég világon semmi értelme devizaszámlát nyitni erre a célra, ha esetleg ez lett volna a feltett szándékod.

1. Nézd meg a lakóhelyeden lévő bankok kondíciós listáit és válaszd azt, amelyik a leginkább megfelel neked a költségek tekintetében.

2. Magánszemélyként lehet 1 forintszámlád, 1 megtakarítási számlád, 1 web- ill. internetkártyához tartozó számlád(csak forint alapú lehet), 1 devizaszámlád (aminek a devizanemét általában tetszőlegesen megválaszthatod: tehát vagy euró vagy dollár vagy akármi más a forintot kivéve) és ha a bank lehetőséget ad rá, akkor 1 deviza megtakarítási számlád.

A fenti okok miatt bőven elég 1 db forintszámla is.

3. A paypal automatikusan forintra váltja, hiszen magyar számlára kéred ki az meg a paypal feltételei szerint csak forintszámla lehet (gondolom így akarják elkerülni hogy a kedves felhasználó nehogy már véletlenül a paypal egyenlegére kapott dollárt konverzió nélkül kérhesse ki egy dollár alapú devizaszámlára). Vagy nyitsz egy amerikai számlát és oda kikérheted a dollárt is. Belföldi usert nem szopatunk alapon, csak a külföldit, de azt ott ahol csak tudjuk. (lásd: konverzió)

b.) Fentebb már leírtam. 1 forintszámla és 1 devizaszámla lehet. 2 devizaszámlád SZERINTEM nem lehet, de majd a bank megcáfol. Én egy sima forint folyószámlát akartam nyitni a meglévő mellé és azzal kezdték, hogy ja azt magánszemélyeknek nem lehet (nem OTP). Csak úgy lehetett volna, hogy nyitok egy megtakarításit vagy kérek egy másik főkártyát a meglévő mellé és ahhoz külön kártyaszámlát kérek.

4. Bankfüggő, hogy kell-e nyitóösszeg a számlanyitáshoz. Általában nem, de számos kivétel van pl.: netbank egyszeri díja, dombornyomott bankkártyához letéti díj, első éves kártyadíj, számlavezetési díj stb..

Rendszeres díjak elég sok mindenből adódhatnak pl. ha (egyébként teljesen érthetetlen módon) a bank havi díjat számít fel a netbank használatáért vagy a mobiltelefonos szolgáltatás használatáért és esetleg a fogadott/küldött üzenetekért is a havi díjon felül (lásd OTP), a számlavezetési díjért, állandó átutalásokért vagy beszedési megbízásokért stb... még biztos van.

(#2556) stichus válasza cocka (#2555) üzenetére


stichus
tag

ezt épp a raiffeisen ászf-ből másoltam

1.1. Ügyfél pénzeszközeinek nyilvántartására, kezelésére és fizetési forgalmának lebonyolítására a Bank lakossági forint-, valamint a Bank által jegyzett és a Lakossági Kondíciós
Listában megjelölt devizanemekben deviza-bankszámlát (együtt: lakossági bankszámla) nyit és vezet.
A forint és deviza lakossági bankszámlák a hatályos jogszabályok értelmében nem minôsülnek pénzforgalmi bankszámlának.
A Bank az Ügyfél megbízásából egyidejûleg több lakossági bankszámlát is nyithat és vezethet.

(#2557) cocka válasza stichus (#2556) üzenetére


cocka
veterán

A Bank az Ügyfél megbízásából egyidejûleg több lakossági bankszámlát is nyithat és vezethet.

Kérdés, hogy ezeket milyen feltételekhez kötik? pl. Meglévő forintszámla mellé nyithatok-e még egy ugyanolyan forintszámlát, ami nem megtakarítási és nincs hozzá bankkártya sem. Hmm?

(#2558) lúzer


lúzer
veterán

OFF:
euroszámlára (deviza) van kamatadó?
mint forintbetétre

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#2559) OCG


OCG
csendes tag

Sziasztok! Help kéne.. Szeretnék egy bankkártyát hozzáadni a PayPal accountomhoz, de sehogy sem sikerül.. Mindig ezt az infót kapom: We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. Please also make sure your credit card billing address matches your PayPal street address.
Szerintem valami a nevemmel lehet, mert minden más infom helyes.. Ékezeteket használhatok a nevemnél? A titulusom belezavarhat vajon?
Köszi, üdv. OCG

Update: A nevemet már minden létező verzióban kipróbáltam, nem az a gond. A másik tippem, hogy a kártya amit hozzáadnék dollár alapú.
Valakinek van valami ötlete?

Köszi a segítséget!

(#2560) Blood Mage válasza cocka (#2555) üzenetére


Blood Mage
senior tag

Köszi szépen az infót! :R
- Bankszámla nyitásához 18évesnek el kell. hogy múljon az ember?
- A PayPal számlához ugyebár meg kell adni jó néhány adatot, pl. cím, telefonszám, név... Az lehetséges hogy nem valós adatokat adok meg? tudom, hogyha valami probléma adódik a számlával így nem tudnak üzenni, de bevállalom ezt a kockázatot, nem szeretnék személyes adatot kiadni...

(#2561) lúzer válasza Blood Mage (#2560) üzenetére


lúzer
veterán

miért?
utána megszívhatod, nem egyezik a banki adatokkal

amúgy:
kiadod a címed, ugye a vásárláshoz
a kártyaadatot is meg kell adni
ezek után nem mindegy?

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#2562) Blood Mage válasza lúzer (#2561) üzenetére


Blood Mage
senior tag

"utána megszívhatod, nem egyezik a banki adatokkal"
- miért, egyeznie kell? :O pl. más nem utalhat az én számlámra, csak én a magaméra? :F

(#2563) cocka válasza Blood Mage (#2560) üzenetére


cocka
veterán

A paypal számla nyitásához is be kell tölteni a 18-at. Eleve 18 éves korom előtt nekem semmilyen számlám se volt. Túléltem. :DD

de bevállalom ezt a kockázatot, nem szeretnék személyes adatot kiadni...

Neked nem üzengetnek semmit postai úton, a pontos cím a hitelesítés szempontjából érdekes, hogy nem vagy-e kamu user. Némely országokban automatikusan egyeztetnek a bankkal a kártya hozzáadása után és a banki adatoknak meg kell egyezniük.

Nálunk cím ellenőrzés nincs, de szerintem az 1 dolláros zárolás csak úgy működik, hogy ha a számlakivonaton szereplő nevet és címet adod meg, különben a tranzakciót elutasítják. Az accountod meg csak úgy lehet verified ha hozzáadsz egy bankkártyát.

A kártyahozzáadásnál meg a regisztrációkor megadott vezetéknevet kínálja fel a rendszer, melyet nem lehet megváltoztatni, keresztnévnek akármit kamuzhatsz, ami megegyezik a kártyatulajdonos keresztnevével, a billing address meg az a cím, ahova a számlakivonatot kapod.

nem szeretnék személyes adatot kiadni...

Akkor nem is való neked paypal. Ez nem arról szól, hogy hogyan hackeljünk magunknak fiktív összegeket az egyenlegre, sőt arról sem, hogy hogyan generáljunk hamis, de még működő kártyaszámokat, ezek egy egész más lapra tartoznak.

Szóval akármit kamuzhatsz névnek és címnek de legfeljebb csak tizenakárhány dollárokat küldhetsz /év /alkalom, a kikérés is korlátozva lesz és nem érnek célba a csomagjaid, mert vannak eladók akik csak ezt a címet hajlandóak alapul venni pl. ebayen. Vagy a top up-os átutalásod esetleg a kamu adatok miatt célba sem fog érni. Szóval próbálkozni lehet, csak nem érdemes.

(#2564) horvathd válasza cocka (#2557) üzenetére


horvathd
aktív tag

Nekem a Raiffeisennél volt egyszerre két forintszámlám. (Igaz nem azonos díjcsomagban, de szerintem ez nem számít)
Semmi gond nem volt a második számla nyitásakor, bementem a fiók mondtam, egy második számlát szeretnék, papírt kitöltöttük, pár kattintás a számítógépen, és mire hazaértem, már látszott is a netbankon.

"The Kid just rages for a while."

(#2565) lúzer válasza cocka (#2563) üzenetére


lúzer
veterán

nekem már az utcanévből is gondom volt, amikor reggeltem.
a banknál ékezetes, a paypalon érthető okból magyar ékezet nélül írtam

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#2566) stichus válasza cocka (#2557) üzenetére


stichus
tag

nekem cibnél most eygszerre 3 devizaszámlám van. maga alatt vágja a fát, ha nem engedi. nyitok másik bankban egy számlát. két számlám úgyis lesz, csak 2 bankban.

(#2567) lúzer válasza stichus (#2566) üzenetére


lúzer
veterán

akkor talán tudod: 2558 hsz.
gondolom van

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#2568) stichus válasza lúzer (#2567) üzenetére


stichus
tag

igen.

Kamatjövedelem
65. § (1) Kamatjövedelemnek minősülnek - figyelemmel az (5) bekezdés rendelkezéseire is - a következők:
a) bármely hitelintézeti betét (takarékbetét), folyószámla, bankszámla követelés-egyenlege esetében a magánszemély és a hitelintézet között fennálló nyilvánosan meghirdetett feltételekkel kötött szerződés (ideértve az üzletszabályzatot, kamatfeltételeket is) alapján jóváírt és/vagy tőkésített kamat;
b) a nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott, a tőkepiacról szóló törvényben ilyenként meghatározott hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, kollektív befektetési értékpapír esetében - figyelemmel a (6) bekezdés rendelkezéseire is -
ba) a kamatra és/vagy hozamra való jogosultság megszerzése szempontjából meghatározott időpontban történő tulajdonban tartás alapján a magánszemélynek kamat és/vagy hozam címén kifizetett (jóváírt) bevétel,
bb) a beváltáskor, a visszaváltáskor, valamint az átruházáskor [ide nem értve a kollektív befektetési értékpapírnak a tőkepiacról szóló törvény szerinti tőzsdén, valamint bármely EGT-államban, továbbá a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamában működő tőzsdén történő átruházását] a magánszemélyt megillető bevételből - függetlenül attól, hogy az miként oszlik meg nettó árfolyamérték és felhalmozott kamat vagy hozam címén elszámolt tételekre - az árfolyamnyereségre irányadó rendelkezések szerint megállapított rész;
c) az a)-b) pont rendelkezéseitől eltérően, ha az a)-b) pont szerint megállapított kamatjövedelem olyan vagyoni érték (pl. a nyereménybetétre kisorsolt tárgynyeremény, az értékpapír), amelyből az adó levonása nem lehetséges, az az összeg, amelyből a (2) bekezdés szerinti adó levonása utáni rész a vagyoni érték szokásos piaci értékével (a nyereményalappal) egyezik meg;
d) a biztosítási szerződéshez fűződő maradékjogból, a tíz évnél rövidebb lejáratú életbiztosítás egyösszegű lejárati szolgáltatása címen vagy a három évnél rövidebb lejáratú nyugdíjbiztosítás egyösszegű lejárati szolgáltatása címen keletkező bevételből az a rész minősül kamatjövedelemnek, amely meghaladja a magánszemély vagy javára más magánszemély által fizetett biztosítási díj összegét (kivéve, ha azt a magánszemély, vagy a más magánszemély költségként elszámolta) vagy az adóköteles biztosítási díj összegét, azzal, hogy nem tekinthető az említett bevételrész kamatnak, ha a biztosításra befizetett díj(ak) akár csak egy része e törvény szerint adómentesnek minősült;
e) a szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény hatálybalépéséről és az átmeneti szabályokról szóló 1992. évi II. törvény alapján átalakult szövetkezet, illetőleg az ilyen szövetkezet csoportos kiválása útján létrejött szövetkezet, valamint az 1993. december 31-éig az 1992. évi I. törvény hatálya alatt megalakult szövetkezet, továbbá az előzőekben felsorolt szövetkezetek közül a szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvény 106. §-a alapján az alapszabálya módosításával tovább működő szövetkezet tagja által a szövetkezetének nyújtott tagi kölcsön kamatának (ideértve a szövetkezeti célrészjegy után a szövetkezet által fizetett kamatot is) azon része, amely a felszámítás időszakában érvényes jegybanki alapkamatot annak legfeljebb 5 százalékával haladja meg, feltéve, hogy a szövetkezet tagjainak a jogszabályban előírt célokon kívül és mértékeket meghaladóan hitelt nem nyújt, a tagjainak hitelfelvételéhez pénzintézetnél fedezetet nem képez, kezességet nem vállal, pénzt elszámolásra - a szokásos üzletvitelhez (pl. anyagbeszerzés, üzemanyag-elszámolás) szükséges mértéken felül - nem ad;
f) a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmény tagját (kedvezményezettjét, örökösét) a tag munkaviszonyának a feltételes jogszerzési időtartam lejárta előtti megszűnése miatt megillető összegből a tag által befizetett hozzájárulás-kiegészítés összegét meghaladó rész,
azzal, hogy az e) pontban említett esetben az ott meghatározott kamatmértéket meghaladóan, vagy az ott előírt feltételektől eltérően juttatott, kamatként megszerzett bevétel a magánszemély egyéb jövedelme; egyebekben az a)-d) és f) pontban nem említett, vagy az abban foglalt feltételektől eltérően kamatként megszerzett bevétel adókötelezettségének jogcímét a felek (a magánszemély és a kamatjövedelmet juttató személy, valamint az említett személyek és más személy) között egyébként fennálló jogviszony és a szerzés körülményei figyelembevételével kell megállapítani, és ennek megfelelően kell a kifizetőt, illetőleg a magánszemélyt terhelő adókötelezettségeket (ideértve különösen a jövedelem, az adó, az adóelőleg megállapítását, megfizetését, bevallását, az adatszolgáltatást) teljesíteni.

(#2569) lúzer válasza stichus (#2568) üzenetére


lúzer
veterán

huh! köszi! :R

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#2570) Blood Mage válasza cocka (#2563) üzenetére


Blood Mage
senior tag

Thx! akkor mindenképp meg kell adnom mindent... :((
Amúgy valaki itt nem jártas (vagy nincs valahol ph-s topikja) ilyen Eurobare vagy hasonló x összeget fizetnek / e-mail megnézéséért dolgokban? talán bepróbálkoznék ez efajta pénzkereséséi módszerrel, de még kicsit bizonytalan vok...

(#2571) Gordiann


Gordiann
őstag

Hello

Valaki meg tudja mondani, hogy ha már regisztráltam egy visa electron kártyát, de végül ledobta a rendszer, mert nem volt elég pénz rajta, és kérte, hogy adjak meg másik kártyát, akkor már soha többet nem tudom a mostanit regisztrálni újra? Nem akarok fölöslegesen pénzt költeni a próbálkozásokra...

Köszi

(#2572) Dexar007


Dexar007
veterán

Sziasztok,
egy gyors és egyszerű kérdésem lenne, hogy tudom Euro-ba lekérni azt a pénzt ami a paypalon van?Mert hihetetlenül szarul váltja át mostanában...régebben nem volt ilyen gáz most a cibnél a középárfolyama 310..paypal mennyivel vált? 299-el , és jelen esetben ez most nekem olyan -6000Ft.Ezért érdekelne hogy van e rá mód h euroba kérjem ki a pénzt?

Give me your cum,bull!

(#2573) cocka válasza Dexar007 (#2572) üzenetére


cocka
veterán

Regisztrációnál azt adtad meg, hogy Hungary? Akkor ugyanis nem lehet, csak forintban vagy dollárban. (hazai forintszámlára vagy amerikai dollárszámlára)

(#2574) Dexar007 válasza cocka (#2573) üzenetére


Dexar007
veterán

Hungary-t adtam meg..hát akkor ez ciki.
-6ezer Ft na mindegy akkor kiutalom mindjárt azért thx. :R

Give me your cum,bull!

(#2575) verser233


verser233
senior tag

Sziasztok!

Ha Angliából valaki küld pénzt a paypalos számlámra (ami egyébként paypalon ki is van mutatva, hogy már utalta az összeget, és Ft-ban mutatja az összeget) az mikor vándorol át kb a bankszámlámra? Csak mert ha jól emlékszem már múlt hét csütörtökön jóváhagytam a küldését a paypalon, de abankszámlámon azóta sem jelent még meg......

[ Szerkesztve ]

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#2576) Dexar007 válasza verser233 (#2575) üzenetére


Dexar007
veterán

Miután kiwithdrawolatad (mekkora szó:D) utána 3-5 napig tart míg átvándorol a bankszámládra de általában 5,nekem legalábbis sosem volt még 3nap, persze 3-5 MUNKAnapról van szó.Hétvégét nem számítsd bele.

Give me your cum,bull!

(#2577) lajo


lajo
senior tag

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem a pénzküldéssel kapcsolatban. Ha simán pénzt szeretnék küldeni valakinek, nem ebayes üzlet miatt, melyik mezőt érdemes beikszelni?
[link]
Itt jól értelmezem, hogy ha valakinek küldök pénzt, az nekem ingyen van, neki pedig az összeg 5.4% át +90 Forintot levonnak amikor kikéri? Ha elküldöm a pénzt és leveszi a kártyáról, az minek minősül funded by credit card vagy paypal transfer?

Köszönöm a segítséget!!!

(#2578) eddy15


eddy15
tag

Magyarországi PayPal számlára lehet már pénzt küldeni? Jó lenne, hogyha gyorsan jönne a válsz. SÜRGŐS!

(#2579) cocka válasza eddy15 (#2578) üzenetére


cocka
veterán

Már miért ne lehetne?

(#2580) ollie válasza eddy15 (#2578) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Igen, de évente asszem csak 5 alkalom ingyenes.

cocka: talán csak 2 éve van ez így, korábban csak fizethettél PayPal-on keresztűl, de nem fogadhattál pénzt.

[ Szerkesztve ]

***

(#2581) cocka válasza ollie (#2580) üzenetére


cocka
veterán

A pénzfogadásért egy esetben nem kell fizetni, ha a címzettnek personal accountja van és a küldő a paypal egyenlegéről küld pénzt.

Ha a címzettnek premierje van, akkor minden fogadást jutalék terhel. (3.4%+90 Ft)

Ha pedig a címzettnek personal accountja van és a küldő bankkártyával a számlájáról küldi a pénzt, akkor 5.4%+90 Ft. De ilyen bankkártyás fizetést personal-lel csak ötször fogadhatsz évente. Skype-on nincs ez a korlát, de a jutalék ott is ugyanennyi.

Szerintem ezt olvastad te félre.

[paypal díjak]

(#2582) Kal-El


Kal-El
senior tag

Hello!
Valaki el tudná magyarázni, hogy mi különbség van a personal, premier és business accountok között, mert nem találok rá leírást, csak, hogy a premier+business-nél van fogadásnál fee. Azt sehol nem írják (vagy csak nem találom) milyen korlátozások vannak pl.: mekkora a maximum amit fogadni, utalni lehet egy hónapban, meg évben.

(#2583) cocka válasza Kal-El (#2582) üzenetére


cocka
veterán

Personalnél a View Limits részben látod.

A többinél nem igazán van korlát, csak fogadási, de azt is ki lehet lőni.

(#2584) Kal-El válasza cocka (#2583) üzenetére


Kal-El
senior tag

Nekem még nincs számlám és szerintem ezért nem találom, vagy vak vagyok.
Lehet fejleszteni egyikből másikba? Meg le tudnád írni melyiknél, mennyi a limit?

(#2585) Stanley-B.


Stanley-B.
őstag

Ha nem Ebayen vásárolt árut fizetek ki PayPallal, hanem direktbe fizetek egy eladónak PayPallal, akkor ha probléma van, ugyanúgy jelezhetem és adott esetben visszakaphatom az összeget?

(#2586) cocka válasza Stanley-B. (#2585) üzenetére


cocka
veterán

A szabályzatot kéne elolvasni, de szerintem nem.

(#2587) Stanley-B. válasza cocka (#2586) üzenetére


Stanley-B.
őstag

:(
Nagyon kellene egy eladótól sürgősen egy-két dolog, nem is kis értékben, ezért lett volna fontos, azért nem szeretném, hogy átvágjon.

(#2588) Stanley-B.


Stanley-B.
őstag

Eszembe jutott, hogy régen vettem egy oldalról egy szervízkönyvet PDF-ben $5.50-ért, és PayPal rendszerén keresztül fizettem. Megpróbáltam, hogy lehetne e nyitni disputot vagy claimet és engedné. Ezek alapján akkor biztos lehetne más, nem Ebayen történt vásárláshoz is nyitni, ha probléma van szerintem. Azért írtam egy levelet a PayPal számára ezzel kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#2589) Stanley-B.


Stanley-B.
őstag

Válaszoltak, nem működik a buyer protection.

(#2590) cocka válasza Stanley-B. (#2589) üzenetére


cocka
veterán

Miért nem hiszed el, amit írtam?

Mellesleg mondtam, hogy le van írva a szabályzatba fehéren-feketén, hogy mi eligible for the protection és mi nem.

Meg ha jól emlékszem kétféle protection van és talán még az is számít, hogy a vásárolt dolog: intangible vagy sem. Mert ha intangible, akkor beintenek.

(#2591) Winner_hun válasza cocka (#2590) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nem írtad biztosra:U

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2592) cocka válasza Winner_hun (#2591) üzenetére


cocka
veterán

Hát emlékezetből írtam.

De akkor itt a pontos leírás.

https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/UserAgreement/ua/EUUA-outside#pbp-policy

13.10-estől kezdődik az ominózus rész. A lényeg az, hogy ha nem azt kapod, amit rendeltél, akkor nem szabad kártérítési követelést benyújtani (escalate to claim) mert a paypal leszarja. Ha a javadra döntenek, akkor is csak az eladó egyenlegéig tudnak kártalanítani. De ez mind nagyon szépen le van írva, csak el kéne olvasni, meg tudni kéne angolul. :DDD

(#2593) Winner_hun válasza cocka (#2592) üzenetére


Winner_hun
félisten

akkor is csak az eladó egyenlegéig tudnak kártalanítani.
És ha nincs elég fedezet az eladó egyenlegén, akkor azon kívül, ami rajta van levonják, mást nem is csinálnak, csak zárolva van az account amíg nincs a számla egyenlítve? Mert én épp egy ilyenben vagyok, paypal-lel küldött valaki pénzt, megvettem amit akart aztán most követeli vissza, 7500 Ft-ot vontak le (65k helyett...) és jelenleg nem tudom használni a paypal-t. Kéne valami megoldás hogy tudjam használni... próbáltam másik kártyámat hozzáadni de azt nem lehet használni a neten:O

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2594) cocka válasza Winner_hun (#2593) üzenetére


cocka
veterán

Nekem kicsit paradoxnak tűnik a helyzet.

megvettem amit akart aztán most követeli vissza

Ha tudott paypallal pénzt küldeni, akár egyenlegből, akár kártyán keresztül, akkor tud paypallal vásárolni is, akkor tehát mi a fenének kellett rajtad is "átáramoltatni" a pénzt?

Ez azért is gázos, mert a kapott pénzt elköltötted (vagy csak szeretted volna?) ergo nem tudod bizonyítani semmivel, hogy a visszaköveletés nem jogos, ugyanis a paypal csak akkor tekinti jogtalannak a követelesét, ha te papírokkal tudod igazolni, hogy a vásárolt árut feladtad.

A kérdés itt az, hogy ő ebayes tételt fizetett ki vagy csak úgy fizetett paypalon keresztül?

De ha jól értelmezem, ő nemcsak az megvásárlandó árut fizette ki neked, hanem azt is, hogy te megveszed neki a küldött pénzből. Effektíve az elküldött pénzért te közvetlenül nem küldesz neki semmit, hanem csak szolgáltatsz, tehát ez intangible dolog. Ez viszont még nagyobb gáz. Az idevonatkozó részt majd mindjárt elolvasom. De közvetlen levelet is lehet írni a paypalnak, ha nem boldogulsz.

Javíts ki, ha tévedek.

(#2595) Winner_hun válasza cocka (#2594) üzenetére


Winner_hun
félisten

Igen, utólag erre én is rájöttem...
Nem tudom hogy hogy küldte a pénzt.
Már nem emlékszek pontosan, de anno úgy volt hogy pénzt kéne neki váltani, aztán nem jelentkezett, utána meg jelentkezett, bár kisebb összeggel, abból megkérdezte hogy megvenném-e neki ezt meg azt, megvettem, aztán követelte is vissza a pénzt.
Írhatnék levelet ha tudnék annyira angolul...

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2596) Stanley-B. válasza cocka (#2590) üzenetére


Stanley-B.
őstag

Én elhinném, csak nem tűnt biztosnak.

Kerestem a szabályzatban, de ezek szerint bamba vagyok, mert nem találtam meg az erre vonatkozó részt, viszont köszönöm a linket! Az angol megy.

Azért jó ez a PayPal Buyer Complaint Policy is, de még így is rizikós, mert ha tangible dolgot vásárolok, tegyük fel mondjuk több darabot egy eladótól egy csomagban tracking numberrel, de ő csak egyet küld, akkor hiába mondom azt, hogy nem kaptam meg a csomagot - mert ugye ha mást mondok eleve esélytelen - ő beírja a tracking numbert, hogy feladta, aztán, hogy nem annyi volt benne az kit érdekel a PayPal szempontjából...

(#2597) Winner_hun válasza Stanley-B. (#2596) üzenetére


Winner_hun
félisten

Amikor átveszed a postástól akkor kamera, amíg ki nem nyitod:U:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2598) Stanley-B. válasza Winner_hun (#2597) üzenetére


Stanley-B.
őstag

:D

Egyébként most én is jól megjártam, mert jó nagy összegben nyertem egy eladótól 4 terméket, kb 3 nap alatt, ezért megvártam, hogy minden meglegyen és egyben fizetem majd ki. Aztán pont fizettem volna, de azelőtt pár órával hirtelen inaktív lett. Nem kis múltú eladóról van szó egyébként, sok értékeléssel és sok termékkel rendelkezik. Mivel no longer registered user státuszban van, ilyenkor nem engedi az Ebay, hogy fizessek neki a termékekért. Írtam neki, hogy mi legyen, mert kellenének a cuccok, méghozzá elég sürgősen. Azt mondta, nem tudja miért lett inaktív, nincs tartozása sem az Ebay felé. Kérdeztem, hogy akkor esetleg utalom közvetlen a PayPal számlájára az összeget ha az úgy jó. Persze neki megfelelne. Csak mivel így Ebayen kívül van, ezért nem nagyon lenne ínyemre, mert így mégsem akkora a védelem.

(#2599) mach3012


mach3012
újonc

Üdv mindenkinek!

Jópár weboldalt végignéztem, és ezt a topicot is olvasgattam, de talán egy-két hozzáértőtől kapott válasz megfelelőbb lenne, mint az én "tippelgetésem", tehát lenne néhány kérdésem: (mellesleg nem lenne rossz, ha a topic első hozzászólása összefoglalná az állandóan visszatérő kérdéseket és tanácsokat is szolgáltatna, sok embernek segítene szerintem)

Amire szeretném használni a PayPal accountomat:
-legfőképpen külföldi (többnyire USA beli) cégektől internetes hirdetési bevételeket kapnék
-néhányszor vásárolnék is pl. ebay-en, de nem gyakran
-a PayPal accountomról a hazai bankszámlámra történő utalás nem kell, hogy gyorsan történjen...ráérek várni akár több napot is

Tehát inkább én kapnák pénzt, nem én fizetnék. Viszonylag sok pénzről lenne szó, havi több tíz/százezer.

Kérdések:
-Melyik banknál a legérdemesebb nyitni számlát?
-Milyen típusú bankkártyát érdemes kérni?
-Azt olvastam, hogy ha hitelkártya is be van regisztrálva a PayPal-hoz, akkor rögtön megjelenik a pénz, amit a PayPal-ról utalok a számlámra...nekem erre nincs szükségem, ráérek várni. Más előnnyel jár-e a hitelkártya megadás?
-(a következőről sehol nem találok semmit) Mi van az adózással? Tehát ha én kapok X összeget a PayPal accountomra, és azt átutalom a bankszámlámra, akkor ezt biztos felügyelik. Főleg, ha nagy összegről van szó. Hogy történik ilyenkor az adózás?
-Mire érdemes nagyon figyelni? Különböző buktatók. Egyszerű trükkök, amikkel sokat lehet sprórolni?

A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#2600) L.T. válasza mach3012 (#2599) üzenetére


L.T.
aktív tag

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.