- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
unclefucka #18798 üzenetére
Akkor úgy 1 órán belül az egyenlegen lesz. (Múlt héten valakinek az Unicredit a bankon belüli instantly 3 órába telt, pedig egy órás utalási rend van. Nekem az Erste 3 perc -ha óra 28-ig elküldtem, vagy úgy 57 perc ha óra 31-kor kezdeményeztem-)
-
válasz
unclefucka #18794 üzenetére
Melyik top up volt?
-
A texasi
aktív tag
Én PayPal dilettáns vagyok!
A situláció:
~100 dolláros terméket szeretnék megvásárolni via PayPal.
PayPal egyenlegem ~30 USDA kérdés:
"Elkezdi" a terhelést a ~30 dodóval és ~70$-t "leeszik" a fiókhoz rendelt számlámról
vagy
rögtön "betámadja" a bankszámlám ~100 dolcsival?Köszönöm az érdemi segítséget!
-
unclefucka
senior tag
Sziasztok!
Instant Top Up -ot választottam és megtörtént a tranzakció, látszólag, viszont, amikor a részleteket nézem, akkor ez a kép fogad:
És természetesen nem elérhető a teljes egyenlegem.
Várni kell, vagy mi a teendő?
Köszi előre is a válaszokat.Üdv.: M
-
bugizozi
őstag
Szia!
Visszaolvasva elég hülyén fogalmaztam
Igen, send money volt, paypal-on 0 ft az egyenlegem, mindig a bankkártyámat használom. (mindig=évente 1-2x amikor ezt használom, ezért nincs rá töltve pénz)
Szóval a lényeg, hogy amíg a bankomban csak zárolva van addig ne is keressem a paypal tranzakciók között, majd csak akkor, mikor le lett könyvelve az összeg?Köszi!
-
Ha a Send Money-ról van szó. Addig nem látod a Paypal tranzakció történetben, amíg a bankod nem könyveli le, lehet hogy csak holnap lesz belőle valami.
A praktikus egyébként az egyenlegről küldeni, több okból is.
Egy: az azonnal ott a másik Paypal-s egyenlegén.
Kettő: olcsóbb ha az egyenlegről megy Pl: 25000 Ft, akkor csak 250 Ft a díj, ha kártyáról, akkor 1065 Ft a díja.
Én topup instantlyval feltöltöttem volna az egyenleget, ingyenes és 3 perctől max 1 óra, hogy az egyenlegen van és azután küldtem volna a pénzt az olcsóbb díjjal.
10000 Ft = 100 Ft egyenlegről és 480 Ft kártyáról
30000 Ft = 300 Ft egyenlegről és 1260 Ft kártyáról
50000 Ft = 500 Ft egyenlegről és 2040 Ft kártyáról -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A paypal-omhoz van rendelve a bankkártyám, azon keresztül utaltam paypal-on belül egy másik személynek. Mennyi idő múlva kellene megérkeznie a pénznek?
A netbankomban látom, hogy zárolva lett az összeg, de az illető még nem kapta meg és én sem látom a paypal tranzackiók között, hogy elküldtem volnaEnnek 2 órája. Több idő kell neki vagy már rég ott kellene lenni? Amikor elküldtem, akkor kiírta, hogy "X Y, you have sent összeg to Y X."
Köszönöm!
-
GIJoe
addikt
Üdv, tanácsot szeretnék kérni, hogyan járok/járjak el helyesen,sikeresen.
Kínából rendeltem telefont (212$) hozzá "Belgium branch" szolgáltatást 43$
(azaz gyorspostával Belgium aztán ide,) Persze direkt ide külték kifizettem a
terheket, a telefont kibontva megvizsgálva azt mondom ez használt telefon
a hirdetett új helyett. Össz 310$ be van a telefon, álomvilágban nem élek
részvisszatérítést kértem 150$t legalább a felét adják vissza.
Körbefotóztam karcok, a fólia alatt meg retek, a házon és az akkun is
bőven sérülések. Visszaküldeni nem buli, biztosítva drága, + akkor ugye
majd bukom 100$ és visszakapom a 256$em az vicc azért.
Jelenleg disputálok a Paypalon a webshoppal, de újabb bizonyítékokat
kér. (már kapott eleve, csak időt húz sztem) Kérdés:
Menjen az" Escalate this dispute to a PayPal claim" vagy várjak még
válaszolgassak készségesen v "Request a refund" legyen?a tanácsot...
-
HollyBoni
veterán
Eddig egyből átváltotat forintba mikor kaptam pénzt, nem is volt választási lehetőségem milyen pénznemben küldjek vissza számlára. Ha jól értem először ki kéne választanom az eurót, azt elküldeni, aztán kiválasztani a forintot és azt is elküldeni? Egyszerre a kettőt nem tudtam kiválasztani. Így nézett ki:
-
válasz
HollyBoni #18778 üzenetére
Valójában amikor küldeni akarsz a forint számládra, ha külön devizában vannak összegek az egyenlegeden, akkor felajánlja hogy melyik menjen, amit kiválasztasz -ha nem Forint- akkor a küldéskor fogja átkonvertálni, de ezt a jóváhagyó képernyőn látod is.
Fontban volt a pénz és azt küldtem ki a számlámra.
Nem kel semmit currency convertálás. -
Hintalow
senior tag
válasz
Laca1212 #18780 üzenetére
Amelyik jobban tetszik/kényelmesebb.
Vagy utalod a paypalra a megszokott módszerrel, csak éppen most 300.000-et (ez akkor nem jó poén, ha a bankod felszámít jutalékot/tranzakciós adót az utalásokért)
+ ha nincs hozzáadva bankkártya, akkor lehet hogy nem megerősített (unverified) a fiókod, ott szerintem ekkor költés limitbe ütközhet.Hozzá is adhatsz bankkártyát, akkor gyorsabb (a kártyának az előny még, hogy onnantól nem kötelező a paypal árfolyamát használni ,de te most alapból forintban vásárolnál, ergó mindegy)
nem tudom milyen webshop, ha esetleg leírod, akkor mondhatnák mások, hogy mennyire megbízható.
fizethetsz közvetlen káryával is, ha magyar webshop, akkor valamelyik bank oldalán zajlik az adatok megadása, tehát azokat nem fogja lenyúlni, és ha gáz van, simán indítható bankkártya reklamáció (chargeback) rá a bankodnál, bár az lasabb , mint a paypal tény és való. -
Laca1212
őstag
Magyar(elvileg megbízható) cégtől/webshopból vásárolnék.
Két verzió van. PP és bankkártyás fizetés. Jól gondolom, hogy ebbe az esetben is a PP jobb mert vásárló védett? Nincs PP-mhez bankkártya társítva. Egyenleget szoktam töltögetni. Viszont ez nagyobb összeg lenne(kb. 300K). Töltsem ezt fel PP-re ahogy eddig vagy társítsak kártyát hozzá amiről levonják és aztán kártyát el tudom távolítani? Vagy fizessek bankkártyával és ennyi.
Javaslat? -
HollyBoni
veterán
Valamiért ha bankszámlára szeretnék visszautalni választanom kell hogy az egyenlegemen lévő forintot vagy eurót utalom. Ez miért van? Eddig átváltotta az eurót amit küldtek nekem egyből forintra, és azt utaltam vissza a számlára. Primary currency-nél forint van beállítva. Mit kéne beállítanom hogy mindent forintra váltson, és vissza tudjam utalni a teljes paypal-on lévő összeget a forint alapú bankszámlámra?
(#18776) Zozzant: Nem biztos hogy csatolt bankkártyát a paypal-hoz, ilyenkor vásárlásnál a paypal egyenlegről vonja le a pénzt, azt pedig úgy tudod feltölteni hogy utalsz rá.
-
H.Bencike
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy ha euróban kellene fizetnem melyik módszer érné meg legjobban? Ha forintot utalok átt a Paypal számlámra, majd a PayPalból utalok eurót vagy pedig fordítva hogy már eleve eurót utalok a PayPalra?
Előre bocsájtom hogy még sosem használtam PayPal-t ezért lehet hogy amiket leírtam már eleve hülyeségek, nem is megoldható valamelyik.
Erste bankos vagyok.
Top up instantly-módszer tényleg annyira gyors mint ahogy a leírásban szerepel? Erste Netbankkal is használható? -
paolinho
őstag
Sziasztk!
Lenne egy pár kérdésem, ami lehet, hogy bután hangzik, de annyira nem látom át ezt a rendszert, hogy inkább kérdezek, mint tegyek hülyeséget.
Hirdetek egy telót a jósfogáson eladásra, amire jelentkezett egy külföldi figura. Először Google-fordítós angollal, aztán angolul jelezte, hogy érdekelné a készülék, de azt kérte, hogy küldjem el a készüléket Nigériába (!!!) és ha van PayPal számlám, akkor oda átutalja a pénzt (telefon ára+szállítás díja). Nyilván csak akkor küldeném el a cuccot, ha megjön a pénz, de nem fér a fejembe, hogy valakinek miért éri meg így vásárolni valamit is?! Nem fél, hogy sz@rt küldök, vagy nem küldök semmit?! (De mondjuk ez az ő dolga.)Amik kérdéseim lennének:
1. Vissza lehet azzal élni, ha megadom a PayPal számom, és nekem társítva van hozzá egy hitelkártya, ami 300e Ft-ra van korlátozva?2. És ha ide kapom a pénzt, akkor az felmegy a társított hitelkártyára, vagy csak ott dekkol a PP fiókomban a következő vásárlásomig?
Lehet, hogy túlparázom a dolgot, de nekem még soha nem volt így üzletem. Mindig csak én utaltam PayPal-lal, nekem nem jött még rá pénz. Illetve egyszer visszautalták egy cucc árat, de csak ennyi.
Előre is köszi a segítséget.
-
válasz
rocket #18769 üzenetére
Nem köcsögök, minden kártyára külön-külön kell beállítani, mert nem a Paypal fiókodhoz, hanem a a kártyához kötődik. Ezt már többször írtuk.Ha végig gondolod akkor egyértelmű. Másrészt a fizetésnél is lehet látni, hogy épp melyik a váltás,-és megváltoztathatod közvetlen akkor ott- ha a Paypal vált akkor ott az árfolyam, hanem ő akkor nincs árfolyam kiírva.
Ezután kérdezem, miért kocsogok? -
rocket
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom
Hozzaadtam a Paypal fiokomhoz egy egy uj kartyat, de az eddigiekhez kepest fizetésnél amikor rogton a bank valtotta at a devizát forintra, most a Paypal konvertal (sokkal rosszabb arfolyamon), pedig semmit nem allitottam at, es kartyarol valo fizetes van beallitva.Igynezki most a dolog:
Currency Conversion Completed Details $13.49 USD
Currency Conversion Completed Details -3,958 HUF
Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
Details 3,958 HUFElotte a regi kartyan alapbol a bankkartyarol vonta le a devizat es azok valtottak at a sajat arfolyamukon.
-
laleeee
őstag
voltam az unicreditben ,befizettem pénzt a Trustpay számlára .Legutóbb 5 perc alatt megjelent a paypal számlámon, most eltelt majdnem 2 óra.de még semmi
-
Pont ez a probléma, hogy a szabályzat alapján köteles lenne önként az átvétel után küldeni a pénzt és pofátlanul nem teszi meg, a Paypal meg ad mozgásteret ami most neked nem kedvező. Én azért megpróbálnám az eladó oldalán ezt a nem fizetést látható módon megismerhetővé tenni.
-
rasky
senior tag
Van egy claimem, hibás telefon, visszaküldtem, tracing number beírva, megérkezett és oktober 28-ig dönt a paypal...nem értem mit kell ezen dönteni, 1 hónapig ülni a pénzemen.
-
válasz
koliz1 #18757 üzenetére
Hol nézted az árfolyamokat, mert nem szokott ekkora különbség lenni.
Ma az OTP € = 309,66 Ft, $ = 277,05 Ft, £ = 419, 55 Ft számolja a számlás jóváírásokat.
PP meg ha rámész a Withdraw menüpontra az ott lévő Kalkulátor pontosan kiírja mennyi lenne.(Ez pár nappal ezelőtti £)
-
válasz
Dani82 #18758 üzenetére
Rosszul gondolod.
Fizess a Paypal-el lesz vásárlói védelmed, és ugyanúgy a bankod váltja az árfolyamot.
Fent az Összefoglalóba benne van hogyan kell átállítani, hogy ne a Paypal árfolyamán válts. Ha csak kártyás fizetés, akkor nincs vásárlói védelem, ha csak a bolt nem ad valamit. -
Dani82
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyikkel járok jobban egy euros rendelés esetén ha 2 opció van:
- Forintos számláról fizetek bankkártyávak (unicredit), így az unicredit fogja váltani
- PayPal-on keresztül fizetek. Ugyanez a kártya és számla van hozzárendelve a paypalhoz, viszont itt gondolom a paypal váltja majd át.Köszi előre is
-
koliz1
tag
Sziasztok
Szeretnék vissza hozni a Pay Pal számlámról pénzt haza, de az Otp többet ad érte, forint számlám van van e lehetőség , hogy ne forintba küldje Pay pal a pénzem kb 20 ft al jobb az Otp
köszi
Koliz
-
Paypalról 4-5 nap a banki számlára érkezés. Hogy a Paypalra mennyi idő alatt ér azt a jó isten tudja. Honnan, miként adatok nélkül senki sem tud neked válaszolni.
Ha egy kereskedőtől kapsz visszatérítést a Paypal-n keresztül, azonnal ott van ha visszaküldésre kattint. De hogy ő mikor kattint -
Ngtx
aktív tag
Üdv!
Visszaigényelt pénz mennyi idő alatt érkezik meg a Paypalra?
Kaptam róla értesítést,hogy vissza küldték a pénzt csak nincs rajt még a számlán. :/ -
Zolly444
aktív tag
Ki volt pipálva. A mobilszám tett keresztbe. Úgy próbáltuk hogy +3620-x meg +36-20 meg csak ömlesztve hogy +3620xx és a lehető összes kombinácíót. Aztán sikerült rájönni hogy mivel előtte megadtam a Hungary regiont, nem kell a +36. szóval maradt a 20-xx. Bár ez nem volt túl egyértelmű.. eBay regisztráción halványan odaírja hogy +36..
Egyébként köszi.
Edit: Nem is értem miért kér egyátalán tel.számot. Nálam ~100vásárlásnál különböző oldalakról egyszer se hívtak/kaptam sms-t vagy valami. -
Zolly444
aktív tag
Hello. Csak nekem nem enged regisztrálni paypal oldalán? Egyik ismerősömnek segítenek de kitoltunk mindent kipipalunk mindent es kiirja hogy ellenőrizzem minden oké-e? Minden jó és ezerszer volt már probalva.. (ékezetert bocsi)
-
Nazrym
tag
Hello. Kedd délután visszamondtam egy vásárlást és refundolták is aznap. Megjelenik hogy visszaküldés kártyára complete. A kérdésem, hogy a számlámon hány nap alatt jelenik meg az összeg ? Péntek estig vajon lehetséges, hogy megjön ?
-
1-2 nap szokott lenni amikor az megjelenik hogy Átvéve a feladótól, nyugodtan beírhatod már nekik, ők is tudják, hogy később látható, de amikor átadtad és rátették a címkét már élő a tracking szám
.
Mivel ma 1-e van és holnap már látható, bőven benne vagy a 8.-i határidőben. Nekem azt amit 31-én adtam fel 1-én dél körül már olvasható volt a Posta nyomkövetési oldalán.(Előző hónap) -
KDSH
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy telefont, ami azonban hibás volt, és emiatt vitát kezdeményeztem PayPal-nál. Mivel az eladó nem volt túl segítőkész, eszkaláltam claimmé. Most ott tart a dolog, hogy a PayPal úgy döntött, hogy küldjem vissza a telefont és visszaadják a pénzt. Én ezt meg is tettem ma délelőtt, elküldtem elsőbbségi ajánlott levélként, kaptam is hozzá TN-t, ilyen formátumút: RRXXXXXXXXXHU, ami azonban még nem aktív (nincs rá találat a posta.hu-n sem). Mivel a PayPal már másodszor írt, hogy küldjek nekik trackinget, már nem akarom halogatni sokat a dolgot. Az probléma, ha még nem élő trackinget küldök nekik? Mennyi idő alatt szokott a TN aktívvá válni?
A határidőre először azt írták, október 8, de most a második figyelmeztetéskor már október 11-et írnak, amit furcsállok egy kicsit.
Köszönöm a választ! -
gurabli
őstag
Amikor a banki adatokat adom meg, akkor a "hazai" formátumban kell vagy IBAN bankszámlaszámot kell megadni? OTP számlaszám.
-
válasz
DJ Diablo #18734 üzenetére
Egy próbát megér. Töröld ki a böngészőből az eBay és Paypal összes sütijét, a könyvjelzőiket. Egy új belépés után menj a Conversion Options-ra és küldd el a Submit-al a beállított dolgokat.
Ha ez sem jönne össze, akkor még mindig meg van az a lehetőség amivel megoldottad. -
válasz
MrChris #18731 üzenetére
Elég lett volna az egyik fórumon megkérdezni.
cbmfan válasza amott: persze, és az aktuális napi árfolyamon megy a váltás.
enyém amott: Semennyibe, de jobban jársz, ha van kártya hozzárendelve és a bankod váltja át a devizát. A Paypal lényege, hogy forintos a fiókod, de bármely devizában vásárolhatsz. -
MrChris
nagyúr
Angol ebayen fontban van megadva az ár, azt én a paypalon lévő forintjaimmal ki tudom fizetni? Mennyibe kerül a pénzváltás?
-
válasz
Csabesz666 #18729 üzenetére
card issuer = kártya kibocsátó, a bankodnál kell keresni valamit, kártya limit stb.
-
Csabesz666
aktív tag
Mi lehet a gond? Ebayos vásárlásnál mindig ezt adja ki fizetésnél"We couldn't complete your purchase, because the card issuer declined the card x-8049. " a kártya aktiválva van a paypal rendszerében, és a paypal pin kód is be van irva...
" -
válasz
DJ Diablo #18726 üzenetére
És itt is meg volt adva a kártyád? Jelölve elsődlegese fizetőnek?
Ugyanis: Deselect any funding sources that you do not want used in the list below. PayPal will always use the PayPal balance in your account first.
Nálam mindkét kártya Conversion Options-ja Bill me in the currency listed on the seller's invoice. állítva, de ha a fizetendő árnak megfelelően van pénz az egyenlegen azt adja fel, nem a kártyákat.
De egyébként lehet válsztani, úgy ahogy írod a fizetés előtt. Nagyobb összeg fizetése előtt célszerű ellenőrizni, bár nem vettem észre az elmúlt években, hogy saját magától visszavált, az Other Conversion Options állapotát -
DJ Diablo
tag
Sajnos egyik sem igaz. Ha most belemegyek a PayPal beállításokba, akkor ott jól van beállítva.
Csináltam egy tesztet Ebay-en, ki akartam fizetni valamit és megint a PayPalt akarja használni alapból. Ott kellettem átállítani fizetés előtt. Nem értem......
Akkor most már csak az eladó segítőkészségében bízhatok.... -
válasz
DJ Diablo #18724 üzenetére
Csak akkor ha nem engedélyezett tranzakció volt.
Ez meg nem igaz: A lényeg az, hogy be van állítva a paypalon hogy a bank váltson de valahogy mégis a paypal váltott
Három eset lehetséges:
1. Volt a Paypal egyenlegeden annyi pénz amibe a vásárolt termék került, elsődlegesen onnan veszi le a pénzt és a Paypal árfolyamon számol.
2. Új kártyát adtál hozzá, mindig az adott kártyához kell megadni a váltást, ha volt másik a kártyád, akkor csak arra volt érvényes a banki váltás.
3. Valamiért visszaállítottad a váltást Paypal-re, csak elfelejtetted. -
DJ Diablo
tag
Sziasztok!
Lehetséges valahogy a paypal tranzakció törlése? Rákerestem a neten, de az Order status/Actions-nál nincs cancel lehetőség.
A lényeg az, hogy be van állítva a paypalon hogy a bank váltson, de valahogy mégis a paypal váltott és nem 100 ft a különbség. Írtam az eladónak, de már lehet nem dolgoznak, mert holnaptól a fű se nő pár napig náluk.Köszi!
-
andatti
senior tag
Na, megint itt vagyok, de még mindig csak a saját ügyemben érdeklődnék... és nincs link sem a hsz-emben... Továbbra is igaz, hogy magyar bank nem jöhet szóba, semmilyen formában, így még mindig futom a régi köröket...
Mivel nincs külön topic a másik két netes virtuális bankhoz itt teszem fel a kérdésem, hátha van másnak tapasztalata velük...
Bocsánat, hogy offolok itt, de ez csak részben igaz...
A paypal mellett vannak bankkártyát is adó lehetőségek is, és ezekről szeretnék érdeklődni, hátha valaki használja őket, vagy valamelyiket...
Az egyik a neteller, a másik pedig a payoneer. Úgy tudom az utóbbi összeköthető paypal számlával is, igaz nem minden országban, de adnak hozzá mastercard bankkártyát, így a pénzt ezzel a kártyával el is lehet költeni...Ami érdekelne, hogy a kettő közül melyiket jobb használni, melyik jár kevesebb költséggel. A payoneer, vagy a neteller? Előbbi 30 dollárba kerül évente, de a másikról nem találtam infót, mindkettővel ingyenes a vásárlás, bár nekem nem egyértelmű, hogy eltérő devizában is ingyenes-e... és nem találtam guglival egy normális magyar nyelvű magyarázó oldlat se, olyat, ahol összehasonlítanák a kettőt, olyat meg pláne nem... atm-ből nem akarok pénzt kivenni, mivel nyár óta a penny-ben vásárolva erre már van lehetőség, hogy kp-t is kapjak a vásárlás mellé... így marad a vásárlásos felhasználás a logós üzletekben, illetve majd a neten keresztüli vásárlás, megadva a kártya adatait, esetleg átutalás kártyaszám alapján... Amit még kiderítettem, hogy a netellerre az erste bankon keresztül tudok pénzt tenni, vagy otp-s abacos-on keresztül, de nem ismerem a payoneer Mo-on vezetett számlaszámát, hogy az melyik banknál van... ha valaki meg tudná mondani az sokat segítene a választásban. Bár elsődleges, hogy minél kevesebb éves költsége legyen, a kártya kiállítás díja sem ismert előttem... Az mindenképpen fontos, hogy a kártya adatait megadva a neten tudjak vele boldogulni.
Szóval hátha valaki tudna segíteni... -
válasz
laleeee #18721 üzenetére
Most egy kicsit kevered szerintem.
Amikor bemész az Unicreditbe a Paypal számlájára fizetsz be és a transfer ID alapján könyvelik a Paypal egyenlegedre. Mindenki erre a számlaszámra fizet, utal csak megy a saját egyenlegére.
Ez lenne:Amikor Refundról beszélünk akkor egy vásárlás után az eladó visszaküldi a pénzt a Paypal e-mail címedre, és azt vagy az egyenlegedre, ha onnan ment, vagy ha van bankkártyád és azzal fizettél akkor annak a számlájára küldik vissza. A fenti számlaszámmal nem találkozik.
Paypal-el rendelkező küldhet a te Paypal e-mailedre pénzt.
Kívülálló esetén a fenti konstrukció nem mindig működik, mivel az elsődlegesen a saját bankszámláról való küldéshez találták ki. Többen írták, hogy vagy nem kapták meg, vagy nagy késéssel a mások által erre a számlaszámra történő másoktól érkező befizetést.
Többször írtam, hogy a Topup instantly viszont tökéletesen jó arra, hogy mások küldjenek pénzt az egyenlegedre.
Az eredeti hsz-ben máshogy fogalmaztál. -
KDSH
tag
válasz
maj-viktor #18712 üzenetére
Köszi szépen!
A TN-en kívül még mit kellett ott bemutatni/feltölteni? -
sNORh
addikt
válasz
maj-viktor #18712 üzenetére
Én sem értem, mert Haverom kitalálta hogy leszarja a vámot, ő kifizeti és kell neki a teló, mondom jó akkor elindítom a vámeljárást és ha kell vegye át, mert pont telefont akart venni és még így mindig olcsóbb volt vámmal együtt mint ha vett volna egy hasonló tudású szolgáltatóst. Gondoltam a PayPal figyeli a TN-t és én is elfelejtettem lezárni a Claimet. hozta a postás, közben jött a mail hogy refund..
De mindegy, már írtam az eladónak, hogy indítson egy díjbekérőt PayPalon mert én nem tudok semmit csinálni már azzal a tranzakcióval én részemről teljesen le van zárva.
Intézkedik és visszakapja.
Jelzem nekem ez nem volt és még mindig nem érdekem, mivel más vette át a telefont, ő kifizette én nem akartam rajta nyerészkedni, visszafizetem az eladónak, csak nem értem hogy nem írtak még rám.Majd írok még hogy sikerült
-
sanzi89
addikt
-
válasz
laleeee #18713 üzenetére
Nem értem amit írsz.
Akitől vásároltál az minek küld neked pénzt?
Ha visszatérítés -refund- az megy vissza a Paypal egyenlegedre.
Ha a cég rendelkezik Paypal-l -valószínű mert akkor nem tudtál volna vásárolni- akkor tud pénzt küldeni a Paypal e-mailedre, megy az egyenlegre.
Amit te gyűjtőszámlának írsz, arra az utóbbi idő tapasztalata az, hogy ha nem megy át mindig, ha idegen számláról megy a pénz. Ez a Top up Few days. 98% eséllyel nem tudsz arra a számlára fogadni pénzt.
Ha konkrétabban írtad volna, egyszerűbb lenne a válasz -
laleeee
őstag
Sziasztok ! nincs semmilyen valuta számlám. Úgy szoktam fizetni paypallal, hogy befizetem az unicreditbe a gyűjtő számlára. Szerintetek erre a számlára tudok fogadni pénzt vissza olyan cégtől ,akitől vásároltam ?
-
maj-viktor
őstag
Nem tudni a pontos részleteket... így zavaros! valós TN-el hogy kaptál refundot...
(#18711) KDSH
Ha jól emlékszem én is paráztam emiatt, így csak akkor mertem kattintani rá, ha már megvoltak az infók (feladott csomagom élő TN száma, stb.), de amúgy bármikor hozzáadhatod, ha jól emlékszem, csupán van egy határidő, mely ~1hét, hogy addig adj élő TN számot nekik, hogy megy vissza a csomag! -
KDSH
tag
Sziasztok!
Röviden a történetem: Egy PayPal dispute-ot, amit claimmé eszkaláltam eljutott odáig, hogy a PayPal írt egy e-mail-t, hogy küldjem vissza a cuccot az eladónak és visszakapom a pénzem. Azt írták, ha feladtam a csomagot, nyissam meg a Resolution Centert és adjam meg nekik a TN-t. Ha bemegyek a Resolution Centerbe, tényleg ott van, hogy a case állapota: Requiring your action. Ha a Respond gombra kattintok egyszer, akkor azonnal meg kell adni ezeket az adatokat, vagy egy másik alkalommal is megadhatom őket?
-
Oliverda
félisten
Personnal account esetében pontosan mekkorák a jelenlegi limitek ?
-
válasz
lafaty80 #18705 üzenetére
Holnapra, legkésőbb. Ilyenkor 4-5 banki munkanappal kell számolni. A 24-ét nem célszerű számolni, 25 péntek volt, az nem teljes nap, vagy feldolgozzák vagy nem, így számolom, hogy ma és holnap megjelenik a számlán.(Kb. 2 nap a Paypal kikönyvelés, 2 nap a K&H bekönyvelés, +1 nap tartalék)
-
lafaty80
addikt
Látom volt már hasonló kérdés, ezért elnézést, de az én konkrét esetemre ha tudna valaki válaszolni, megköszönném.
Ebay-ről vásároltam, késés miatt kaptam refund-dot:
Sep 24, 2015 Refund Completed £5.00 GBP
Sep 24, 2015 Credit to Credit Card Completed Details -£5.00 GBPK&H-s vagyok, ott van egy MasterCard-om (hitelkártya számlához). Gondolom meg kellett volna már jönnie, de még nem látom a számla történetben.
Legrosszabb esetben mikorra kellene megérkeznie?
Köszönöm.
-
SUPREME7
őstag
Kicsit off, de tudtok olyan Budapesti éttermet X kerület környékén, vagy ami ide szállít és lehet paypallel fizetni? Otthon maradt a tárcám és nem tudom a bankkártyaadataimat fejből netpincéres rendeléshez
-
rasky
senior tag
Pont hasonlóban volt részem, csak az enyém 260 euro volt...felvettem a kapcsolatot az eladóval...értetlenkedett egy kicsit, észre se vette, hogy a paypal visszaadta nekem a lóvét..., Mivel már akkor nem volt rá szükségem, így végül sikerrel visszakerült hozzá a telefon. A becsület nekem fontosabb volt.
-
Ugye csak viccelsz? Alapból ingyen jutottál egy telefonhoz. Ha nem fizeted ki akkor ez olyan, mint egy üzletben "véletlenül" eltenni egy telefont, lopás magyarul
Nem a Paypal-tól kaptad vissza a pénzt, hanem az eladótól.
Maradjunk annyiban, hogy a tisztességes eljárás a vásárolt termék kifizetése. Értesítem az eladót, hogy csak megérkezett a termék, legyen szíves küldjön a Paypal-n keresztül egy pénzbekérőt a vételárnak megfelelően és kifizetni. -
sNORh
addikt
Üdv
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy nagyobb összegű 130€ telefont hosszú a történet..
A lényeg visszakaptam PayPal-tól a pénzt, és napra pontosan át is vettem a csomagot is. Naugye van nyomkövetés és ez nem kis összeg. Lassan 2 hete történt. Lehet valami bajom belőle, fizessem vissza valamilyen módon, vagy ha már 2 hete nem keresnek, ne foglalkozzak vele?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro