Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Imént vettem Németországból néhány dolgot 167 euróért. 55.000 Ft-ot ír ki végösszegnek.
Utánaszámoltam - kissé combos 329-es árfolyamon számolt.
Olvasgattam itt és láttam, hogy át kellett volna állítanom az átváltási opciót.
Utólag tudok még vmit tenni, hogy kedvezőbb legyen az átváltás? -
Most viszont én kérek segítséget. Az új felületen hol található meg,
az ha van limit a fiókhoz? Ez a View limits link merre van?Közben egy videón megtaláltam, ha ott csak éves limit van akkor a kártya elfogadva.
-
válasz
petyametyo #20895 üzenetére
-
válasz
petyametyo #20892 üzenetére
Ott van az, nézz már rá, mert a Paypal helpek mindenütt írják még a 4 jegyű kódot.
Belépsz
Bank accounts and cards
alul baloldalt
Old account view
a második My money választása
Debit and credit cards végén az UpdateIlyen lenne ha vontak volna 400 pénzt, vagy olyan mint az előző kép, ha még tényleg él ez a rendszerük.
-
petyametyo
aktív tag
Ilyen felület nekem nem jött fel, nekem az email jött:
You've added a card to your PayPal account
On Jan 18, 2016, you added a card ending in XXXX (itt a webkártya 4 jegyű kódja szerepel) to your PayPal account.
You are receiving this email notification because this email address is listed as the administrative contact email for your PayPal account.
A Paypal oldalán Add funds to your account instantly fül alatt egy virtuális kép jelenik meg a bankkártyáról, fölötte az OTP Bank kártyáról ugyanez, ami alá oda van írva, hogy "checking".Ezek mellett ad lehetőséget további számlák hozzáadásához.
Link and confirmed link-re nem emlékszem sajnos, hogy lett volna írva, de ha volt, biztos le okéztam....A Credit Card alatt tehát egy bakkártya ikonja szerepel, és a számok közül a webkártya számlám utolsó négy számjegye látszik rajta. Olyan felületet, amit te beraktál, nem is találok a Paypal fiókomban .
-
válasz
petyametyo #20890 üzenetére
Most próbáltam újból hozzáadni a törölt kártyámat, jött a az 1 $-os próba levonás, amit 5 perc múlva sztornóztak, de nekem nem jött elő az a 400 Ft-os linkelési lehetőség, sőt a Paypal felületen sem találtam.
Szó nélkül ott volt a kártyák közt. (Most megint kitöröltem, holnap ránézek, lehet, hogy már nem vonnak 400 Ft-okat?)
Neked amikor a kártya megjelent New jelöléssel, volt ilyesmihez hasonló: Link and confirmed link?hogy van havidíja, 1350 .-Ft./hó. És adnak hozzá plasztikot? Mármint kártyát, nem mást.
-
petyametyo
aktív tag
Igen, pontosan így van, OTP számlához tartozó webkártya számla, ennek a számát és CVC kódját regisztráltam a Paypal regisztráció során. Elvileg erről kellene leemelnie majd a "próba" során az összeget. Direkt erre készíttettem, mert nem szerettem volna ha a vezérszámláról történik utalás. Egyébként nem díjmentes, a számlanyitás során tájékoztattak, hogy van havidíja, 1350 .-Ft./hó.
Kicsirics77
Köszönöm a választ! Még egy kérdés: hétfőn kaptam vissza az emailt, hogy hozzárendeltem a webkártya számlát, az, hogy ennyi ideig tart, míg levonja a pénzt, normálisnak, szokásosnak mondható? -
Kicsirics77
veterán
válasz
petyametyo #20888 üzenetére
A kódot, amit a Paypal küld, azt majd az Eby vásárlásnál kell beírni, vagy a Paypal oldalán kell majd valahol megadni?
PP oldalán a verifying résznél kell majd a 4 jegyű kód amit akkor kapsz meg ha a lóvét levonta a kártyáról amit hozzá akarsz rendelni,majd ott látod a tranzakciónál,hogy mi a kód.
Enélkül nem tudsz majd vásárolni,ha ez megtörtén akkor majd Bank confirmed lesz az állapot a profil alatt -
petyametyo
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #20883 üzenetére
Hétfőn regisztráltam mindenhova, vissza is érkezett az az email a Paypal-ról, amiben megerősíti, hogy a webszámlámmal regisztráltam. (Vagyis annak az utolsó 4 számjegyét küldte.) Előtte aktiváltam az emailemet.
Eddig még nem vonta le a számlámról (a webszámlámról) a 600 forintot. Úgy tudom, ekkor kell majd a tranzakciónál egy négyjegyű digikódot kapnom. Erre akkor is szükség van, ha nem töltöm fel a Paypal egyenleget?Enélkül akkor nem tudok vásárolni tehát?Ennyi idő alatt nem kellett volna még megérkeznie? És még egy kérdés: A kódot, amit a Paypal küld, azt majd az Eby vásárlásnál kell beírni, vagy a Paypal oldalán kell majd valahol megadni?Köszönöm a segítséget!
-
mr.tamasbiro
őstag
Nekem is otp-s a webkártyám de nincs 4 jegyű kódja de nem kérte a paypal mikor hozzá adtam a hitelkártya mellé,hogy ne azt használjam.
-
válasz
Kicsirics77 #20885 üzenetére
Akkor van az OTP NET számla, ami egy rendes folyószámla, 117....... akármivel kezdődően- ezt használjuk amikor a Paypal egyenlegről szeretnénk pénzt kiküldeni.
Ehhez a számlához adnak egy webKÁRTYA számlát, ami szintén 117.... akármivel kezdődik ehhez kapcsolódik a virtuális webKÁRTYA ami egy Mastercard kártyaszám azonosítóval, lejárattal és CVC kóddal rendelkezik valami ilyesmi 5419 8999 0001 9999, ezt adjuk a Paypal-n kártyaként meg.
Persze a Net számlacsomaghoz adnak egy rendes kártyát is, azt is hozzá lehet rendelni, de ha van ez a másik, akkor inkább azt, mert a másikon ugye minden pénzünk "elúszhat".Viszont ami kedvező az OTP-nél az ez lenne: A számlacsomag része maximum a számlatulajdonosok számának megfelelő díjmentes webKÁRTYA
-
válasz
petyametyo #20882 üzenetére
A web számla alatt mit értesz? Ez egy bankszámla ami ilyesmi: 11773054-12345678, vagy valami más, mondjuk 4 jegyű számok?
A Paypal egyenleg két módon tölthető fel bankszámláról.
Belépés után a Paypal balance alatt
1. Top Up- ez az Paypal Unicredit Bankszámláján keresztüli egyenleg feltöltés, utalni a saját nevünkre szóló bankszámláról 3-5 nap
2. Add funds to your account instantly választása amikor a saját bankon belüli utalással, rövid időn belül (2 perc- 1 óra) töltjük fel a Paypal egyenleget. Itt más számláról is mehet a pénz.
3. Valaki küld a Paypal fiókjából pénzt neked.Az egyenleg feltöltéshez semmi köze a kártyáknak. Mert hogy, kártya nélkül is lehet vásárolni.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
petyametyo #20882 üzenetére
igen,mindenképpen mert a kártyát a 4 jegyű kóddal verifikálod,hogy a tiéd.
felesleges feltölteni a paypal egyenleget,gondolom a hitelkártyádhoz van netes webkártya is elég ha azt rendeled hozzá és csak annyit teszel a webkártyára amennyi éppen kell,illetve majd azt kell beállítani,hogy a bankod váltson ne pedig a PP.
de lehet utalni is a PP egyenlegre azt hiszem unicredit vagy rájfájszen bankos a számlaszám,nálam egy nap volt amíg átment a pénz kb a PP-ra.
egészségesebb a webkártyár hozzárendelni és arra utalni,mivel ha a PP-n nincs pénz úgyis a mellérendelt kártyáról vonja le. -
petyametyo
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok még ebben a témában segítséget szeretnék kérni. Van web számlám (OTP) e bay és PayPal regisztrációm. Hogyan tudom feltölteni a PayPal os számlámat ? A PlayPal még nem vonta le a 400-600 forintot amit ellenőrzés képen szokót ( olvastam valahol) .Ezt meg kell várnom ?
-
válasz
Andrely #20880 üzenetére
érkezett egy érdeklődő aki ebayen kívül szeretné...
Nagyon rendes, meg akar kímélni a 10%-os eBaynek fizetendő jutalékodtól és lemond egy vásárlói védelmi lehetőségről.
Ez már nekem egy kicsit gyanús.
Igen, amit írsz az egy jellemzően eladó átverési szituáció.
És Oroszországba küldeni 600€-os dolgot még futár esetén is kockázatos lehet.
Hogy én mit tennék ilyen esetben? Udvariasan megköszönném az ajánlatot és nemmel válaszolnék rá. -
Andrely
csendes tag
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban szeretném a nálam tapasztaltabb paypalosok tanácsát kérni, hogy ebayen árulok és érkezett egy érdeklődő aki ebayen kívül szeretné rendezni a dolgot és paypalon fizetne.
600€ ról van szó tehát nem kis összeg és vannak kétejeim a dologgal kapcsolatban, ugye paypalon bármikor vissza lehet hívni az összeget bizonyos időn belül ami rövidebb mint a postázási idő tehát megérkezik (nevezzük moszkvai barátunknak)-hoz a csomag és beír hogy mégsem ezt szerette volna mégsem így és kéri a pénzét vissza a terméket meg nyílván nem látom soha többet.
Tehát dióhélyban szabad e ilyesmivel foglalkozni vagy sem?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
szimi57 #20878 üzenetére
Nem tudom mennyire passzol ide a téma. Hogy mondtad le? Csak e-mail hogy nem kell? A weboldalon? Nincs vásárlások menü pontja és ott kellene? Nem a Paypal-től kell kérni a vásárlás törlését szerintem.
De ha itt kérdezed, akkor hamarabb kapsz választ talán, ott többen foglalkoznak a BG-vel. -
szimi57
őstag
Sziasztok!
Lemondtam egy BG-s megrendelést készlethiány miatt. PP-vel fizettem. Jól gondolom, hogy kezdeményeznem kell a visszafizetést a BG-nél?
-
válasz
w.miki #20876 üzenetére
Csak kíváncsiságból, milyen kártya?
A fizetésnél a Private computer be van jelölve? Ne legyen.
Komolyan írom, nekem 3 és 2 éve a két kártyánál nem állítódott vissza.
Próbáld meg, hogy törlöd a Paypal-re vonatkozó sütiket, tárolt adatokat és azután állítsd át. Vagy egy másik böngészővel csináld. Persze minden kártyát amikor újként hozzáadod mindig újra be kell hozzá állítani. -
w.miki
veterán
PayPal másnak is átállítja a vásárlásnál, hogy ő váltsa a valutát?
Elvileg a beállításokban beállítottam, hogy a bankom váltson (PHs leírás alapján), de ő minden vásárlásnál úgy mutatja, hogy az ő árfolyamán váltana, külön át kell raknom az alsó radio gombra, hogy a bank váltson.
Hogyan lehetne beállítani, hogy hagyjon békén magával? -
válasz
kemkriszt98 #20874 üzenetére
Akkor is tudsz alul fizetni, a Pay with my credit or debit card-ra kattintva de teszteli hogy élő kártya-e és 1$-i összeg zárolás alá kerül a bankodnál, minden ilyen fizetésnél. Nem vonja le, később sztornózódik. De ha hozzárendeltél kártyát, annál nincs értelme belépés nélkül fizetni.
-
válasz
kemkriszt98 #20872 üzenetére
2. Hagyd figyelem kívül, premier készül általában, az jobb. Amikor kezded csak personal és business van kiírva, de premier az.
1.-hez Nem egészen értem. Mert nem így működik.
Van eBay fiókod és van Paypal fiókod, az utóbbihoz hozzárendeltél egy bankkártyát. Így nem kell hogy a Paypal egyenlegen legyen pénz. ( A kártyán lenni kell)
Az eBay-n a Paypalt adtad meg fizető eszköznek, összerendelve.
Vásárolsz valamit a fizetésnél beléptett a Paypal-re összegzi, hogy ennyi és a kártya a fizetőeszköz. Kifizeted és nincs + költség.nem direkt adtam meg a kártya adatokat eBayen ilyen nincs, csak a Paypal a fizető felület.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, lenne két kérdésem.
1. Hogy is működik ez pontosan? Ha fizetek mondjuk eBayen PayPalal de a számlákon nincs pénz s leveszi a kártyámról, még levesz valamennyit azért mert így fizettem és nem direkt adtam meg a kártya adatokat eBayen?
2. Personal acc-ot csináltam aztán kaptam egy e-mailt hogy vissza kellene igazoljam de ott meg azt írja hogy premier account. Azt akkor hagyjam figyelmen kívűl? -
buca84
őstag
Ha kapok paypal-en egy számlát, azt hol látom az új felületen?
-
Ilyen még elő fog fordulni, néha nem lehet elsőre fizetni, vagy egyáltalán nem lehet fizetni a Maestro-val.
Egyszer talán megjegyzi majd a konvertálási beállítást, de ha ránézel a fizetés előtt a képernyőre és látsz forint árfolyamot a konverziós szövegnél, akkor úgy, ahogy most, megváltoztatod. -
flymi
addikt
Maestro. Az elsőre nem írt ki semmit, visszadobott a PP bejelentkezéshez.
Azt hiszem most sikerült, már a b.kártya számlatörténetnél is látom és mindjárt visszavitt ebay-re.
Annyival módosítottam csak az előbbihez képest, hogy a konverziónál átállítottam Bill me in the currency listed on the seller's invoice.-ra. Amit szintén nem értek, mert ezt már tegnap megcsináltam, hogy ne a PP váltsa át a pénzt, hanem a bank.
A lényeg, hogy sikerült! Nagy köszönet a segítségért! -
Nem kell engedélyezni semmit, ezt a részét nem értem.
kártya épp nincs pozitívban, de van rajt hitelkeret. Nem erre gondoltam, de röviden tudsz vele vásárolni egyébként?
A banktól függően a számlamozgásoknál lehet külön nézni a zárolás alatt lévő összegeket és a ténylegesen levont összegeket. Most ha van ilyened a fő áttekintő ablakban zárolásoknál, ha van külön a kártyához alszámla, akkor ott a zárolásoknál kell látni a levonandó összeget.
Ha sikeres volt a fizetés.
Az eBay-n ez a tétel már a Purchase history Orders részén vagy a Unpaid items részén van? -
Már most látnod kellene a kártyádnál a zárolt tételek közt, a tényleges levonás 1-3 nap és akkor már a könyveltek közt lesz. De az eBay-re kellene visszamenni alapból a fizetés után, illetve te alul választhatod, hogy hova menjen vissza.
Ugye volt megfelelő összeg a kártyán, ha web kártya akkor töltötté rá pénzt? -
flymi
addikt
Megnyertem egy terméket e-bay-en, írta, hogy pay now.
Rákatt, kiírja a teljes összeget, jobb oldalt continue.
Behozza a PP-t, beírom a jelszót log in.
Látom az adataim, kártyaszám utolsó 4 számjegyét, a fizetendő összeget, confirm and pay rákatt.
Ezután visszadob a PP bejelentkezéshez.Ezzel így ok? Mennyi idő kábé, míg a b.számlán is látható lesz az utalás?
-
válasz
Eastman #20857 üzenetére
Premier account--tal és magánszemélyként is tudsz fogadni eladásokért ellenértéket, a Paypal felületen kérsz és kapsz egy kereskedői azonosítót, ezután biztosíthatsz Paypal-on keresztüli bankkártyás és Paypal-os fizetési lehetőséget, ha van saját web oldalad "web boltod" tudod integrálni az oldaladra akár egyszerű Fizető Gomb és Fizető Email link elkészítéssel.
A magyar adózási szabályokba nem mennék mélységeibe bele, használt saját dolgaink eladása évi 200000 Ft bevételig adómentes, általában az eladási érték 25% minősül jövedelemnek, úgy 600000 Ft forgalom, de az igazolt költségekkel a jövedelem csökkenthető.
Paypal jutalék táblázatot nem rég feltettem, de a Paypal-en is látható. A vételár után fizeted a jutalékot, nem muszáj havi díjas Paypal szolgáltatás csomagra szerződni. -
Eastman
addikt
Köszönöm szépen!
Eladóként hogyan érdemes (lehet) használni a PayPal-t? Mondjuk eBay-es használtcikkek eladása esetén, illetve új termékeknél? Engedélyeztetni kell a folyamatot valahol? Nyilván be kell majd vallani az így „keresett” összeget... Ezen kívül?
Legtöbb helyen (fórumban) csak a vásárlók számára van leírva részletesen a regisztráció.Szerk:
OK, olvasom...Ettől függetlenül kíváncsi lennék a tanácsaidra...
-
válasz
Eastman #20855 üzenetére
Valójában nem kötelező a bankkártya sem a bankszámla.
Ha adsz hozzá kártyát nem lesznek pénz küldési és pénzfogadási havi limitjeid.
Vásárlásnál ha a kártyával fizetsz, akkor megváltoztathatod azt, hogy a devizát ne a Paypal váltsa.
Akkor 1 devizaegységnél akár 10-15 Ft-al kedvezőbb árfolyammal vásárolsz.
Nem kell a Paypal egyenleg feltöltéssel bajlódnod, mert kártyáról is mehet a pénz,bár az Instantly verzióval azért az is gyorsabb lett, de akkor ott csak a Paypal deviza árfolyam áll rendelkezésre. (A kártya mellett persze fizethetsz arról is.)
Bankszámla csak akkor szükséges, ha valaki Paypal-n keresztül küld neked pénzt, akkor azt a pénzt az egyenlegedről a saját bankszámládra ki tudod menteni. -
Kezdem azzal, ha a hozzáadás meg volt csak az érvényesítés hiányzik, ha nincs a megadott helyen kártya, akkor nem sikerült múltkor.
Belépsz
Baloldalon Bank accounts and cards
Rá kattintani a Credit cards felirat alatt a kártyára -ha csak egy világos szürke Link a Card van akkor nem lett a kártya hozzáadva- kattintani, ha ott nem látszik linkelés, kártya érvényesítés, akkor Edit.
Ha ugyanez a kép kell, akkor ne a kártyára kattints, hanem alul a Old account view-re
A következő képernyőn a My money
Debit and credit cards, Update
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest