Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7501) hairne


hairne
csendes tag

Ez a build valami, valami...... Szerintem, a láma vortexet is veri...
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1745340

De vajon mit csinál ha szembetalálkozik egy rare ele. reflektes mobbal? :)

[ Szerkesztve ]

(#7502) nyic19


nyic19
tag

Kérdés. Jövő héten lesznek az egy órás versenyek. Nos a topversenyzők gondolom ott lesznek és eléggé elveszik a nyeremény esélyt másoktól. Érdemes így játszani? Vagy aki már nyert pl. egy armor szetet. akkor nyerhet utána még többet? Mert én nem engedném......:)

(#7503) Har_melin válasza Gothmog (#7493) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Azért ha nem direkt önszívatásból játszol, akkor a kereskedés kvázi kötelező. Sokkal gyorsabban lehet haladni (főleg ha csak egy karakterrel mégy), ha a currency-ből megvehető legjobb cuccot használod, mint ha kínlódsz azzal, hogy pont neked megfelelő nem esik. Eladás nélkül ki lehet húzni viszonylag könnyen, de a vételt nem érdemes elhanyagolni. A két és fél évvel ezelőttihez képest hatalmasat változott a trade.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#7504) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Lecseréltem a Radeont egy Geforce-ra és hát olyan mint maga a megváltás. Nincs mikrolag nincs fps drop. Legjobb döntés volt evör.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7505) tocsek18 válasza Plazmacucci (#7504) üzenetére


tocsek18
senior tag

hát ha egy (most mondok valamit) hd 4850et cseréltél gtx 1070re akkor meg is értem :D
mit mire cseréltél?:D

(#7506) Patrick válasza Plazmacucci (#7504) üzenetére


Patrick
addikt

Na, király, hát igen... miről cseréltél? Engem is érdekelne, mert még megvárom a DX11-et mindenképpen + a 490-es karit, aztán meglátom mi lesz.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#7507) Gothmog válasza Har_melin (#7503) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Anno a Diablo3-mat is AH nélkül vittem végig valamennyi nehézségen a "fő" karakteremmel. (Ez még a "klasszikus" Inferno nehézség időszakában volt, ami az önszívatás igen fajsúlyos esete :DDD .) A régebbi cuccokat (D1, D2, TQ), na meg az újabbakat is (Grim Dawn) is ilyen mentalitással játszottam/játszom. (A Grim Dawn-nál például mindig megszabtam magamnak, hogy milyen szinthatárok között mennyi craft nyersanyagot vagy éppen mennyi tárgyat vehet ki az aktuális karakterem az elődök gyűjtötte közösből :) )

Különben köszi, majd meglátom.

Végül egy Shadowt indítottam, a most futó Essence ligában (a duelist túlságosan jólfésültnek tűnt a karakterválasztó képernyőn :DDD ), és bár még eléggé az elején járok (22-es szintű, Act2, csak a "táborhelytől" nyugatra eső részeket jártam be), mert relatíve kevés időm jut játékra, de egyrészt a karakter is nagyon bejövős (nem olyan darabos, mint a legutolsó marauderem volt, hanem kifejezetten lendületes vele a game), másrészt valahogy a játék hangulata is sokkal jobban elkapott. Az pedig sosem volt kérdés, hogy a stíluson belül játékmechanikailag a PoE a legkomolyabb darab az egész piacon. És ahogy nézem, az elmúlt két és fél évben alaposan csiszoltak még rajta, rengeteg új dolgot tettek bele.

Különben egy lightning strike/dual strike alapú buildet néztem ki, a passzív fáját egyelőre szolgai módon másolom (kvázi tapasztalat híján nem akarok nagyon kísérletezgetni). Egy kötelező cuccos kelleni fog hozzá (bringer or rain sityak), szóval lehet, hogy kénytelen leszek a trade csatornákat igénybe venni, de amíg boldogulok magam is, addig így játszanék. :) Na meg egyelőre borzasztó könnyű a játék, bár emlékeim szerint ez két és fél éve is így volt, ott Act3 vége felé volt egy-két izzasztóbb pillanat, na meg az akkori vége-főellenfél nyírt ki néhányszor, mivel nem olvastam utána, és az egyik "támadásával" (valamiféle véreső volt, ha jól emlékszem) rendre megszívatott.

Addig pedig szorgalmasan gyűjtögetem a currency-ket.

[ Szerkesztve ]

Endure. In enduring, grow strong.

(#7508) Plazmacucci válasza Patrick (#7506) üzenetére


Plazmacucci
félisten

R9 270 OC, 2GB. Crisys és társai röhögve mentek rajta, de a Poe kb 300 és 30 fps között ugrált és mag laggolt. Most a Gf 970-el megvan a stabil 333 és nem esik le, nem mikrolaggol. A radeon is elég alá papiron...

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7509) tocsek18 válasza Plazmacucci (#7508) üzenetére


tocsek18
senior tag

nekem is r9 270x oc sapphire kártyám van
nekem is zongorázik az fps 30-200között
gondolkozok én is valami config cserén még van 5hónap gari mindenre lehet még most kéne eladni és váltani 1150ről 1151re lenne vagy min 250k de az a baj meg akarom várni köv gpu és cpu generációt nem tudom mi legyen

[ Szerkesztve ]

(#7510) Plazmacucci válasza tocsek18 (#7509) üzenetére


Plazmacucci
félisten

A laptopomban a GF 960M jobban viszi a játékot mint anno a radeon. Szerintem kimondatlanul is nvidia párti játék.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7511) Patrick válasza tocsek18 (#7509) üzenetére


Patrick
addikt

Én ezért várom a 64 bit dx11-et a gameban, kíváncsi vagyok mekkora lesz a különbség. Azért a dx9 nem mai darab, 2008-ban volt az utolsó frissítés.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#7512) Nordic válasza tocsek18 (#7509) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Elárulom neked, teljesen lényegtelen milyen amd-t cserélsz nvidiára, a zöldek drivere mérföldkövekkel jobb. Amíg amd-m volt, folyamatosan mikrolaggoktól szenvedtem, egy csomószor összeomlott a driver, majd helyreállt (persze ilyenkor rendszerint ledobott a Windows asztalra, aminek számtalan hc karakter látta kárát). Aztán visszatértem a zöldekhez, és lám megszűntek a bajok. Lehet ár-érték arányban jobbak az AMD kártyák, de az alatt a 2 év alatt amíg olyat használtam, nem volt olyan játék, ami nem sz*pott volna a retek driverek miatt.

(#7513) Patrick válasza tocsek18 (#7509) üzenetére


Patrick
addikt

50-ről 51-re váltani szerintem teljesen felesleges, kell egy i5-ös és egy erős vga és full hd-ra elég vagy max beállításokkal.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#7514) Patrick válasza Nordic (#7512) üzenetére


Patrick
addikt

Igen, még mindig ez a legnagyobb probléma, "fizikailag" erősek az amd kártyái, de a driver olyan szinten húzza vissza, hogy az elképesztő... :U

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#7515) tocsek18 válasza Patrick (#7513) üzenetére


tocsek18
senior tag

igen lehet nem lenne nagy teljesítmény i5 4570ről i5 6500 esetleg 6600 esetleg 6600kra váltani csak azért írtam hogy még a granacia miatt jobban el lehetne adni talán most proci ram alaplap párost
be kell akkor zöldülni :D hm

(#7516) Patrick válasza tocsek18 (#7515) üzenetére


Patrick
addikt

Na, akkor a proci már meg van, pipa. :D Már csak egy erősebb vga kell. :)

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#7517) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Ez a flameblast totem nagyon betyáros. Olyan szinten lehet végigrobogni a mapokon, hogy fél óra alatt vagy nyolcat kipucolok :D
Átlagolt sebzés 3000 és kb 2mp alatt felmegy 990%-al és pukkan. Második legjobb buildem.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7518) pruzsi válasza Plazmacucci (#7517) üzenetére


pruzsi
őstag

Melyik build az?

(#7519) tibee77 válasza Plazmacucci (#7517) üzenetére


tibee77
őstag

Arra a build-re en is kiväncsi lennek.Probälkozok en is dual flame totemmel de egyenlöre nem sikerül az igazit összerakni.

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#7520) pruzsi válasza tibee77 (#7519) üzenetére


pruzsi
őstag

Nekem van flame totemesem elég tank.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/TheGrammaton/characters

(#7521) Plazmacucci válasza pruzsi (#7518) üzenetére


Plazmacucci
félisten

[link] Ez. Nem teljesen ilyen a skiltreem, és carcass jack, divinarius kombóval megyek.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7522) tibee77 válasza pruzsi (#7520) üzenetére


tibee77
őstag

Ahha, ahogy lätom te is a wand-shield komboval mesz.Nekem is van egy wand (särpac adta kölcsön) meg egy jobb shield felreteve ha a dupla doon kombo nem jön be.Ahogy olvastam akkor lesz jo ez a dualwield build ha megvan a 800 strength környeke.Hät nekem az sehogy nem jön össze.(680 körül vagyok)Nem talälok olyan sisakot amin van 3 resist meg strength is.Ilyen nem is letezik?Plusz ahogy nezem te nem hasznälod az orb of storms-flammability-curse on hit- increased critical strike kombot es ezzel együtt az elemental overload skill-t.Hogy van igy elegendö dpsed?Lättam mär nagoyn sok tiedhez hasonlo buildet, valoszinü hogy 1-2 nap es ätterek en is rä de nem ertem, hogy van eleg dps igy. :F Ez a kari.

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#7523) pruzsi válasza tibee77 (#7522) üzenetére


pruzsi
őstag


szépen elfüstölt a dupla boss pár sec alatt. amúgy az overlordot majd felveszem ha oda jutok.

(#7524) Rushyk válasza tibee77 (#7522) üzenetére


Rushyk
tag

A resistek meg a main statok(str, dex, int) mind suffixek, és csak 3-3 lehet egy itemen(3 prefix, 3 suffix)... Így nem fogsz találni 3 resistes strenght-es sitykát :)

itt tudsz nézelődni

[ Szerkesztve ]

(#7525) Genji


Genji
őstag

Na szevasztok topiklakók! :) Tegnap kezdtem a játékot, egy fórumról szedett Blade vortexes Shadow buildet kezdtem csinálni (lvl 27 - alig bírtam abbahagyni hajnal 2kor :DDD ). Majd ha lesz kérdésem bombázlak titeket. ;)

Egy pozitív élmény első napra: poe.trade-en vettem a blade vortex gemet. 1 fusingért hidette a srác de írtam neki, hogy ma kezdtem a játékot elfogadna e 5 jewellert (ahogy néztem ez árában ugyanazt jelenti), erre a gyerek: ja ha első nap akkor ingyen van a blade vortex. Trade ablakban meg a gem mellé berakott 10 chaos értékű currencyt is. Le a kalappal előtte. :K

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#7526) Ramos_ válasza Genji (#7525) üzenetére


Ramos_
tag

üdv
pár info help gyanánt

- act3-4 vendortól már tudsz venni currencyiket, 1 fusingot konkrétan 4 jewellerért
- vendoroktól gemeket is tudsz venni ha váltassz az ablakban fenn második fülre, legtöbbször egy alterationért
- ha egy bizonyos gemet keresel, mindig rákeresel poewikin és mutatja alul hogy melyik class melyik vendornál tudja megvenni ha tudja
- a blade vortexben nem fogsz csalódni, ugyanis jelenleg a legbrokenebb skill a játékban, bár inkább ez endgame-re vonatkozik, értsd: egy hónapot sem adok neki és nerfelve(balanszolva) lesz

(#7527) San398 válasza Genji (#7525) üzenetére


San398
őstag

Üdv a játékot kedvelők táborában!! :K
A játék képes beszippantani órákra, ahogy ezt Te is érzed (nem lehet abbahagyni).

Érdemes megnézni, hogy milyen gemeket kapnak az egyes kasztok a küldetések teljesítéséért, igy nem kell más játékosoktól venni (meg szokott esni gem moboktól is) Amit még szoktam csinálni ha egy adott gem kell a biuild-hez akkor más játékosokat megkérek hogy vegyenek a vendor-tól nekem. A Shadov karakter egyébként kapna blade vortex gem-et az egyik küldetés teljesítéséért (The sirens cadence)

[Quest Rewards] Vendor Rewards

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#7528) Genji válasza Ramos_ (#7526) üzenetére


Genji
őstag

Azt most is érzem, hogy broken mert hozzám se tudnak érni act3-ban azonos szintű lények és ahogy megérinti őket a vortex egyből patkolnak el. Mint a turmixgép úgy érzem magam ahogy rohanok és darálom le őket. :D (Herald of Ash aura van egyelőre mellette + ugye faster casting és controlled destruction van a vortexhez linkelve)

Köszönöm a tanácsokat, minden infonak örülök! :R

(#7527) San398
Igen később valóban kaptam vendortól, csak mohó voltam és egyből lvl18-on akartam használni a skillt. :)

[ Szerkesztve ]

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#7529) Genji válasza Genji (#7528) üzenetére


Genji
őstag

Na eddig bírtam melóban indul a turmix! :DDD

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#7530) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

már egy csomószor akartam kérdezni, mert nem értem:

Egy csomó videóban, buildben látom, hogy endgameben is divine life flaskákkal mennek nem pedig eternallal. Ebben mi a logika? Vagy csak lustaság, elég neki az, ami van?

Védd a fákat - egyél hódot!

(#7531) tibee77 válasza pruzsi (#7523) üzenetére


tibee77
őstag

Ätvariältam a buildemet, meg nem teljesen olyan mint a tied de elegge hasonlit.Most mentem pär 72-75ös mapot.Hät nekem nagyon karcsu ez a sebzes.Nem ertem te hogy mesz vele 81-en.Okes neked 6 linkes a ruhäd, en azt meg nem engedhetem meg magamnak, meg a wandod is jobb de ez a 2 ennyit szämit? :F Vagy szokäsosan valami fölött ätsiklok... :U

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#7532) Har_melin válasza tibee77 (#7531) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Látatlanban (nem néztem meg a buildet, nem látom, mennyivel jobb a másik cucc) igen, a 6L akár ennyit számíthat. Egy hatodik gem adhat +20-25% vagy akár nagyobb sebzést, egy magasabb alapsebzésű fegyvernél a halmozódó különbségek szintén elég combosak lehetnek.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#7533) Ramos_ válasza Har_melin (#7530) üzenetére


Ramos_
tag

hát sztem mindenki divine-t használ, mivel instant flask modnál több life-ot ad

az eternal csak akkor jobb ha valaki sima life regent akar a flasktól

(#7534) Har_melin válasza Ramos_ (#7533) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

aha, és mivel eleve instant, mindegy, hogy a divine egyébként lassabban tölt. Mindig tanul az ember, erre nem figyeltem, köszi.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#7535) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

Esett egy Bino, kezdtem örömködni, hogy lesz egy kis zsé - erre kiderül, hogy már 2-3 c-ért vesztegetik... :O

Védd a fákat - egyél hódot!

(#7536) San398 válasza Har_melin (#7535) üzenetére


San398
őstag

A Prophecy-k miatt sok cuccnak lement az ára! Csak az olyan ritka cuccoknak van jó ára melyek nincsenek benne a prophecy-k között.

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#7537) Rabby7


Rabby7
csendes tag

Sziasztok!
Volt szó a tradelésről más játékosokkal... Mivel van már két tabnyi unique cuccom, ezért mondhatnátok valami használható módszert hogy gyorsan meggazdagodjak belőlük... :-) (Ok, tudom hogy a nagyrésze, a level 30 alattiak azért nem sokért mennek...de van pár 50 fölötti is...)
Muszáj mert a Cospri's Will Assassin's Garb amit kinéztem az 10-20 exa... :(
Tud valaki ehhez linket ahol le van írva magyarul az egész? Pl hogyan tudom feltenni a poe.trade oldalra a cuccaim?
Köszi előre is!

Az élet egy nagy Kaland,vagy semmi!:D

(#7538) Plazmacucci válasza Rabby7 (#7537) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Veszel prémium stash tabot. Megéri.

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7539) simondr válasza Plazmacucci (#7538) üzenetére


simondr
senior tag

abszolut megéri, 5dollárért veszel egy tabet és az életed megváltozik :DDD
viccet félre tényleg alapvető lett kereskedéshez min 1 premium tab beszerzése. és mivel a játék ingyenes szerintem nem szabad sajnálni azt az 5dollárt (kevesebb mint 1500ft) érte.

(#7540) simondr válasza Rabby7 (#7537) üzenetére


simondr
senior tag

nézz szét azért poe.trade-n, ha az összes unique itemed 1alch vagy 1-2 alter értékű, akkor inkább vendorozd mint feltenni poe trade-re. Ha értelmes mennyiségű és minőségű currencyt akarsz, akkor a jó base itemű rare cuccokat vedd fel, ha egyszer bead vlmi jót (nagy PDPS kard vagy axe, shield soksok ES-sel, dagger sok spell dam crit chance/ crit multival) akkor meggazdagosz.

(#7541) Plazmacucci válasza simondr (#7540) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Egyébként chaos farm is jól megy már mapon. Az is egy lehetőség. Két óra alatt 3-4 c-t összefarmolok.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7542) Mirman válasza Plazmacucci (#7541) üzenetére


Mirman
őstag

Annyit kb 10-20 perc alatt kellene .

(#7543) Genji válasza simondr (#7539) üzenetére


Genji
őstag

Bocsánat ha láma a kérdés 2 napja kezdtem: és ha megvettem az extra stash tabot, hogyan tovább?

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#7544) simondr válasza Plazmacucci (#7541) üzenetére


simondr
senior tag

két óra alatt 3-4db a chaos drop? az úgy oké, de két óra alatt chaos recipe-ből legalább 10-14 chaost meg kellene csinálni, nem chaos recipezel?

(#7545) simondr válasza Genji (#7543) üzenetére


simondr
senior tag

két féle stash tabot tudsz venni: normal stash tab - ugyanolyan mint a 4 alapból meglevő stash tabjeid egyike, premium stash tab - átnevezheted, átszinezheted és ami a legfontosabb, publikussá teheted, megadva árakat az itemeknek így mások számára (poe.trade) is "látható" lesz. Miután megvetted, fel fog tűnni a stashedben. Bárhol elakadsz, segitünk mi is szivesen, de mint mindig, a google is a barátod :K

(#7546) Plazmacucci válasza simondr (#7544) üzenetére


Plazmacucci
félisten

De, csak lassan haladok. Bár a totemes build óta ez nem igaz :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7547) Genji válasza simondr (#7545) üzenetére


Genji
őstag

Köszönöm, akkor a lényeg, hogy utána szépen be tudom árazni és automatikusan látszik poe.trade-en! :R 2 napja nyomom de lvl 45 vagyok, elég addiktív a téma (gondolom főleg az elején).

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#7548) simondr válasza Genji (#7547) üzenetére


simondr
senior tag

igen, röviden a művelet: premium stash tab megvesz, publikussá tesz, itemeken jobb klikk-> price beállít és már kész is :K
én már régi motoros vagyok poe-ben, de még mindig izgalommal várom az újabb ligákat és skilleket

(#7549) Har_melin válasza Genji (#7547) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Még annyit, hogy ha még kevés eladandó cuccod van, akkor válaszd az "all item individually priced" opciót, ezzel egy tabon belül minden cuccnak egyedi árat tudsz adni. Ha már nagyobb a bolt, akkor érdemes az azonos árúakat egy tabra rakni és beállítani a tabra az árat - ilyenkor elég, ha csak berakod a cuccot, automatikusan azon az áron jelenik majd meg.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#7550) Har_melin válasza Genji (#7547) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Még egy: tölts le egy item filtert és állítsd be. Én Neversink-ét használom, de van több is a játék fórumán. Letöltöd, kicsomagolod, bemásolod a játék gyökérkönyvtárába és az UI opciók alján beállítod, hogy töltse be. Ki fogja szűrni az értéktelen vackokat, sokkal gyorsabban fogsz haladni, mert nem szedegetsz fel semmit sem érő cuccokat.

Védd a fákat - egyél hódot!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.