Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
addikt
válasz Drenadar #2274 üzenetére
Már akármelyik fiókba bemehetsz és tudsz intézkedni.
Ha az új OKÉ csomagok nem tetszenek, nézz rá a Simple csomagra, ha van megfelelő jövedelmed, szerintem neked találták ki. A személyes ügyintézésért abban a csomagban fizetni kell, az online ügyintézés díjmentes.[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
válasz Drenadar #2320 üzenetére
Nem értem ezzel mi a baj?
Bankkártyás kp felvét és POS limit lekérhető és állítható.
Egy utalási limit, amit szerintem az ügyfelek 1%-a ismer mint fogalom, s az otpdirekt szerződés része.
Vélhetően pont amiatt nem állítható otp direkten, mivel sokan nem ismerik ezt a fogalmat s összekevernék a kártyás limittel, s nem menne el a limitállítás után egy közműszámla utalás/hiteltörlesztés se.Szerintem a legtöbb ügyfélnél ez korlátlan, nem is találkozik limit miatti utalási hibával.
-
Zoty4
őstag
válasz Drenadar #2353 üzenetére
kaptál egy leírást, abban van hogy a bankkártyád utolsó 10 számhegye meg vmi 3 jegyű kódot kell egymás után bepötyögni
nekem elvileg müxik, de még nem probáltam se pénzt felvenni se fizetni veleÉn holnap megyek váltani simplere. Igényeimhez jobban illik az a díjcsomag, mint a többi otps
mindent neten csináltam axanal is
és ha a sallangokat nem kérem, akkor kb csak az utalásoknak van a 0,3% dija, de azt lekaksizom, viszont asszem az oké6-hoz nem lehet kérni webkártyát, ami meg nagyon kellene és bankkari számlavezetés meg free[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz Drenadar #2355 üzenetére
Bankkartya 10szama+ az ujonan nyitott bankszamlaszamod 3 utolso szamjegye most neztem meg
Egyetertek, baromi jo bank volt, jo konstrukciokkal foleg meg par eve a 4-5% latra szolo kamattal
Meg a mobilos felulete parades volt. En is valhattam volna az erstehez nagyon jo (egyedi premium) csomagra, de mar voltam naluk es nagyon nem csipem oket. Inkabb fizetek par szaz forintot az otpnek no meg nem kellett atutalni a csilliokat[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
válasz Drenadar #2358 üzenetére
Ha van netes hozzáférésed, nézd meg internetbankban, hogy a betéti kártyák között látod-e.
Ha igen és van lehetőség aktiválásra, szerintem ott is megpróbálhatod aktiválni.Egyébként fogadnak emailben is panaszt, sőt az a legjobb, ha te magad írod meg a panaszlevelet, s küldöd el.
A banki munkatárs is ugyan ezt csinálná, csak nem te fogalmazod meg, hanem ő, s esetleg valami lényeges lemarad. -
Zoty4
őstag
-
Zoty4
őstag
válasz Drenadar #2460 üzenetére
na igen
ez is tipikus kis hazánkban, hogy csak egy jelentéktelen panaszos ügyfél az ember.
Volt svájcban és németországban is bankszámlám, amikor ott dolgoztam, brutálisan másképp állnak az ügyfélhez, pozitiv értelemben, pedig ott csak egy kelet-europai senki az ember. -
maj-viktor
őstag
válasz Drenadar #2460 üzenetére
Gondolom inkább az a "fiók", ahol csináltad a bankszámládat - bankkártyádat... (számlaszám alapján kiadja, ha esetleg már nem tudod)
És igen! Eléggé vicc, hogy vannak olyan műveletek, amit csak a "fő-fő fiókban" tudnak elintézni... érted 2016-ban, amikor minden összevan már kötve mindennel... még a kávégép is wifi-s meg paypass-os, stb.
(ezt én is tapasztaltam már... meg nem mondom milyen művelet volt, de CSAK abban a fiókban tudták elintézni, ahol 6évesen csinálták nekem a bankászámlámat... érted 20éve, azóta minimum 3x költöztem... de más ilyen időszak alatt simán 5-6x költözik... a szerencsém, hogy a belvárosban volt nyitva és azért járok arra felé... szal nem hogy mittudomén Pécsett nyitottam és most Bp.-n lakom vagy hasonló!(amikor kérdeztem, hogy ne röhögtessenek már, hogy azért kell elmennem oda... azt mondták nem vicc, ez a "belső protokolljuk"... ha mondom magamba ott helybe sz*pják le a belső szabályzatukat, hogy én ezért elb*sszak egy délutánomat és több órát... amit az internet korában... áhhhhh!)
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
james001
veterán
válasz Drenadar #2478 üzenetére
Szerintem is röhej,viszont most még egy akadályba ütköztem,hiába hívom az ügyfélszolgálat számát,nem engedi tárcsázni. A 06-40-366-666 számra azt mondja nem tudja felhívni,ezért próbáljam meg a 3-666-666 számot,de azt se engedi 30-as vagyok,lehet más szolgáltatóról engedi felhívni? Fura pedig ez a számom van megadva a banknak is ráadásul.
Komolyan mondom utálom a bankokat nagyon,csak a fizetésem miatt csináltattam számlát is,de ez is csak jobban megutáltatja az egészet velemhttps://psnprofiles.com/kazama001
-
maj-viktor
őstag
válasz Drenadar #2478 üzenetére
Ez abszolút normális, mivel a zárolás / lekönyvelés / számlatörténetben megjelenés szinte mindegyik banknál ilyen 24/48/72 óra...
(inkább a OTP rendszere hülye, hogy a zárolt tételt csak nyomin láthatod, nem elég "részletesen")JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
tahepa
senior tag
válasz Drenadar #2541 üzenetére
Szimplán meglepődtem a tényen. Amúgy egy gépjárműnyeremény betétkönyvet vásároltam ( nem számlát nyitottam) és az ahhoz tartozó adatok felvételekor kérdezett rá az ügyintéző az adatok frissítésének lehetőségére.Tudomásom szerint az állami nyilvántartásokon kívűl minden más helyen 5 max.10 év után törlik a megszünt kapcsolati adatokat. Ezek szerint az OTP másképpen jár el.Az azért még érdekes lehet hogy mit kezdenek a nem törölt adatokkal , adatbázissal...
-
bear_
aktív tag
válasz Drenadar #5835 üzenetére
Igen, mindent meggondolok kétszer mielőtt csinálok valamit
A számítógépen keresztüli webbankban pedig azért bízok, mert ha valami trójai hozzá is férne, a telefonon lévő ellenőrző SMS-hez már nem fog tudni. A telefonon lévő trójainak pedig minden feltétel adott a bankalmazás feletti kontrollhoz. -
Keem1
veterán
válasz Drenadar #5893 üzenetére
Itt van a kezemben másik telefon is, egy Galaxy S7 edge, mindkét app verziója megegyezik, és az S7-en be lehet ujjlenyomattal lépni. Az S10 csak pin kóddal enged be.
5892 dptrsk:
Igen, ez jogos, de akkor meg kérje a felelősségteljes beleegyezésemet, közölve, hogy biztonsági kockázat van, ezentúl ha mégis kell az ujjlenyomat, minden felelősség az enyém. Jól néznénk ki, ha a bankban nyitott táskával befáradva kizavarnának, mert biztonsági kockázat nekem a pénzfelvétel, hisz a táskámból kilophatják[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Drenadar #6110 üzenetére
Cég honlapján ezt írják:
Banki átutalással, havonta két részletben fizetünk;a (magyar) munkabér minden hó 10. napjáig kerül kiutalásra. Ez az összeg betanított munkák esetén bruttó 800 Ft óránként, azaz valamivel több, mint a minimálbér,a német bér (valójában pótlék) minden hó 15. banki napjáig érkezik az általad megadott forint vagy deviza számlára, az általad kért pénznemben.A magyar és a német bér együttesen teszi ki a szerződésedben szereplő, euróban megadott órabéred.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
bexinho23
őstag
válasz Drenadar #6544 üzenetére
Oké, úgy is hagyom magam folyni az üggyel. Csak magát az eljárást nem értem, és ha most nem kérdezek rá, bámulnék bambán, hogy miért is kaptam még egy kártyát. Amúgy azért csak kellett volna egy magyarázatot küldeni az OTP direkten vagy a Simple-ön keresztül (mert minden üzemzavart, hirdetést, akciót közölnek üzenetben), hogy mi az oka, illetve, hogy ne aggódjon az ügyfél, egy hét múlva ez fog történni.
Amúgy OTP érintettségű furcsaság egy éven belül már másodszor érint. Tavaly nyáron a Smart számlám mellett volt egy mellékszámlám, továbbiakban 'takarékszámla', amire gyűjtöttem a lakásra valót. Nem akartam befektetni, mert ha úgy adódik, tudok róla pénzt átrakni a főszámlámra.
Egyik nap kaptam egy üzenetet az OTP direkt-en keresztül, hogy meg fog szűnni. De hogy hova kerül a rajta lévő pénz, vagy mi az oka, azt már nem írták. Így hát bementem, mire megtudtam, hogy korábban egy belső hiba miatt nem megfelelő takarékszámlát adtak, de ne aggódjak, most tesznek a főszámlám mellé kettőt.
Tudom, nem nagy összeg, de akkor azért mégiscsak zavart ez az egyoldalú módosítgatás, hogy az akkori számlán lévő összegre havonta 900+ Ft kamatjóváírás érkezett (folyamatosan növekedve 20-50 Ft-tal), most viszont ezzel az új takarékszámlával (ma már dupla összeggel és 1,5x több havi ráutalással) még mindig csak 470 Ft-nál jár pár Ft növekedéssel.Mindegy is. Mindenesetre furcsálom ez az egész eljárást.
"Postát figyelni banktól levél ragszamot kérni és akkor meglesz a kártya."
Sima levélnek van rag-száma? Ugyanis nem ajánlott levélként küldik ki a kártyákat.[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz Drenadar #6656 üzenetére
"De igazából nem tudom miért akarok itt bárkinek bármilyen pénzügyi alapismeretet átadni. akkora idióta vagyok komolyan mondom."
Azt nem tudom hogy idióta vagy-e, vagy sem. De [ezen] hozzászólásod alapján (főleg az utolsó mondat) rosszindulatú biztos hogy vagy.
Nem értem hogy szerinted mi a jó abban ha valaki bármilyen hitele miatt bajba kerül és miért várod ezt a pillanatot. -
Remekelek28
őstag
válasz Drenadar #6656 üzenetére
De,2 éve lakáshitelt vettem fel. Változó kamatozásút. De évente változik.
Igazábol nem is tudom egy hitelen mi tud kamatozni. Van egy tőke része,meg van a kamatrésze a havi törlesztőmnek. Ez évente fix. 30 ezer , ebből kb 12 a tőke 18 a kamat. Ha emelkedik a jegybanki alapkamat mondjuk 1%pontot alkor a következő éves megállapitásnál már 32-33 ezer ft lesz a törlesztőm 1 évig.
De itt semmilyen egyéb kamat nem kell hogy rámenjen csak azért mert felfüggesztik 8 hónapra. . Főleg pl a teljesen fixeseknél.
Talan a havonta változó személyi hiteleknél mehet majd rá minimális.
Nem csak a tőketörlrsztést,hanem a kamattörlesztést is felfüggesztették. -
Hosssszu
őstag
válasz Drenadar #6670 üzenetére
Szerencsére nem vagyok érintett. Van ugyan hitelkártyám, de mivel mindig időben visszafizetem így a visszatérítés miatt inkább pluszban van. Munkahelyem is van még, meg tartalékom is szerencsére.
"hanem mikor kiborul a bili, miszerint hogy ezt miért nem mondta el sem a média, sem a kormány, se senki. érted?"
Igen, így már értem és teljesen egyetértek!
Sajnos a kormány kommunikációja finoman fogalmazva is gyászos, nem csak ezen a területen, hanem kb. mindenhol.
De ez már nagyon off téma. -
namenlos
tag
válasz Drenadar #6687 üzenetére
Vélhetőleg nem csoportos beszedessel fizetsz, ez főleg azokra vonatkozik, mivel nekik leállították a terheléseket.
Ha átutalással fizetsz, ugyanúgy törleszthetsz továbbra is, kamatra/tőkére elszamoljak, viszont ha nem fizetsz, késedelmi kamatot nem számolnak fel.
Többszázezer kölcsön fut, nyilván ki kell minden banknak informatikailag alakítania, hogyan fogja mindezt nyilvántartani, kezelni.
Inkább azt tartom viccnek, hogy éjfél előtt kijon egy rendelet, ami éjféltől hatályos... persze hogy káosz lesz belőle.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thrustmaster T300 Ferrari alcantara t-lcm pedálal
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest