Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dc
tag
Helló!
kb. 300 euró t kell németországba utalnom, és az a gond hogy ez a pénz nekem euróban van meg,
tehát ha utalni szeretném akkor vissza kell váltanom forintba utánna tudom csak feltenni a forint alapú számlámra és utána megint váltani kell vissza euróba ha pl. moneybookersel vagy paypal al utalok?Van rá mód hogy megusszam ezeket az átváltásokat?
-
válasz
Winner_hun #2248 üzenetére
Bankkártyád van hozzárendelve. A bankkártyaszám meg a számlaszám az két külön dolog.
-
válasz
Winner_hun #2246 üzenetére
Nem utal egyből, hiszen nem tudja mi a bankszámlaszámod. Ahogy írtam a FT számlára utalást a withdraw funds alatt tudod megcsinálni. (24 számjegyű magyar GIRO bankszámlaszám kell neki)
-
kano
nagyúr
válasz
Zozzant #2233 üzenetére
Pedig valószínűleg ugyanaz az árfolyam lehetett(nem kell 3 napig csak a zárolás és a könyvelési napnak az árfolyama kell, hogy azonos legyen). Amikor zárolják az összeget akkor nyilván csak az aznapi árfolyammal tudnak számolni. Viszont a tényleges fizetés mondjuk 3 nappal később történik meg akkor miért számolnának a 3 nappal ezelőtti árfolyammal? Nyilván amikor a tényleges fizetés megtörténik akkor fognak még1x számolni az éppen aktuális árfolyammal. De ez teljesen normális szerintem.
-
válasz
Winner_hun #2241 üzenetére
-Elfogadod a fizetést és HUF-ba konvertálod (a paypal saját, nem túl kedvező árfolyamán)
Ezt akkor válaszd ha a pénzt a saját FT számládra szeretnéd utalni. (withdraw funds)-Elfogadod a fizetést euroban és € egyenleged lesz belőle a Paypal számládon. Akkor érdemes ezt választani, ha €-ban tervezel vásárlásokat és el tudod költeni ezt a pénzt. Így a Paypal egyenlegedről közvetlen fizethetsz €-al és megúszod az €->HUF HUF->€ konverziós költséget.
-
Winner_hun
félisten
Küldtek nekem PayPal-re pénzt, melyiket érdemes választani, melyik mit csinál?
Accept this payment and convert it to xxx HUF.
Accept this payment in Euros and create a balance in this currency.
-
Kalipszo
újonc
Sziasztok!
Már többször próbálkoztam a PayPal számláról az utalással de eddig nem sikerült, vagy elég rosszul csinálok valamit.
[P][/P]Főként az ebayn vásárolt dolgokat szeretném róla fizetni, de mindig kiírja, hogy a kártyám 2010.01 lejár és nem tudják hozzá kapcsolni a fizetést.
[P][/P]Ha lehet segítsetek, mert én már nem bírok vele.
Most megcsináltam a Businesst is de nem látom a limitemet, már sokszor azt sem tudom mit hol találok meg rajta.
A kártyámhoz Euros és Forintos számla is van hozzá rendelve. Elméletileg bármelyikről kell tudnom fizetni. Vagy nem?
Előre is köszi nektek! -
Scotch
csendes tag
válasz
Zozzant #2236 üzenetére
Thanks
a gyakorlati tapasztalat is ez? Haszáltátok mát?
Ami érdekességet tudok az AMEX-ról, hogy ha ezzel fizetek egy termékért, és az a termék sérül, esetleg elvész, akkor 250 euróig kártérít a hozzá tartozó biztosítás alapján.
Találkoztatok már olyan esettel, amikor az AMEX ilyenért kártérített? -
Scotch
csendes tag
Sziasztok,
AMEX kártyával használható a PayPal?American Express (AMEX) Blue (hitel)
-
Rick4
félisten
Ezen én már rég túlvagyok, ki is van lőve minden olyan, ahol nem tudom előre, mennyi lesz a termék ára, ide oda ekkor akkor könyvelgetünk, ez nekem nem buli. Ha még több is, akkor is ki tudom számolni, hogy akarom-e vagy sem. De az, hogy 2-3 nap múlva könyvelük az nagyon nagy gáz, akárhogy is nézem...Mindegy, ma elővettem a számlakivonatot, akkor még épp jól jött ki a dolog, nem volt ennyire durva az árfolyamváltozás, egy 5 ezres termék esetében is 50-80 ft volt az eltérés a paypal váltás, és a ténylegesen levont pénz között, úgyhogy ez akkor belefért. Majd akkor lesz érdekes ezzel játszani, ha elkezd lefelé menni az árfolyam, megveszek valamit, és a hártom nappal később érvényes alacsonyabb árfolyamon fogom végülis kifizetni. De egyébkét feleselges vesződni vele.
-
cocka
veterán
válasz
CollectoR #2227 üzenetére
Amennyiben nem a paypalt hatalmazod fel, hogy forintra váltson, úgy a bank és a kártyatársaság fog váltogatni.
Ez utóbbi esetben az összeg zárolása és a levonás között akár 4-5 nap is eltelhet, de általában mindig a levonást megelőző napi árfolyam a mérvadó. (legalább is CIB-nél)
Hogy más bankok hogy működnek arról tessék a bankban érdeklődni.
-
CollectoR
aktív tag
Egy kérdés. Ha október 20-án, azaz tegnap előtt vettem ebayon valamit paypallal, akkor még aznap, az aznapi forint-dollár árfolyamon történik az átváltás ugye? Mert a bankszámlámon érdekes módon a nem könyvelt devizaátutalásoknál 50 k helyett (amennyibe az adott termék került október 20-án, a paypal szerint is), 55k van írva. Most akkor 5k az hova tűnik? Hacsak nem a mai árfolyammal számolta át újra a rendszer, de azt nem hiszem, mivel tegnap előtt teljesítve lett a paypal szerint a fizetés. Kérdezősködjek a banktól?
-
cocka
veterán
Na a hevesen ingadozó árfolyamokra való tekintettel visszaszívom amit előzőleg írtam, mert mikor tegnap ránéztem az erstés árfolyamokra egyik-másik még az OTP-énél is jobb, amit eddig ugyebár nehéz volt alulmúlni.
Ugyanakkor egy tanácsot tudok adni:
Vásárlás pillanatában a conversion options átállításával megnézed, hogy mennyibe kerülne a cucc forintban, aztán az eredeti árat megszorzod a számlakonverziós devizaárfolyammal és amelyik a kevesebb azt hagyod jóvá. Persze nem garancia, hogy az majd két-három nap múlva is ugyanolyan lesz, de talán támpontnak nem utolsó.
-
Rick4
félisten
ó, már rég visszatértem a paypalos váltásra....főleg azért, mert mondjuk elvásároltam 1200$-t, és először levont a bank érte x forintot 168-as árfolyammal, madj napok múlva eltűnt róla 5ezer, 8ezer, stbstb. Mint említettem, napi szinten vásárolok, így ugye az eltűnt összeg nem köthető egyik vásárláshoz sem, de az a nagyon nagy baj, hogy a bankban sem tudták megmondani, hogy akkor ez most hogy is van. Vagyis vásároltam valamit, és a bank sem tudta megmondani, hogy az nekem mennyibe került...
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki hogy fizet a paypalon keresztül, (paypallal váltat, bankkal váltat, létezik-e valakinek pl $ alapú számlája, amire be is fizethet $-t, és akkor onnan $-ban megy a pénz a paypahoz, stbstb. Ugyanis nekem mindent $-ban kell fizetnem, és mostanában eléggé elszállt az árfolyam, ma este 5 körül megnéztem a paypal váltást, 212 volt, most 8 körül már 219,41 ami azért annyira nem tetszik. Jelenleg egy erste-es mastercard van regelve a paypal acc-hoz, oda beteszem a pénzt (forintot), palpalon belépek, "fizetek", de ez a banknál vásárlásként van lezongorázva, jön is az sms, ennyi, sosem volt gond vele, ezeken kívül külön pénzlevonás nincs. Próbálkoztam a múltkor (kb 2 hónapja) más módszerrel, akkor a bankom váltotta át a pénzt, és már $-ban küldte a paypalnak, amikor az sms-t megkaptam, jónak tűnt, csak utána kiderült a turpisság, megvettem valamit 100$-ért, ez a paypalnál lett volna 17500 ft, a bank dobott rá egy 17200-as árat, mondom legyen, megvettem, utána napok múlva tűnt el a pénz a számláról, de mivel havi szinten több százezret vásárolok el, a relatíve jelentős pénzforgalom miatt nem volt követhető, hogy mennyi, utólag derült ki, hogy a bank korrekten 2-3 nap múlva könyvelte le a dolgokat, és az akkori árfolyammal számoltak, utólag ez több tízezer forintos bukta volt.... Persze, hogy rosszul jártam. -
kaller1
veterán
Küldtem 1 USD-t paypalon,erre jön az sms értesítő a bankomtól,hogy "Vásárlás 1 HUF"
Most ilyenkor mi van? A Paypal Transaction Details-nál 1.00 USD szerepel,nem 1 Forint...Megjött az email értesítő is,abban is 1.00 USD van.
-
dc
tag
-
cocka
veterán
Hát szerintem ez totál egyértelmű.
1. Kaptál 17 euró pénzvisszatérítést
2. ezt 2 lépésben átkonvertálta a paypal forintra (az ilyeneket azért lehet mellőzni, főleg hogy a bankod jobban vált)
3. a forintos paypal egyenlegeden jóváírt pénzt jóváírják a kártyaszámládon. Ennyi.Vagyis a pénzt a kártyádhoz tartozó folyószámlán kéne keresni x nap elteltével.
-
dc
tag
hello,
utaltak a paypalomra 17 euró t pár napja, de nemtudom hol lehet ez a pénz.
Oct. 17, 2008 Refund Completed Details €17.00 EUR
Oct. 17, 2008 Currency Conversion Completed Details -€17.00 EUR
Oct. 17, 2008 Currency Conversion Completed ... 4,224 HUF
Oct. 17, 2008 Credit to Credit Card Completed Details -4,224 HUFez alapján ?
-
Djroberto
tag
sziasztok,lenne egy olyan kérdésem hogy:
ha a német ebayre lett regisztrálva az ebay account,és van hozzá kapcsolva egy paypal account is,amin van pénz is,akkor hogyan lehet a paypalról kifizetni az ebayes account balance-ot?Mert bankkártyáról akarja levonni,azon sajna most nincsen pénz,igy nemtudja,de a paypalról meg nemtudom kifizetni.
-
varga911
senior tag
Sziasztok,
Most fizettem be 12000Ft-ot a paypal accountomra, a Top Up Account menüpont adatai szerint. Mi a tapasztalat, átlagosan mennyi idő alatt lesz rajta ténylegesen a pénz?
Üdv.
-
lajo
senior tag
Hy!
A cibezz internetkártyám aktiválva van, a netbankban is benne van, van rajta 600 huf és még mindig kiadja a hibaüzenetet a link creditcard-nál.
Valakinek van ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- iPad topik
- Google Pixel topik
- Synology NAS
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Lenovo ThinkPad T450 - Intel Core i5-5200U - 8 GB DDR3 RAM - 128 GB SSD - 14" IPS LED
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest