Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz DoItYourself #25358 üzenetére
Egyik bank sem az általad írt árfolyammal számol, melyik a bankod és megmondom az aktuális elszámolási árfolyamot.
De valami elnéztél a 9,15 $ = 2620 HUF.
Nekem az Erste Bank a Visa kártyára 9.15 $ = 2524.31 Forint számol.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz DoItYourself #25388 üzenetére
(#25387) V/
(#25388) DoItYourself
Én csak a számlaszámom akarom csatolni a paypalhoz. Csak ugye ha rossz a név vagy valami akkor 1500 Ft-ba kerül ezért inkább nem kockáztatok.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz DoItYourself #25390 üzenetére
Igazából annyira nem értek hozzá, de szerintem igen. Refound miatt akarom csatolni. Ha véletlenül nekem ítélnek egy paypalos vásárlási vitában számlaszámra küldik a pénzt elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz DoItYourself #25390 üzenetére
A számlaszám az egyenlegről történő pénz kimentéshez kell. Ha nem kapsz oda pénzt, vagy el akarod vásárolni amit kapnál akkor nem kell.
A pénz küldéshez és fogadáshoz alapvetően nincs köze.
Viszont ha használni akarod a wiróthdraw -pénz kimentés funkciót- akkor egyezni kell a névnek a bankszámla vezetéknevednek ugyanannak kell lenni, mint a Paypal last name[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
válasz DoItYourself #25388 üzenetére
Az én nevem 7 éve van a magyar írás szerint megadva, tehát a Paypal felülete úgy köszön rám ahogyan a magyar számlám illetve a bankkártyám. Tehát a first name a vezetéknevem és a last pedig a keresztnevem. 7 éve nincs gond.
(Nem szeretem látni megfordítva - angolosan)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz DoItYourself #25480 üzenetére
Amikor fizetsz az eBay összesítő képernyőn van egy unlink, valahogy így néz ki, piros keretezett részben látod:
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz DoItYourself #25423 üzenetére
Átállítottam a Conversion Options-nél, hogy a bankom váltsa át a forintot, ne a PayPal.
Fizettem szept. 12.-én $19,52 értékben, ez 5488 Ft-ként jelent meg a számlámon (281,15 Ft/€ árfolyam).Az előző fizetési adatok PayPal konverzióval, szept. 7.: $9,15 = 2551 Ft (278,8 Ft/€ árfolyam).
Lehetséges ez?
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Topikgazda
válasz DoItYourself #25488 üzenetére
Melyik is a bankod és milyen a kártyád?
De ma a Paypal árfolyam 287,5 Ft, de 12-én legfeljebb 1 forint eltérés +-.
Jó a bankod árfolyama.
A Balance és Payment konverzió más-más árfolyam a Paypal-n.
De mindig a banki árfolyam a kevesebb, de naponta változik.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz DoItYourself #25490 üzenetére
Ott 5-8 Ft-al kedvezőbb általában, mint a Paypal.
-
Topikgazda
válasz DoItYourself #25492 üzenetére
Nem igazán kell beemelned, mivel én készítettem a konverzió beállítás leírását.
Ha banki váltás van beállítva, bármely banknál jobb az árfolyam mint a Paypal-n.
A Paypal vásárlási árfolyam amit írtam a következő módon nézhető meg.
PayPal balance, Manage currencies,jobb oldalon Currency Exchange alapból a Select type of currency conversion-nál a Balance Conversion-on áll. Ez kell átváltani Payment conversion-ra.
From Hungarian Forint legyen a To U.S.Dollar és ekkor megkapjuk az aktuális árfolyamot amit adni fogunk 1 $-ért, jelenleg 288 Ft.
A fenti a jó beállítás, mert a matek így jön ki: 1 HUF = 0.00347894 USD, 288* az előbbi számmal.
A K&H jelenleg 283,39 Ft-al számolja a $-t, ők a többi banknál drágábban adják, de még akkor is van egy kis különbség most 4,61 Ft.
€ esetén Paypal 324 Ft K&H 316,01 Ft itt már nagyobb a különbség 7,99 Ft.
Ők így számolják el:
Forintszámla esetén, ha az elszámoló devizanem nem forint a Bank a saját feldolgozási napján érvényes, a Bank fiókjaiban és honlapján hivatalosan közzétett deviza I. eladási árfolyamon átszámított összeggel történik,.Jó eséllyel nem a jó beállítás volt amikor a Paypal árfolyamot nézted, amikor előzőleg fizettél más volt az árfolyam, nem kívánok ezzel többet foglalkozni, ha te meggyőzted magadat, hogy jobb neked a Paypal árfolyamon vásárolni, ám legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz DoItYourself #25494 üzenetére
Annyit ellenőrizhetsz, hogy a Paypal fizetési történetben ha rákattintasz a vásárlási sorra, akkor megnyíló képernyőn nem lehet a Paid with alatt Conversion rate szöveges megjegyzés vagy Exchange rate szöveg, akkor biztos a bank váltott.
Oké, akkor a számok nem stimmelnek. Az egyenlegen lévő 400 Ft az első vásárlásba nem lett befoglalva?
Nekem meg évek óta van.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz DoItYourself #25496 üzenetére
Persze azt írja, de alatta van hogy PP konvertál vagy nem.
Ha konfirmálod a Paypal-n a kártyád akkor levonnak 400 Ft-ot és azt ha beírod a kapott kódot akkor jóváírják az egyenlegeden.
De jók ezek a váltások, 12-én annyi volt K és H árfolyama mint amit számoltál 278,7 Ft, tehát már 7-én banki váltáson volt a kártyád, 14-én viszont az árfolyam 279,86 volt, a 281,14 az nem stimmel, de nem olyan nagy különbség.
A Paypal váltással több lett volna. 11-én a Paypal 288 Ft volt 12-én +- 1 Forint, 9,3 Ft különbség a bankod javára a 12-i jóváíráskor.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- Canon 750D + Összes tartózékával 5600 EXPO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest