Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
robyeger
üzenetére
Hidd el, ezen magam is meglepődtem. nem azért futtatok 3D markokat, hogy több pontot kapjak, tudom mire képes a Gainward kártyám.
hanem elsősorban a CPU izzasztására, hogy mire képes és mennyi pontot kap.
Ekkor lettem figyelems arra, hogy ha több feszültséget adtam neki, mint amennyire szükség volt az induláshoz és a stabil működéshez (ez persze csak próbálgatás után, később derült ki), katasztrofális pontszámokat adott a 3D mark 2005 a CPU-ra. Volt olyan, hogy 3000 pontot. Ha visszavettem a feszültségből és ez valamiképpen kompenzált valamit a programban - hogy mit azt csak a programozók tudnák - akkor máris 4000 pont fölé ment a CPU pontszáma.
Más: kiakaszt a HT. Nem kell elmagyarázni, mi is ez, jól tudom, mindent elolvastam róla még anno, amikor megjelent az első 3.06GHZ-es Intel processzorokban.
De magyarázza már meg nekem valaki a következő jelenséget (szándékosan kiemelem):
az adott feszültségen addig jól működő processzor (konkrétan: 4080MHZ, 1.51Volttal, HT kikapcsolva, minden hibátlanul lefut, benhmarkok, 3D-s programok) rögtön megőrül, mihelyst bekapcsolom a HT-t. Konrétan ez abban mutatkozik meg, hogy ha például lefuttatom a 3D Mark 2005-öt és a processzor tesztelő részhez ér a program, akkor vagy egyszerűen kilép, vagy újraindul a gép. Kipróbáltam néhány elég gépigényes, számításigényes autós szimulátorprogram esetében is, ugyanez a jelenség van. Pár másodperc és kilép a program. Ha több feszültséget adok neki, vagyis radikálisan emelem a prockó feszültségét, akkor meg visszajutunk az eredeti problémához: az fps esik, ez szemmel is látható és a 3D Mark 2005 2000 pontot ad a processzorra a lefutás után (márha nem bukik bele még így is a benchmarkba).

Ezek szerint nincs más lehetőség, mint kikapcsolnom a HT-t......
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Padavan firmware
- Milyen NAS-t vegyek?
- Jöjjön ami KIMARADT... 😅 — 2025 REEL
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
hanem elsősorban a CPU izzasztására, hogy mire képes és mennyi pontot kap.