Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
namenlos
tag
válasz customer114 #2928 üzenetére
Nem lesz torzítva: feltöltéskor - ha nem méretarányos a kép - te magad húzogathatod, hogy álljon a kártyán a kép. Anno én is netes wallpaper képet rakattam rá, nem volt bajuk vele (persze márka/reklám ne legyen rajta). Nem rossz tudni, a MasterCardon kívül semmi logo (pl. OTP, paypass) nem kerül a képre, tehát nem kell attól tartani, hogy valami lényeges része ki lesz takarva.
-
-
namenlos
tag
válasz customer114 #3372 üzenetére
Mondjuk, aki ennek bedől, az meg is érdemli.
-
namenlos
tag
válasz donnie.d #3417 üzenetére
Pedig ez alapvetően tranzakciónkénti limit (ha nincs más korlátozás mellette). Sőt, olyan kártyával még soha nem találkoztam, ami bármi okból kifolyólag 5.000 alatt PIN-kódot kért. Olyannal már igen - mert megesik, hogy néha a terminál másik felén vagyok - hogy elutasítja az érintést napi limittúllépés hibaüzenettel. Tehát, ha túlléped a napi keretet, onnantól már a PayPass nem működik, csak hagyományos módon lehet vele fizetni. Nem túl gyakori, így gondolom nem sok banknál lehet ezt a fajta napi limitet kérni.
-
namenlos
tag
A hitelkártyáknak van egy ún. „kamatmentes” periódusuk. Ez általában 30+15 nap. (Tárgyhónap + köv. hónap fele.) Pl. ha szeptember elején vásárolsz vele, majd október közepéig visszafizeted, akkor teljesen ingyen volt, nem kell kamatot fizetni. Viszont, ha túlköltekezel és nem fogod tudni visszafizetni az egész egyben, akkor durván el kezd kamatozni. (Pl. 200 ezret költöttél vele, de csak 190 ezret tudsz visszafizetni – hiába tartozol már csak 10 ezerrel – akkor is az alap összeg, a 200 ezer fog kamatozni. Ha készpénzt veszel fel vele, türelmi időszak sincs.) Szóval, összességében ha ki tudod használni, nagyon jó dolog tud lenni, de átlagban a bankok többet kaszálnak rajta, az felelőtlen ügyfelek lehúzásával, különben nem kínálgatnák ezt az opciót.
-
namenlos
tag
Egy kártya úgy szűnik meg díjmentesen, hogy vagy lejár magától, vagy ha másikat kérsz/kapsz helyette, akkor a régit beszedik és még ott előtted megsemmisítik (kettévágják). A kártya éves díja előre fizetendő így, ha visszaviszed és kettészelik, akkor a fennmaradó időszak díját arányosan visszautalják (tehát ha sietsz, szinte még az egészet). Alapesetben (Junior/JUMP) a kártyának akkor kellene lejárnia, mikor megszűnik az adott számlacsomagra való jogosultságod. Legalábbis nekem eddig mindig így volt, így nem értem, miért érvényes most a tiéd 2019-ig. Lehet, elbasztak valamit. Lényeg, hogy vidd vissza a kártyát (és reklamáld meg az esetet)!
-
namenlos
tag
-
namenlos
tag
-
namenlos
tag
válasz Jhonny06 #3571 üzenetére
Amivel most Te próbálkozol, az a számlatörténet, nem pedig a számlakivonat. Utóbbi az, amit PDF-ben lehet letölteni havi bontásban és amit postán is küldenek (ha kéred).
Számlatörténet: Bankszámla -> Lekérdezések -> Számlatörténet
míg a másik külön menüpontban, az oldal alján:
Számlakivonat: Számlakivonatok, szerződések, egyéb dokumentumok -> Számlakivonatok -> Részletes keresés -
namenlos
tag
Én egyszer unicredites ATM-ben vettem fel pénzt - mint máskor is - természetesen a havi 2 db felvétel terhére (sokan nem tudják, hogy idegen ATM-ekben is ingyenes), aztán láttam, hogy 600 Ft-ot levontak. Bementem egy fiókba, és egyszerűen nem tudták megmondani, mi történt. Visszautalták pár napon belül a pénzt.
-
namenlos
tag
válasz leslieke #3743 üzenetére
Sőt, nekem a rendes kártyámról sem! Nem is használok webkártyát, főleg nem arra, hogy egy akkora szolgáltató, mint az Apple le ne rabolja a pénzemet a főkártyámról. Szerintem macerás és ma már indokolatlan ennyire ráparázni, főleg ha az ember nem egy noname cégtől vásárol. Másrészről, ha tényleg bekövetkezne valami baj, úgy is visszakapod a pénzed, ha nem Te voltál a f@sz. Emellett meg folyamatosan monitorozva vannak a kártyaforgalmak, és ha valami gyanús mozgás van, azonnal közbelép a bank. Máskülönben meg 2017, ha megborul a bizalom, végük..
-
namenlos
tag
A bekarikázott rész jelentése: az átutalás díja - ha az utalást bankfiókban hajtatod végre - az utalandó összeg 0,5%-a (de minimum 539 Ft / maximum 11 878 Ft).
Gondolom, nem fiókból szoktál utalni, hanem interneten, ebben az esetben pedig a következő oldalon van a rád vonatkozó rész: bankon kívül belföldre forintban 0,4% (282 Ft/5 896 Ft)
-
namenlos
tag
1 darab MasterCard típusú webKÁRTYA számlacsomagonként díjmentes - TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ
-
namenlos
tag
Ha anno lett beállítva limit, azt a papíralapú szerződéseden (OTPdirekt szerződés) találod. Ezt azért nem lehet interneten állítgatni, mert pont netes visszaélések miatt (ill. Junior esetén a szülők megnyugtatására) lett kitalálva. Biztonsági okokból mobilszámot se lehet weben keresztül változtatni.
-
namenlos
tag
Alapból szerintem nincs limit.
Egyiket sem használtam, de pl. itt vissza tudod generálni hagyományos számlaszámra (GIRO) és utána tudsz is utalni, ha magyar a számla:
http://www.bankszamlaszam.hu/ -
namenlos
tag
A hitelkártya akkor éri meg (igazán) a banknak, ha többet költ vele az ügyfél, mint amennyi a jövedelme. Lehet, Te nem ilyen vagy és tudatosan használnád, de a többség belefut a "csapdába" és túlköltekezik. Onnantól pedig 38%-os THM-mel ketyeg a kártya, amiből kerekítési hibaként fizetik ki neked azt a 20 ezret.
-
namenlos
tag
válasz #04441088 #3948 üzenetére
Jump a Juniorhoz hasonló, szerintem nem éri meg elengedni (28 év felett úgy is kitesznek belőle). Két kiemelten kedvező eleme:
- eseti átutalás (belföldre): 77 Ft (összegtől függetlenül)
- készpénzfelvétel bankfiókban: 1303 Ft (összegtől függetlenül)Az SMS-ek helyett az lenne majd a jó, ha hajlandóak lesznek - más bankokhoz hasonlóan - alkalmazáson belüli push üzenetekre átállni.
-
namenlos
tag
válasz andrás47 #4021 üzenetére
Európán kívül általában dollár az elszámolás alapja, azaz kettős konverziót kell fizetni: rúpiát először átváltja dollárra a kártyatársaság, majd a dollárt forintra a kártyakibocsájtó bank. Esetleg deviza alapú (dollár) kártyával érdemes kint fizetni, akkor nincs kettős váltás, csak dollárról forintra egyszer.
-
namenlos
tag
válasz draco31 #4074 üzenetére
JUMP-nak a legkedvezőbb a díja, bankkártya nélkül fiókban: 1303 Ft (összegtől függetlenül)
Terméktájékoztató -
namenlos
tag
válasz K1nG HuNp #4203 üzenetére
#2: OTP Takarékszáma
#3: OTP Mastercard webKÁRTYATakarékszámláról havonta egyszer utalhatsz vissza a főszámládra ingyenesen, utána már van tranzakciós díjaj. (A takarékszámlára természetesen bármennyiszer ingyen utalhatsz a főszámládról). Az utalások munkanapokon azonnal teljesülnek, viszont ha hétvégén kellene azonnal a pénzhez nyúlni, akkor az kellemetlen.
Éppen ezért, én a webkártyámat használom takaréknak, hiszen arról hétvégén is lehet pénz utalni, ráadásul bármennyiszer ingyen. (Az alap funkcióját nem is használom, soha nem fizettem még vele neten.)
Mindkettő opció havdíjmentes, takarékszámlából több is lehet.
-
namenlos
tag
Külföldi kártyahasználat esetén (főleg, ha nem € vagy $ a fizetendő összeg) kettős konverzió van. Legalábbis mindenhol ezzel riogatnak, de ez hivatalosan hol van leírva? Konkrétan az OTP esetében mely kondíció/szabályzat tartalmazza az átváltás menetét? Azért kérdezem, mert a CIB-nél találtam olyan kondíciót, amely ezt tartalmazza, ráadásul az alapállítást cáfolva:
EGYÉB DEVIZANEM ESETÉN
A tranzakció összegét a Mastercard kártyatársaság az általa alkalmazott, a blokkolás napján érvényes, árfolyamon váltja át HUF-ra.Egyedül Visa kártyáknál van kettős konverzió. Most az átváltás menete bankonként változhat?
-
namenlos
tag
Voltam Prágában, nagyon szép volt. Az ide kapcsolódó pozitív csalódás, hogy a budapesti valutaváltó 13,9 Ft-ért adott egy koronát (a kezelési költségekkel együtt), míg a bank a kettős konverzió után is csupán 12,8 Ft-ot számolt fel a külföldi kártyás fizetések után. Nem drágábbnak kellett volna lennie?
-
namenlos
tag
válasz nemethchek19 #4339 üzenetére
Hitelkártyát
-
namenlos
tag
OTP mobilbank (dolgozói pilot) - végre alakul valami
-
namenlos
tag
Információm szerint az érintettek közötti belső kommunikációban is ez szerepel, mint letölthető alkalmazás a Google/Apple áruházából. Másrészt felesleges is kísérletezgetni vele, mert nem fog beengedni, ha nem vagy kolléga. Csupán csak érdemes megtekinteni, milyen lesz..
-
namenlos
tag
„A 2019. január 31-ig kibocsátott MasterCard Online betéti kártyákat 2019. február 1-től kezdve lejáratkor automatikusan Visa Online kártyára cseréljük, így a kártyabirtokosok részére Visa Online kártyát küldünk cserekártyaként.”
-
namenlos
tag
Egyelőre úgy látszik, hogy csak a Maestro kártyák kerülnek kivezetésre, a többi ugyanúgy elérhető marad (Mastercard Online, Multipont Prémium, Standard, Deviza). Most csak annyi változik, hogy az alapértelmezetten küldött kártya Visa lesz, de ha valakinek az nem kell, akkor igényelhet helyette másikat.(A legtöbb ügyfél úgysem fogja észrevenni a változást.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest