- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drenadar
veterán
de nagyon nagyot fognak nézni azok az emberek akik most önkényesen a FB miatt nem fizetnek, és szembesülnek vele majd 2021ben hogy elég rendesen kamatozott a tartozásuk... főleg egy hitelkártyánál...
már várom....
-
bexinho23
őstag
Szerintetek jelen esetemben érdemes eurós számlát nyitnom, hogy a megtakarításos számláról még átpakoljam a csekély összegű megtakarításom (8millió)? Személyes ügyintézést elkerülve megoldható? Smart csomagban vagyok.
-
vidaila
senior tag
Az új rendelet szerint akkor nem lehet fizetni hitel kártyával?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
canniball #6640 üzenetére
Én soha nem használtam ezt a lehetőséget, de mivel ez egy csoportos beszedés, azt nézném meg a helyedben, hogy a folyószámlát kiválasztva az OTPdirektben mit látsz a Bankszámla -> Közüzemi számlák, beszedések -> Csoportos- és hitelbeszedési megbízások -> Lekérdezés, módosítás, törlés menüjében. Elvileg itt kellene lenni a hitelkártya-törlesztéshez egy felhatalmazásnak, amit kellene tudnod törölni.
Azt viszont nem tudom, hogy ez szabályos lemondás-e, és a következő hónapban már meg sem próbálja a hitelkártyarendszer a terhelést, vagy megpróbálja, nem sikerül, de a díjat meg levonja a próbálkozásra.
-
canniball
nagyúr
Köszi! Közben átszaladtam a hirdetményen, 03.01-től változtak ezek a díjak (is). Sms persze (nyilván "véletlenül") pont erről nem jött (mármint a minimum fizetendő összeg levonásáról), ha nem bogarászok a netbankban fel sem tűnik.
Azt meg tudod/tudjátok mondani, hogy ennek a beszedését vajon ki lehet online (akár netbankban, akár telefonon keresztül) kapcsol(tat)ni vagy csak személyesen a bankban? A netbankban hirtelen nem találtam ilyen opciót, az otp oldalát megnyitva pedig nem ugrik fel a chat ablak mint korábban. -
canniball
nagyúr
Nincs most időm a hirdetményeket bújni
, hitelszámlás kérdés következik.
A havi díj (zárlati díj) nálam 291Ft-ra nőtt (281Ft-ról); illetve megjelent egy olyan, hogy "minimum fizetendő összeg besz. díja" 119Ft (eddigi ez ingyenes volt). Változtak a díjak vagy csak nálam történt valami szokatlan? -
dokee78
félisten
Kíváncsi vagyok a pénz intézetek,segítenek-e azokon a hiteleseken,akiknek például kiesik fizetés,mert éppen a munkaadójuk leáll a korona vírus miatt?
-
válasz
WNorbert85 #6634 üzenetére
Nem lehet, ez biztonsági funkció, ilyenkor várj pár órát és újra vásárolhatsz.
-
dptrsk
addikt
válasz
WNorbert85 #6634 üzenetére
netbankon tuti nem, talán telefonon tudnak segíteni.
-
dptrsk
addikt
válasz
WNorbert85 #6632 üzenetére
Akkor ez lesz a gond, van egy darabszám limit is amit elértél, nem tudom ez mennyi darabot takar, de szerintem 10 körül lehet.
-
dptrsk
addikt
válasz
WNorbert85 #6630 üzenetére
Nem vásároltál sok alkalommal a mai napon ezzel a kártyával?
-
saelin
veterán
válasz
sirarcheer #6613 üzenetére
Be kell majd battyogni a bankba, mert a netes belépő jelszavamat elfelejtettem. Mindent felirtam csak azt nem.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
sarkanyolo2 #6625 üzenetére
Amúgy egy kicsit elcsúszott a számítás, a 0,22% díj éves, a minimum 786 forint meg negyedéves. Szóval ha valakinek olyan számlája van, meg olyan papírokat tart, amire a maximális 0,22%-ot számolják (TBSZ, NYESZ, Prémium számla olcsóbb, OTP alapok tartása olcsóbb, OTP részvény tartása ingyenes), akkor 5 és fél millió forintos állománynál már megvan a negyedéves 3000 forintos számlavezetési díj.
(5.500.000 * 0,0022) / 4 = 3.025
-
Otp app: jelzi, hogy van 2 üzenetem. Rámegyek, ott már csak 1 van, ha azt megnyitnám, kapásból összeomlik az egész. 3x is sikerült reprodukálni.
-
tomp
félisten
Mivel megjött a SMART csomaghoz a csere kártya így bevittem a bankfiókba a régit mivel megkértek rá. Be kell vinnem, hogy ne legyen neki valami díja.
Elég hosszú ideig tartott a kártya bevonás de megtörtént. Netbankban viszont még mindig ott van a kártya mint aktív. Ez így normális? -
Peter.70
addikt
válasz
sarkanyolo2 #6617 üzenetére
Értékpapírszámla díja : 100.000 EUR alatti részre évi 0,22%, de min. 786 Ft
100.000 EUR feletti részre évi 0,11%
Akkor hogy is jön ki az a 3000/negyedév? Az kb 60.000.000.- Ft-os számlán lévő összeget feltételez -
namenlos
tag
A hitelkártya(számla) a folyószámlától teljesen független (utóbbi nélkül is lehet hitelkártyád), ezért minden díjat közvetlenül arra terhelnek.
Bonus-nak minden hónap 13-án, míg a Bonus Gold-nak 11-én van az elszámolási időszak utolsó napja, azaz az ezt követő nap jön az SMS, hogy mennyit kell visszafizetni a megadott határidőig. Van egy minimum összeg, amit mindenképp vissza kell fizetni, meg a teljes fennálló tartozás. Fontos, hogy a teljes tartozást fizesd vissza, ha ez nem megy, akkor nem való neked hitelkártya, abban a hónapban a bank nyert.
Ez az "egyből visszatölti a fő számláról"... ez a csoportos beszedés lesz. Lehet kérni, hogy a minimum fizetendő összeget vezessék át a folyószámládról, vagy a teljes összeget. Erre az SMS-ben küldött fizetési határidő napján kerül sor, azaz nem egyből. DE: ez eléggé feláras kényelmi opció, ha a teljes tartozásra adtál megbízást (mert Te adtál megbízást), az 1.081 Ft minden alkalommal, ha a minimum összegre, akkor "csak "119 Ft. Ha Te magad utalod át az OTP-s folyószámládról, akkor az általában díjmentes, és ez esetben nem indít csoportos beszedést a rendszer a fizetési határidő napján, így megspórolod az előbbi költségeket.
Ha a költési időszak alatt utalsz rá pénzt - azaz az SMS előtt - annak nincs sok értelme, mert csak túlfizetésben parkol a számládon a pénz, ill. nem fogja csökkenteni a felhasználható hitelkeretedet. Azaz, 1 milliós keret esetén, ha elköltesz 800 ezret, de azt két nap után vissza is utalod, abban az időszakban már akkor is csak további 200 ezret költhetsz (és ha ezt túlléped, büntetnek is)!
Szóval érdemes lenne, kicsit utána olvasni, hogy történnek a dolgok, mert csúnyán lefognak húzni vele, vagy add vissza - bár ha ezt az első hat hónapban teszed, még annak is van díja.
-
MrPeekaboo
senior tag
Nálam ma reggel egy számlafizetés/díjnet menüből korábban indított értéknapos utalás feldolgozás során elutasítva hibával nem teljesült. Újrapróbálva sikerült. Korábban nem tapasztaltam ilyet.
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
asuspc96 #6615 üzenetére
Szia!
Ajánlom figyelmedbe a következő topicot a portfólión.
OTP DIrektbroker = egy kalap szarAz értékpapír számla költsége asszem ~3000 forint negyedévente + a bróker 2200 havonta, 5 mély könyv, élő adatokkal.
Havonta egyszer biztos rossz, amiben annyi az előny, még ha be se lépsz aznap, figyeled ezt a fórumot és ha baj volt, dobsz egy emailt nekik reklamációra, hogy fel vagy háborodva és azt a havi direktbróker díjat már kapod is vissza. Ha még lenne kérdés, írj.
Nekem most épp ki van kapcsolva a DirektBróker. Annyi előnnyel jár, hogy nem 15 perc késlelttetésű adatokat látsz, és ha több mint 2 részvény tranzakciós műveletet végzel egy hónapban már megéri. + Amúgy időarányos, szóval 2200/X nap. Bekapcsolod, műveleteket elvégzed, és mondanám hogy ki is kapcsolod, de csak személyesen lehet bankban...
-
asuspc96
senior tag
Helló,
Szeretnék érdeklődni, hogy aki próbálta már az OTP által nyújtott direktBróker meg smartBróker szolgáltatásokat, mi a véleménye róluk ?
Meg úgy ámblokk, az OTP brókerrészéről ?
Most szeretnék csinálni értékpapírszámlát, hogy tudjak kereskedni a tőzsdén, de olvastam itt, hogy egy-két tagnak igen meggyűlt vele a baja, és nem tűntek valami boldognak az írásaik -
Tyca
senior tag
Sziasztok! Hitelkártya ügyben kellene egy kis segítség.
Most lettem otp-s, lakáshitel miatt. A hiteles csaj rám dumált egy hitelkártyát is, hogy milyen jó lesz, ha erről vásárolok. A lényeg, hogy még meg sem kaptam a kártyát, de már levonták a hitelkártya egyenlegemből a kártya árát. Kapásból azt se értem, hogy miért nem a fő számlámról.
A másik, hogy azt mondta a csaj, hogy úgy állítja be a hitelkártyát, hogy vásárlás esetén egyből visszatölti a fő számláról a költést, tehát nem lehet abból gond, hogy elfelejteném. Na most ez nem látom, hogy így működne.
Gondoltam akkor majd átutalok rá kézzel, meg is történt az utalás, látszik a hitelkártyás tranzakciók között a bejövő utalás, de az egyenleg mégis mutatja a hátralékot. (a felhasználható egyenleg kevesebb, mint a hitelkeret).
Vagy nem így kell visszatölteni? Sose volt ilyen hitelkártyám, nem vágom -
saelin
veterán
válasz
sirarcheer #6611 üzenetére
-
sirarcheer
senior tag
-
saelin
veterán
Sziasztok!
Se OTP-n, se simplepay-en keresztül nem megy a QR kódos befizetés. Próbáltam az OTP-s app hagyományos nem QR kódos fizetését is, de nem tudja azonosítani a csekkeket. Plusz simplepay kér egy azonosító kódot, 5 jegyű, amit a megadott telefonszámomra kellene küldenie, de nem kapok semmi SMS-t. Az oldalukon leellenőriztem a számot és stimmel. Megvan halva a rendszer?
Szerk: 50-ik próbálkozásra sikerült.... Ez a rendszer egy szar.
-
Jumpom van, idén 40 forintért utaltam legutóbb a netes fiókomat használva. Így találod meg, amit szeretnél: "Eseti átutalás" -> "Nem saját számlák között". Itt még számít, hogy bankfiókban vagy neten/appban vagy telefonon akarsz utalni. Természetesen akkor a legolcsóbb, ha egyedül csinálod az utalást az "OTPdirekt internetes vagy SmartBank szolgáltatáson keresztül"
-
scream
veterán
Hali!
Hirdetmény alapján nekem nem egyértelmű, hogy a saját Jump számlacsomagról, nem saját, de OTP-n belüli számlaszámra való egyszeri forint-forint utalás milyen költséggel jár? Illetve hogy járok a legjobban?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ma este próbáltam fizetni egy kártyával. Ahol Simplepay van, ott sikerült, ahol az otpbank-os felület, ott nem sikerült fizetni. Jártatok már így? Vagy valami rendszerhiba van?
-
Normi™
őstag
válasz
szabogabor10 #6600 üzenetére
sirarcheer
szabogabor10Köszönöm a választ.Felvettem a kapcsolatot az Otp-vel.Átnézték az elutasított utalásaimat,válaszként azt kaptam,hogy a közlemény,illetve a kedvezményezett mezőbe ne írjak ékezetet...és lőn világosság megtörtént az utalás.Állítólag valami hiba az új rendszerben,de orvosolni fogják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Futás, futópályák
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest