Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic

Hozzászólások

(#6601) sirarcheer válasza Normi™ (#6599) üzenetére


sirarcheer
senior tag

Én egy órája utaltam appból, sikeresen.

PSN: sirarcheer

(#6602) Normi™ válasza szabogabor10 (#6600) üzenetére


Normi™
őstag

sirarcheer
szabogabor10

Köszönöm a választ.Felvettem a kapcsolatot az Otp-vel.Átnézték az elutasított utalásaimat,válaszként azt kaptam,hogy a közlemény,illetve a kedvezményezett mezőbe ne írjak ékezetet...és lőn világosság megtörtént az utalás.Állítólag valami hiba az új rendszerben,de orvosolni fogják. :)

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#6603) dptrsk válasza Normi™ (#6602) üzenetére


dptrsk
addikt

Nekem már kb.10x utaltak ékezetes kedvezményezettnek és a közlemény is ékezetes volt, mind teljesült.

[ Szerkesztve ]

(#6604) Normi™ válasza dptrsk (#6603) üzenetére


Normi™
őstag

9elutasított volt ugyanarra a számlaszámra,ékezet nélkül a 10. elment.Mosolyogtam picit 24óra szívás után. :DDD

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#6605) DrBubo77


DrBubo77
addikt

Ma este próbáltam fizetni egy kártyával. Ahol Simplepay van, ott sikerült, ahol az otpbank-os felület, ott nem sikerült fizetni. Jártatok már így? Vagy valami rendszerhiba van?

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#6606) scream


scream
veterán

Hali!

Hirdetmény alapján nekem nem egyértelmű, hogy a saját Jump számlacsomagról, nem saját, de OTP-n belüli számlaszámra való egyszeri forint-forint utalás milyen költséggel jár? Illetve hogy járok a legjobban? :F

[ Szerkesztve ]

(#6607) csako válasza scream (#6606) üzenetére


csako
veterán

Jumpom van, idén 40 forintért utaltam legutóbb a netes fiókomat használva. Így találod meg, amit szeretnél: "Eseti átutalás" -> "Nem saját számlák között". Itt még számít, hogy bankfiókban vagy neten/appban vagy telefonon akarsz utalni. Természetesen akkor a legolcsóbb, ha egyedül csinálod az utalást az "OTPdirekt internetes vagy SmartBank szolgáltatáson keresztül"

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#6608) namenlos válasza scream (#6606) üzenetére


namenlos
tag

Ne a hirdetményt, hanem a terméktájékoztatót nézd, azon egyszerűbb kiigazodni: [link]

(#6609) scream válasza csako (#6607) üzenetére


scream
veterán

+ (#6608) namenlos

Köszönöm a válaszokat! :R

(#6610) saelin


saelin
veterán

Sziasztok!

Se OTP-n, se simplepay-en keresztül nem megy a QR kódos befizetés. Próbáltam az OTP-s app hagyományos nem QR kódos fizetését is, de nem tudja azonosítani a csekkeket. Plusz simplepay kér egy azonosító kódot, 5 jegyű, amit a megadott telefonszámomra kellene küldenie, de nem kapok semmi SMS-t. Az oldalukon leellenőriztem a számot és stimmel. Megvan halva a rendszer?

Szerk: 50-ik próbálkozásra sikerült.... Ez a rendszer egy szar.

[ Szerkesztve ]

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#6611) sirarcheer válasza saelin (#6610) üzenetére


sirarcheer
senior tag

Múlt hétvégén volt karbantartás, de lehet a MÁVval jött, és csak most ért ide. ;]
Nálam tegnap ment, de kódot még simple pay nem kért, csak ujjlenyomatot. Nem lehet, hogy nálad biztonsági pin kódot kér ahelyett? Azaz nem SMS-ben jön, ezt Te állítod be.

[ Szerkesztve ]

PSN: sirarcheer

(#6612) saelin válasza sirarcheer (#6611) üzenetére


saelin
veterán

És a send new code-ra nem csinál semmit.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#6613) sirarcheer válasza saelin (#6612) üzenetére


sirarcheer
senior tag

Nézted számla történetedet, mert lehet ott is benne van. Azt hiszem a Paypal új kártya rögzítésénél is csinál egy próba terhelést, és ott van a kód amit be kell írni.

PSN: sirarcheer

(#6614) Tyca


Tyca
senior tag

Sziasztok! Hitelkártya ügyben kellene egy kis segítség.
Most lettem otp-s, lakáshitel miatt. A hiteles csaj rám dumált egy hitelkártyát is, hogy milyen jó lesz, ha erről vásárolok. A lényeg, hogy még meg sem kaptam a kártyát, de már levonták a hitelkártya egyenlegemből a kártya árát. Kapásból azt se értem, hogy miért nem a fő számlámról.
A másik, hogy azt mondta a csaj, hogy úgy állítja be a hitelkártyát, hogy vásárlás esetén egyből visszatölti a fő számláról a költést, tehát nem lehet abból gond, hogy elfelejteném. Na most ez nem látom, hogy így működne.
Gondoltam akkor majd átutalok rá kézzel, meg is történt az utalás, látszik a hitelkártyás tranzakciók között a bejövő utalás, de az egyenleg mégis mutatja a hátralékot. (a felhasználható egyenleg kevesebb, mint a hitelkeret).
Vagy nem így kell visszatölteni? Sose volt ilyen hitelkártyám, nem vágom

(#6615) asuspc96


asuspc96
senior tag

Helló,

Szeretnék érdeklődni, hogy aki próbálta már az OTP által nyújtott direktBróker meg smartBróker szolgáltatásokat, mi a véleménye róluk ?
Meg úgy ámblokk, az OTP brókerrészéről ?

Most szeretnék csinálni értékpapírszámlát, hogy tudjak kereskedni a tőzsdén, de olvastam itt, hogy egy-két tagnak igen meggyűlt vele a baja, és nem tűntek valami boldognak az írásaik :DDD

(#6616) canniball válasza Tyca (#6614) üzenetére


canniball
nagyúr

A fennálló tartozás havonta egyszer (nekem 13-a környékén) kerül meghatározásra, addig felesleges utalnod, mert potyára áll ott a pénzed, nem számolják el.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#6617) sarkanyolo2 válasza asuspc96 (#6615) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Szia!

Ajánlom figyelmedbe a következő topicot a portfólión.
OTP DIrektbroker = egy kalap szar

Az értékpapír számla költsége asszem ~3000 forint negyedévente + a bróker 2200 havonta, 5 mély könyv, élő adatokkal.

Havonta egyszer biztos rossz, amiben annyi az előny, még ha be se lépsz aznap, figyeled ezt a fórumot és ha baj volt, dobsz egy emailt nekik reklamációra, hogy fel vagy háborodva és azt a havi direktbróker díjat már kapod is vissza. Ha még lenne kérdés, írj.

Nekem most épp ki van kapcsolva a DirektBróker. Annyi előnnyel jár, hogy nem 15 perc késlelttetésű adatokat látsz, és ha több mint 2 részvény tranzakciós műveletet végzel egy hónapban már megéri. + Amúgy időarányos, szóval 2200/X nap. Bekapcsolod, műveleteket elvégzed, és mondanám hogy ki is kapcsolod, de csak személyesen lehet bankban... :D

[ Szerkesztve ]

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#6618) Tyca válasza canniball (#6616) üzenetére


Tyca
senior tag

értem, kösz!

(#6619) MrPeekaboo


MrPeekaboo
senior tag

Nálam ma reggel egy számlafizetés/díjnet menüből korábban indított értéknapos utalás feldolgozás során elutasítva hibával nem teljesült. Újrapróbálva sikerült. Korábban nem tapasztaltam ilyet.

(#6620) namenlos válasza Tyca (#6614) üzenetére


namenlos
tag

A hitelkártya(számla) a folyószámlától teljesen független (utóbbi nélkül is lehet hitelkártyád), ezért minden díjat közvetlenül arra terhelnek.

Bonus-nak minden hónap 13-án, míg a Bonus Gold-nak 11-én van az elszámolási időszak utolsó napja, azaz az ezt követő nap jön az SMS, hogy mennyit kell visszafizetni a megadott határidőig. Van egy minimum összeg, amit mindenképp vissza kell fizetni, meg a teljes fennálló tartozás. Fontos, hogy a teljes tartozást fizesd vissza, ha ez nem megy, akkor nem való neked hitelkártya, abban a hónapban a bank nyert.

Ez az "egyből visszatölti a fő számláról"... ez a csoportos beszedés lesz. Lehet kérni, hogy a minimum fizetendő összeget vezessék át a folyószámládról, vagy a teljes összeget. Erre az SMS-ben küldött fizetési határidő napján kerül sor, azaz nem egyből. DE: ez eléggé feláras kényelmi opció, ha a teljes tartozásra adtál megbízást (mert Te adtál megbízást), az 1.081 Ft minden alkalommal, ha a minimum összegre, akkor "csak "119 Ft. Ha Te magad utalod át az OTP-s folyószámládról, akkor az általában díjmentes, és ez esetben nem indít csoportos beszedést a rendszer a fizetési határidő napján, így megspórolod az előbbi költségeket.

Ha a költési időszak alatt utalsz rá pénzt - azaz az SMS előtt - annak nincs sok értelme, mert csak túlfizetésben parkol a számládon a pénz, ill. nem fogja csökkenteni a felhasználható hitelkeretedet. Azaz, 1 milliós keret esetén, ha elköltesz 800 ezret, de azt két nap után vissza is utalod, abban az időszakban már akkor is csak további 200 ezret költhetsz (és ha ezt túlléped, büntetnek is)!

Szóval érdemes lenne, kicsit utána olvasni, hogy történnek a dolgok, mert csúnyán lefognak húzni vele, vagy add vissza - bár ha ezt az első hat hónapban teszed, még annak is van díja.

(#6621) Peter.70 válasza sarkanyolo2 (#6617) üzenetére


Peter.70
őstag

Értékpapírszámla díja : 100.000 EUR alatti részre évi 0,22%, de min. 786 Ft
100.000 EUR feletti részre évi 0,11%
Akkor hogy is jön ki az a 3000/negyedév? Az kb 60.000.000.- Ft-os számlán lévő összeget feltételez

(#6622) tomp


tomp
félisten

Mivel megjött a SMART csomaghoz a csere kártya így bevittem a bankfiókba a régit mivel megkértek rá. Be kell vinnem, hogy ne legyen neki valami díja.
Elég hosszú ideig tartott a kártya bevonás de megtörtént. Netbankban viszont még mindig ott van a kártya mint aktív. Ez így normális?

(#6623) Tyca válasza namenlos (#6620) üzenetére


Tyca
senior tag

Kosz az infokat

(#6624) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Otp app: jelzi, hogy van 2 üzenetem. Rámegyek, ott már csak 1 van, ha azt megnyitnám, kapásból összeomlik az egész. 3x is sikerült reprodukálni. :C

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#6625) sarkanyolo2 válasza Peter.70 (#6621) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Írnám, hogy így van, pontosan ezért ennyi és mindenkinél legalább ekkora vagyont érzek, de nem. :D

Rosszul tudtam, köszi! a helyreigazítást! :R

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#6626) Peter.70 válasza Victoryus (#6624) üzenetére


Peter.70
őstag

Dettó nekem is

(#6625) sarkanyolo2 : Elvileg minden háztartásnak van 10 millió megtakarítása :W :D

[ Szerkesztve ]

(#6627) vnorbi válasza sarkanyolo2 (#6625) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Amúgy egy kicsit elcsúszott a számítás, a 0,22% díj éves, a minimum 786 forint meg negyedéves. Szóval ha valakinek olyan számlája van, meg olyan papírokat tart, amire a maximális 0,22%-ot számolják (TBSZ, NYESZ, Prémium számla olcsóbb, OTP alapok tartása olcsóbb, OTP részvény tartása ingyenes), akkor 5 és fél millió forintos állománynál már megvan a negyedéves 3000 forintos számlavezetési díj.

(5.500.000 * 0,0022) / 4 = 3.025

[ Szerkesztve ]

(#6628) saelin válasza sirarcheer (#6613) üzenetére


saelin
veterán

Be kell majd battyogni a bankba, mert a netes belépő jelszavamat elfelejtettem. Mindent felirtam csak azt nem.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#6629) sarkanyolo2 válasza vnorbi (#6627) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Valószínűleg ezért rémlik ez az összeg, a szerződéskötéskor ezt az összeget mondták. Normál értékpapír számlám van, a jelzett featureöket nem veszem igénybe.

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#6630) WNorbert85


WNorbert85
csendes tag

Valaki találkozott már ilyennel ? Rendszeres vásárolok külföldről, de eddig nem volt semmi probléma.

iPhone 14 Pro Max + Apple Watch Series 7 + Airpods Pro 2nd gen + Apple Tv 4K + LG Oled 65C11 + ASUS Vivobook S14 Flip OLED

(#6631) dptrsk válasza WNorbert85 (#6630) üzenetére


dptrsk
addikt

Nem vásároltál sok alkalommal a mai napon ezzel a kártyával?

(#6632) WNorbert85 válasza dptrsk (#6631) üzenetére


WNorbert85
csendes tag

Volt pár tranzakció, de 1-2 eurós tételek.

iPhone 14 Pro Max + Apple Watch Series 7 + Airpods Pro 2nd gen + Apple Tv 4K + LG Oled 65C11 + ASUS Vivobook S14 Flip OLED

(#6633) dptrsk válasza WNorbert85 (#6632) üzenetére


dptrsk
addikt

Akkor ez lesz a gond, van egy darabszám limit is amit elértél, nem tudom ez mennyi darabot takar, de szerintem 10 körül lehet.

(#6634) WNorbert85 válasza dptrsk (#6633) üzenetére


WNorbert85
csendes tag

És ezt lehet vajon emelni netbankon keresztül?

iPhone 14 Pro Max + Apple Watch Series 7 + Airpods Pro 2nd gen + Apple Tv 4K + LG Oled 65C11 + ASUS Vivobook S14 Flip OLED

(#6635) dptrsk válasza WNorbert85 (#6634) üzenetére


dptrsk
addikt

netbankon tuti nem, talán telefonon tudnak segíteni.

(#6636) norti válasza WNorbert85 (#6634) üzenetére


norti
addikt

Nem lehet, ez biztonsági funkció, ilyenkor várj pár órát és újra vásárolhatsz.

(#6637) dokee78


dokee78
félisten

Kíváncsi vagyok a pénz intézetek,segítenek-e azokon a hiteleseken,akiknek például kiesik fizetés,mert éppen a munkaadójuk leáll a korona vírus miatt?

(#6638) canniball


canniball
nagyúr

Nincs most időm a hirdetményeket bújni :B , hitelszámlás kérdés következik.
A havi díj (zárlati díj) nálam 291Ft-ra nőtt (281Ft-ról); illetve megjelent egy olyan, hogy "minimum fizetendő összeg besz. díja" 119Ft (eddigi ez ingyenes volt). Változtak a díjak vagy csak nálam történt valami szokatlan?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#6639) dptrsk válasza canniball (#6638) üzenetére


dptrsk
addikt

Feltehetőleg változtak a díjak. [link]

A linken meg tudod nézni, ha nincs időd, akkor írd meg, hogy:
Mikor nyitottad a számlát pontosan?
Mikor módosítottál a szerződésen pontosan?
Milyen hitelkártyád van?

[ Szerkesztve ]

(#6640) canniball válasza dptrsk (#6639) üzenetére


canniball
nagyúr

Köszi! Közben átszaladtam a hirdetményen, 03.01-től változtak ezek a díjak (is). Sms persze (nyilván "véletlenül") pont erről nem jött (mármint a minimum fizetendő összeg levonásáról), ha nem bogarászok a netbankban fel sem tűnik.
Azt meg tudod/tudjátok mondani, hogy ennek a beszedését vajon ki lehet online (akár netbankban, akár telefonon keresztül) kapcsol(tat)ni vagy csak személyesen a bankban? A netbankban hirtelen nem találtam ilyen opciót, az otp oldalát megnyitva pedig nem ugrik fel a chat ablak mint korábban.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#6641) vnorbi válasza canniball (#6640) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Én soha nem használtam ezt a lehetőséget, de mivel ez egy csoportos beszedés, azt nézném meg a helyedben, hogy a folyószámlát kiválasztva az OTPdirektben mit látsz a Bankszámla -> Közüzemi számlák, beszedések -> Csoportos- és hitelbeszedési megbízások -> Lekérdezés, módosítás, törlés menüjében. Elvileg itt kellene lenni a hitelkártya-törlesztéshez egy felhatalmazásnak, amit kellene tudnod törölni.

Azt viszont nem tudom, hogy ez szabályos lemondás-e, és a következő hónapban már meg sem próbálja a hitelkártyarendszer a terhelést, vagy megpróbálja, nem sikerül, de a díjat meg levonja a próbálkozásra.

[ Szerkesztve ]

(#6642) viktorhu válasza vnorbi (#6641) üzenetére


viktorhu
veterán

Ha ott kikapcsolsz / bekapcsolsz egy csoportos beszedést, akkor a szolgáltatót is értesítik. Viszont nekem pont ezek az OTP-s beszedések nem szerkeszthetőek a neten, de telefonon lehet intézni őket.

(#6643) vidaila


vidaila
aktív tag

Az új rendelet szerint akkor nem lehet fizetni hitel kártyával?

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#6644) vidaila válasza vidaila (#6643) üzenetére


vidaila
aktív tag

Vagy meglevő folyószámla hitellel fizetni?

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#6645) namenlos válasza vidaila (#6643) üzenetére


namenlos
tag

Nem, nem jelenti azt. Ilyen nincs a rendeletben. :U

(#6646) donmackó válasza vidaila (#6643) üzenetére


donmackó
őstag

Lehet fizetni a meglévővel, csak újat nem adnak ki jelenleg, amég nem tisztázódik teljesen a rendelet.

Release the cable hounds!

(#6647) bexinho23


bexinho23
őstag

Szerintetek jelen esetemben érdemes eurós számlát nyitnom, hogy a megtakarításos számláról még átpakoljam a csekély összegű megtakarításom (8millió)? Személyes ügyintézést elkerülve megoldható? Smart csomagban vagyok.

(#6648) RR-13 válasza donmackó (#6646) üzenetére


RR-13
őstag

Elvileg adnak ki új hitelkártyát, csak a max. 5.9 %-os THM-el. :K

(#6649) Drenadar


Drenadar
veterán

de nagyon nagyot fognak nézni azok az emberek akik most önkényesen a FB miatt nem fizetnek, és szembesülnek vele majd 2021ben hogy elég rendesen kamatozott a tartozásuk... főleg egy hitelkártyánál... :D már várom....

(#6650) Jhonny06 válasza Drenadar (#6649) üzenetére


Jhonny06
veterán

Miért kamatozna? Ezek a hitelek be vannak fagyasztva..

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.