Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Ez nem harc, hanem tény... Vagy szerinted látom, hogy mit csinálsz a gépeden? Ezt neked most komolyan el kellett magyarázni?
-
törölt tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Ezt nem tudom miért írtad. Én nem harcolok.
-
törölt tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Én honnan tudjam mit nyomkodsz? Ha nem látom, csak találgatni tudok. Ha bemész, majd megmondják mi a baj.
-
Llew
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Hülye kerdés de direkt felületen át váltasz a webszámlara mielott lekérdezed az adatokat?
Már nem Net szamlam van, így nem tudom lecsekkolni, de lehet az is kell hozzá.
Nekem amig volt webkartyam sosem volt gond az adatok lekérdezesevel. Persze ez nem jelent semmit. -
yogibear
addikt
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Akkor tényleg be kell menned és oldják meg, mert ahhoz a csomaghoz tényleg alapból jár nekem is az van és működik a kezdetektől.
Nálad ott valamit jól elcsesztek...3 évente pedig újat "adnak", új kártyaszámmal, cvc kóddal, lejárati idővel, ugyanúgy, mint a plasztiknál... egy hónappal a lejárat előtt üzenetet is küldenek netbankban, amint megjelenik az új is a kártyák között, párhuzamosan a még nem lejárt régivel, már használni is lehet az újat, a régi meg a lejárata után kikerül a kártyáid közül...
Arra már nem emlékszem, hogy a beállításokat átveszi-e az új, ha nem maximum újra be kell őket állítani netbankban... -
yogibear
addikt
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
be kell menni a bankba személyesen lehet intézni...most mondta a üsz.
Milyen számlacsomagod van? Ha alapból nem jár hozzá, de igényelhető mellé, akkor valóban be kell menni fiókba...
[link]
Mert azt nem írtad, hogy milyen számlacsomagod van, akkor rövidre lehetett volna zárni a dolgot.
-
Cblacksmithc
aktív tag
Hát akkor még 1x. Nem, nincs ott a plasztikkártya alatt másodikként, vagyis ott van, de ott csak számlaszám látszik, nem kártyaszám és bizt.kód. Nem, nincs mobilos felületem és nem is lesz, jól van ez így...
A webkártya adatok lekérdezése meg hibára fut...Úgyhogy elhiszem azt, amit az ÜSZ mondott...de köszönöm minden segítőkész topictársnak
-
zolnagy
őstag
Köszi, akkor nem csak nálam van így. Most halasztom a fizetéseim, megpróbálom holnap, mi van. Emlékeim szerint volt már hasonló korábban is, amikor nem engedte a belépést, aztán másnapra "megjavult". A gpayre nem szeretnék regisztrálni, nekem a simple teljesen megfelelt.
-
DS39
nagyúr
válasz
zolnagy
üzenetére
Ezt ma én is észrevettem, hogy nem ajánlja fel hogy lépjen be vagy regisztráljon a simple-be.
Arra tudok gondolni hogy idővel elengedi az OTP ezt a saját fizető app dolgot, mert nem költséghatékony és csak kapják a savat. (A Google Pay engedélyezése óta gondolom ezt)
Persze lehet mindez csak az én vízióm. -
zolnagy
őstag
Tudja valaki, hogy mit változtattak a simplepay-en?
Nem a mobilos appra gondolok, hanem laptopon évek óta ide irányít több szolgáltató, ha a havi számlámat akarom fizetni. Van is hozzá felhasználónevem, jelszóm, meg többnyire az otp alkalmazásban (nem simple) is jóvá kell hagynom a vásárlást.
Nade, most nincs olyan lehetőség, hogy felhasználónévvel és jelszóval belépek, hanem a gpay-t erőlteti, vagy kártyaadatokat adjak meg.
Mi ez, és miért kellett változtatni egy jól működő dolgon és hogy lehet visszaállítani?
Köszi, ha tudsz segíteni. -
Llew
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Régi OTP felületen (otpbankdirekt.hu) itt
Az újban (internetbank.otpbank.hu) itt
-
törölt tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Nem kell bemenni.
Az alkalmazást kellene használni. Sokkal átláthatóbb, egyszerűbb. Egy 10 éves gyerek is simán elkezeli szerintem. A netes felületen meg csak azt állítgatni, amit a mobilalkalmazásból nem lehet.
-
yogibear
addikt
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Annak is ott kell lennie ahogy a plasztiknak is egymás alatt, sőt, külön rovat van "webkártya adatok lekérdezése'" címmel is... kártyaszám név cvc kód, ha valaki elfelejtené......
-
yogibear
addikt
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Bankszámla -> Betéti kártyák/hitelkártyák -> Bankkártya adatok lekérdezése és módosítása
Roppant bonyolult megtalálni.
-
yogibear
addikt
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Ahhoz nem kell...
Akkor legyen rajta pénz amikor vásárolni akrasz... addig nem kell...
Telekódot is be kell állítani hozzá a netbankban, pontosabban az alapot ami a számlaszám utolsó 3 jegye, meg kell változtatnod... -
blg
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
nem kell
-
skroy
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Netbankban tudod megnézni a kártya adatokat, lejárati időt és cvc kódot. Pin kód nincs.
-
blg
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
pin kód nincs, az nem szükséges netes vásárláshoz.
kártyaszám, lejárati dátum és CVC kód van, megtalálható az internetbankban, és a mobilappban
-
blg
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
szerintem olvasd ezt végig [link]
és utána, ha nem tiszta, kérdezz itt -
Cblacksmithc
aktív tag
Sziasztok. Jelenlegi számlacsomagban van 1 webkártya számla is. Ide tudok átvezetni díj nélkül a főszámláról. Az ezen lévő pénzt csak átutalni tudom vásárláskor, ha webkártya, akkor nincs száma meg kódja ?
-
-
-
Peter.70
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ez azért függ a bankolási szokásaidtól is. ( kell-e sms? Sokat utalsz? stb )
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok,
Mi most a legolcsobb csomag az OTP-nél? Smart ?
Köszönöm!
-
psg5
veterán
Classicot újratettem. Az új simplet még nem. Valamiért az rémlik, hogy azért tartottam meg a classicot mert pont hogy az érintéses fizetéshez még kell azt nem váltja ki az új. De nyilván ez már nincs így ha neked nem a classicot hanem az új simplet is felajánlja z NFC-nél.
Szerk: újratelepítettem az új simple-t, de az NFC-nél most sem dobja fel csak a classicot.
-
Áh, értem, sajnos tényleg nincs ötletem hova tűnhetett, esetleg indítsd újra telefont vagy töröld le a Classicot és/vagy telepítsd újra az újat, hátha magához tér.
Nem, a Google Wallet csak az NFC fizetés részét váltja ki stabilan, minden mást a Simple-ben kell intézni továbbra is.
-
psg5
veterán
De évek óta használom így, ezért gondolom, hogy de van benne olyan kártya.
Az androidban az NFC beállításnál csak a simple classicot (és a google pay-t) adja fel, az új simple nincs a lehetőségek között.
Google wallet-en megy autópálya, bkv, jegy minden is? Átviszi pl simple-vel vásárolt autópálya matricát is? -
Valószínűleg azért nem dobja fel, mert nincs benne olyan kártya, amit NFC-re lehet használni. Ugyebár a régi appban a Mastercardot lehet, újban pedig a Visát. Vagy eddig az újat használtad NFC-re? Mert akkor nem tudom, nekem jelenleg beadja azt is.
Ha gondolod kipróbálhatod már a Google Walletet (Google Pay) is, amiben minden működik. -
psg5
veterán
Most amit tettem, hogy beléptem a simple classic-ba is. Vélelmezem hogy valami hiba itt (is) lehet mivel az új simplet használom mindenhez, de valamiért az NFC-nél a simple classic van beállítva és fel sem dobja az új simple-t.
Most viszont gondolom a két simple össze fog majd akadni...? -
psg5
veterán
Bocsi.

Csupán arra gondoltam, hogy a netbank mizéria esetében erre gondoltam.
OTP-s kártya fizikai kártya teljesen jól működik.
Androidos telefonon simple alkalmazásban hozzá van rendelve a kártya a fizetési módhoz. Évek óta jól működik. NFC beállításánál a simple classic került feltüntetésre ezt most néztem meg.
Ha telefonnal érintéssel fizetnék a terminál elutasítja, azaz vagy cash hibát ír vagy valamilyen hasonlót (több fizetésnél, különböző termináloknál is így jártam.) -
psg5
veterán
Sziasztok!
Lehet köze az új netbankos mizériahoz, hogy lakossagi bankkartyamat telefonod , simplepay-ből, pontosabban simple classicot mutat a droid kezeloje hogy ahhoz rendeli a simple ppay a bankkartyát, cash hiba miatt a terminálok visszautasitjak (a fizikai kártyával tudok fizetni.).
Ha nincs köze hozzá akkor mi lehet a gond? -
_Petya_
őstag
Sziasztok,
A régi OTP netbankvan volt lehetőség utalási sablont elmenteni, közleménnyel együtt, összeggel vagy anélkül.
Az új netbankban viszont csak "partnereket" lehet elmenteni, de közleményt nem. Úgy látom hogy az egyetlen módja annak, hogy rendszeres, de nem automatizálható utalásoknál ne kelljen mindig újra begépelni a közleményt, az az, hogy a számlatörténetben megkeresem a legutóbbit, és ott az "Újra utalom" gombot nyomom meg.
Ez tényleg ennyire béna lett, vagy csak én nem látom hol lehet a régihez hasonló funkcionalitást elérni?
-
törölt tag
Azért másoltam be, mert egy egy topikot nézve, az a nézet alakul ki, hogy mindenkinek sok számlája stb van. Pedig stat alapján átlagos ügyfél 20 évente vált pl bankot. Sok ügyfélnek meg 10x annyi költsége van, mint egy másik hasonló szokással bírónak, csak más bank vagy csomag.
A cikkből kiderül, hogy a több bankszámlák akinek van sem fog csökkenni, no para. Hiába van infla két év alatt vagy 30%. (Persze nem is értem a cikket ebből a szempontból, miért ne lehetne több banknál szolgáltatásom, hiszen adott esetben egyik ebben jobb a másik abban lehet kedvezőbb. Nem csak folyószámla létezik.)
És vannak emberek akiket abszolút nem érdekel, semmilyen szinten a téma. Még ha kis ujjukat sem kellene mozgatni akkor sem. Ez is elgondolkodtató...
Én nem kor alapján válogatnék, fiataloknál ugyan úgy találsz példát, esetleg az arány más.
-
törölt tag
Érdekesség

A lakossági banki ügyfelek kétharmada csak egy pénzintézettel áll kapcsolatban, és csupán egyharmada rendelkezik valamilyen pénzügyi termékkel több banknál is.
Közülük legtöbben két pénzintézettel állnak kapcsolatban (a teljes lakossági banki piac 23%-a), 3 vagy többel pedig már csak tízből egy ügyfél. A multibanking nagyobb arányban jellemző a 30-59 évesekre, a magasabb végzettségű, a közép-magyarországi régióban lakó, illetve a nagyvárosi banki ügyfelekre.
Közel minden második (47%) multibanking ügyfél gondolkodott el azon az elmúlt időszakban, hogy egy bankhoz vonja össze banki termékeit és szolgáltatásait a költségek emelkedése miatt. Nagyobb arányban fontolták ezt meg a hölgyek, a 18-35 évesek, valamint az alacsony megtakarítással rendelkező ügyfelek. Ténylegesen csak a multibanking ügyfelek 11%-a nézett utána az összevonás lehetőségeinek. Ők a teljes lakossági banki ügyfelek kevesebb, mint 4%-át teszik ki.
-
válasz
fery02
üzenetére
Ha érkezik a számlára legalább minimálbérnyi jövedelem, akkor igazak.
"A kedvezményes számlavezetési díj feltétele 2023. május 01-től kötött szerződések esetén: A havi vizsgálatot megelőző 4 hónapból (havi zárlati napot megelőző negyedik hónap 16-a és a havi zárlati napot megelőző 15-e között) legalább 2 hónapban havonta a mindenkori minimálbérnek megfelelő jövedelem Smart főszámlára és/vagy Smart Devizaszámlára (deviza vételi árfolyamon számítva) érkezése."
Hirdetmény -
Sziasztok!
Kb 15 éve vagyok OTP-s és ezalatt a legkomolyabb variálásom az annyi volt, hogy igényeltem pár éve hitelkártyát, amivel szerencsére azóta sincs semmi gondom sem.
Tegnapig igazából azt se tudtam jelenleg milyen számlacsomagban vagyok. 😁A napokban kaptam e-mailt, hogy “Bankoljon kedvezményesen, váltson számlacsomagot, és igényelje új Bázis számlájához M-es ajánlatunkat!”
Ez alapján néztem meg, hogy milyen számlacsomagban vagyok és ZÖLD NET számlacsomag.
Gondoltam, hogy hátha van kedvezőbb is számomra is, mondjuk ami nem gombol le rólam minden hónapban minimum 685 Ft-ot.Olvasok itt korábbi írásokat, miszerint ajánlva van a Smart számlacsomag is, ami teljesen ingyenes tud lenni, leszámítva a minimális utalási költségeket.
Igazak ezek?Felhasználási szokásomról annyit, hogy minimálisat utalok (szinte évente csak párszor) és emellett mindent alkalmazásból intézek és készpénzzel is inkább csak a helyi kőművesünknek fizetek, amúgy szinte kártyával mindent.
-
törölt tag
válasz
Littoral
üzenetére
Netbankos felület alatt az alkalmazást érted? Igen, működik. Az pedig évek óta tény, hogy a telefonra már úgy kell vigyázni, mint a tárcára. Hamarosan jön az e-személyi, akkor ez mégjobban érvényes lesz majd. Szokj hozzá. Egyébként hogy veszik át a hatalmat a telefonod felett? Nincs rajta képernyőzár? Vagy te kiíratsz mindent a zárképernyőre? Nem értem.
-
-
Littoral
aktív tag
Nektek működik most ez a kiváló netbankos felület? Jelen pillanatban a valid belépési adatokkal nem enged belépni, majd közli, hogy letiltott 24 órára, mert sokszor próbáltam megtenni. Kezd már teljesen elegem lenni belőle.
Később: viszont új jelszót minden további nélkül lehetséges volt csinálni, amivel simán beengedett. Azaz: hiába tiltanak 24 órára, ha megszerzem a telefont (telefon forgalmát), amire az sms-eket kapom, simán ura vagyok a fióknak.
-
dtraveller
csendes tag
Tudnátok segíteni SMS küldés hol lehet kikapcsolni az új felületen?
Adategyeztetést lehet online intézni vagy személyesen kell befáradni valamelyik fiókba?
Köszi -
tomp
félisten
A bank miként váltja a MasterCard-al történő euró vásárlást?
Itt melyik vonatkozik rá? -
Szbtms
csendes tag
válasz
bexinho23
üzenetére
Pl. a Smart hirdetményben nem részletezik, hogy OTP vagy más bank irányába, csak ennyit írnak: "Fizetési kérelemmel kezdeményezett azonnali átutalási megbízás: díjmentes". A fizetési kérelem oldalukon is hasonló szerepel: "A fizetési kérelmek elfogadásával induló azonnali átutalásra a bank nem számít fel megbízási díjat a lakossági ügyfelek esetében.".
Én szoktam Erstétől érkező kérelmet elfogadni, de nekem alapból van 5 ingyenes utalás, így nem tudom biztosra mondani, hogy nem számolnak fel díjat. -
yogibear
addikt
amikor néhány hónap múlva az OTP úgy dönt, hogy leállítja a párhuzamosan futó régi netbankot. Ez akkor következhet be, ha az ügyfelek döntő része már az új netbankban regisztrált.
Csodás... -
bexinho23
őstag
Nem saját számlák között. Párom OTP-s (fő)számlája és az én (fő)számlám között történt a folyamat. Közben utána olvastam alaposabban, így egyértelmű lett, hogy OTP-n belül díjmentes. Külső bank irányába/irányából érkező kérelem esetén viszont semmit nem találtam.
A normál pénzátvezetés saját számlák közötti díjmentességét ismerem, rendszeresen alkalmazom is. -
bexinho23
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Számlatörténet szerint nem számítottak fel díjat. Előfordulhat, hogy OTP-OTP között díjmentes, OTP-más bank között viszont díjköteles?
-
bexinho23
őstag
Hétvégén kipróbáltam az OTP fizetési kérelmet, mert hallottam, hogy díjmentes. Van ennek a szolgáltatásnak apróbetűs része? Mert így nagyon "megérős" a havi rendszeres utalást kiváltani, ami ugye nem díjmentes.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
donbig
üzenetére
Igen, ez így működik. Sőt, azt sem kell megvárnod, hogy teljesüljön a vásárlásod, ha több napos érvényességgel adsz be limit áras vételi megbízást (ha tőzsdéről beszélünk), akkor ez után rögtön lemondhatod a DirektBrókert, a megbízás megmarad, és ha az árfolyam engedi, akkor akár napokkal később teljesül (2018-ban volt ilyenem később teljesült vételi megbízásom utoljára, és szerintem azóta ez nem változott).
Viszont az online felületen nincs olyan funkció, hogy "DirektBróker lemondása", ezzel meg kell kicsit küzdeni

-
donbig
tag
Működő megoldás, hogy igényelem a direkt Bróker szolgáltatást, megveszem a kinézett papírokat - akár Tbsz-re-majd lemondom a direkt Brókert? Mivel egyszeri b&h lenne, felesleges fizetnem évekig a havidíjakat. Ha jól értem, lemondás után visszaáll az eredeti értékpapír menü, funkció, de az értékpapír számlán látni fogom a brókeren megvett alapokat?
-
cdl
senior tag
Sziasztok.
Net számla helyett Smart számlát szeretnék kötni.
A kérdésem az, hogy a hozzá való Mastercard Online Smart Betéti kártya helyett kérhetek e Mastercard Prémium betéti kártyát.
Így ki tudnám nullázni az éves díját is. -
Noxy
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
-
GabN73
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Classicban nem fog működni, jelszó cseréd volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)