- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hintalow
senior tag
Nem csak az OTP, hanem általában a bankok így csinálják, és igen azért, mert a már a szolgáltatást használó ügyfelekre egy hátrányos díjjat nulláról bevezetni azt jelentené, hogy mindenkivel kétoldalú szerződésmódosítást kell aláiratni, ami kb. kivitelezhetetlen.
Ezért azt csinálják, hogy ha elindítanak egy szolgáltatást, akkor alapból díjjal teszik, csak akciózzák a végtelenségig, így megvan a "lehetőség", hogy fizetőssé tegyék, hiszen "mindig is volt díjja", csak meg kell szüntetni az akciót.
A legtöbb bank, folyamatosan figyeli a versenytársakat, és ha valahol bevállalják egyszer valamilyen szolgáltatásnak a fizetőssé tételét, akkor rövid időn belül a többiek is mennek utána.
-
Moleman
addikt
-
namenlos
tag
De itt pont fordítva van. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy USD számlát érzékelt a kártya mögött, ezért a végösszeget dollárba írta ki/és terhelte is, amit aztán a másik bank viszzaváltott forintra és úgy könyvelte a számlán. Jó lenne tudni milyen kártya volt. Tippre valami olyan, ami mögött több devizanemű számla is van (pl. Revolut).
-
joey04
titán
-
4264adam
nagyúr
Köszönöm Urak!
Mivel 3 hónapja lett meg a számla ezért nem a szokásos hónaphoz rendelt visszamenő : 008/2024 007/2024 06/2024 kell beírni a kivonat számokat hanem emelkedve:
001/2024 002/2024........ 005/2024
Így már megvannak a kivonatok amik kellenek persze dátumszerűen az 1.-10. próbálgatás még mindig nem sikerül, nem tudom melyik dátummal állítja ki a rendszer.
kicsit nehézkes de megoldható. Jelenleg a 001/2024 és 005/2024-et kellett keresni és megvannak.
Mégegyszer köszönöm
-
4264adam
nagyúr
Lakosságim nekem is hozza automatikusan amikor megjelenik és látható visszamenőleg, nem kell keresni és dátumokat megadni. A vállalkozói nem regisztrálható az új internetbankba viszont adtál egy ötletet most, hogy kezdjem el megnézni 20.-10.-e között hátha valamelyik nap megcsinálták és kilistázza.
-
4264adam
nagyúr
-
tomp
félisten
Ja akkor szimplán lesz egy egységes qvik link amit ha megkap a telefon akkor már indítja is a linkhez társított alapértelmezett appot?
Vajon mi lesz akkor ha a kereskedőnél kizárólag qvik lesz? ApplePay/GooglePay/egyéb banki Pay kilőve és marad a mobilbanki app?
Jó lesz ha az embernél csak az óra van és hiába van terminál de az qvik only... -
zolnagy
őstag
-
fery02
addikt
Nálam is pontosan ugyanez van, mint kiderült a “fery” név használatos pl indiában és időnként kapok is indiai szövegű különféle e-mail-eket és nem tudok egyszerűen mit csinálni ellene.
Valószínűleg végső megoldás egy új e-mail cím lenne, ahol már amúgyse jutna eszembe használni mai fejemmel a “fery” szót. -
tsteve
senior tag
-
Talala
senior tag
-
DarkByte
addikt
Igen, tovább gondolva elég gyanúsan az a bankkártya olvasó modul csere szabatos az érme regiszterrel ami volt ebben a gépben, ugyanaz a méret és az elektromos csatlakozás is. Az automata mikrovezérlő gyanúsan semmit se tud erről, tényleg azt hiszi mintha be lett volna dobálva annyi érme. És gondolom van valami visszirányú jelzés az érme számláló felé hogy történt-e ital választás vagy visszavonás. Normál esetben visszaadná az érméket, de gondolom itt meg sztornózza a foglalást a kártyán.
Gondolom rengeteg ilyen italautomata van, amit így utólag át lehet alakítani bankkártyás fizetésre minimális munkával. -
DarkByte
addikt
A mobilos parkolás is így működik több helyen. Elindítod a parkolást, befoglal egy nagyobb összeget (talán a maximális parkolási időhöz tartozót) és majd ha leállítod áll elő a tényleges összeg, és az van hogy eltelik egy 24 óra mire a számlatörténetben is megjelenik.
Az ital automatán ha tippelnem kellene az automata saját mikrokontrollerével csak így lehetett integrálni a bankkártya terminált. Gondolom eredetileg érmebedobáshoz volt megírva a szoftvere, aminél előbb azt látod hogy mennyi összeget dobáltál be még a választás előtt (credit: 600), majd ennek terhére tudsz italt választani amit egyből ki is ad a gombnyomásnál.
És a bankkártya illesztést úgy csinálták meg hogy a mikrokontroller megkapja mintha a legnagyobb ital díja be lett volna dobva (ekkor már foglalva van a számládon), majd a kiválasztott ital ára jön vissza a bankkártya terminálnak a véglegesítéshez miután az kiadta azt.
Valahol logikus, mert ha belegondolsz mivel két rendszerből áll, és a kiadó nem vár a bankkártya terminál válaszára sose, csak így lehetett kivédeni azt az esetet hogy az automata már kiadta, de a terminálon még nem fizeted ki, és csak úgy elsétálsz. Béna, de ettől még programozás szempontjából érthető. -
törölt tag
-
herdsman12
őstag
-
MasterMark
titán
-
herdsman12
őstag
-
törölt tag
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
Tegnap este még mindig 600 volt. Most az írásod után megnéztem és valóban már csak 320 van írva. Köszönöm a választ!
Egyébként ez továbbra sem tetszik és nem is értem, hogy miért így csinálja a rendszer, mikor fix ár van kiírva, tehát esélyem nincs többet kivenni a gépből, mint például egy benzinkút esetében vagy egy parkolási szolgáltatással. Ezt így én biztosan nem engedném.
Na mindegy, mégegyszer köszönöm a tájékoztatást!
-
raziel01
veterán
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
-
net91
senior tag
-
peanar
senior tag
-
MasterMark
titán
-
GabN73
addikt
-
Peter.70
addikt
-
alex devil
senior tag
-
törölt tag
Ez esetben rájuk nem fog vonatkozni az ingyenesség. (Derül ki a cikkből - azt csak ez után olvastam). Valószínűleg át fognak állni előbb utóbb... felhasználói szokások miatt gondolnám...
De jó lenne tisztán látni ezt a QR-kódos témát... mert ezernyi felhasználása van...
-
Farkassacred
őstag
-
Farkassacred
őstag
Zárolás ide vagy oda. Én felírtam az egyenlegem akkor és nem annyi van rajta jelenleg, amennyinek kéne. Pont.
Az 1889 Ft levonás egyből látszódik mindig a számlámon egy 600 forintos zónában. Tehát vissza kell jönnie logikusan
(Ha leállítom persze, és én leállítottam, de jött is a helyes bizonylat az összegről, amit az 1889-ből kivonva megkapom a leendő" egyenlegem.. -
Farkassacred
őstag
Tegnap 600 forintos/óra zónában parkoltam (a vár alatt) 1 órát. (Le is állítottam a parkolást utána és a bizonylat is megjött a 600 valamennyiről). Azzal kezdte az app, hogy levont 1889 forintot, ugyebár ez 3 óra plusz a kényelmi díj. Fel is írtam direkt, hogy mennyi volt a számlán, de sajnos eddig még nem kaptam vissza semmit.
A parkolás végén volt egy rövidke ideig egy üzenet az appban: a parkolás különbözete 1 napon belül jön vissza, de bankonként ez az idő változhat.. valami hasonló üzenet volt.
Ezek most tényleg ennyire szerencsétlenek
-
zolnagy
őstag
-
zolnagy
őstag
Elolvastam ûjra amit îrràl, tehàt a “nem mindig kéri” van nàlam is. Ezek szerint akkor ez îgy normális. Tehát akkor úgy működik, ahogy a nagy otp megálmodta. Mindenesetre ez nekem furcsa akkor is, hogy egyszer kéri az azonosítást, egyszer meg nem, harmadszor meg nem csak az azonosítást kéri, hanem kell a telekód is…
-
zolnagy
őstag
-
tomp
félisten
-
Peter.70
addikt
USD-t mindenhol elfogadnak. Még az üzletben is tudsz fizetni. Borravalót a szállodában meg USD-ben " várják ". Kirándulásokat USD-ben lehet fizetni. Mi nem is használtunk peso-t. Nincs dupla váltás. És mint írtam a boltokban több helyen a kártyás fizetésnek felára van.
Egyébként mindenkinek a szíve joga hogy kp-t vagy kártyát visz -
Noxy
veterán
-
Noxy
veterán
-
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
és #11378donmackó
Sziasztok!
Nos sikerült belépni. Már látom a tranzakció jóváhagyást is, viszont most is sms kódot küld az ő telójára, tehát félsiker.
Ez lehet, hogy azért van mert még nincs megerősítve a regisztráció (ezen a telefonon)? Vagy az alap telefonszám miatt küld oda smst? Amíg az ő telefonján csináltuk addig nem küldött (nyilván), de ha meg meg kell változtatni az alap telefonszámot akkor ott vagyok ahol a part szakad, úgy is be kell mennünk és ott elintézni... -
_NCT
addikt
-
headhunter
addikt
-
GabN73
addikt
-
GabN73
addikt
Lehet látni fogja, de az egyiket mínuszos, a másikat plusszos tételként. Attól függ hogy fordítja vissza a kereskedő.
A Tschibo meg a Philips szokta játszani mostanában, hogy ha két terméket rendelsz, akkor egyben vonja le az összeget, de két tranzakcióra szedik, és meglepiből kapsz egy számla kontroll smst amikor a másikat is könyvelik...
-
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
-
hhgygy
senior tag
-
hhgygy
senior tag
-
emeritus
tag
Esetleg kérdezz rá társtopikban az OTP kártya Curve mögötti használatára: ez felülírhatja az OTP kétlépcsős azonosítását és megkerülhető a terhes, bár biztonságos KFA rendszer. (Én telefonnnal/GPay hitelesítéssel fizetek, a Curve mögött OTP kártya van, de nincs KFA.)
-
MasterMark
titán
-
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
Engem nagyon zavar ez a történet. Egy semmi extrát nem mutató, sőt talán a réginél gyengébb alkalmazást bedobnak, ahol egyből aláíratják, hogy ezt majd havi 500 Ft-ért tudod használni, mivel a régit kivezetik.
Kib…tt körülményesen próbálnak valami áremelést lenyomni.
Lenne valami jogi akadálya, hogy egyszerűen bejelentsék az áremelést?
-
Atomgeszi
nagyúr
Sikerült cache törléssel végre.
Viszont ugyanaz a problémám van, mint eddig.
Megnyitom a netbankot, látom a 3 számlát, sorban fentről le
Ft számla
Web számla
Deviza számla.Kiválasztom a deviza számlát, felül át is vált a nevem alatt a devizaszámlaszámra, rámegyek arra oldalt, hogy Deviza utalás, erre behoz egy új oldalt, amin ott van, hogy válasszam ki a forrásszámlát, és csak a Ft alapút tudom.
És ez így megy, váltogatom, betöltöm újra az oldalt, kiválasztom a 3 számla közül a devizát, rámegyek, hogy Deviza, erre megint a Ft számlát hozza be. Innentől most hogyan tovább?Illetve, ha megvan adva egy napi limit a Ft számlához,amit jóval meghalad a deviza utalás összege, akkor a devizaszámlához tartozó napi limitet kell módosítani?
-
vnorbi
aktív tag
-
RedCactus
őstag
-
GabN73
addikt
Azért ez nem teljesen igaz.
Nagyon sok dolgot figyelembe vesznek, én mondjuk azoknak nem adnám vissza, akik 2 euró/700Ft-os kártyás vasarlásert cserébe várják a drága tv-t, rollert stb, miközben az oldalon is fel van tüntetve hogy ezzel feliratkozás státuszt jóváhagynak...
-
luciferk
senior tag
-
Mercutio_
félisten
-
donmackó
addikt
-
scream
veterán
Köszi, hazafelé már jó volt, mind a kettő.
Csak olyan kellemetlen, hogy a buszsofőrnek magyarázkodhatom, miközben meg rendesen megvettem, csak épp a Simple nem tud valamelyik service-ével kommunikálni és megáll az egész.
---
tompBocsi, véletlen ment a címzés számodra, telefonról elnyomtam.
-
Peter.70
addikt
-
emeritus
tag
Némi - talán nem teljesen indokolatlan - íróniával fogalmazva onnan tudod, hogy díjkötelessé vált valami, hogy egyszercsak észreveszed a kiszámlázott tételek között. (Természetesen mind a honlapon, mind a sajtóban jelzik ezt időben, azonban ennek "feltűnése" kérdéses.)
-
Peter.70
addikt
-
kammler
senior tag
-
Winne
nagyúr
-
Razor1
aktív tag
-
Redneck
nagyúr
Nem vagyok ennyire benne, de meglepett hogy valaki 100k fölötti összeget előre utal, magától. Gondolom ezért van annyi sz*rházi csaló.
Itt inkább a posta előre fizetése, és az utánvétel a divat. Ezzel max időveszteség érheti az eladót, feltéve, hogy normálisan adja fel a csomagot (jól becsomagolva, törékenyként, értékbiztosítva, saját kézbe).Köszönöm a segítséget!
-
norbi2010
őstag
-
amargo
addikt
-
Razor1
aktív tag
de:
6. A biztosítás területi hatálya
A biztosítás sürgősségi betegségi-, baleseti ellátás biztosítás, asszisztencia szolgáltatás, utazási balesetbiztosítás, és vásárlási biztosítás Magyarországon kívül bekövetkező biztosítási eseményekre vonatkozik, a világ összes országába történő utazás esetén érvényes. -
wjbhbdux
veterán
-
mecsek20
tag
Hiába reszelgetik a mobil appot, ha a háttér rendszer ugyanolyan sz@r.. hitelkártya rendszer szinte minden este elérhetetlen, van hogy nappal is, egy elvileg megszüntetett számlám adatai is làtszanak stb. Push üzenet az egyetlen előnye, ami általában időben megjön az sms-el ellentétben
-
-Faceless-
őstag
Fogalmam sincs, hogy mi van. Bementem megint a fiókba, és mondtam mi a gond, de csak hülyének nézett a csaj.
Több helyre fel van nekem írva a jelszó, neten minden gond nélkül tudok ki-be lépkedni, de minden egyes teló váltáskor letilt. Pontosan 20-szor átnézve másolom be ugyan azt a jelszó capslock minden nélkül mégse enged be.Akkor tudok telefonon csak regisztrálni ha resetelik utána semmit nem fogad el.
De mindegy most perpill meg van oldva. -
Tyca
senior tag
-
namenlos
tag
-
emeritus
tag
-
emeritus
tag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
1. Rég voltam bocsi
2. Nem keverek semmit. Január 1-től nem tudok bankkarival fizetni (POS Terminalon, érintés nélkül stb. stb, nincs gond, de amikor a bankkártya adataimat kell megadni a neten, az már nem fog menni), mert nincs telószám hozzárendelve a bankszámlámhoz, meg nincs egy bizonyos szerződésem... Olvasd el
3. Ezt csak személyesen lehet intézni (ez a gondom, hogy csak személyesen)Ebben a vírnyákos időszakban meg nem akarnék bemenni (ha más lenne a helyzet, nem lenne gond, sima ügy, foglalok időpontot és kész lenne), mert van egy 70+-os édesanyám, szívbetegséggel. Nem kísérteném a "szerencsém", nem szeretném hazahozni ezt a "leprát"...

-
Mercutio_
félisten
-
emeritus
tag
-
F.E.K..
senior tag
-
emeritus
tag
-
atos30
aktív tag
Fúúú! Hát nálunk is ez volt. Anyum vásárolni akart valamit, azt neki is feljött ez a f@szság, smartbankban jóvá kellett hagyni a tranzakciót. Azt se tudtam mi az a smartbank, anyum telóján nem is volt ilyen. Eddig sms jött neki , azt beütötte a kódot ha kellett. Fél órát sz.ptam mire rájöttem mi ez az újdonság és hogy működik.
4- szer magyaráztam el neki, hogy ez lesz ezentúl , de nem értette meg. Az ő korában már nem akar az ember új dolgokat megtanulni. Jól kib@sztak az idősebb korosztállyal.
Az ő telefonja csak csippan egyet, de a smartbank nem indul el. Külön meg kell nyitni, menüből a kártyát kiválasztani, majd azt megnyitva lehet látni miért is csipogott a teló. Majd lehet engedélyezni, és ekkor már kétszer kérte a pin kódját. Köszönjük Unió!Még ezt a telekódos hülyeséget megpróbáljuk neki beállítani, hátha egyszerübb lesz.
-
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
Nekem pont nemrég volt:
Weboldalon adatokat bepötyög -->elindít -->telefonon smartbank app magától elindult és kérte a hitelesítést. Beléptem, felugrott hogy jóváhagyandó tranzakció van (részletezve), hitelesítettem, majd a weboldalon is rá kellett kattintanom hogy kész vagyok.
(mivel az ujlenyomat az elsődleges hitelesítés így az egész nem tartott tovább mint ~15 másodperc nagyjából)
-
emeritus
tag
-
emeritus
tag
-
leslieke
Jómunkásember
-
Fire/SOUL/CD
félisten
1. Legnagyobb tisztelettel, köszönöm, hogy válaszoltál.

2. Telekom nem küld számlát, mert feltöltős a SIM... (mint írtam, ennél sokkal több adatot tudnak rólam)
3. OTP sem küld számlát, mert nincs ilyen fajta szerződésem...(Havi 1x a pénzügyi forgalomról küldenek a CÍMEMRE (pontos lakcímre, tehát pontosan tudják) summary-t... (azaz tudják azokat az adatokat, amit most a SimpleyPay valamiért bekér...)Szóval akkor a SimplePay miért gyűjt ilyen adatokat?
(3rd part OTP-s app ugyebár...)UI: Nemrég hívtam a SimplePay számát, kapcsoltattam ügyintézőt, el is értem, de Ő egy Új számot adott ezzel kapcsolatban, mondván, tudd erről, de itt kérjek infót... +36/1/20/30/70/366-6611
Sajnos kb. 40 percem ment rá, de valahogy nem jutottam el az ügyintézőig...
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Minek szedné be?
Dominó kártya, évente kell adat egyeztetni. Ezek az adatok (meg még jóval több személyes adat) már rég megvan a Telekom-nak,, mint ahogy az OTP-nek is...Ha nem adod meg az adatokat, akkor meg nem lehet fizetni... Ez így egy jó nagy ökörségnek látszik...
Legközelebb majd a tesco-ban ha fizetni akarok bankkarival, akkor a pénztáros elkéri a személyim számát, vagy mi a tosz?
-
herdsman12
őstag
-
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
-
vodrosjozsi
addikt
-
RoSSo3
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Autós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Mobilarena észrevételek, hibák, javaslatok
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 2TB, 1TB, 512GB SSD 27% ÁFÁS
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És ez így megy, váltogatom, betöltöm újra az oldalt, kiválasztom a 3 számla közül a devizát, rámegyek, hogy Deviza, erre megint a Ft számlát hozza be. Innentől most hogyan tovább?

)