- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
Új hozzászólás Aktív témák
-
yogibear
addikt
válasz
Yodlaf #18999 üzenetére
Nem tudom mi az alapja a kiválasztásnak az adategyeztetésre... vénasszonyt aki sosem jár fiókba kártyája sincs csak kapja a nyögdíjat meg minden közmű csoportossal megy, mit akarnak tőle? Ha nem lennék a számlájához társtulajként hozzáadva, simán letiltanák neki, mert lemenni sem tud pofavizitre... és én hiába mutatom be az igazolványát az nekik nem jó, csak az, hogy elmész közjegyzőhöz csináltatsz 6ezerért hivatalos fénymásolatot róluk, azt meg feladod a kitöltött bank által küldött papírral együtt postán kb plusz 2ezerért a banknak... de az hogy odaért meg látjuk megkaptuk, vagy valami böffenés, azt már nem... arra nekik nem telik...
Volt valami sms nálam is, de lófax a s*gükbe, ha nyomoruk van, írják meg üzenetben a netbankban, de arra nem telik nekik...ismeretlen számokat amúgy sem veszek fel és nem hívok vissza... főleg olyan korban, ahol rendszeresek a telefonos átverések...
Az ő száma ráadásul nincs is megadva, de oda is jött vmi sms... azt meg hogy?
1,5 éve voltak fiókban kártyacsere miatt, meg utána 1 hónappal leadni a régi Visat, akkor rákérdeztem, aszonták rendben vagyok... nem tudom miért fontos nekik a pofavizit... miközben 8 pult és jó esetben csak 2 dolgozik ügyféllel a többi aktatologat... feleslegesek... -
namenlos
tag
válasz
LicencÁruház #18989 üzenetére
Le tudják kérdezni az új személyid számát, ha akarják.
-
Bő fél éve történt, hogy megszüntettem az OTP-t, ami esetemben végül úgy történt, hogy 2 vagy 3 évig (nem emlékszem pontosan) szüneteltetve van a számlám, aztán véglegesen megszűnik.
Ez idő alatt nem történik rajta semmi és elvileg nem is tud…Egész év végéig 3 Ft volt hagyva az egyenlegen (takarékszámlán) és most január 1-én beterheltek rá 978 Ft “havi zárlati díjat”, így most -975 Ft az egyenlegem.
Miért ilyen szerencsétlen a legtöbb bank?
-
LicencÁruház
újonc
válasz
Yodlaf #18992 üzenetére
Hivatalosan valóban kellene, a Rafi app például zaklatott is, hogy be kell küldenem az újat vagy a jogszabályi kötelezettségeik miatt a lejárat + 60 nap után nem fogok hozzáférni a számlámhoz, amíg meg nem kapják az újat. Viszont náluk egyszerűen be tudtam küldeni online az újat, szóval ők megkapták, az OTP meg majd, ha arra járok.
-
yogibear
addikt
válasz
LicencÁruház #18989 üzenetére
1. sose nem is volt rá mód
2. nem érdekli őket hogy újat kaptál, nem ellenőrzik, volt amit kb 7 év után írattam át (annak még 10 év volt az érvényessége a mostani chipesnek csak 6), mikor épp be kellett menni fiókba vmi másért.
3. amikor van fölös fél órád, akkor menj be...tavaly előtt ősszel kártyacserét kértem, mert az óra nem viszi a Visa-t, csak MC-t, , az megvolt kb 3 perc alatt, a szig átírása meg vagy 20 perc volt utána... lefotózta mobillal, fel akarta róla tölteni a rendszerbe, nem ment, újabb próbálkozás nem ment, átkozódás morgás, újabb próbálkozás, akkor sem ment, végül ahogy 20 éve is, elvitte lefénymásolni.Az analóg technika még mindig működik...
-
LicencÁruház
újonc
Sziasztok, online nincs mód feltölteni, hogyha új személyim lett lejárat miatt? Mindenképp be kell mászni érte a bankfiókba?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
csemege86 #18986 üzenetére
Igen, ha 10.000-et fizetsz be, abból rögtön jóváírnak 9.401 forintot, aztán a következő évben az adóbevallás során visszaigényelsz 2.000-et (a 20%-ot), így 11.401 forintod lesz a 10.000-es befizetésből (plusz a pénztár által végzett befektetési tevékenység eredménye, ami lehet pozitív és negatív is).
-
csemege86
tag
válasz
vnorbi #18985 üzenetére
"de ha fizetsz SZJA-t, lesz 20% adóvisszatérítésed a befizetésekre" - igen, erről minden évben kaptam értesítést, éltem is vele
"és ez még így is pluszos lesz végül" - úgy érted, ezzel a visszatérítéssel együtt kiegyenlítődik a levonás, és a havi 10.000 fölött jövök ki belőle? -
vnorbi
aktív tag
válasz
csemege86 #18983 üzenetére
Az OTP Magánnyugdíjpénztár 2012-ben megszűnt. Az OTP Önkéntes nyugdíjpénztár még létezik, most OTP Nyugdíjpénztárnak hívják. Mindegy, hogy te fizetsz be rá vagy a munkáltatód utal a részedre, havi 20 ezres befizetés alatt 5,99%-ot a pénztár megtart magának, a többit írja jóvá az egyéni számládon, de ha fizetsz SZJA-t, lesz 20% adóvisszatérítésed a befizetésekre, és ez még így is pluszos lesz végül.
Díjtáblázat, részletek az oldal alján:
https://www.otpnyugdij.hu/hu/penztartagoknak -
csemege86
tag
válasz
vnorbi #18979 üzenetére
Úgy érted, ha a munkáltatóm cafeteria-felületén kikalkulálom és leadom, hogy adózás után nettó 10.000 Ft menjen az OTP-s magánnyugdíjpénztár-számlámra, akkor még abból is lehúz egy bizonyos összeget a bank? Csak azért nem értem, mert az előző munkáltatómnál úgy emlékszem, amennyit megadtam cafeteria felosztásban, annyi jelent meg a mgnnypnzt számlán is. (De most elbizonytalanodtam, rég volt, lehet, h ott se így volt...? Vagy csak nem figyeltem.)
Ha tényleg így van, akkor ennek a plusz levonásnak a pontos összegét hol találom? -
karlkani
aktív tag
válasz
nggabi #18974 üzenetére
A számlacsomagelem akciós havidíja: 124 Ft, mely visszavonásig, de legkésőbb 2026. február 28-ig elengedésre kerül.
-
nggabi
félisten
Smart csomagnál a mobilapp az Árfolyam+ -ra már 2026. Február 28-at mutat díjmentességre. Elírás lenne?
-
karlkani
aktív tag
-
csemege86
tag
Mekkora az a havi minimum összeg, amit utalni kell az OTP-s magánnyugdíj-számlára ahhoz, hogy ezek a díjak ne kerüljenek levonásra ahogy látom három havonta? Az előző munkahelyemnél használtam ezt a cafeteria elemet, abban az időszakban semmilyen minuszos tétel nem volt. A lent látható hónapokban munkanélküli voltam. Az új helyen februártól leszek jogosult a cafeteriára, és szeretném kiszámolni, hogy osszam fel. Ezt újra aktívan szeretném tartani, de csak a minimális kötelező összeggel.
-
karlkani
aktív tag
válasz
donbig #18968 üzenetére
Érdekes ez a 821 Ft. Az én értelmezésemben a min. 321 Ft azt jelenti, hogy minimum annyit levonnak tranzakciónként, az átutalás összegétől függetlenül (pl.: 10000 Ft esetén nem 50 Ft-ot, hanem 321 Ft-ot (nem az van odaírva, hogy 321 Ft + 0,50%, ami egyébként tényleg annyi).
-
donbig
tag
-
karlkani
aktív tag
válasz
donbig #18960 üzenetére
Ez pontosan, hogy működik? Most nézem, tavaly augusztus 1-től emelkedett, 50000 Ft-ig illetékmentes az átutalás. Akkor már aktiválva volt az elektronikus tranzakciós csomag, 20000 Ft alatti utalásokra nem vontak. Augusztus végén átutalással rendeztem a kötelező biztosítást (~48k), annál levonták a 0,3%-ot (hirdetmény is annyit ír)...
-
donbig
tag
válasz
karlkani #18959 üzenetére
Nem, hanem az átutalásonként 0,45% tranzakciós illetékre, az illetékmentes összeghatár ugye 50 ezer forintra emelkedett. Ezeknek az 50.000 ft alatti utalásoknak lehet-e napi vagy havi limitje. Bár, ha belegondolok biztos, hogy nincs, úgyhogy el is engedem a témát. Amit linkeltél az Elektronikus Tranzakciós csomag részeként használom, az új Smart hirdetmény szerint már 1 000 000 Ft-ig (havi limit) díjmentes a 20.000ft alatti utalás. Elég nehéz összebogarászni az adatokat, mikor mivel jár jobban az ember, gondolom nem véletlenül.
-
Lisztok
kezdő
Köszönöm.
-
donbig
tag
A tranzakciós illetéktől mentes utalásoknak van valami napi vagy havi maximuma? 200.000 forint rémlik, de nem tudom honnan.
-
Valamiért "connection aborted" hibával nem fejeződik be rendesen, amikor a bankkártyás "vásárlást" jóváhagyom
-
Lisztok
kezdő
Sziasztok!
Valószínűleg én vagyok a bamba - mert akárhogy nézem, de nem találom - de hol tudom az “új otp bankos” webes felületen belül megváltoztatni az sms értesítések határértékét?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Cblacksmithc #18944 üzenetére
Változott, csak ami változott (volna) az szinte sehol nem érhető el:
-
Peter.70
addikt
válasz
Cblacksmithc #18944 üzenetére
Még nem
És szerintem nem is fog -
yogibear
addikt
válasz
Cblacksmithc #18942 üzenetére
Hogyan nyilatkozhat a törvény szerinti díjmentességről?
Internetbankban
Az Igénylések / Díjmentes készpénzfelvétel / -átvétel nyilatkozat menüpontban.
Bankfiókban
Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat és foglaljon időpontot online!
Aki egyszer nyilatkozott, többször nem kell...
Több számlatulaj esetén is csak az egyik nyilatkozhat...
Lásd: fenti link GYIK... -
bobby_30
tag
Sziasztok! Annyi lenne a kèrdèsem hogy szüksèges-e külön nyilatkozni hogy a havi 2 ingyenes kèszpènzfelvètet tovàbbra is az OTP bankautómatàból szeretnèm felvenni, ha eddig is ez volt az elsődleges szàmlàm, szóval elmèletileg semmi sem vàltozik. A màsik kèrdèsem arra vonatkozik hogy ha nyilatkozni kell akkor van- e erre egy formanyomtatvàny amit online be lehet kűldeni. Előre is köszönöm a segítséget.
-
tomp
félisten
Nálam lehalt az online tranzakció...
Nem lehet megerősíteni mert az app hibára fut... -
kerxy
őstag
Sziasztok!
Van már lehetőség online megszüntetni OTP-s folyószámlát? Végtörlesztettem egy hitelt és már nincs szükségem sem az online felületekre se a számlára, így befejezem OTP-s pályafutásomat.
A weboldalukon nagyon el lehet rejtve az erről szóló infó, mert nem találtam semmit.
Köszi előre is!
-
karlkani
aktív tag
válasz
donbig #18933 üzenetére
Ezt találtam.
Lejárat előtt is eladhatom Prémium Magyar Állampapíromat?
Igen, az OTP Bank által jegyezett napi bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.Lakossági ügyfélnek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai
-
donbig
tag
Nem találom a hirdetményt, hogy az OTP milyen árfolyamon váltja vissza a Prémium állampapírokat. 99% vagy rosszabb? 2033/I menne át másba forduló után, ha drágább a bünti mint 1%, akkor transzfer lesz MÁK-ba.
-
Utókornak: telefonban azt mondták bármelyikben lehet, viszont ezek alapján csak telefonon keresztül lehet időpontot foglalni (jelenleg) SZÉP kártyára. És ehhez sem a központi számot kell hívni, hanem a +36 1 3 666 222-öt (ami természetesen nincs feltüntetve a SZÉP kártyás kapcsolat oldalon...)
Persze az is sokat sejtető, hogy az OTP központi telefonszáma: +36 13 666 666
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
Utalásoknál elmentett sablonokat lehet valahol törölni, szerkeszteni?
Iszonyat sok olyan van amit már nem használok, vagy duplikálni kellett, mert megváltozott a számlaszámuk stb -
Sziasztok, Budapesten mely OTP fiókokban lehet SZÉP kártyát igényelni? Az online kereső csak vidékieket mutat, az online kötés pedig év eleje óta nem megy AVDH leállítása miatt...
-
namenlos
tag
válasz
draco31 #18925 üzenetére
A Mastercard Online Sajátkártyák 2022. szeptember 30-tól új kártyaként nem igényelhetőek. 2022. október 1-től a Mastercard Online (MCO) Sajátkártya pótkártyájaként és automatikus cserekártyájaként Mastercard Online (MCO) kártya kerül a kártyabirtokos részére megküldésre.
-
draco31
veterán
Hello!
Korábban csináltam egyedi fényképes bankkártyát, most újra szeretnék, de nem találom az opciót rá. Megszűnt ez a lehetőség? -
Peter.70
addikt
SZiasztok,
Levelezési cím törölhető az internet banki felületen? Ha igen, hol? Mert az új internetbank egy rakat sz@ r
-
Moleman
addikt
válasz
MasterMark #18916 üzenetére
Igazából csak felzárkóztak a többi bank árszínvonalához.
-
DarkByte
addikt
válasz
Mondjuk a tranzakciós csomag pont lefedi az állandó és csoportos utalásokat havi 200k-ig, szóval ha abba beleférsz akkor drágult 205Ft-ot. Nem jó, de kibírható.
-
Peter.70
addikt
válasz
Hát ja. Az állandó utalás 100%
-
DS39
nagyúr
válasz
A köszönőleveleket a Cinege utca 5-be kell küldeni.
-
MasterMark
titán
Smart csomagban jól megdrágultak a díjak január 1-től...
Utalás 0,2%-ról (max. 12 783 Ft) lett 0,35% (max. 25 000 Ft).
Tranzakciós csomag 295 Ft/hóról lett 499 Ft/hó.
Kp felvét 159 Ft + 1,49%-ról 159 Ft + 1,79%.
Állandó átutalás 20 Ft-ról 40 Ft-ra.
Csoportos beszedés 38 Ft-ról 64 Ft-ra. -
namenlos
tag
válasz
zoli62 #18909 üzenetére
Azért nem halott, mert neked mindig is volt? Vagy itt most mi az érved? Net-ben ingyenes, de ahhoz kötelezően jár is, viszont pl. Bázishoz már évi 1.728 Ft-ért adják, ami kész röhej.) Mint plusz biztonsági faktor oké, azt aláírom, hogy jó dolog. (Bár én ott alapból nem fizetnék semmivel, ahol a fő debit-, creditkártyám adatait nem merném megadni, de ez én vagyok.) Viszont a megvalósítása elég sufnituning és rugalmatlan (mint, ahogy nagyon sok minden más is az ezeréves rendszereik miatt). Majd ha az app-ban azonnal létre tudsz hozni újat, és eldobni a korábbit, akár külön webszámla nélkül, nem pedig heteket várni a "legyártására"... na akkor leszünk 2025-ben. Most technikailag valahol a 2000-es évek elején járunk.
-
zoli62
addikt
válasz
namenlos #18901 üzenetére
Szerintenm nem halott ez a konstrukció és pont a Revolut ellenére sem, ugyanis nekem nagyon régóta van Netszámla csomagom, aminek mindig is rélszte volt a virtuális számla, és a hozzá tartozó webkéártya, ami díjmentes, illetve a virtuális számla vezetés is díjmentes.
-
zoli62
addikt
Korábban egy fél éve voltam befektetési tanácsadáson, de csak mostanában néztem a z OTP befektetéseket, de nem estem tőle annyira hasra, hogy érdemes lenne befektetési számlát nyitni emiatt, csak én látom így, vagy másnak is van hasonló véleménye?
-
namenlos
tag
válasz
csemege86 #18898 üzenetére
Pontosabban van egy Mastercard webkártyád, az akciósan díjmentes. Viszont van mögötte egy webkártya számla is, aminek már van számlavezetési díja. Egyébként valóban halott már ez a kostrukció, főleg a Revolut mellett, pont azt olvastam valahol, hogy emiatt le is fogják váltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest